Dat is inderdaad een probleem. Daarom mik ik ook niet op een absolute bodem waardering maar op een waardering die een goede kans heeft om te worden bereikt. (mijn target niveau is de afgelopen eeuw in 7 van de 10 decennia minimaal één keer bereikt).quote:Op zaterdag 8 januari 2011 16:18 schreef sitting_elfling het volgende:
Dat vroeg ik me eigenlijk al eerder af. Wat gaat SeLang bijvoorbeeld doen als we een nieuwe crash krijgen, maar dat hij net niet(!) op een goede Shiller P/E zal staan en dat we dus eerst weer een jaren lange correctie naar boven krijgen van een jaar of 4/5? Het is niet onrealistisch dat zoiets kan gebeuren. Het wil niet zeggen dat de volgende crash bij definitie laag genoeg zal staan om in te stappen
Die kans zit er inderdaad wel in. Des te meer reden om een smartphone te hebben waar je continu bij je portfolio kan zitten waar je ook bent en linea recta kunt reageren. Bij de vorige flashcrash van een poosje geleden zat ik destijds ook achter de terminal en heb er vertrouwen in dat dat bij komende crash ook zo zal zijnquote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik zat te denken aan maximaal 20 minuten voor een 200/300 punten drop op de S&P (serieus). De mogelijkheden zijn er naar om het zelfs binnen een paar minuten te doen en dus acht ik de kans op interventie van het PPT zeer groot.
Vergeet niet dat de crash van 1987 (Black Monday en Terrible Tuesday) in 2 dagen de beurs meer dan 40% lager dwongen. En dat was zonder HFT.
Dat denk ik dus ook.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:07 schreef Blandigan het volgende:
Als we echt een flash crash krijgen betwijfel ik of je gedurende de rit kan reageren. Je moet dan "toevallig" goed zitten om er van te profiteren.
Dan pak je toch de correctie naar boven mee? Heb ik ook gedaan afgelopen mei.quote:
Inderdaad. Dit bedacht ik ook toen ik nog even over nadacht. Je zou long kunnen gaan in een of andere volatility index, maar dit wordt allemaal erg gekunsteld. Ik zie het tweede probleem dat je schetste nu ook en het kan inderdaad roet in het eten gooien bij het schrijven van puts.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 16:57 schreef SeLang het volgende:
[..]
Je hebt gedeeltelijk gelijk. Als de koersen meteen na de dip weer omhoog schieten dan zit je inderdaad goed als je gewoon je aandelen koopt en die als dekking worden geaccepteerd. Maar als ik die geschreven put positie open laat en de koersen dalen verder dan gaat m'n dekkingwaarde eraan en kan ik tot liquidatie worden gedwongen op zeer lage koersen. Dat is een absoluut horrorscenario!
Jij hebt destijds na de bodem longs weten op te pakken? Hoe heb je dit gedaan?quote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:23 schreef flyguy het volgende:
[..]
Dan pak je toch de correctie naar boven mee? Heb ik ook gedaan afgelopen mei.
Dat kun je eventueel ook op je telefoon doen.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:24 schreef tony_clifton- het volgende:
De handel wordt toch opgeschort bij een daling hoger dan 10% in zoveel minuten? Dan moet je gewoon praktisch voor je computer zitten...
Na dat we weer wat de lucht in gingen, long nikkei. Spread was wel een bitch btw.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:27 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Jij hebt destijds na de bodem longs weten op te pakken? Hoe heb je dit gedaan?
[..]
Dat kun je eventueel ook op je telefoon doen.
Dat zien we de afgelopen 2 jaar al.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 16:22 schreef Blandigan het volgende:
Je ziet al veel speculatie op met name blogsites, over die aanstaande crash.
De mooiste vond ik wel dat Bernanke een flashcrash a la mei 2010 nodig heeft om iedereen weer in treasury bonds te krijgen
Hier staat precies wat je zoekt denk ik.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 13:51 schreef JimmyJames het volgende:
Ik zou nu iig geen puts schrijven met deze lage volatiliteit.
Weet iemand trouwens waar ik een volledig (en gratis) overzicht kan vinden van de CDS voor bedrijven en landen?
Is dat op de underlying of ook op derivaten? Anders kan je er misschien wel op inspelen als je snel genoeg bent.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 17:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Ja ok, maar ik dacht dat men de handel voortaan zou stopzetten in geval van een flashcrash?
Als de obligatiemarkt instort dan krijg je door de stijgende rente opnieuw een creditcrunch. Het wordt dan voor bedrijven ook duurder om te lenen. Niet goed voor de aandelenmarkt.quote:Op zondag 9 januari 2011 02:33 schreef dvr het volgende:
Ironisch genoeg zouden aandelen op dat moment door de vlucht uit staatsschuld nog verder kunnen aantrekken (tenzij die vlucht samengaat met een liquidatiefase waarin ook aandelen gedumpt worden, maar ik heb geen idee in welke mate obligaties geshort worden).
Misschien mensen die hun geld omzetten in huizen en gebouwen, rekening houdende met misschien een aankomend valuta probleem?quote:Op zondag 9 januari 2011 16:10 schreef JimmyJames het volgende:
En zijwaartse markt lijkt mij nog het meest onwaarschijnlijke.
Overigens opmerkelijk dat de homebuilders ETF meer dan verdubbeld is sinds maart 2009:
http://www.google.com/finance?q=NYSE%3AXHB
Dit is nog het meest angstaanjagende van de hele crisis. In plaats van de fundamentele problemen op te lossen blaast men een paar bubbles op zodat het "vertrouwen" dat er niks aan de hand is toeneemt en het graf dat men voor zichzelf graaft steeds dieper wordt. En het schokkende is dat men op het hoogste niveau dus gewoon toegeeft dat de Economie afhangt van financiële speculatie in plaats van productieve investeringen.quote:Op zondag 9 januari 2011 17:18 schreef JimmyJames het volgende:
Verder:
Alan Greenspan beklemtoont belang stijgende aandelenkoersen
http://blogs.tijd.be/bbb/(...)aandelenkoersen.html
Althans Greenspan in 2004 volgens het bericht onder het artikel.quote:During the same meeting, Alan Greenspan argues against disclosing too much information to the public, otherwise the FED might loose control of a process that only we fully understand (!)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |