Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 21:49 |
Mijn vriend wil al heel erg lang ergens kreeft leren eten. Ofwel: hoe maak je zo'n beest op een nette manier open en eet je 'm op? Hoe gebruik je het bestek dat er bij hoort? Hoe zorg je er voor dat er geen stukjes kreeft in het rond vliegen? Ik heb me suf gegoogled, maar het is niet te vinden. Iemand enig idee of er cursussen kreeft eten bestaan en zo ja waar? | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 21:53 |
http://www.u4u.nl/etiquette/tafelmanieren.htm | |
Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 21:54 |
Daar had ik 'm ook al op gewezen, maar hij wil echt een meneer/mevrouw die over z'n schouder meekijkt offie 't wel goed doet ![]() | |
DJMO | maandag 27 december 2010 @ 21:57 |
lol, ik schaar me aan jouw zijde ![]() ![]() | |
Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 21:59 |
Oh ikke wel ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 27 december 2010 @ 21:59 |
Ik wil best een keertje kreeft met 'm gaan eten, als hij betaalt. ![]() Ik eet alles, behalve de kop. | |
Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 22:06 |
Vindt ie vast gezellig ![]() ![]() | |
boyv | maandag 27 december 2010 @ 22:09 |
Bestaan er cursussen kreeft-eten ![]() | |
Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 22:09 |
Hij zegt dat ze bestaan ![]() ![]() | |
golfer | maandag 27 december 2010 @ 22:55 |
Eergisteren nog 2 kreeftjes gemaakt en gegeten. Het is erg simpel en je hoeft er echt geen cursus voor te volgen. Overigens ook een handig instructiefilmpje: http://www.dailymotion.co(...)eo-van-let_lifestyle | |
Pien85 | maandag 27 december 2010 @ 23:10 |
thnx ![]() ![]() ![]() | |
RobinOok | maandag 27 december 2010 @ 23:29 |
Nou, ik heb wel eens kreeft gegeten met mensen die alleen de staart en de scharen eten en de rest zo wegsturen. Wat voor lol is daar nou aan? | |
yoz | dinsdag 28 december 2010 @ 00:59 |
Wat eet jij nog meer dan? | |
golfer | dinsdag 28 december 2010 @ 01:52 |
Ze eet de darmen en ingewanden blijkbaar ook. ![]() | |
RobinOok | dinsdag 28 december 2010 @ 02:32 |
Poten! Die zijn het leukste. De meeste mensen halen hun neus daarvoor op, teveel moeite. En obers vinden het volgens mij ook nogal irri dat je de tijd neemt om die poten een voor een uit te zuigen, maar ik vind het leuk! Dat is half de lol van kreeft eten, het geklieder, gekraak, gezuig en gespetter. | |
Frenetiek | dinsdag 28 december 2010 @ 02:34 |
Hoe is het mogelijk dat mensen nog kreeft maken / eten, terwijl er in ieder gehucht inmiddels meerdere Chinese restaurants zitten? | |
RobinOok | dinsdag 28 december 2010 @ 02:34 |
Huh? | |
rubje | woensdag 29 december 2010 @ 11:03 |
-edit, niet doen- Maar etiquetten voor kreeft eten? ![]() ![]() kreeft eten is heel simpel: gewoon bereiden die handel,vervolgens in stukken hakken en dan verorberen met je handen. Niks etiquetten ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door Mirjam op 29-12-2010 14:05:18 ] | |
Copycat | woensdag 29 december 2010 @ 11:05 |
-reactie op edit- [ Bericht 98% gewijzigd door Mirjam op 29-12-2010 14:05:28 ] | |
sanger | woensdag 29 december 2010 @ 11:14 |
Ehhmm, hoe snij je terwijl je de kop met links en de staart met rechts vasthebt? | |
Panda72 | woensdag 29 december 2010 @ 13:37 |
Wat heeft dat nou met kreeft eten te maken? | |
Fratz | woensdag 29 december 2010 @ 21:19 |
Ik weet niet wat jij voor Chinees in je woonplaats hebt zitten, maar de mijne serveert geen verse kreeft hoor. | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2010 @ 22:49 |
daar ontbreekt een stap trek de kop en de staart los van elkaar. | |
Dipkip | woensdag 29 december 2010 @ 23:33 |
Anders maak je een keer kreeft zelf klaar als verrassing voor hem. Zo'n kreeftsloopset koop je rond deze tijd van het jaar wel in de stad, AH had ze zelfs. Dan kunnen jullie er thuis mee oefenen. | |
Spartagek | vrijdag 31 december 2010 @ 16:55 |
Gisteren nog 3 kreeften uit de vriezer van de AH gehaald houdbaar tot 31-01 van 10,- voor 5 euro p/st lekker in de oven, halveren met parmesan en basilicum, 10 minuten grillen van te voren halveren en de scharen een opdonder geven met de hamer ( niet open, maar alleen breken ) hoef je niet te vuilakken, gewoon met mes en vork |