abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90432006
lekker koken allemaal :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90432011
Zo.. voorbereidingen zijn zo goed als afgerond. Huis is een beetje aan kant, tafelkleed gestreken ( :X wat een kut klus en wat een kut strijkijzer hebben wij zeg :X zitten nog steeds allemaal vouwen in, maar ze doen het er maar mee :6 )

Ik ga zo ff lekker douchen en dan ontspannen tot schoonfam er is O+
pi_90432125
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 14:25 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

kerst-barbaar! o|O
Oh yeah baby :7 Searching, seeeeeeeeeeeeeeeeeek and destroy
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432176
Hier net grote schrik trouwens :o Kreeg mijn koelelement niet meer uit mijn ijsmachine :o -O- Uiteindelijk toch gelukt maar ik hoop dat-ie nog heel is :') Hij staat een tikkie bol nu :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432192
Vuur in huis :o

/flamberen met whisky
pi_90432204
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 14:55 schreef Bluezz het volgende:
Vuur in huis :o

/flamberen met whisky
Zo...dat zal lekker fikken met die 56% alcohol :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432238
quote:
12s.gif Op zaterdag 25 december 2010 14:56 schreef PdeHoog het volgende:

Zo...dat zal lekker fikken met die 56% alcohol :o
Ja O+ :D
pi_90432279
Blij dat ik toch even een wandelingetje hebt gemaakt in de vlokjes sneeuw, even hoofd leeg proberen te maken, zonnetje op de vijver met sneeuw, schapen & nijlganzen O+
pi_90432360
Ik had ook vuur, Bluezz *O* (eh, de port ging heel mooi branden in het pannetje met stoofperen O-) )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90432495
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik had ook vuur, Bluezz *O* (eh, de port ging heel mooi branden in het pannetje met stoofperen O-) )
klinkt heel natuurlijk ;)

Hier staat de snert voor morgen heerlijk te pruttelen :) (ik vroeg aan de mensen die komen: wat willen jullie eten? Gaan ze unaniem voor snert _O- )

Hey Isa, nog zin in snert morgen? ;)
pi_90432509
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik had ook vuur, Bluezz *O* (eh, de port ging heel mooi branden in het pannetje met stoofperen O-) )
^O^
  zaterdag 25 december 2010 @ 15:08:55 #12
43675 TAV74
We're a virus with shoes
pi_90432585
Paul Simon heeft stiekem toch wel erg goed muziek gemaakt :Y
"The whole image is that eternal suffering awaits anyone who questions God's infinite love. Believe or die! Thank you, forgiving Lord, for all those options.”
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 december 2010 @ 15:08:58 #13
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90432588
De pesto is weer :9
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 25 december 2010 @ 15:15:47 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90432772
Zo, de meeste voorbereidingen voor de saus zijn klaar en de basis ervoor staat nu lekker te pruttelen.

Een deel van de ingrediënten:


Eerst het kreeftenkarkas met ui, knof en wortel roosteren:


En nu lekker een half uurtje met alle ingrediënten in een bouillon laten trekken:


:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90432796
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:01 schreef Isabeau het volgende:
Ik had ook vuur, Bluezz *O* (eh, de port ging heel mooi branden in het pannetje met stoofperen O-) )
:D :9

Brownie begon net mee te miauwen met For Whom The Bell Tol :o Echt miauwen :o Da's de eerste keer in 1,5 jaar O+
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432812
Dat ziet er prettig uit, Golfer :D Ik heb net de appelsaus voor het varkensvlees afgemaakt. En als eigen inbreng er nog een flinke scheut port bijgegooid. Echt briljant lekker nu :9~
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432836
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:05 schreef freecell het volgende:
Hier staat de snert voor morgen heerlijk te pruttelen :) (ik vroeg aan de mensen die komen: wat willen jullie eten? Gaan ze unaniem voor snert _O- )

Lekker, freecell :9 Niks mis met snert hoor :D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90432931
Even rust.
Mn. AnneX heeft een emmertje zand gestrooid voor 50 meter tot aan de P plaats.
En dan sleurt-ie samen met een broer 85 kg moeder in mijn snowboots naar ons huis.
De kachel staat op 23 graden en de openhaard doet ut.

Bij golfer ziet het er ook goed uit.
pi_90432950
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:23 schreef AnneX het volgende:
Even rust.
Mn. AnneX heeft een emmertje zand gestrooid voor 50 meter tot aan de P plaats.
En dan sleurt-ie samen met een broer 85 kg moeder in mijn snowboots aar ons huis.
De kachel staat op 23 graden en de openhaard doet ut.
Gezellig, Anne. Veel plezier :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90433056
Lam wordt warm as we speak :9
pi_90433091
en ik heb mij toch een lekkere saffraanmayonaise gemaakt !
(gekocht in Turkije op de markt.)
pi_90433260
doet ut niet -O-

[ Bericht 54% gewijzigd door Sunnythesun op 25-12-2010 15:44:50 ]
pi_90433315
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:23 schreef AnneX het volgende:
Even rust.
Mn. AnneX heeft een emmertje zand gestrooid voor 50 meter tot aan de P plaats.
En dan sleurt-ie samen met een broer 85 kg moeder in mijn snowboots naar ons huis.
De kachel staat op 23 graden en de openhaard doet ut.

Goedzo :) :D
pi_90433343
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:37 schreef Sunnythesun het volgende:
[ afbeelding ]
:? Doetutniet?
pi_90433363
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:16 schreef PdeHoog het volgende:

Brownie begon net mee te miauwen met For Whom The Bell Tol :o Echt miauwen :o Da's de eerste keer in 1,5 jaar O+
Meneer Stemband :P
pi_90433371
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:42 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Meneer Stemband :P
:D
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 25 december 2010 @ 15:44:00 #27
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90433383
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:37 schreef Sunnythesun het volgende:
[ afbeelding ]
Zeg we hebben de rechten niet om die foto te bekijken :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_90433399
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:42 schreef Bluezz het volgende:

[..]

:? Doetutniet?
Oh shit..
pi_90433449
Nog een poging:

:P
pi_90433480
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:46 schreef Sunnythesun het volgende:
Nog een poging:
[ afbeelding ]
:P
Flauw :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90433485
Ik ga de spullen inpakken en wegwezen. Veel plezier allemaal mensen :W
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_90433488
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:48 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Flauw :P
Joh? :P
pi_90433494
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:48 schreef PdeHoog het volgende:
Ik ga de spullen inpakken en wegwezen. Veel plezier allemaal mensen :W
Have fun Pee! :W
pi_90433511
Ik ga afsluiten en nog even het vk magazine lezen bezoek verwelkomen :W

En het ruikt hier naar salie!! :9
pi_90433637
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:18 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Lekker, freecell :9 Niks mis met snert hoor :D
ik vind het ook heerlijk, maar ik zag het als verzoek niet aankomen :D
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:05:38 #36
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_90433884
:s)
Confidence through competence
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:22:51 #37
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90434196
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 15:17 schreef PdeHoog het volgende:
Dat ziet er prettig uit, Golfer :D
De rest van het sausprocedé:

Room bij de bouillon:


Dan flink zeven en nog even laten koken:


Straks de pasta koken en op het laatst nog even door die gezeefde kreeftenbouillon halen.

En een deel van de bouillon apart even met wat klontjes boter monteren en reduceren tot een mooie saus:


De voorbereidingen zijn klaar. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90434236
mayo zit in keukenmachine en is te dun (olijfolie gebruikt). Wat kan ik nog doen? Help ajb, sta er nu naast
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90434288
heb 3 eidooiers en 250 ml olijfolie gebruikt. Recept was zelfs maar 2 dooiers en 375 ml olie :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:29:33 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90434331
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:24 schreef FutureFairytale het volgende:
mayo zit in keukenmachine en is te dun (olijfolie gebruikt). Wat kan ik nog doen? Help ajb, sta er nu naast
Lepel mosterd en een paar druppels (wijn)azijn erbij doen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90434370
quote:
Op zaterdag 25 december 2010 16:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Lepel mosterd en een paar druppels (wijn)azijn erbij doen?
er zit een theelepel mosterd en tl azijn in. Net een eiwit erbij gedaan en lijkt iets dikker maar nog te dun ;(
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90434387
maakt azijn niet dunner? Is yoghurt een optie?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:34:41 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90434459
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:31 schreef FutureFairytale het volgende:

er zit een theelepel mosterd en tl azijn in. Net een eiwit erbij gedaan en lijkt iets dikker maar nog te dun ;(
Ik denk dat je dan beter opnieuw kunt beginnen, want in mayonaise hoort geen eiwit.

Simpel recept is:
Roer de eierdooiers los met mosterd, citroensap, of azijn. Langzaam de olie toevoegen, van een beetje tot meer, terwijl je blijft roeren.
Kruiden met peper en zout. Als de mayo ontbindt, extra eierdooier toevoegen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90434724
ik haat het. Mislukt weer. Ligt aan de keukenmachine? Met 25 ml olie wordt t zelfs te dun, klotezooi!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90434739
waardoor wordt mayo dik? Door de olie of door ei?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_90434799
dan doe ik nog 1 poging en zijn de olie en eieren op.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:50:07 #47
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_90434837
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:46 schreef FutureFairytale het volgende:
waardoor wordt mayo dik? Door de olie of door ei?
Combinatie olie - ei. De lecitine in het ei bindt alles samen. Je moet beginnen met het eigeel, en dan de olie er langzaam bij doen, niet alles in één keer, dat werkt het best.

Als je per se dikke mayonnaise wil hebben met wat je nu hebt, kun je proberen wat maizena of aardappelzetmeel oplossen in wat warm water en dat al kloppend erbij doen.
Confidence through competence
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:51:07 #48
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90434861
Olie in het begin echt heel langzaam bij het eidooier, mosterd,azijn-mengsel druppelen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90435881
bedankt allen, tis nog best moeilijk. Heb geklopt alsof mn leven er vanaf hing en t werd gelukkig wel dik maar smaakte naar olijfolie dus niet te vreten. Heb er een sausje van gemaakt door yoghurt en suiker erdoorheen te gooien...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 25 december 2010 @ 17:44:11 #50
13783 Anthraxx
When you see the robot, drink!
pi_90435927
Normaal gesproken gebruik ik rijstolie of zonnebloem olie. In ieder geval een olie met niet al teveel smaak.

Verder zorgen dat je kom goed vetvrij is anders kun je kloppen tot je een ons weegt, maar het gaat gewoon niet lukken. Ook regelmatig kloppen. Niet te snel, want dan krijg je kramp, maar constant op een normaal tempo. En dat een paar minuten lang. Daarna olie druppelgewijs toevoegen en blijven kloppen op dezelfde snelheid. Je zult zien dat je eidooiers steeds dikker worden tot je uiteindelijk mayonaise krijgt.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')