Toont je model niet juist aan dat een percentage van 1,75%/2% (zelfs over het hele salaris zonder rekening te houden met franchises etc) al te laag is om zelfs maar middelloon (niet inflatie gecorrigeerd) te dekken?quote:Op zondag 27 mei 2012 13:19 schreef snabbi het volgende:
Op dit moment hebben de meeste pensioenfondsen een model waarbij je van je brutoloon de AOW franchise moet aftrekken om op het bedrag uit te komen waarover de pensioenafdracht wordt berekend. Dit percentage is bij veel fondsen 1,75 of 2%.
Dino wijst naar een uitzondering. Wanneer je veel oude werknemers hebt is de mogelijkheid voor het repareren van een pensioengat klein, doordat de tijd waarop je een rendement kunt halen klein is. Dan ga je naar extreme situaties toe.
* edit, oh eindloon is sowieso een bitch. Je weet niet wat iemand zijn eindloon is, dus zit je sowieso op het einde met enorme extra kosten
overigens weet ik niet of je middelloon ook inflatie gecorrigeerd is. Daarom was het een versimpelde weergave
Ja, ik had me gebaseerd oa op deze site http://www.pensioenpower.(...)pensioen%20opgebouwdquote:Op zondag 27 mei 2012 13:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Toont je model niet juist aan dat een percentage van 1,75%/2% (zelfs over het hele salaris zonder rekening te houden met franchises etc) al te laag is om zelfs maar middelloon (niet inflatie gecorrigeerd) te dekken?
/edit 25% is extreem inderdaad, maar vergis je niet om de molensteen die veel werkgevers met gunstige (historische) pensioenvoorwaarden om de nek hebben liggen.
Ik zit in zo'n mooie cao en pensioenfonds eraan vast.quote:Op zondag 27 mei 2012 13:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Toont je model niet juist aan dat een percentage van 1,75%/2% (zelfs over het hele salaris zonder rekening te houden met franchises etc) al te laag is om zelfs maar middelloon (niet inflatie gecorrigeerd) te dekken?
/edit 25% is extreem inderdaad, maar vergis je niet om de molensteen die veel werkgevers met gunstige (historische) pensioenvoorwaarden om de nek hebben liggen.
Goeie handel voor ZZP'ers trouwens, want die zijn vaak met een dubbel tarief opeens niet zo veel duurder dan vaste krachten
Volgens mijn loonstrookje wordt op mijn brutoloon van 3386, 296 pensioen permie ingehouden en de werkgever stort dan ook nog eens 296 per maand in die slecht gerepareerde bijna bodemloze put.quote:
Kun je dan niet als ZZP'er oid gaan werken? Werkgever blij, en jij blij? Althans bij verder gelijkblijvende omstandighedenquote:Op zondag 27 mei 2012 14:03 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ik zit in zo'n mooie cao en pensioenfonds eraan vast.
[..]
Volgens mijn loonstrookje wordt op mijn brutoloon van 3386, 296 pensioen permie ingehouden en de werkgever stort dan ook nog eens 296 per maand in die slecht gerepareerde bijna bodemloze put.
Wie zijn "ze"?quote:Op zondag 27 mei 2012 23:28 schreef Bombshell het volgende:
Leuk man daar is mijn pensioen ook in onder gebracht. Vroeg of laat gaan ze erop afgerekend worden.
Begin eerst maar eens met dat kwartje van minister Kok.quote:Op zondag 27 mei 2012 22:58 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
dit is bekend, ik ga er dan ook vanuit dat de overheid die miljarden na de verkiezingen weer terug gaat storten in de pensioenpot van het ABP.
Die 1.75% of 2% is niet het % pensioenpremie, maar het opbouw%, dat is iets heel anders dus.quote:Op zondag 27 mei 2012 13:25 schreef snabbi het volgende:
[..]
Ja, ik had me gebaseerd oa op deze site http://www.pensioenpower.(...)pensioen%20opgebouwd
Ik zie het meer gebeuren. Hoe die pensioenfondsen precies het eea hebben afgedekt weet ik niet exact. Vergeet niet dat we uit een tijd komen waarin gedacht werd dat 8% rendement heel normaal was (of zelfs laag voor een pensioenfonds). Alle kosten die het fonds heeft heb ik natuurlijk ook niet meegenomen in deze berekening.
Ok prima. Het model was vooral bedoeld om inzicht te geven in de effecten die langleven en rendement hebben op dit hele verhaal. Dat niet alle parameters juist zijn, dat was ook nooit mijn bedoeling. Ik denk dat mensen het zat zijn om container begrippen te horen en geen idee wat voor effect doorwerken tot 67 bijvoorbeeld heeft. Ook al zijn niet alle variabelen realistisch, dan nog kan men zien wat gevolgen zijn van kleine veranderingen in dit soort elementen.quote:Op maandag 28 mei 2012 00:56 schreef Poekieman het volgende:
[..]
Die 1.75% of 2% is niet het % pensioenpremie, maar het opbouw%, dat is iets heel anders dus.
Met een eindloonsysteem wordt (werd) je geacht 70% van het eindloon op te bouwen in 40 jaar (25 .. 65), daar komt die 1.75% opbouw vandaan. Met een middelloonsysteem mag je 2% per jaar als opbouw% gebruiken.
Met een actuariele berekening wordt vanuit het pensioengevend salaris, de franchise, de rekenrente en het opbouw% de premie bepaald, rekening houdend met sterfte/overlevingskansen.
Die premie is voor 'normale' waarden van bovengenoemde parameters altijd een stuk hoger dan die 1.75% of 2% van het pensioengevend salaris.
En natuurlijk ook diegene die daarvoor teveel loon hebben ontvangen.quote:Op donderdag 19 juli 2012 14:00 schreef ikweethetookniet het volgende:
Kamp noemt situatie pensioenen zorgelijk
Het enige wat zorgelijk zou moeten zijn is de positie van diegene die destijds 30 miljard hebben gejat uit het ABP
Alle ambtenaren dusquote:Op donderdag 19 juli 2012 18:26 schreef rsfxrs020 het volgende:
[..]
En natuurlijk ook diegene die daarvoor teveel loon hebben ontvangen.
Er zijn er genoeg die bovendrijven hoor. Een aantal van de grotere hebben problemen en dat raakt in verhouding ook veel mensen. Het geldt echter niet voor allemaal.quote:Op donderdag 19 juli 2012 22:16 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://nos.nl/dossier/142(...)-staat-van-uw-fonds/
Er staan 100 pensioenfondsen op vermeld met hun dekkings%
En als je op de play knop drukt zie je ze allemaal door het ijs zakken![]()
Ik ben benieuwd wanneer de werknemers de daardoor in ruil bedongen loonsverhogingen met bijbhorende cao goodies met terugwerkende kracht terugstorten.quote:Op zondag 23 december 2012 17:28 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Ik ben benieuwd wanneer de werkgevers (incl de overheid die het ABP heeft leeggeroofd) deze gelden weer gaan terugstorten in de pensioenfondsen. Ik snap niet dat dit niet een onderwerp is dat besproken wordt in den Haag.
door de belastingverhogingen en wetswijziginging zoals de WUL gaan mensen er per januari tot 10% op achteruit, lijkt me al een aardig offer. Die miljarden van de ABP kunnen rechtstreeks uit de zorgbegroting betaald worden. al die CAO goodies van destijds zijn overigens allang weer afgepakt in de CAO's die daarna kwamen. Arbeidsvoorwaarden zijn vaak enorm slecht geworden in vergelijking met jaren terug (zie bv de postbodes)quote:Op zondag 23 december 2012 17:32 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wanneer de werknemers de daardoor in ruil bedongen loonsverhogingen met bijbhorende cao goodies met terugwerkende kracht terugstorten.
Ik denk dat je daarmee je antwoord hebt
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |