okiokinl | zaterdag 18 december 2010 @ 17:28 |
struisvogel, parelhoen, kalkoen en kangaroe. iemand weleens gegeten, is dat een beetje te nassen, van die rare beesten? | |
boem-dikkie | zaterdag 18 december 2010 @ 17:28 |
Ik heb kangoeroe- en struisvogelbiefstuk gegeten. Erg lekker! | |
Blushed | zaterdag 18 december 2010 @ 17:31 |
Parelhoen is lekker. | |
xibalba | zaterdag 18 december 2010 @ 17:38 |
echt hele rare beesten ja...... ![]() | |
borisz | zaterdag 18 december 2010 @ 17:57 |
te nassen? Nasi? | |
Rickocum | zaterdag 18 december 2010 @ 18:20 |
wtf, kangeroe vlees? Geniaal! | |
opastokvis | zaterdag 18 december 2010 @ 18:22 |
kangoeroevlees is goed te eten man. struisvogel ook, parelhoen en kalkoen is net kip | |
Rickocum | zaterdag 18 december 2010 @ 18:40 |
Hoeveel kost die schotel trouwens? | |
borisz | zaterdag 18 december 2010 @ 18:59 |
6e voor 300g | |
megamandy | zaterdag 18 december 2010 @ 19:53 |
jumjum kangaroe | |
mirjammmm | zaterdag 18 december 2010 @ 20:18 |
Struisvogelbiefstuk is erg lekker! | |
okiokinl | zaterdag 18 december 2010 @ 22:50 |
hmm klinkt goed dus, ga ik dan gewoon doen met kerst denk ik. ![]() ja rare beesten, ik heb ze nog nooit gegeten tenminste, behalve kalkoen dan. | |
xibalba | zondag 19 december 2010 @ 11:21 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
okiokinl | zondag 19 december 2010 @ 12:38 |
vooral van die kalkoen krijg ik spontaan geen honger meer. | |
dralion13 | zondag 19 december 2010 @ 12:59 |
kangoeroevlees, het is heerlijk, en ook nog eens goed voor het milieu! ![]() Veel beter dan varkens of rundvlees, een koe drinkt minstens 40 liter water per dag, en kangoeroe niet veel meer dan 2 liter. een kangoeroe eet ook nog eens veel minder en produceert minder methaan dan koeien. Ik heb dan ook geen probleem met kangoeroevlees [ Bericht 14% gewijzigd door dralion13 op 19-12-2010 17:24:51 ] | |
okiokinl | zondag 19 december 2010 @ 22:22 |
waar lijkt t op? | |
KrentebolHooft | zondag 19 december 2010 @ 23:02 |
Ik had 2 weken geleden nog kangoeroe, maar de kok had het niet verteld. Niet te vreten die shit. Struisvogel vind ik ook niet lekker, dus wellicht ligt het aan mij ![]() | |
Miasan | zondag 19 december 2010 @ 23:12 |
Vorig jaar had ik die schotel, was best aardig. Weer eens iets anders dan varken en kip. En met de vleessoorten die je noemt is niets mis. Je mag me midden in de nacht wakker maken voor een malse struisvogelbiefstuk. ![]() | |
travelman | maandag 20 december 2010 @ 22:48 |
in Afrika veel 'game' gegeten,heerlijk!!! Hoewel ik niet aan die kant en klare schotels zou beginnen, tenzij het budget het niet toelaat of men niet beter gewend is. | |
Muck | maandag 20 december 2010 @ 22:55 |
Ik vind kangeroevlees een beetje zoetig, maar wel lekker ![]() | |
okiokinl | dinsdag 21 december 2010 @ 08:27 |
we gaan het gewoon proberen ! ![]() | |
KingOfMars | dinsdag 21 december 2010 @ 08:34 |
Als je wilt 'nassen' waarom haal je dan niet gewoon een kilo frikadellen bij de stuntslager? | |
punchdrunk | dinsdag 21 december 2010 @ 09:07 |
vlees halen bij de lidl ![]() dat is toch troep man. goedkoopste van het goedkoopste. koop liever een goedkoper soort vlees bij een fatsoenlijke scharrelslager. 100 x lekkerder, en dezelfde prijs. doe mij maar een mooi stuk biologisch spek, worstjes of ander "goedkoop" vlees van een goede slager dan een wannabe-posh stuk exotisch vlees dat op zijn allergoedkoopst in een of andere megafarm opgefokt is met behulp van kilo's krachtvoer en antibiotica. of denk je dat het normaal is dat dat soort vlees voor die prijs geleverd kan worden? | |
okiokinl | dinsdag 21 december 2010 @ 09:18 |
waarom wel? frikandellen met kerst? beetje raar. of denk je dant nassen betekend dat je alles met majonaise eet, lol? | |
okiokinl | dinsdag 21 december 2010 @ 09:22 |
helemaal gelijk, maar toch ga ik het kopen. ![]() | |
FigureBirdStars | dinsdag 21 december 2010 @ 09:47 |
Doe niet zo uit de hoogte, kneus. | |
punchdrunk | dinsdag 21 december 2010 @ 11:37 |
tuurlijk. als je in CUL praat over de kwaliteit van voedsel en ingredienten, doe je uit de hoogte.. ![]() moet jij niet even je middagfrikandelletje in het vet gooien ofzo? | |
punchdrunk | dinsdag 21 december 2010 @ 11:39 |
tja, persoonlijk ben ik er niet erg over te spreken. maar toegegeven, ik ben dan ook echt geen wildliefhebber, en daar heeft het toch veel van weg. | |
Wolkjes | dinsdag 21 december 2010 @ 11:43 |
Ik heb wel eens struisvogelbiefstuk gegeten, was lekker. Zou ook nog wel eens kangoeroe willen eten, maar ben het eigenlijk nog nooit tegengekomen.. | |
fruityloop | dinsdag 21 december 2010 @ 11:44 |
Het heeft een wat meer uitgesproken smaak, enkel en alleen omdat het niet van die doorgefokte waterige bio-industrie zooi is, dus dat is waarschijnlijk het eerste wat je opvalt als je het proeft. Hetzelfde heb je trouwens met een stuk biologisch vlees, maar dit soort vlees kan je wat dat betreft toch wel een stukje wijzer maken als het gaat om "echte" smaken. | |
Rickocum | dinsdag 21 december 2010 @ 12:26 |
Blijf dan uit dit topic, want je voegt niets toe. | |
Fratz | dinsdag 21 december 2010 @ 19:01 |
bij de AH ligt het gewoon bij het vlees in het schap. Ook kun je het vaak in de diepvries vinden. (en bij de wok tent waar ik wel eens kom, hebben ze het ook ![]() | |
okiokinl | dinsdag 21 december 2010 @ 21:46 |
ik ben weer geen spek liefhebber, snap niet hoe je t wegkrijgt.. | |
borisz | dinsdag 21 december 2010 @ 21:55 |
Lidl is niet eens zo slecht in vergelijking met andere supermarkten. | |
Rickocum | dinsdag 21 december 2010 @ 22:12 |
Hmmm ik weet niet, aan de ene kant kan ik het wel kopen... Ik weet niet hoe groot die schaal is? | |
okiokinl | woensdag 22 december 2010 @ 02:00 |
300 gram geloof ik, niet zo groot. | |
okiokinl | woensdag 22 december 2010 @ 02:03 |
hier: http://www.luxevooriedereen.com/2010/03/12/wild-gourmetschotel/ | |
Biogarde | woensdag 22 december 2010 @ 02:07 |
Nee, je verplicht voelen om luxe te eten met kerst. Van wie moet dat dan? Morele verplichting? Vreet gewoon wat je kent en lekker vindd. Is dat een frikandel, dan eet je een frikandel. En als anderen daar iets van vinden, dan maken ze er maar een foto van, kunnen ze er morgen weer naar kijken. | |
fruityloop | woensdag 22 december 2010 @ 08:41 |
Ook hun "wild" is dat niet écht, aangezien het gewoon gefokt wordt. Was laatst leuk artikel over bij de keuringsdienst van waarde, de AH eendeborstfilets komen dus gewoon van gefokte eenden, niet wilde die uit de natuur worden geschoten. Die laatste smaken dan nog wel weer wat sterker dan gefokte eenden. Wild in de supermarkt is dus enkel de omschrijving die men hangt aan een aantal soorten vlees, meestal alles behalve rund, kalfs, varkens, kip en kalkoenvlees, en zegt niet zoveel over het leven van het vlees in kwestie. | |
okiokinl | woensdag 22 december 2010 @ 12:22 |
tuurlijk, als jij lekker frikandellen wilt eten met kerst, gewoon doen. ![]() | |
The_Hives | woensdag 22 december 2010 @ 13:01 |
vaak beter zelfs | |
Pietverdriet | woensdag 22 december 2010 @ 13:21 |
Vraag me af wat er wild is aan deze schotel? De Kangoeroe? | |
okiokinl | woensdag 22 december 2010 @ 14:49 |
niks, haha. ze hadden het luxe rare beesten gourmet schotel moeten noemen. | |
okiokinl | zondag 26 december 2010 @ 15:26 |
review: nou dat was lekker ![]() de struis en kanga vooral, hadden wel iets koe- achtigs qua structuur en smaak, maar dat toch anders. de hoen was inderdaad kip achtig of kalkoen achtig, ik zou niet geraden hebben dat het een apart beest was, in een blind test. maar gewoon lekker vlees allemaal. ik vond de struisvogel het lekkerste denk ik, de kangaroe was wat taaier, vast op zn best als je het stooft of zoiets. |