Klinkt als een goed idee, maar ik moet i.v.m. ruimtegebrek echt zo min mogelijk "op" de muur maken. Ik heb 1.40m om een bad (tussen de 70 en 80 cm) en een wandcloset te bevestigen, dus wil het ruimteverlies door voorzetwandjes e.d. tot een minimum beperken.quote:Op woensdag 15 december 2010 13:27 schreef JSS het volgende:
Dit soort binnenspouwbladen zijn best gebruikelijk in de nieuwbouw, ik heb precies dezelde. Het is volgens mij niet echt MDF, maar wel hout in elk geval. En nee, hout in de badkamer hoeft geen ellende te zijn, je gaat het als het goed is netjes afwerken met iets waterdichts (zoals tegels).
Ik heb in precies dezelfde situatie gezeten. Ik vond het in de muur brengen nogal tricky. Ten eerste moet je alles verdomd goed herstellen om geen problemen te krijgen met isolatie, vocht/damp, folie etc. Daarnaast verlies je de garantie van de aannemer op dat stuk muur, wat eventueel gevolgen kan hebben bij schade. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen een soort voorzendwandje van WR gipsplaten te maken waarin de leidingen voor de badkraan zitten.
60 cm is plenty voor een wand closet, ik heb ze gezien van 53 cmquote:Op woensdag 15 december 2010 19:21 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Klinkt als een goed idee, maar ik moet i.v.m. ruimtegebrek echt zo min mogelijk "op" de muur maken. Ik heb 1.40m om een bad (tussen de 70 en 80 cm) en een wandcloset te bevestigen, dus wil het ruimteverlies door voorzetwandjes e.d. tot een minimum beperken.
Dan moet je het bestaande wandje slopen en het hier in maken.quote:Op woensdag 15 december 2010 19:21 schreef Beauregard het volgende:
[..]
Klinkt als een goed idee, maar ik moet i.v.m. ruimtegebrek echt zo min mogelijk "op" de muur maken. Ik heb 1.40m om een bad (tussen de 70 en 80 cm) en een wandcloset te bevestigen, dus wil het ruimteverlies door voorzetwandjes e.d. tot een minimum beperken.
Het is dat er veel sneeuw op m'n (platte)dak ligt anders had ik even een foto geplaatst hoe goed dat watervast verlijmd multiplex isquote:Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef quirigua het volgende:
geen composiet hout in de badkamer of in vochtige ruimtes, ook niet in de kelder ! Wat er wel ik kan is watervast verlijmd multiplex (dat is pepurrrrr-duur).
Dan zal het wel geen watervast multiplex zijn, maar gewoon underlaymentquote:Op donderdag 16 december 2010 09:51 schreef ClintOosthout het volgende:
[..]
Het is dat er veel sneeuw op m'n (platte)dak ligt anders had ik even een foto geplaatst hoe goed dat watervast verlijmd multiplex is![]()
Het dak ligt er nu 8 jaar en 5 jaar geleden heeft een onoplettende vrachtwagen chauffeur een lekkage veroorzaakt (die meteen is gerepareerd) Maar de platen waren al vochtig geworden en het dat is zo'n 15 cm doorgezakt tussen de balken![]()
Geen multiplex gebruiken dus in vochtige ruimtes.
Underlayment is voor zo/n hutje alleen geschikt als het rigoreus beschermd is tegen inwateren. Het kost 1/5 tot 1/10 minder dan WVM, daarom zit het erin.quote:Op donderdag 16 december 2010 10:00 schreef Gurb het volgende:
[..]
Dan zal het wel geen watervast multiplex zijn, maar gewoon underlayment
Watervast verlijmd wil nog niks zeggen hoor, je kunt namelijk ook watervast verlijmd underlayment kopen. Dan is het niet de lijm die niet tegen vocht kan, maar de fineerlagen zelf.quote:Op donderdag 16 december 2010 12:05 schreef quirigua het volgende:
[..]
Underlayment is voor zo/n hutje alleen geschikt als het rigoreus beschermd is tegen inwateren. Het kost 1/5 tot 1/10 minder dan WVM, daarom zit het erin.
Watervast verlijmd multiplex wordt zelfs voor bouw van zeilboten gebruikt : Bruynzeel deed dat. Maar ook door bouwers in Frankrijk, Engeland, Amerika en in de tropen.
OK, zeg dan : marine multiplex ; en ga naar de bank voor een lening, want dat spul kost watquote:Op donderdag 16 december 2010 14:39 schreef Gurb het volgende:
[..]
Watervast verlijmd wil nog niks zeggen hoor, je kunt namelijk ook watervast verlijmd underlayment kopen. Dan is het niet de lijm die niet tegen vocht kan, maar de fineerlagen zelf.
Maar dat is niet de discussie hier. TS wil een oplossing voor zijn leidingen.
Zeg dat maar tegen aannemers. Mijn huis is door BAM gebouwd (prima overigens), maar daar zitten precies dezelfde houten binnenspouwbladen in, ook in de badkamert. Lijkt mij niet dat zo'n grote aannemer dat risico neemt, tochquote:Op woensdag 15 december 2010 19:57 schreef quirigua het volgende:
geen composiet hout in de badkamer of in vochtige ruimtes, ook niet in de kelder !
BAM? Deze ook.quote:Op donderdag 16 december 2010 19:28 schreef JSS het volgende:
[..]
Zeg dat maar tegen aannemers. Mijn huis is door BAM gebouwd (prima overigens), maar daar zitten precies dezelfde houten binnenspouwbladen in, ook in de badkamert. Lijkt mij niet dat zo'n grote aannemer dat risico neemt, toch
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |