abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_89931923
Zojuist in de uitverkoop een [oliehoudende] luchtkompressor gekocht voor 60 euro :)
Incl 5 delig acc set :P
2PK 1500Watt 200l / min 8 bar ketel = 24liter
met drukregelaar en twee manometers :7
Nu komt het :D uitgerust met twee snelkoppelingen geschikt voor DIN en ORION :?

Iemand die het verschil weet en hoe of wat :?
pi_89932360
http://www.rustbuster.nl/Lucht/Slangen_en_koppelingen.htm

Het aansluiten van assecoires op een compressor geschiedt met behulp van slangen en snelkoppelingen. De snelkoppeling maakt het probleemloos aan en afkoppelen van assecoires mogelijk terwijl de volle druk nog op de leiding staat. Er zit dus een automatisch werkende afsluiter in. Je kunt dat vergelijken met het bekende tuinslangensysteem. Denk er aan dat slangen en koppelingen geschikt moeten zijn voor persluchtsystemen. Tuinslangen zijn dat beslist niet!

Helaas zijn er meerdere niet uitwisselbare systemen in omloop. In de praktijk zijn dat meestal 'Orion' en 'Euro' (DIN) koppelingen. De compressoren en accesoires die Rustbuster levert zijn standaard voorzien van een Euro snelkoppeling maar deze kan zonodig worden uitgewisseld voor een Orion koppeling. Heel handig is natuurlijk ook een verloopstuk. Dat wil zeggen een kort stukje slang met een Euro koppeling aan de ene kant en een Orion koppeling aan de andere kant. Dan kun je elke accesoire probleemloos aansluiten.
pi_89932780


Links: ORION koppeling Rechts: Euro (Din) koppeling

Waarom liever Euro?

De Euro koppeling heeft een grotere inwendige diameter en laat dus een grotere luchtdoorstroming toe. Om die reden hebben wij besloten te standaardiseren op deze koppeling.

Thanx :)
pi_89932863
Je kan ook gewoon kijken naar de apparatuur die je hebt. Als je daar gebonden bent aan een soort van koppeling kun je ook gewoon die gebruiken.
pi_90023400
Als je in de toekomst het makkelijk wil hebben moet je denk ik voor euro kiezen omdat de meest spullen geleverd worden met euro en omdat als je een keer snel een koppelingetje nodig heb de ferm koppelingen bij bouwmarkt euro zijn tevens ook die van airpress bij boerenbond/welkoop

zelf zit ik op orion omdat tja ik deze gratis heb wel fijn veiligheid koppelingen
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')