Hier net een spinaziesoepje gegeten, vult goed & lekker

4 pers. in grote soeppan
200 gr kipfilet in reepjes
25 gr (room-) boter
1 tl ketoembar / 1/2 tl djinten
1 ui en 1 (flinke-) knoflook gesnipperd
150 gr. rijst (in recept staat pandan, ik had nog jasmijn staan)
1 liter kippenbouillon van 2 blokjes
beetje ger. gember (wij zijn er niet zo van dus een klein beetje geraspt)
200 gr roomkaas (daar gaat de gember door)
600 gr verse spinazie
citroensap zout en peper
2 el sesamolie
1el sesamzaadjes
Boter smelten kipfiletreepjes met de ketoembar en djinten in ong. 5 min bruin en gaar bakken
Kip op een bord scheppen en in de pan met bakvet de knoflook ui en rijst fruiten.
Dan de kippenbouillon erbij gieten en 8 min. koken.
Spinazie in gedeeltes (anders is je pan te klein

) toevoegen en nog even doorkoken.
Pureren met de staafmixer.
Voeg de kip toe en breng op smaak met peper zout sesamolie en citroensap
De lekkere dikke soep in diepe borden/kommen klodder roomkaas/gember erover en bestrooi met sesamzaad.