Stokstaart | maandag 6 december 2010 @ 16:43 |
De recepten die ik tegenkom zijn allemaal vrij ingewikkeld om te maken, of kosten je minstens 3 dagen aan sudderen , ontbenen, garen, stoven, aanbraden etc. Heeft iemand hier een recept liggen voor een eenvoudige doch lekkere erwtensoep ? Dus niet een met een waslijst aan ingrediënten . Bij voorbaat dank . [ Bericht 0% gewijzigd door Stokstaart op 06-12-2010 16:52:45 ] | |
Verizon | maandag 6 december 2010 @ 16:43 |
Unox ![]() | |
Stokstaart | maandag 6 december 2010 @ 16:45 |
Wel vers zijn en niet uit blik of bij de slager uit het koelvak vandaan . ![]() | |
daftme | maandag 6 december 2010 @ 16:45 |
Laat maar ![]() | |
boem-dikkie | maandag 6 december 2010 @ 16:46 |
Ik schop ongetwijfeld mensen tegen hun schenen als ik dit zeg, maar voor even snel is Unox echt best een prima snert. Zelfgemaakte sowieso lekker maar ik vraag me af of je 'simpel' een lekkere snert kunt maken. | |
Hi_flyer | maandag 6 december 2010 @ 16:47 |
Tja, snert kost nu eenmaal tijd.... | |
Mwanatabu | maandag 6 december 2010 @ 16:48 |
1) het is doch, dawg 2) het simpelste recept heeft te maken met een blikopener 3) het normale recept heeft geen 3 dagen nodig heur 4) ik maak altijd des ochtendsch het volgende, opdat het des avondsch klaar is: -500 gr gewassen spliterwten opzetten met 2 liter water -1 stuk spek erin plus een karbonade (met bot!) -wachten tot het schuimt, schuim afscheppen -2 preien, 1 winterwortel, 1 knolselderij en 2 uiten in stukjes toevoegen en evt. groentenbouillonblokjes -6 uur laten sudderen (mag ook 8 uur of 5,75) -spek en vlees eruit halen, in stukjes snijden en terug de pan in -bosje bladselderij erin -rookworst in stukjes erin Klaar. Kost in totaal nog geen half uurtje echt werk (snijden) en voor de rest op je krent zitten of iets nuttigs doen ![]() | |
dWc_RuffRyder | maandag 6 december 2010 @ 16:48 |
Dog ![]() | |
Allure_ | maandag 6 december 2010 @ 16:48 |
Dit vraag ik mij ook af. Kun je het vlees er niet gewoon uit laten of smaakt het dan niet meer? | |
Stokstaart | maandag 6 december 2010 @ 16:50 |
Ik ken de recepten en weet de regels aangaande het maken van een goede erwtensoep . Toch vraag ik me af of er niet ergens eigenwijze rakkers zijn die een vereenvoudigde versie hebben samengesteld die niet onder doet voor een slowcooker . ![]() | |
Stokstaart | maandag 6 december 2010 @ 16:52 |
Dog . Like wtf idd ![]() Dit klinkt inderdaad wel haalbaar . Heb je nog een suggestie aangaande de rookworst die er door heen gaat ? | |
The_stranger | maandag 6 december 2010 @ 16:53 |
Het vlees zit er ook in (vandaar de opmerking dat je karbonade MET bot moet nemen) om het zooitje te binden. Zonder vlees kan wel, maar dan is het geen snert en qua structuur (iets) anders dan de snert as-we-know-it.. Rookworst die jij lekker vindt... | |
Yngwie | maandag 6 december 2010 @ 16:54 |
Wat is snel? Mijn recept: - doos spliterwten 500gr - 2,5 liter water - ong. 350 gr hamlappen - 250 gram rookspekjes - 1 rookworst - 1 a 2 stuks prei - 1 winterwortel - 1 flinke ui - 1 kleine knolselderie (of halve als het een grote is) - 1 flinke aardappel of 2 kleintjes - peper/zout - Spliterwten heel goed wassen, daarna opzetten met water en wat zout - Schuim met schuimspaan eraf, zodra dat gebeurt is hamlappen en rookspekjes erin (dat laatste mag ook meteen, maar dan is het afscheppen van het schuim lastiger door de rookspekjes) - 1,5 uur heel zachtjes laten koken, zeer regelmatig doorroeren - In de tussentijd alle groentes in blokjes/stukken en na die 1,5 uur de hamlappen eruit halen en groenten in de pan flikkeren - Dit moet nog ongeveer een uurtje tot anderhalf uur heel zachtjes doorkoken - Hamlappen in hele kleine stukjes snijden (valt eigenlijk al uit elkaar) - Mocht je liever een gladdere soep hebben kun je na 45 min na het toevoegen van de groentes heeeeel even een staafmixer erdoor halen. - Daarna de stukjes van de hamlappen terug in de soep - Rookworst in schijfjes en nog even 15 minuten mee op laten warmen, peper en zout naar smaak nog toevoegen En smullen maar ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door Yngwie op 06-12-2010 17:06:13 ] | |
boem-dikkie | maandag 6 december 2010 @ 16:54 |
Wel een heel prima topic trouwens want ik wil zelf ook wel eens snert maken zonder al te veel gedoe. | |
Mwanatabu | maandag 6 december 2010 @ 17:00 |
Ja, die ene gemaakt van speciaal gemasseerde grijsblauwe Lombardijse prijsbiggen. ![]() Gewoon, rookworst. Van die kromme! | |
-moppie- | maandag 6 december 2010 @ 17:04 |
en nu heb ik zin in zelfgemaakte snert ![]() | |
Yngwie | maandag 6 december 2010 @ 17:09 |
Maken dan! ![]() | |
Stokstaart | maandag 6 december 2010 @ 17:24 |
Oke die 2 recepten lijken wel wat op elkaar dus moet lukken iets in elkaar te flansen . ![]() Hoe groot moet die pan ongeveer zijn zodat alles er makkelijk in past ? | |
Yngwie | maandag 6 december 2010 @ 17:27 |
5 liter | |
-moppie- | maandag 6 december 2010 @ 17:29 |
ik ben nu nog op mijn werk ![]() | |
Mwanatabu | maandag 6 december 2010 @ 17:42 |
Uhhh "de grote soeppan" zoals die in een gemiddelde pannenset zit gebruik ik altijd. Misschien is dat de 5 liter zoals hierboven. | |
golfer | maandag 6 december 2010 @ 17:46 |
simpel recept: http://www.coquinaria.nl/recepten/bouillons/erwtensoep.htm | |
The_stranger | dinsdag 7 december 2010 @ 13:35 |
Nu we toch in een topic zitten met snertkenners en -makers, even een vraagje. Ik maak al een hele tijd snert, maar heel soms maak ik een pan die prima smaakt als ik het maak, maar zodra ik het laat afkoelen en in de vriezer leg, komt er een heel ander smaakje naar boven, een zoutig aangebrand smaakje, terwijl het voor zover ik weet echt niet is aangebrand tijdens de bereiding of de opwarming van een afgekoelde hoeveelheid... Iemand die dit herkent? En weet hoe te voorkomen? | |
rubje | dinsdag 7 december 2010 @ 13:57 |
Ja...ik: ![]() - ga naar je lokale slager of vleesboer en haal zo een ingevroren zelfgemaakte ertwensoep wat zij hebben - ga naar de HEMA en haal een vers verpakte rookworst. - ga naar huis,snij wat prei oid fijn. - doe je ertwensoep in een reeds verhitte pan en zet het op een laag vuurtje. - vervolgens doe je water in een andere pan en flikker je je HEMA worst erin ( wel buitenverpakking eraf halen) en ook die zet je op een laag vuurtje zoals je vlees suddert. - als je ziet dat je ertwensoep langzaam aan de kook geraakt,doe je je prei oid erbij en wat zout en peper desnoods.( of magi mag ook) - als je HEMA worst in de plastic verpakking klaar is,dan eruit halen en even koud afwassen in het plastic en dan eruit halen en even laten rusten (3 min) om het het daarna in plakken te snijden. - als het goed is,is je ertwensoep nu aan de kook en doe je je worst erbij en roer je alles even door elkaar en doe je daarna het vuur uit en klaar is je lekkere erwtensoep met verse worst en groenten. je hebt een heerlijke dikke,smaakvolle en lekkere erwtensoep ![]() ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 7 december 2010 @ 16:17 |
Ik weet het! Men neme bijvoorbeeld van de AH (deka heeft het ook) een pakket erwtensoepgroente. Zitten de spliterwten al bij! (of niet dan 250-500 gr. spliterwten toevoegen) Een schaal erwtensoepvlees. (zit alles al in) Doe alles in een pan, zet onder water en kook! Even afschuimen. Blijf af en toe roeren anders bakt het aan. Nu naar smaak (na 2 uur ofzo) bouillonblokjes en een rookworst erin. Klaar! | |
Cirdan | dinsdag 7 december 2010 @ 16:25 |
erwten uit blik, azijn, warm water. klaar. | |
Stokstaart | dinsdag 7 december 2010 @ 16:33 |
Ging ik dus gisteren naar de AH hadden ze fucking de helft van de ingrediënten niet meer ![]() Wel zo'n pakket zoals hierboven beschreven . Alleen daar moesten 500 gram karbonades doorheen, en je raadt het al ..... Hamlappen waren ook uitverkocht . Waarschijnlijk hadden meer mensen het geniale idee gekregen erwtensoep te maken ![]() | |
GeenWijn | dinsdag 7 december 2010 @ 16:46 |
dog | |
The_Hives | dinsdag 7 december 2010 @ 17:56 |
simpel, de snert eten die je schoonmoeder regelmatig maakt in de winter ![]() | |
Cirdan | dinsdag 7 december 2010 @ 18:37 |
hahahaha dog ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
eon68 | dinsdag 7 december 2010 @ 22:29 |
Mijn recept voor simpele en super snelle erwtensoep 1/2 Pak spliterwten Magere spekreepjes (100 gr ongeveer) Zakje erwtensoepgroente als ze die niet hebben gewone soepgroenten. Rookworst Bouilonblokje (groente of runder) Laurierblad of poeder Zet de (gewassen) spiterwten met de juiste hoeveelheid water (zie pak) in grote pan op het vuur, gooi de magere spekblokjes erbij en ook het bouilonblokje en de laurier laat dit een tijdje sudderen tot de erwten gaar zijn (45 min ongeveer) ff goed doorroeren Doe dan de soepgroente erbij, ff zachtjes doorkoken zodat deze gaar zijn (minuutje of 5 a 10) Rookworst in plakjes snijden er in de soep doen zodat deze opwarmen. ff proeven .... misschien nog wat peper, zout, extra bouilonblokje naar smaak erbij en klaar! |