abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89592144
De recepten die ik tegenkom zijn allemaal vrij ingewikkeld om te maken, of kosten je minstens 3 dagen aan sudderen , ontbenen, garen, stoven, aanbraden etc.
Heeft iemand hier een recept liggen voor een eenvoudige doch lekkere erwtensoep ?
Dus niet een met een waslijst aan ingrediėnten .

Bij voorbaat dank .

[ Bericht 0% gewijzigd door Stokstaart op 06-12-2010 16:52:45 ]
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89592167
Unox _O_
Inhoud kan niet geladen worden
pi_89592289
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:43 schreef Verizon het volgende:
Unox _O_
Wel vers zijn en niet uit blik of bij de slager uit het koelvak vandaan . :{w
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89592293
Laat maar :P
Football. Glorious football. Dont care what it looks like.
  maandag 6 december 2010 @ 16:46:59 #5
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_89592342
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:45 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Wel vers zijn en niet uit blik of bij de slager uit het koelvak vandaan . :{w
Ik schop ongetwijfeld mensen tegen hun schenen als ik dit zeg, maar voor even snel is Unox echt best een prima snert. Zelfgemaakte sowieso lekker maar ik vraag me af of je 'simpel' een lekkere snert kunt maken.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  maandag 6 december 2010 @ 16:47:41 #6
134944 Hi_flyer
Van alles te melden
pi_89592373
Tja, snert kost nu eenmaal tijd....
pi_89592404
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:43 schreef Stokstaart het volgende:
De recepten die ik tegenkom zijn allemaal vrij ingewikkeld om te maken, of kosten je minstens 3 dagen aan sudderen , ontbenen, garen, stoven, aanbraden etc.
Heeft iemand hier een recept liggen voor een eenvoudige dog lekkere erwtensoep ?
Dus niet een met een waslijst aan ingrediėnten .

Bij voorbaat dank .
1) het is doch, dawg
2) het simpelste recept heeft te maken met een blikopener
3) het normale recept heeft geen 3 dagen nodig heur
4) ik maak altijd des ochtendsch het volgende, opdat het des avondsch klaar is:

-500 gr gewassen spliterwten opzetten met 2 liter water
-1 stuk spek erin plus een karbonade (met bot!)
-wachten tot het schuimt, schuim afscheppen
-2 preien, 1 winterwortel, 1 knolselderij en 2 uiten in stukjes toevoegen en evt. groentenbouillonblokjes
-6 uur laten sudderen (mag ook 8 uur of 5,75)
-spek en vlees eruit halen, in stukjes snijden en terug de pan in
-bosje bladselderij erin
-rookworst in stukjes erin

Klaar. Kost in totaal nog geen half uurtje echt werk (snijden) en voor de rest op je krent zitten of iets nuttigs doen ^O^
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_89592414
Dog :D.
pi_89592415
Dit vraag ik mij ook af.

Kun je het vlees er niet gewoon uit laten of smaakt het dan niet meer?
pi_89592464
quote:
14s.gif Op maandag 6 december 2010 16:46 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

Ik schop ongetwijfeld mensen tegen hun schenen als ik dit zeg, maar voor even snel is Unox echt best een prima snert. Zelfgemaakte sowieso lekker maar ik vraag me af of je 'simpel' een lekkere snert kunt maken.
Ik ken de recepten en weet de regels aangaande het maken van een goede erwtensoep . Toch vraag ik me af of er niet ergens eigenwijze rakkers zijn die een vereenvoudigde versie hebben samengesteld die niet onder doet voor een slowcooker . :Y)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89592559
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:48 schreef Mwanatabu het volgende:

[..]

1) het is doch, dawg
2) het simpelste recept heeft te maken met een blikopener
3) het normale recept heeft geen 3 dagen nodig heur
4) ik maak altijd des ochtendsch het volgende, opdat het des avondsch klaar is:

-500 gr gewassen spliterwten opzetten met 2 liter water
-1 stuk spek erin plus een karbonade (met bot!)
-wachten tot het schuimt, schuim afscheppen
-2 preien, 1 winterwortel, 1 knolselderij en 2 uiten in stukjes toevoegen en evt. groentenbouillonblokjes
-6 uur laten sudderen (mag ook 8 uur of 5,75)
-spek en vlees eruit halen, in stukjes snijden en terug de pan in
-bosje bladselderij erin
-rookworst in stukjes erin

Klaar. Kost in totaal nog geen half uurtje echt werk (snijden) en voor de rest op je krent zitten of iets nuttigs doen ^O^
Dog . Like wtf idd :|W
Dit klinkt inderdaad wel haalbaar . Heb je nog een suggestie aangaande de rookworst die er door heen gaat ?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89592591
quote:
14s.gif Op maandag 6 december 2010 16:48 schreef Allure_ het volgende:
Dit vraag ik mij ook af.

Kun je het vlees er niet gewoon uit laten of smaakt het dan niet meer?
Het vlees zit er ook in (vandaar de opmerking dat je karbonade MET bot moet nemen) om het zooitje te binden. Zonder vlees kan wel, maar dan is het geen snert en qua structuur (iets) anders dan de snert as-we-know-it..

quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:52 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Heb je nog een suggestie aangaande de rookworst die er door heen gaat ?
Rookworst die jij lekker vindt...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_89592642
Wat is snel? Mijn recept:

- doos spliterwten 500gr
- 2,5 liter water
- ong. 350 gr hamlappen
- 250 gram rookspekjes
- 1 rookworst
- 1 a 2 stuks prei
- 1 winterwortel
- 1 flinke ui
- 1 kleine knolselderie (of halve als het een grote is)
- 1 flinke aardappel of 2 kleintjes
- peper/zout

- Spliterwten heel goed wassen, daarna opzetten met water en wat zout
- Schuim met schuimspaan eraf, zodra dat gebeurt is hamlappen en rookspekjes erin (dat laatste mag ook meteen, maar dan is het afscheppen van het schuim lastiger door de rookspekjes)
- 1,5 uur heel zachtjes laten koken, zeer regelmatig doorroeren
- In de tussentijd alle groentes in blokjes/stukken en na die 1,5 uur de hamlappen eruit halen en groenten in de pan flikkeren
- Dit moet nog ongeveer een uurtje tot anderhalf uur heel zachtjes doorkoken
- Hamlappen in hele kleine stukjes snijden (valt eigenlijk al uit elkaar)
- Mocht je liever een gladdere soep hebben kun je na 45 min na het toevoegen van de groentes heeeeel even een staafmixer erdoor halen.
- Daarna de stukjes van de hamlappen terug in de soep
- Rookworst in schijfjes en nog even 15 minuten mee op laten warmen, peper en zout naar smaak nog toevoegen

En smullen maar :P (wel het lekkerst om een dag vantevoren klaar te maken). Dus qua tijd kost het in totaal ongeveer 3 a 3,5 uur (meeste is gewoon wachten/af en toe roeren)

[ Bericht 2% gewijzigd door Yngwie op 06-12-2010 17:06:13 ]
  maandag 6 december 2010 @ 16:54:17 #14
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_89592645
Wel een heel prima topic trouwens want ik wil zelf ook wel eens snert maken zonder al te veel gedoe.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_89592911
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:52 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Dog . Like wtf idd :|W
Dit klinkt inderdaad wel haalbaar . Heb je nog een suggestie aangaande de rookworst die er door heen gaat ?
Ja, die ene gemaakt van speciaal gemasseerde grijsblauwe Lombardijse prijsbiggen. ;)
Gewoon, rookworst. Van die kromme!
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
pi_89593092
en nu heb ik zin in zelfgemaakte snert ;(
pi_89593282
quote:
7s.gif Op maandag 6 december 2010 17:04 schreef -moppie- het volgende:
en nu heb ik zin in zelfgemaakte snert ;(
Maken dan! :D
pi_89593884
Oke die 2 recepten lijken wel wat op elkaar dus moet lukken iets in elkaar te flansen . :P
Hoe groot moet die pan ongeveer zijn zodat alles er makkelijk in past ?
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89593987
quote:
6s.gif Op maandag 6 december 2010 17:24 schreef Stokstaart het volgende:
Oke die 2 recepten lijken wel wat op elkaar dus moet lukken iets in elkaar te flansen . :P
Hoe groot moet die pan ongeveer zijn zodat alles er makkelijk in past ?
5 liter
pi_89594105
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 17:09 schreef Yngwie het volgende:

[..]

Maken dan! :D
ik ben nu nog op mijn werk }:|
pi_89594601
quote:
6s.gif Op maandag 6 december 2010 17:24 schreef Stokstaart het volgende:
Oke die 2 recepten lijken wel wat op elkaar dus moet lukken iets in elkaar te flansen . :P
Hoe groot moet die pan ongeveer zijn zodat alles er makkelijk in past ?
Uhhh "de grote soeppan" zoals die in een gemiddelde pannenset zit gebruik ik altijd. Misschien is dat de 5 liter zoals hierboven.
If you have a problem, if no-one else can help, and if you can find them, maybe you can hire the A-Team
  maandag 6 december 2010 @ 17:46:08 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89594724
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89630026
Nu we toch in een topic zitten met snertkenners en -makers, even een vraagje. Ik maak al een hele tijd snert, maar heel soms maak ik een pan die prima smaakt als ik het maak, maar zodra ik het laat afkoelen en in de vriezer leg, komt er een heel ander smaakje naar boven, een zoutig aangebrand smaakje, terwijl het voor zover ik weet echt niet is aangebrand tijdens de bereiding of de opwarming van een afgekoelde hoeveelheid...

Iemand die dit herkent? En weet hoe te voorkomen?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_89630851
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 16:43 schreef Stokstaart het volgende:

Heeft iemand hier een recept liggen voor een eenvoudige doch lekkere erwtensoep ?

Bij voorbaat dank .
Ja...ik: :Y

- ga naar je lokale slager of vleesboer en haal zo een ingevroren zelfgemaakte ertwensoep wat zij hebben
- ga naar de HEMA en haal een vers verpakte rookworst.
- ga naar huis,snij wat prei oid fijn.
- doe je ertwensoep in een reeds verhitte pan en zet het op een laag vuurtje.
- vervolgens doe je water in een andere pan en flikker je je HEMA worst erin ( wel buitenverpakking eraf halen) en ook die zet je op een laag vuurtje zoals je vlees suddert.
- als je ziet dat je ertwensoep langzaam aan de kook geraakt,doe je je prei oid erbij en wat zout en peper desnoods.( of magi mag ook)
- als je HEMA worst in de plastic verpakking klaar is,dan eruit halen en even koud afwassen in het plastic en dan eruit halen en even laten rusten (3 min) om het het daarna in plakken te snijden.
- als het goed is,is je ertwensoep nu aan de kook en doe je je worst erbij en roer je alles even door elkaar en doe je daarna het vuur uit en klaar is je lekkere erwtensoep met verse worst en groenten.

je hebt een heerlijke dikke,smaakvolle en lekkere erwtensoep :Y *O*
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_89636307
Ik weet het!

Men neme bijvoorbeeld van de AH (deka heeft het ook)
een pakket erwtensoepgroente. Zitten de spliterwten al bij! (of niet dan 250-500 gr. spliterwten toevoegen)
Een schaal erwtensoepvlees. (zit alles al in)
Doe alles in een pan, zet onder water en kook! Even afschuimen. Blijf af en toe roeren anders bakt het aan.
Nu naar smaak (na 2 uur ofzo) bouillonblokjes en een rookworst erin.

Klaar!
pi_89636668
erwten uit blik, azijn, warm water. klaar.
pi_89636925
Ging ik dus gisteren naar de AH hadden ze fucking de helft van de ingrediėnten niet meer :(
Wel zo'n pakket zoals hierboven beschreven . Alleen daar moesten 500 gram karbonades doorheen, en je raadt het al .....
Hamlappen waren ook uitverkocht . Waarschijnlijk hadden meer mensen het geniale idee gekregen erwtensoep te maken :')
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_89637450
dog
  dinsdag 7 december 2010 @ 17:56:58 #29
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_89640181
simpel, de snert eten die je schoonmoeder regelmatig maakt in de winter :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_89641704
hahahaha dog :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :')
pi_89654832
Mijn recept voor simpele en super snelle erwtensoep

1/2 Pak spliterwten
Magere spekreepjes (100 gr ongeveer)
Zakje erwtensoepgroente als ze die niet hebben gewone soepgroenten.
Rookworst
Bouilonblokje (groente of runder)
Laurierblad of poeder

Zet de (gewassen) spiterwten met de juiste hoeveelheid water (zie pak) in grote pan op het vuur, gooi de magere spekblokjes erbij en ook het bouilonblokje en de laurier laat dit een tijdje sudderen tot de erwten gaar zijn (45 min ongeveer) ff goed doorroeren Doe dan de soepgroente erbij, ff zachtjes doorkoken zodat deze gaar zijn (minuutje of 5 a 10) Rookworst in plakjes snijden er in de soep doen zodat deze opwarmen. ff proeven .... misschien nog wat peper, zout, extra bouilonblokje naar smaak erbij en klaar!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')