abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89402326
Ik kan zelf nu wel een potje koken. Maar misschien zijn er goede hobbykoks onder de Fokkers die hun gemakkelijke recepten willen delen met mensen die geen keukenprins(ess)en zijn en weinig budget hebben. En toch misschien zelf wel iets leuks/lekkers willen klaarmaken met de feestdagen die voor de deur staan.

Wie weet doe ikzelf ook nog wel ideetjes op! :Y
pi_89402581
alle stamppotten en dan voor 2 dagen maken :) dat om te beginnen
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  Boks-Chick woensdag 1 december 2010 @ 20:48:16 #3
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_89402846
Deze gaat naar CUL, daar zal je overgoten worden met de lekkere goedkope recepten :Y

Hoi mirjam O+
lolwut
pi_89403171
pilav is lekker, goedkoop en heel makkelijk:

uitje snipperen, wok op vuur zetten. uitjes erin, beetje gehakte knoflook (naar smaak) erbij. hamlapjes (ik doe voor 3 personen zo'n 300 gram) in stukjes choppen en erbij. 1 of 2 (naar smaak weer, ik doe doorgaans eentje) blikje tomatenpuree erbij. beetje ketjap (alweer naar smaak :) ) erbij terwijl je ondertussen klaarstaan met een halve liter water en 1 rundvleesbouillonblokje :) dat erbij, een zo'n grote koffiemok rijst erbij doen en dan ff 5 minuutjes wachten. eventueel kan je hier er van alles bij doen. paprika, champignonnetjes, (voorgekookte) pompoen of boontjes, wat je wil. wel een beetje harde groentes. op het laatst een blik vruchten (perzik of abrikozen ofzo) in stukjes gehakt erbij. beetje sambal valt vaak ook wel in de smaak ;)

zachtjes laten pruttelen (het moet wat bubbelen, maar niet heel veel) terwijl je nu en dan roert. eet smakelijk!
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89403789
:)
Goed topic :)

Wat ik een leuk, simpel receptje vind omdat het niet zo duur is, heel makkelijk is en niet alleen erg lekker is maar er ook erg leuk uitziet: Zelfgemaakte kip-cordon-bleu's.

Kipfiletje 1-2 minuutjes bruin dichtschroeien voor een mooi kleurtje, open snijden, vullen met kaas (cheddar, brie, wat dan ook), ham en spek. Eventueel beetje insmeren met eigeel en een beetje bloem of cornflakes. Een beetje versgemalen 4-seizoenenpeper er op maakt het niet alleen lekkerder, maar ziet er ook leuk uit. Afhankelijk van de dikte van je filetjes een minuutje of 12 in de oven bij een graad of 180. De ham/spek houdt de kipfillet ook lekker mals: zonder zal hij sneller droog worden.

^O^
Ja, met zo'n instelling blijf je natuurlijk zwakbegaafd
pi_89404129
http://www.smulweb.nl/138(...)rzikpreiboursinpasta

Kip met perzik en boursin. Hartstikke simpel en het lijkt heel wat, je kan nog googelen voor variaties. Kan met pasta of rijst.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_89404276
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:07 schreef Naamah het volgende:
http://www.smulweb.nl/138(...)rzikpreiboursinpasta

Kip met perzik en boursin. Hartstikke simpel en het lijkt heel wat, je kan nog googelen voor variaties. Kan met pasta of rijst.
Die ga ik ook eens proberen :)
Ja, met zo'n instelling blijf je natuurlijk zwakbegaafd
pi_89404373
oh sorrie :@

ik miste helemaal het stukje: "voor de feestdagen". neem me niet kwalijk.

om het goed te maken het recept voor geitenkaastaartjes (voorgerecht)

bladerdeeg
geitenkaas (zo'n staaf)
bosbessenjam
wat thijm

ontdooi de bladerdeeg. leg er een plak (1 cm dik van zo'n ronde staaf) kaas op. kruiden met de thym. in de oven voor de bereidingstijd van het bladerdeeg. maak ondertussen een warm sausje van de jam en een beetje water. opdienen met sausje in een leuk kannetje ernaast.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89404799
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:48 schreef BrandX het volgende:
Deze gaat naar CUL, daar zal je overgoten worden met de lekkere goedkope recepten :Y

Hoi mirjam O+
Dank je wel! :)
  maandag 6 december 2010 @ 02:37:34 #10
230223 Chewbalhaar
uhhhwhhooeehhww
pi_89575822
stormlooptopic *O*
(schopje)
Ja, met zo'n instelling blijf je natuurlijk zwakbegaafd
  maandag 6 december 2010 @ 02:50:57 #11
280367 Opperprutser
Derde hond in het kegelspel
pi_89575898
Ik meld me aan!

Ik ben op zoek naar een recept voor een simpel wildgerechtje dat met name niet teveel naar wild smaakt (ik ben echt helemaal gek op wild, mn vriendin niet zo) dat nog enigszins makkelijk klaar te maken is. Een goeie saus is wel een must! Thanks!
pi_89599065
Dat lijkt me zeer lekker :) Dat gaat ik van de week eens proberen...
pi_89600173
quote:
14s.gif Op woensdag 1 december 2010 20:48 schreef BrandX het volgende:
Deze gaat naar CUL, daar zal je overgoten worden met de lekkere goedkope recepten :Y

Hoi mirjam O+
oh, hai O+
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Boks-Chick maandag 6 december 2010 @ 19:58:49 #15
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_89600274
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 19:56 schreef Mirjam het volgende:

[..]

oh, hai O+
:{w nee, nou hoeft het niet meer.
lolwut
  maandag 6 december 2010 @ 20:06:08 #16
296595 foodlover
live and learn
pi_89600676
Zo maar wat ideetjes die -mits je slim winkelt- vriendelijk zijn voor je portemonnaie:

Voor:
- Stukje pate
- Zelfgemaakte foccacia
- Uiensoepje met stokbroodje gegratineerde kaas

Hoofd:
- Pasta met zalmsnippers, spekjes of garnaaltjes
- Aardappelgratin
- Varkensfiletlapjes a la saltimboca
- Risotto en gegrilde groenten uit oven
- Flinke pan zuurvlees met verse frieten

Na:
- Ijstaartje
- flensjes met kersen, ijs of chocosaus
  maandag 6 december 2010 @ 20:45:13 #17
71166 AKnynke
is lang niet gek
pi_89603306
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:12 schreef simmu het volgende:
oh sorrie :@

ik miste helemaal het stukje: "voor de feestdagen". neem me niet kwalijk.

om het goed te maken het recept voor geitenkaastaartjes (voorgerecht)

bladerdeeg
geitenkaas (zo'n staaf)
bosbessenjam
wat thijm

ontdooi de bladerdeeg. leg er een plak (1 cm dik van zo'n ronde staaf) kaas op. kruiden met de thym. in de oven voor de bereidingstijd van het bladerdeeg. maak ondertussen een warm sausje van de jam en een beetje water. opdienen met sausje in een leuk kannetje ernaast.
Nog lekkerder is dat als je een boel rode uien in stukjes snijdt, heel langzaam laat garen in boter, totdat ze lekker zoet zijn, daar een flinke bups tijm overheen doet, dat op bladerdeeg, plak geitenkaas erbovenop en in de oven...mmmmm
Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  maandag 6 december 2010 @ 21:24:55 #18
230223 Chewbalhaar
uhhhwhhooeehhww
pi_89606492
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 20:06 schreef foodlover het volgende:
Zo maar wat ideetjes die -mits je slim winkelt- vriendelijk zijn voor je portemonnaie:

Voor:
- Stukje pate
- Zelfgemaakte foccacia
- Uiensoepje met stokbroodje gegratineerde kaas

Hoofd:
- Pasta met zalmsnippers, spekjes of garnaaltjes
- Aardappelgratin
- Varkensfiletlapjes a la saltimboca
- Risotto en gegrilde groenten uit oven
- Flinke pan zuurvlees met verse frieten

Na:
- Ijstaartje
- flensjes met kersen, ijs of chocosaus
:{
Ja, met zo'n instelling blijf je natuurlijk zwakbegaafd
pi_89609246
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 20:45 schreef AKnynke het volgende:

[..]

Nog lekkerder is dat als je een boel rode uien in stukjes snijdt, heel langzaam laat garen in boter, totdat ze lekker zoet zijn, daar een flinke bups tijm overheen doet, dat op bladerdeeg, plak geitenkaas erbovenop en in de oven...mmmmm
klinkt lekker :9
met blauwe kaas en peer kan ook, moet je wel de blauwe kaas heel dun snijden en wat uitvegen als het klaar is, want dat loopt niet altijd proper uit!

het loont ook de moeite om nu al de aanbiedingen in de gaten te houden voor bijvoorbeeld een leuk stuk rosbief of een flinke ham! tuurlijk is dat lekkerder als het niet ingevroren is geweest, gewoon niet vooraf claimen een tigsterrendiner te houden does the trick ;)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89614142
Niet specifiek voor de kerst maar wel érrug lekker:
* 500 gram lamsvlees, in dobbelstenen
* 2 eetl. olie
* 50 gram blanke amandelen
* 1 plukje saffraan, geweekt
* 50 gram suiker
* zout
* 1 stokje kaneel, in stukjes
* 2 eetl. amandellikeur
* 150 gram gedroogde vijgen
* 150 gram gedroogde appeltjes
* 2 eetl. limoensap
* peper
* 200 ml. water

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 2 porties al omscheppend bruin.
Neem het uit de pan. Schep de amandelen, de saffraan, de suiker, een beetje zout en het kaneelstokje erdoor; voeg 200 ml. water en de amandellikeur toe en breng het geheel aan de kook.
Doe het vlees met het uitgelopen braadvocht in de pan en laat het op laag vuur 45 minuten stoven.
Snijd de vijgen in stukken en doe ze met de appeltjes bij het vlees, laat het nog 20-25 minuten stoven.
Breng het gerecht op smaak met limoensap en peper en serveer het met rijst of couscous

Was spijtig dat t opwas!
pi_89672864
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 23:04 schreef Cassandra87 het volgende:
Niet specifiek voor de kerst
Ook niet budget aan de ingredienten te zien.
pi_89673148
De Kerst-allerhande staat trouwens ook vol met recepten die pp helemaal niet zo duur zijn :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_89686120
quote:
1s.gif Op maandag 6 december 2010 20:06 schreef foodlover het volgende:
Zo maar wat ideetjes die -mits je slim winkelt- vriendelijk zijn voor je portemonnaie:

Voor:
- Stukje pate
- Zelfgemaakte foccacia
- Uiensoepje met stokbroodje gegratineerde kaas

Hoofd:
- Pasta met zalmsnippers, spekjes of garnaaltjes
- Aardappelgratin
- Varkensfiletlapjes a la saltimboca
- Risotto en gegrilde groenten uit oven

- Flinke pan zuurvlees met verse frieten

Na:
- Ijstaartje
- flensjes met kersen, ijs of chocosaus

Ladies and gentlemen: We have a winner!!!!!!!! :9~ :Y)
pi_89687431
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 12:59 schreef utrecht1970 het volgende:

[..]

Ook niet budget aan de ingredienten te zien.
Dat ligt eraan. Ik was 5,50 kwijt aan het vlees en de tutti frutti.
Rest had ik al in huis, maar de ingredienten vallen mee qua prijs hoor
pi_89688522
Per persoon een rondje snijden uit een plakje bladerdeeg. Evt wat gehakte amandelen erop doen. Deeg bakken volgens de verpakking. Af laten koelen en doormidden snijden. Vullen met pate naar smaak. Serveren met veenbessenjam (Ikea) of cranberry compote.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')