FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / De parel van Vreeswijk II
Grippermaandag 29 november 2010 @ 21:51
Welkom terug in Vreeswijk, waar we inmiddels al heerlijk gesetteld zijn!

In oktober 2009 kochten we een oud huisje in Vreeswijk, het oude Schippersdorp waaruit Nieuwegein is ontstaan. Hoe het klussen allemaal begon en zonder veel grote tegenslagen vorderde, kun je zien in De parel van Vreeswijk

En nu verder, met afronden en verfraaien.
De klusplanning van toen is inmiddels al flink geslonken: een nieuw pannendak, goed geïsoleerd, en nieuwe dakbedekking op de platte daken. Nieuwe keuken, cv, de vloer geschuurd, en de hele paarse buitenboel overgeschilder met een iets beschaafdere tint groen. Naarmate de zomer vorderde moesten we langzaam aan eens gaan nadenken over onze eerste winter in dit huis, dus de houtkachel goed aangesloten, en begonnen met de bouw van een groter houthok. We willen namelijk proberen om de hele winter door alleen maar op hout te stoken.

Vandaag is de eerste sneeuw gevallen, en is Vreeswijk echt zo'n Anton Pieck dorpje geworden.
74.jpg

De tochtstrips op strategische plekken houden de kou nu al goed buiten, en als we nog meer koude plekken voelen, dan plakken we er nog wat meer.

Voor het voorjaar hebben we ook alweer ideeën:
-We gaan een veranda bouwen, die aan de schuur vast komt te staan. Zo kun je altijd buiten zitten.
-De zitkuil op het eerste terras is toch niet zo praktisch, je kunt er nooit met meerdere mensen allemaal tegelijk op hetzelfde niveau zitten. Dus, daar komt een nieuw terras
-De badkamer boven: de buitenwand moet nog, en we moeten nog iets bedenken voor een nieuwe douchebak, andere wastafel, en misschien nieuwe tegels.
-De wc beneden: nu nog oranje geschilderde wandtegels, bruine vloertegels. Ook daar ligt nog een mooi klusje te wachten.
-Plintjes!

Laatste klus uit het vorige topic: het kappen, zagen en hakken van 2 kuub eikenhout, ons eerste voorraadje in het nieuwe hok.

quote:
11s.gif Op maandag 29 november 2010 18:26 schreef Gripper het volgende:
We hebben ergens wat stukken boom bemachtigd, dus dit weekend is er flink gezaagd en gehakt. De eerste 2 van ons 8-kuub houthok liggen vol met eikenhout :)

Eerst onze nieuwe zaag aangezwengeld en alles in mootjes van 30 cm
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En uiteindelijk alles kloven en opstapelen (nog net te zien, rechtsachter in beeld)
[ afbeelding ]

Nou is deze voorraad toch pas over tenminste een jaar te stoken, maar het ligt er alvast :)
We leggen er nog een blokje op ~:)
DSC_0461800x600.jpg
Roerhoutjemaandag 29 november 2010 @ 23:00
Leuk huis en mooie locatie :) ...Hopelijk ligt de sneeuw er nog op 15 december...Kaarsjesavond in Vreeswijk!!
Gurbdinsdag 30 november 2010 @ 09:04
Ik ga dit weer volgen, al wat beslist over je pannendak van de schuur en de folie eronder?
Gripperdinsdag 30 november 2010 @ 16:27
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 09:04 schreef Gurb het volgende:
Ik ga dit weer volgen, al wat beslist over je pannendak van de schuur en de folie eronder?
Toch maar wel een nette dampdoorlatende folie leggen denk ik. Een rot dakbeschot vervangen is duurder dan nu even geld uitgeven aan een rolletje folie. Onze fijne aannemer levert ons de spuillen gewoon tegen inkoopprijs, dus het is 1,50 / m2. Het dak van de schuur+houthok zal bij elkaar zo'n 40 m2 zijn.

Hij gebruikt trouwens geen mifoil, maar Tyvek.
Gripperzondag 19 december 2010 @ 13:24
Even wat winterpracht laten zien hoor!

Onze sedumpjes houden winterslaap onder 30 cm sneeuw:
DSC_0584800x600.jpg

vanuit ons slaapkamerraam naar rechts, de aanbouw van de buren: Je ziet nu al dat de sneeuw bij de buurvrouw (rondom de schoorsteentjes als eerste) al veel meer weggesmolten is.
Vorige week lag er minder sneeuw, maar toen bij haar alles al weg was, lag het bij ons nog 2 dagen. Dus de isolatie is prima!
DSC_0583800x600.jpg

En ook op het pannendak: bij ons egaal wit, bij hun begint het al te smelten.
DSC_0594800x600.jpg

We gaan geld terugkrijgen van Eneco straks in het voorjaar, niet te weinig! Nu betalen we 180 ¤ /maand, en mn vriendin heeft ze onlangs gebeld: "Wij zijn maar met zn tweeën, zijn overdag nooit thuis, en we laten het dan gewoon afkoelen tot 10 graden binnen. We stoken op een houtkachel, dus we betalen nu veel te veel." Wilden ze nog maar tot 150¤ gaan, terwijl wij denken dat we nog geen 100 ¤ in de maand kwijt zullen zijn aan gas+elektra. Nou ja, dat geld komt dus wel weer terug straks.

Binnen een leuk nieuw gadget: een ecofan. Dit ding draait door de warmte van de houtkachel, en verspreidt de warme lucht beter door de kamer. Hierdoor heb je niet alleen stralingswarmte, maar ook circulatie. Als het goed is zou dat minder hout moeten kosten, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk.
DSC_0588800x600.jpg

Dan is mn meisje ook nog eens heel blij, want ze heeft eindelijk dr piano. In ons oude appartement was dat niet zo handig, maar nu kon het dan eindelijk. Ze mocht m van dr ouders uitzoeken als kado voor het nieuwe huis.
DSC_0589800x600.jpg

t houthok is af, en half vol: er zijn 4 vakken, het achterste ligt vol met 2 kuub supervers eikenhout, de 3e is leeg, en de 1e en 2e liggen allebei halfvol met goed droog hout. Da's voor deze winter wel genoeg. Maar de zoektocht naar nieuw hout is natuurlijk nooit ten einde :)
klein800x600.jpg

En naast de schuur staat mn mountainbike te trappelen om zometeen lekker buiten te gaan spelen! *O*
DSC_0595800x600.jpg
Gripperdinsdag 11 januari 2011 @ 10:36
Haha, weer een mooi hout-mazzeltje. Op de hoek van de straat staan een paar hele grote eiken, en daar hebben ze gisteren flink aan gesnoeid. Mn vriendin kwam er langs uit dr werk, en ik moest meteen het eten uitzetten, en met d'r mee de achterbak volladen "voordat andere kachel-eigenaren erachter komen"
Gisteravond alvast een paar flinke stammen meegenomen, en vanavond nog maar even goed kijken wat er verder nog ligt. Dus dat wordt zaterdag weer zagen en hakken!

Ik ben dol op winter, wandelen en kamperen in de sneeuw, dus wat dat betreft mag de kou en de sneeuw wel weer terugkomen. Maar voor het eerst zit ik klustechnisch wel een beetje te hopen op een vroeg voorjaar, zodat ik lekker mn kozijnen en boeiboorden kan gaan schilderen, en we kunnen gaan bouwen aan de veranda en het terras. :)
Er zijn voldoende ideeën om ook in 2011 lekker bezig te zijn.
Gurbdinsdag 11 januari 2011 @ 10:40
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 13:24 schreef Gripper het volgende:
Binnen een leuk nieuw gadget: een ecofan. Dit ding draait door de warmte van de houtkachel, en verspreidt de warme lucht beter door de kamer. Hierdoor heb je niet alleen stralingswarmte, maar ook circulatie. Als het goed is zou dat minder hout moeten kosten, maar daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel leuk.
[ afbeelding ]

Werkt het goed?
Gripperdinsdag 11 januari 2011 @ 11:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 10:40 schreef Gurb het volgende:

[..]

Werkt het goed?
Ja, heel goed! Normaal is het alleen dicht bij de kachel lekker warm, en als je er 4 meter vandaan op de bank zit al veel minder. Omdat de lucht in de kamer nu in beweging wordt gebracht, is de warmte veel gelijkmatiger. De uitdaging is elke dag weer om m zo hard mogelijk te laten draaien, en het stoken zo uit te kienen dat ongeveer rond 23 uur de kachel leeggebrand is en de fan stopt. Als ie niet meer draait, moeten we naar boven :D

Onze keuken is normaal veel koeler, doordat de achterdeur nog altijd een beetje tocht, en de ijskoude bijkeuken ernaast zit. Als het in de woonkamer lekker 20 graden is, is het in de keuken 16 ofzo. Als je nu de ventilator naar de keuken richt, is het daar ook in een mum van tijd 18. En de afscheiding tussen keuken en woonkamer, met dat muurtje en de koof (zie deze foto ) zorgt toch voor 2 verschillende klimaatjes.

Doordat de warmte zo aangenaam verspreid wordt, zou je in theorie ook minder hout moeten verstoken, maar omdat we nog geen volledige winter zonder ventilator hebben gestookt, kunnen we dat niet vergelijken.
twentemeisjedinsdag 11 januari 2011 @ 12:20
Interessant die ecofan, ik ga 'm ook eens aan mijn lief laten zien.

Wat hebben jullie het toch knus gemaakt daar in Vreeswijk!
Grippermaandag 21 maart 2011 @ 15:13
Ik was mn eigen topic niet vergeten hoor, maar er was gewoon even niet zoveel te melden. Kluswinterslaap :)

We wilden nu het voorjaar wordt wel weer eens aan de klus, we hebben tenslotte aardig wat plannen voor dit jaar: veranda, tuin, badkamer en wc renoveren. In die volgorde. Maar de werkelijkheid haalde ons dit weekend even in: riool verstopt, net zoals vorig jaar in het eerste weekend dat we in ons pareltje woonden, en we op zondag voor een hoop geld zo'n ontstoppingsdienst moesten bellen ( De parel van Vreeswijk )

Van de week trok de wc al een keer moeizaam door, en liep na een douchebeurt het water in de wc beneden bijna over. Ook het putje in de tuin (waar de keukenafvoer erbij komt) liep ineens over. Kortom, stront aan de knikker, en dus spoedig ook aan mijn handen }:|

Zaterdagmiddag dan maar in de poort naast het huis het ontstoppingsstuk (B) opgegraven. Met heel veel spuiten in het putje in de tuin (A), in de wc beneden, en in dat ontstoppingsstuk kwam er wel wat klein spul, toiletpapier en een enkele rijstkorrel voorbij, en het putje stroomde over in de tuin. Maar niks groots.
Gek was dat hoeveel we ook in putje a of in de wc gooiden, er kwam niks uit de buis bij put B. Dus op basis van hoe ik denk dat de boel in elkaar zit, deze tekening gemaakt, van alleen de uitbouw van ons huis:

rioollayout.jpg

Die put C die ter hoogte van de wc zit is trouwens een loze put, de oude gresbuis die daar aan zit is loos, en was waarschijnlijk vroeger de keukenafvoer, toen de aanbouw er nog niet stond

Toen een foto in put B gemaakt, richting de straat niks aan de hand, alles loopt netjes door. Maar wat zien we richting het huis (dus onder de bijkeuken) :
P1030652.jpg

Een volledige verstopping, ongeveer 85 cm diep de buis in vanuit de put. En je ziet prima wat er aan de hand is. Toen de voorgangers van de vorige bewoners deze aanbouw hebben gezet, hebben ze een pvc afvoer van badkamer, wc en wasmachine allemaal onder de vloer van de bijkeuken (geen kruipruimte, dus in het beton) allemaal ineens aangesloten op de gresbuis die er al lag. De PVC buis is te diep in de gresbuis gestoken, waardoor er makkelijk ophopingen ontstaan, en dan is het wachten op een te grote prop om weg te spoelen. We waren ook net 2 weken op vakantie geweest, dus dan kan alles lekker opdrogen tot 1 grote stevige klont...
Helaas was dit ook pas zaterdagmiddag heel laat, dus we hebben het poortje afgezet met wat pallets en roodwit lint, zodat niemand die na het stappen thuiskwam zo het gat in zou fietsen :P

Zondagochtend, na het ontbijt lekker harken! Lang stuk hout met wat spijkers erin als weerhaakje, en maar pulken. Intussen alle mogelijke wc's, gootstenen en grote emmers water ineens doorspoelen om de boel los te duwen. En ja hoor, na een uur of 2 graven in onze eigen stront is het weer schoon:
P1030654.jpg

Dit geintje gaat natuurlijk binnen een halfjaar weer gebeuren, dus we hebben alvast een van onze buren, Ben the Plumber ingeschakeld. Handig dat onze straat vol zit met vaklui. Als we zelf het graafwerk doen en de oude gresbuis eruit halen, heeft hij samen met een maat van m binnen een half dagje een nieuwe PVC buis van het huis naar de erfgrens mét een goed lopend afschot. En alle items worden dan een stuk rechtstreekser aangesloten, allemaal met hun eigen leiding vanuit het huis direct naar de buis toe. Dat gaat binnen een paar weken gebeuren.

Dus, het was weer een lekker fris lenteweekend! :')

Omdat we nu zometeen toch de bijkeuken vloer hebben openliggen, gaan we 1 item uit onze 2011-planning alvast naar voren halen: het nieuwe toilet beneden komt als eerste aan de beurt.

En wat ook wel interessant is, we kregen vorige week een brief van de gemeente, ze hebben een nieuw subsidie project voor spouwmuur isolatie. Ook al is alleen onze uitbouw voorzien van een niet-geïsoleerde spouw, de prijs is nu aantrekkelijk. morgenavond een informatieavond op een school vlakbij, daar gaan we maar eens kijken. :)
Ml-etjedinsdag 22 maart 2011 @ 08:14
Jummie :X gelukkig kan het wel goed opgelost worden :Y

En welcome back ;)
Gripperdonderdag 7 april 2011 @ 17:16
Vandaag vieren we ons 1-jarig jubileum: vorig jaar op 7 april kregen we de sleutel!

De rioleringsklus is inmiddels besproken met een van onze buren, Ben the Plumber
Bekend van beroemde filmquotes als "Hi, I'm the plumber. Ýou called to have your... pipes... checked? "

Op 9 mei gaat het gebeuren. Als wij nou zelf het poortje uitgraven en de oude buis blootleggen, dan ketst hij er in 1 dag samen met een collega nieuwe afvoeren in. Dat betekent ook gaten boren/beitelen in de vloer van de bijkeuken en alles, dus dat zal dan ook wel meteen opnieuw tegelen worden....
Tevens zet ie dan ook alvast een reservoir voor een nieuwe hangende pot neer. Moeten we nog wel zelf een potje uitzoeken.
Halliedonderdag 7 april 2011 @ 23:08
Gefeliciteerd met jullie 1-jarig jubileum.
Net jullie vorige topic doorgelezen. Jullie hebben knap wat werk verzet, ziet er goed uit allemaal!
Ik ben erg nieuwsgierig naar de toekomstige klussen vooral naar de badkamer want daar moeten wij over een tijdje ook aan beginnen. Al plannen/tekeningen gemaakt?

Succes met de afvoer!
Ik hoop voor jullie dat die klus snel geklaard is.
Grippervrijdag 8 april 2011 @ 09:09
Nee, de badkamer schuiven we nog heel even op, naar later deze zomer/najaar. We hebben al wel wat ideeën, maar de indeling van douche, wastafel en wc blijven zoals ze nu zijn. Er komt alleen een grotere douchecel, en we gaan m bouwen met muurtjes, niet met glazen wanden zoals nu.
In onze badkamer hebben we een raar borsthoog blok, betegeld en wel. Daaronder zit de trapopgang, en dat blok gebruiken we nu als badkamerkastje. Door die vorm zijn we helaas wel gebonden aan de plekken voor de diverse apparaten.
Qua betegeling: iets met een mooie grijze/antraciet vloertegel en niet al te heftig glanzende witte wandtegels.

En, dat was ik helemaal vergeten te vertellen: we kregen een paar weken geleden onze afrekening van Eneco, en dat was om te huilen (van het lachen :D ) Zie de foto:
24032011004.jpg

Ze wilden niet geloven dat wij in zo'n strenge winter minder zouden verbruiken... Nu hebben we 1200 ¤ teruggekregen, en is ons maandbedrag van 170 ¤ naar 50 ¤ *O*

Nu eerst mn veranda compleet uittekenen, en laten zien aan de buurman. Als ie vanavond onder het genot van een lekker biertje laat weten dat ie er geen moeite mee heeft, kunnen we ons de moeite van een vergunning besparen, het bouwwerk blijft sowieso onder de 2,5 meter (vergunning grens)
Hallievrijdag 8 april 2011 @ 13:29
Zo dat is een leuk bedrag om terug te krijgen! Hallo zeg..
En ook een knap verschil wat jullie nu per maand gaan betalen.

Die veranda ga ik ook zeker volgen. Voor ons gaat die hopelijk nog dit jaar komen maar we gaan eerst de badkamer en andere noodzakelijke klussen doen. Die willen we gedaan hebben voordat we in ons nieuwe huis gaan wonen. En omdat wij beginnende klussers zijn schat ik zo in dat de veranda pas volgend jaar ergens komt. Kan ik mooi van jullie de kunst afkijken :P
Lijkt mij heel mooi antraciet met wit voor de badkamer!
Grippervrijdag 8 april 2011 @ 15:26
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 13:29 schreef Hallie het volgende:
Zo dat is een leuk bedrag om terug te krijgen! Hallo zeg..
En ook een knap verschil wat jullie nu per maand gaan betalen.

Die veranda ga ik ook zeker volgen. Voor ons gaat die hopelijk nog dit jaar komen maar we gaan eerst de badkamer en andere noodzakelijke klussen doen. Die willen we gedaan hebben voordat we in ons nieuwe huis gaan wonen. En omdat wij beginnende klussers zijn schat ik zo in dat de veranda pas volgend jaar ergens komt. Kan ik mooi van jullie de kunst afkijken :P
Lijkt mij heel mooi antraciet met wit voor de badkamer!
Wel lekker inderdaad. En eindelijk de bevestiging dat we groene, zuunige, geitenwollensokken dragende natuurhippies zijn. Met onze sedumplantjes, houtkachel, en overal in huis de radiatoren dichtdoen omdat we die kamers toch niet hoeven te verwarmen als we er niet zijn :)

Voor de veranda kijk ik de kunst weer een beetje af bij Twentemeisje ( TM's jaren dertig woning #6, waar de veranda vorm krijgt! )
Zo helpen we mekaar allemaal !
Hallievrijdag 8 april 2011 @ 23:10
Jullie zijn in ieder geval wel uniek met een eigen stijl als die
"groene, zuunige, geitenwollensokken dragende natuurhippies. Met jullie sedumplantjes, houtkachel, en overal in huis de radiatoren dichtdoen omdat jullie die kamers toch niet hoeven te verwarmen als jullie er niet zijn"
en het levert nog geld op ook. Geweldig toch!

Bedankt voor de tip, die veranda van Twentemeisje was ik inderdaad ook al aan het volgen.
Ik lees me suf hier. Er zijn zoveel leuke topics.
Daar ben ik voorlopig wel even zoet mee :P
Ml-etjevrijdag 8 april 2011 @ 23:52
:D hippies, wel goed zeg! Dat gaan wij niet redden :@ *koukleum meld.
Ga je ook nog bijzondere opties in de badkamer toepassen?
Grippermaandag 11 april 2011 @ 12:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 23:52 schreef Ml-etje het volgende:
:D hippies, wel goed zeg! Dat gaan wij niet redden :@ *koukleum meld.
Ga je ook nog bijzondere opties in de badkamer toepassen?
Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
WaVemaandag 11 april 2011 @ 21:46
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

Ik heb er een van bries geplaatst (huis is nog in opbouw, dus nog niet kunnen testen). Als je onder de badkamer in de meterkast of in een koof ruimte hebt, kun je er 1 plaatsen.

De mijne heb ik direct bij Dutch Solar systems besteld. Deze was door Olino als de beste getest bij een test van het rendement van douche WTW's. Ik zal kijken of ik die link nog kan vinden.

(Wil straks ook zo'n rekening als jij hebt ;))
Ml-etjedinsdag 12 april 2011 @ 07:32
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
Oh balen!! Ziet er wel goed uit die warmte terugwinning :Y En het scheiden van het water zodat je het in de tuin kunt gebruiken of voor het toilet ofzo?
Halliedinsdag 12 april 2011 @ 23:00
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:22 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, ik heb wel zitten kijken naar zo'n warmtekoppeling in de badkamerafvoer. Als je je aanvoerwater voorverwarmt met restwarmte uit het doucheputje, kun je behoorlijk op energie besparen!
http://www.groene-energiewinkel.nl/upload/fb_files/63112010.pdf

En ik ben me toch een partij chagerijnig op mezelf.... Zaterdag met mn stomme kop dè beginnersfout bij schilderen gemaakt. Begonnen met de boeiboorden schilderen, in de volle zon :')
Dat zit nu vol blaasjes, en kan dus overnieuw.

Er zijn trouwens zaterdag ook 3 wagenladingen puin vanuit de tuin afgevoerd, voorbereidend werk voor de veranda-bouw.
Nooit geweten van het bestaan van zo'n warmtekoppeling. Ik leer echt behoorlijk bij hier!

Ook van je beginnersfoutje met schilderen die staat nu ook mijn lijstje van hopelijk niet te maken fouten. Bedankt voor de tip. Ik had niet verwacht dat met het lentezonnetje zich al blaasjes zouden vormen. Wel balen voor je zeg, zonde van het werk.
Gripperdinsdag 3 mei 2011 @ 00:02
Jaaaa, we hebben onze favoriete hobby weer kunnen uitoefenen: slopen, rammen, beuken!!! >:)
Het oude terras in en om de zitkuil gaat aan gruzelementen, en dat vullen we op met gruis en zand van het terras bij de schuur.

Komend weekend graaf ik het poortje open, maandag gaan we de riolering vervangen. En 2 weken daarna gaan we met een team klusvriendjes beginnen aan de verandabouw.
We hebben ze helaas wel moeten paaien met een BBQ achteraf...

Het eerste kiertje zoeken is even moeilijk...
DSC_0595.jpg

Maar dan gaat het snel :)
DSC_0600.jpg

DSC_0613.jpg
Halliedinsdag 3 mei 2011 @ 08:00
Jullie zijn lekker bezig met jullie favoriete hobby: slopen, rammen, beuken!
Daar worden weer meters gemaakt!

Mochten jullie nog een gaatje over hebben in de agenda wij kunnen ook wel wat slopers gebruiken ;)
Gripperzondag 8 mei 2011 @ 23:22
Weer genoeg gebeurd dit weekend, want morgen komt de nieuwe riolering!

De hele poort naast het huis is over 10 meter open, lekkere harde kleigrond met veel puin erin.
Gelukkig hadden we graafhulp op beide dagen :)
DSC_0636.jpg

En zo veilig als het kan achtergelaten ('s avonds is het verlicht, zodat niemand er in valt)
DSC_0603.jpg

De wc is van zn plek, want daar komen morgen de nieuwe standleiding van boven en een wandreservoir.
DSC_0634.jpg

En na 4 weken droogte hebben we onze sedumpjes toch maar eens een sproeibeurt gegeven, ze zien er nu onderhand wel heel zielig uit..
DSC_0618.jpg

Terras2, bij de schuur, wordt langzaam aan ontmanteld om plaats te maken voor de veranda. Veel stenen en de bielzen zijn al weg.
DSC_0616.jpg

En er liggen al een paar staanders voor de veranda klaar, in de lijnolie.
DSC_0623.jpg
ikweethetooknietzondag 8 mei 2011 @ 23:43
Buiten schijten :D

Dat heb nou altijd al een keer willen doen :P
Pualamaandag 9 mei 2011 @ 07:02
De WC verfrisser zit er ook echt nog in :') _O-
Ml-etjemaandag 9 mei 2011 @ 07:33
Woeii dat is echt eerst rommel maken voor het mooi kan worden.
Grippermaandag 9 mei 2011 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 07:33 schreef Ml-etje het volgende:
Woeii dat is echt eerst rommel maken voor het mooi kan worden.
Nou en of :) écht mooi wordt het nog wel als die wc weer betegeld is en alles, maar voor nu zit ons riool weer veilig in elkaar.

De oude buis lag er snel genoeg in stukken uit.
DSC_0591.jpg

En de nieuwe spullen liggen klaar.
DSC_0592.jpg

Terwijl onze buurman Ben (we hebben een handige straat, vol aannemers, dakdekkers, loodgieters en electriciens) met zn maatje de nieuwe buis mooi onder afschot legde, heb ik me over de oude rommel ontfermd. Hoe kleiner de stukjes, hoe meer er in een bigbag van een kuub passen!
DSC_0602.jpg

En dag ouwe pot! >:)
DSC_0604.jpg

Intussen is er al een standleiding met de wc en badkamerafvoer aangesloten. Later krijgen ook de afvoer van de wasmachine, en de keukenafvoer (ter hoogte van de pilon) nog een eigen aansluiting op de hoofdbuis. Dat kwam dus vroeger allemaal vanaf 1 punt de gres-hoofdleiding in, met veel onnodige 90 graden bochten. En de gres was nog verzakt ook, met een kuil in het midden.

DSC_0594.jpg

Binnen een geberit duofix tegen de muur, en de afvoer van badkamer en wc. Komt nog een koof omheen, links een valse koof, en dan aftimmeren en betegelen. Ik heb al heerlijk proefgepoept op mn nieuwe pot :9
Oude vloer afvoer volgestort met cement, en de pvc flens eraf gezaagd. Al die meuk laten we dus fijn onder de vloer zitten!
DSC_0606.jpg

Tenslotte in de tuin een nieuwe afvoer voor de keuken en regenwater. Onze keukenafvoer liep buitenom, kwam bij de achterdeur in een putje waar ook de hwa erbij kwam, en dat ging dan samen onder de bijkeuken, waar al die gekke kronkels zitten.

Het putje is nu geschiedenis, en dat is maar goed ook: er zat ergens een barst in, waardoor er vocht in de buitenmuur optrok. Dat kan nu mooi gaan opdrogen.
Tegelijk (nu die mannen toch bezig waren, en de juiste gereedschappen bij zich hadden) hebben we er nog maar even een buitenkraan naast de regenpijp gezet.

DSC_0612.jpg

Dat rare grijze buisje pvc wat je links ziet was geen waterafvoer, maar een prachtig omhulsel voor de stroomkabel naar de schuur. Kennelijk was het destijds makkelijker om op 1 meter hoog door de muur te boren, en daarvandaan naar beneden de kabel langs de buitenmuur, dan even door de knieën zakken, een gat door de vloer boren en de stroomkabel onder je terras leggen. :')
Maar goed: pvc buisje weg, stroom naar de schuur nu ook onder de grond. De gaten moeten we nog wel dichtstoppen, en dan is de muur daarna weer nodig aan een witbeurt toe!

En tenslotte: poortje weer dichtscheppen. Woensdag komt er 3 kuub zand, en dan kan ik het helemaal afmaken en weer betegelen. Hopelijk komt er tussendoor nog wat regen om de boel in te laten klinken. De rest van het zand is voor de verandaklus bestemd.
DSC_0613.jpg
ikweethetooknietmaandag 9 mei 2011 @ 23:16
Wat stond er nu op die wc deksel :? :D
Grippermaandag 9 mei 2011 @ 23:18
quote:
0s.gif Op maandag 9 mei 2011 23:16 schreef ikweethetookniet het volgende:
Wat stond er nu op die wc deksel :? :D
" Nog even poepen op dit antieke gerei, de nieuwe komt op 9 mei! " *O*
Vonkenboerdinsdag 10 mei 2011 @ 17:57
Poeh, dat is nog eens rotzooi maken !

Handig trouwens zo'n buurt vol aannemers ;) Maar het riool is in ieder geval veel beter / handiger aangelegd zo !.
DJMOdinsdag 10 mei 2011 @ 18:28
je was klaar voor de kou, maar is het huis ook hittebestendig? ;) :P
Gripperwoensdag 11 mei 2011 @ 09:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 mei 2011 18:28 schreef DJMO het volgende:
je was klaar voor de kou, maar is het huis ook hittebestendig? ;) :P
Het is in ieder geval prima koel binnen op warme dagen :)
TT is nu wel een beetje achterhaald ja.
DJMOwoensdag 11 mei 2011 @ 09:23
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 09:09 schreef Gripper het volgende:

[..]

Het is in ieder geval prima koel binnen op warme dagen :)
TT is nu wel een beetje achterhaald ja.
dat was wel de stille hnt die ik gaf :P maar het is mooi geworden hoor!!
Halliewoensdag 11 mei 2011 @ 13:35
Oh lekker zeg zo'n buurt met aannemers en klusjesmannen!

Jullie hebben in ieder geval weer aardig wat werk verzet!
Gripperwoensdag 18 mei 2011 @ 09:40
Voorraadje balken voor de veranda klus van a.s. zaterdag:
17052011.jpg

Dit is alleen het dak, thuis hebben we alle staanders al liggen. Die blijven van blank hout, we hebben ze alleen in de lijnolie gezet. We hebben een supermooie hoofdstaander: mn broertje werkt bij een bedrijf wat grote draaibanken en freesmachines verkoopt. Die worden vaak in kisten aangeleverd, en pas had ie weer een flinke kist van 8 bij 4 meter. De bodem was gemaakt van balken van 140x140 mm, en de wanden van de kist waren 80x80 palen.
Die grote paal moet het dak wel kunnen dragen, en ik wil niet weten wat zulk hout kost als ik het zou moeten kopen :)

Vanavond nog een fotootje van de funderingen en ingegoten paalsteunen.
Freddehwoensdag 18 mei 2011 @ 10:06
Fantastische lading hout :Y Ben benieuwd wat het wordt met die veranda.
Grippermaandag 23 mei 2011 @ 23:03
Er staat van alles! Dus, veel foto's, en niet teveel tekst :)

Onze kuil is nu een bult, het zand moest tijdelijk toch ergens heen... Zaterdag al 2 volle karren zand afgevoerd, en er moet nog wel wat meer weg.
DSC_0824.jpg

De hoogtes uitzetten voor de betonpoeren, en uiteindelijk ook voor de bestrating (komt morgen, a.s. zaterdag leggen)
DSC_0825.jpg

Funderingen: PVC buisjes, halve meter lang voor de lage staanders en 1 meter lang voor de hoofdstaander. Staan ingegraven en volgestort met beton, ook om de buizen heen wordt beton gestort.
DSC_0827.jpg

Cement mengen,
DSC_0835.jpg

Paalvoetjes waterpas in het beton. Uiteindelijk komt de bovenkant van de bestrating zometeen net onder de paalvoeten.
DSC_0842.jpg

Dit was allemaal voorbereiding afgelopen week. Zaterdag arriveerden de klustroepen:

Hier krijgt de grote staander zn eerste inkepingen (voor de paalvoeten)
DSC_0856.jpg

En een andere inkeping waar de nokbalk in komt te liggen.
DSC_0857.jpg

De staander en nok staan al snel, daarna de kleine staanders
DSC_0859.jpg

DSC_0870.jpg

En een oud hardhouten paaltje blijkt een prima ram voor het betonterras!
DSC_0871.jpg

Tenslotte: BBQ en biertjes in de zandbak :9
DSC_0894.jpg

Het open gedeelte (waar we alleen maar een doek in willen hangen op heel zonnige dagen)
DSC_0908.jpg

Onze ouwe roestbonk mag straks als alles af is onder de veranda plaatsnemen
DSC_0907.jpg

En vanavond hebben we alvast een begin gemaakt met het dakbeschot
DSC_0909.jpg

DSC_0910.jpg

Nog doen:

-binnenkant dak en alle blanke hout witten, EPDM op de bovenkant, dan nog wat van die sedumplantjes. We hebben nog een klein beetje over, en we kopen nog een paar matten bij.
-paar wagenladingen zand weg, en de hoop wit zand die voor op straat ligt erin kruien.
-trillen
-bestraten
-mooie regenton zoeken voor naast de veranda.

t wordt wat :)
Freddehzondag 29 mei 2011 @ 16:52
Nou, vertel. Wat is er allemaal gedaan gisteren?
Grippermaandag 30 mei 2011 @ 22:51
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 16:52 schreef Freddeh het volgende:
Nou, vertel. Wat is er allemaal gedaan gisteren?
Dit:
van zandbak naar terras: Allebei onze terrasjes, in totaal een ruime 40 m2 bestraat. Met wildverband grijze en zwarte abbeystones.

Aarde aanstampen, na eerst nog wat ritjes naar de stort, wat een bak grond komt er uit zo'n tuin zeg. Uiteindelijk begonnen we pas om 15 uur echt met straten.
DSC_0832.jpg

DSC_0840.jpg

En hier gaan eigenlijk de laatste stenen er al in, terwijl de BBQ al staat op te warmen. :)
DSC_0856.jpg

Zondag de andere helft, onder de veranda. Eerst de hoogte van de stenen uitzetten en een goed afschot creëren, daarna ook hier zand aantrillen etc.
DSC_0868.jpg

DSC_0869.jpg

DSC_0871.jpg

En hier al bijna weer de laatste stenen
DSC_0877.jpg

En tenslotte nog de lap EPDM losjes over het dakbeschot leggen. plantjes zijn besteld, en zojuist kwam de aannemer 2 dakdoorvoeren brengen, 1 voor de regenwater afvoer, en 1 voor de kachelpijp. We moeten de randen nog afwerken (met een boei, die het grind en sedum opsluiten.)
En tenslotte nog een zijwand in de veranda, met een raampje.

DSC_0878.jpg

Maar nu eerst een avond lekker met een wijntje onder het afdak zitten, bij voorkeur tijdens een regenbuitje :Y)
Ml-etjemaandag 30 mei 2011 @ 22:58
En affe foto's maken :P
Mooie steentjes :Y
Grippermaandag 27 juni 2011 @ 12:51
Ja, het is 30 graden vandaag 8-) . Maar ik wil toch even 2 kacheltjes laten zien, waar we nu naar zitten te kijken als vervanging voor onze grote olieton.

Beiden van Dik geurts, een Nederlands fabrikaat. Mooi spul, met een hele efficiente regeling en flinke rendementen: tot 87% !
Daarom wilden we ook graag een nieuwe, onze huidige kachel is zeer onzuinig. Elke avond dat ie brandt moet er een hoop hout op, en omdat er niet zulke mooie circulatiesystemen en naverbranding inzitten zoals in moderne kachels, gaat een groot deel van die warmte de schoorsteen in.

De Kalle, met ruiten aan drie kanten
DG_Kalle_sfeer.jpg

Of de Lars, alleen met een ruit aan de voorkant
Dick_Geurts_Lars900.jpg

Ik vind de Kalle het leukst met zoveel zicht op het vuur, gripkipje vindt de Lars heel leuk met zn stoere scharnieren en bakvak.
We kijken nog even of Dik geurts misschien een Lars zou willen maken met 3 ruiten, dan hebben we allebei ons zin :)

We laten m leveren en plaatsen door dezelfde kachelexpert die vorig jaar ons rookkanaal vernieuwd heeft. Vandaag zal ie niet zo nodig aan hoeven, maar ik weet alweer hoe dat gaat: als ik m in September bel wil ineens iedereen snelsnel zn kachel winterklaar hebben, en is er een wachtlijst, of zijn kachels allemaal uitverkocht.
Vonkenboermaandag 27 juni 2011 @ 20:35
Gave kacheltjes ! Maar wat "kost" zo'n kachel eigenlijk ? In de toekomst wil ik waarschijnlijk ook een rookkanaal aanleggen en een houtkachel nemen. Vandaar mijn interesse !

Zijn beide wel erg stoere kacheltjes ^O^
Grippermaandag 27 juni 2011 @ 22:41
Adviesprijs is ongeveer rond de 2600 ¤, bij de meeste haardhandels gaat ie weg voor 2000-2100 als je m zelf installeert. Kosten rookkanaal komen er natuurlijk nog wel bij, maar dat hebben wij al, er moet alleen nog 1 stukje passend buis bij komen.
twentemeisjemaandag 27 juni 2011 @ 23:24
Stoere klussers zijn jullie! ^O^ En wat wordt het allemaal mooi!! Nog even en dan kunnen we van onze veranda's genieten Gripper! O+

Mooie kachels! Had je onze houtkachel al eens gezien? Weet ik niet meer zeker. Deze heeft ook ruitjes aan de zijkanten en een Nordic Ecolabel. Door de Adurotronic wordt de primaire luchttoevoer automatisch gereguleerd (dus niet teveel of te weinig lucht bij het stoken). Hij heeft een wat robuustere greep dan de Kalle.
SPOILER
4gtfo5.jpg

2wdukyc.jpg


[ Bericht 0% gewijzigd door twentemeisje op 27-06-2011 23:58:03 ]
Ml-etjemaandag 27 juni 2011 @ 23:55
Oehhh :9~ maar kan toch echt geen afscheid nemen van ons sierkacheltje :@
Freddehdinsdag 28 juni 2011 @ 08:29
Ik zou die bovenste kiezen. Vind ik toch iets mooier dan zo'n heel hoekig ding.
Gripperzondag 10 juli 2011 @ 22:39
Er is alweer wat aan de veranda gedaan de afgelopen dagen:
deze week op een doordeweekse avond samen met aannemer maarten de lap EPDM vastgelegd.
DSC_1288.jpg
En er ligt inmiddels ook al sedum bovenop :)

Onder de veranda heeft de kachel al een plekje gekregen, maar er moet nog wel een goede vuurvaste dakdoorvoer komen. Er is een zijwand, en er komt nog iets van een raampje. Binnenkant gaan we witten, buitenkant met een blanke beits.

DSC_1290.jpg

Vandaag waren we bezig met een tuinscherm, klimop planten in een hekwerk wat de veranda-tuin tot een afgeschermd plekje gaat maken. Helaas blijkt er door de vele vorige eigenaren precies op de plek waar de paalvoeten moeten komen een groot betonnen blok in de grond ingegraven te zijn, de zoveelste ondergrondse hindernis.... :')
Dus het is even afwachten op de boorhamer van de buurman, om dat rotding te slopen.
realbasezondag 10 juli 2011 @ 22:45
waarom neem je geen houtkachel die je kan aansluiten op je CV ? dan stook je gelijk je hele huis warm :)
Grippermaandag 11 juli 2011 @ 10:39
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 22:45 schreef realbase het volgende:
waarom neem je geen houtkachel die je kan aansluiten op je CV ? dan stook je gelijk je hele huis warm :)
Dat zou kunnen, maar we hebben een belangrijk nadeel: er zit geen enkele radiator of leiding bij de kachel in de buurt. En omdat we geen kruipruimte hebben (volgestort en geisoleerd, beton dekvloer) kunnen we niet onderlangs. Langs de muur vanaf de dichtstbijzijnde radiator is ook niet echt mooi, maar kan wel.

De hoofdreden waarom het m waarschijnlijk niet gaat worden: de warmte die we bij een houtkachel zo fijn vinden, is een heel ander soort warmte dan van cv-radiatoren. Mijn vriendim kan niet zo goed tegen huisstof, en dat wordt door de convectie van een radiator rondgewerveld.
Ja, dan moeten we vaker stofzuigen :')
AnneXmaandag 11 juli 2011 @ 10:49
De leuke kachel of roestbak in je tuin staat int zwart in onze woonkamer ! _O-

Verder is het altijd leuk om te lezen hoe jullie doorpakken.
Gripperzaterdag 6 augustus 2011 @ 00:06
Hoog tijd voor weer eens een veranda update :)

Ik had volgens mij nog niks laten zien van de bloembak, gemaakt van overgebleven helften terrastegel:
DSC_0839.jpg

DSC_0841.jpg
Maar die hadden we al ergens half in juni gebouwd, inmiddels groeit er al van alles in.

De veranda zelf dan, er is een mooie regenton verschenen. Oud Frans wijnvat, practige rode wijnkristallen binnenin, en hij rook echt geweldig naar goede merlot. Heb er nadat ik m had opgehaald al een paar keer lekker in gesnuffeld :9

DSC_1316.jpg
Met de regen van de laatste tijd zit ie al tot de nok vol. 225 liter voor droge tijden :)
Er is een overloopje achter, met een 1 m diepe grintput in een PVC buis, zodat ovetollig water kan weglopen.

En het tuintje met de veranda is wat meer afgeschermd van het poortje, door een gaaswerk met klimplanten.
Die kun je als kant en klare roosters kopen, maar zelf maken is niet veel moeilijker, en wel veel leuker! Sleufjes in alle balken frezen, net zo smal dat het rooster er klemvast in komt te zitten.
DSC_1321.jpg

Helaas, precies op de plek waar de paalvoeten de grond in moesten heeft een middeleeuws kasteel gestaan....
Deze fijne betonpoertjes vormden de fundering, daarbovenop 3 lagen gemetselde bakstenen. Ik had al een half uur zitten rammen met een hamer en beitel, en toen was ik pas door 1 laag baksteen heen.

DSC_1319.jpg
Daar moest een kango drilboor aan te pas komen. Maar goed, daarna stond het hek er gelukkig snel:
DSC_1318.jpg

DSC_1325.jpg

Er zit Hedera in het hekwerk gevlochten, dus volgend voorjaar hebben we waarschijnlijk al een compleet groene schutting. Nu moet ie nog even goed groeien.

Vervolgens moest de veranda nog aan 1 zijkant dicht.
De onderste helft hadden we al (zie deze), maar we wilden ook graag een raampje in die zijwand, zodat het geen dicht hol wordt.
Uiteindelijk vond ik marktplaats een prachtig kozijn met dubbel HR-glas erin. Zo blijft de veranda lekker warm _O- In dit raam zit zelfs dikker glas dan de overige ramen in ons huis...
P1000305.jpg

Nu nog een paar lagen beits. Donker grenen op de nu nog lichte houtsoorten, blank op de al wat donkerdere. Alles moet ongeveer de kleur van de staanders krijgen.
Op die laatste foto zie je trouwens ook de sedumpjes op het dak liggen.

Waarschijnlijk zetten we volgend jaar eenzelfde gaaswerk neer als scheiding tussen de eerste tuin en het poortje. Maar nu hebben we een mooie veranda!

Volgende project wordt weer een "echte" bouwklus: de badkamer. We hebben m vorige week op vakantie ontworpen op de achterkant van een placemat. De beste ideeën krijg je altijd in een restaurant :)
kaasplankjezaterdag 6 augustus 2011 @ 16:37
Leuk Gripper, ik volg
Gripperzaterdag 6 augustus 2011 @ 22:10
quote:
14s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 16:37 schreef kaasplankje het volgende:
Leuk Gripper, ik volg
Onder de veranda hangen al 2 haken om in de openlucht aan de fiets te kunnen sleutelen :)
Jij gaat ook verhuizen en bent volop keukens aan het kijken zag ik onlangs nog ergens?
Ml-etjezaterdag 6 augustus 2011 @ 22:25
:D dat raam :P

Het gaat steeds meer 1 geheel worden ^O^ bloembak is gewoon gemetseld?
junkiexpzaterdag 6 augustus 2011 @ 22:33
Dat zelf maken van die gaaschermen scheelt je echt veel geld, een compleet scherm is volgens mij iets van 80 euro, en alleen het gaas maar 20.
Ik heb dit gemaakt voor onze druif, werkt perfect :

1349569627_6_hUI4.jpeg
Gripperzaterdag 6 augustus 2011 @ 22:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 22:25 schreef Ml-etje het volgende:
:D dat raam :P

Het gaat steeds meer 1 geheel worden ^O^ bloembak is gewoon gemetseld?
Net hebben we zelfs in de regen onder de veranda een wijntje gedronken, met de kachel aan. Hachelijk, want er is nog geen isolerende dakdoorvoer, zodat het dakbeschot te heet zou kunnen worden. In de regen durfden we het wel :P
Het is goed toeven met een vuurtje aan!

We wilden geen dikke cementkorsten zien, dus we hebben stenenlijm gebruikt.
http://www.qumedia.nl/ind(...)ctie&blad=19&lang=NL

Dunner dan cement, dus je kunt de stenen gewoon op elkaar stapelen zonder voeg. Wel oppassen: ik verwerkte het op een vrij warme dag, waardoor het snel uitdroogde, en ik dus vaak water heb moeten toevoegen om de lijm soepel te houden.
Ml-etjezaterdag 6 augustus 2011 @ 23:26
Ah ik miste de voegen inderdaad :+

Klinkt heerlijk! Vakantiegevoel in eigen tuin O+
kaasplankjezondag 7 augustus 2011 @ 11:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 22:10 schreef Gripper het volgende:


Onder de veranda hangen al 2 haken om in de openlucht aan de fiets te kunnen sleutelen :)
Jij gaat ook verhuizen en bent volop keukens aan het kijken zag ik onlangs nog ergens?
Dat is wel lekker handig, mooi ook met die houtkachels, ik zou ook wel een allesbrander willen in de woonkamer, maar daar komen we nu niet aan toe vrees ik.

Ja, wij krijgen de sleutel van ons nieuwe hokje 1 september. Ik ben nu bezig alles te begroten en kijken wat we zelf kunnen en wat uit te besteden. Het gaat niet echt om een ingrijpende verbouwing.
Freddehzondag 7 augustus 2011 @ 12:28
Serieus Gripper, die veranda is echt mooi aan het worden, zeker met zo'n regenton :)
Gripperwoensdag 17 augustus 2011 @ 16:45
Zaterdag nog maar eens kachels kijken. We móeten nu wel, want onze oude kachel is van t weekend opgehaald, dus er staat nu alleen een kale pijp in de kamer met een vuilniszak eromheen...
We gaan naar t stokertje, een van de grootste in Nederland. Als we dan nog niks vinden wat we allebei wel kunnen waarderen, dan wordt het gewoon een koude winter ~:)
Freddehwoensdag 17 augustus 2011 @ 18:45
Denk dat je het heerlijk warm kunt maken zonder een kachel hoor O-)
Grippervrijdag 19 augustus 2011 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2011 18:45 schreef Freddeh het volgende:
Denk dat je het heerlijk warm kunt maken zonder een kachel hoor O-)
Ik heb een vermoeden op welk soort schunnigheden jij doelt, en een vuurtje stoken is minstens zo leuk. Fikken met die handel!
Buiten gaat ie lekker
DSC_1722.jpg

en binnen is het dus nog heel even wachten, nu ziet het er zo uit
DSC_1724.jpg

Totaaloverzicht van de tuin, en alle sedumdakjes (zie het verschil in begroeiing met oktober 2010)
DSC_1719.jpg
Gripperwoensdag 14 september 2011 @ 10:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 augustus 2011 22:26 schreef Gripper het volgende:

en binnen is het dus nog heel even wachten, nu ziet het er zo uit
[ afbeelding ]
Tjah, het ziet er eigenlijk nog steeds zo uit, met de buis op een paar kratjes gestapeld. maar, er komt verandering in, want we hebben vlak voordat we op vakantie gingen een kachel gevonden!

Het is veel gedoe geweest, we wilden allebei een andere. Wel allemaal van hetzelfde merk: Dik Geurts.
Uiteindelijk hebben we allebei een compromis gedaan, en is het niet mijn keus, de Kalle, geworden, en ook niet haar keus, de Lars.
Ik wilde veel zicht op het vuur (3 ruitjes), zij wilde een stoere kachel met brede randen, scharnieren en grepen.

Er komt een Vidar (large) , met zowel een stoere bonkige look, als een groot raam voor veel zicht :)
watermark_dg_vidar_large_300_dpi_rgb.1.jpg?1308133062

Ze maken m in 3 verschillende maten en capaciteiten, zie dit plaatje.
En omdat de grootste Vidar niet met een 150 mm maar met 180 mm kachelbuis wordt geleverd, komt er ook een nieuwe buis bij. Wel met bovenaansluiting, dus niet meer dat maffe T-stuk wat op onze oude kachel zat. Nu kan ie direct wat dichter bij de muur staan, dus meer ruimte in de woonkamer zelf.
Als t allemaal goed gaat komt ie deze week binnen.
Gripperdonderdag 6 oktober 2011 @ 11:23
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 10:03 schreef Gripper het volgende:
Als t allemaal goed gaat komt ie deze week binnen.
Duurde allemaal toch wat langer dan verwacht, maar afgelopen dinsdag heb ik m opgehaald. De hoop was dat we meteen alle buizen in elkaar konden schuiven, en dezelfde avond nog fikken, maar 1 onderdeeltje paste helaas niet goed. Deze kachel wordt alleen geleverd met een 180 mm uitgang, en onze plafonddoorvoer en rookkanaal zijn 150 mm (oude kachelbuis was ook 150)
Er is dus een verloop nodig van 180 naar 150, en dat kun je of boven op de kachel zetten (lelijk) halverwege de buis in de kamer (maximaal lelijk) of zoveel mogelijk in het plafond inbouwen (wel netjes)
Kachel001.jpg

Oplossing 3 dus, maar dat paste net niet helemaal. Gisteravond nog een keer vanuit mn werk naar de kachelboer (Het Stokertje in Epe ) waar we een stuk verloopbuis in elkaar geknutseld hebben. Allemaal gratis service, netjes.
Daarna thuis de boel probleemloos in elkaar gezet, het bakbeest op zn plek zetten was nog het meest ingewikkeld.
Kachel008.jpg

Kachel015.jpg

En hij doet t mooi! Zo'n verschil met de oude kachel, qua aangename warmte door het glas heen, en hoe zuinig ie met hout is (gisteravond nog 4 flinke blokken erop, en alle schuifjes dicht. Vanochtend was ie nog steeds warm) en hoe mooi de vlammen zijn. We zijn blij :)

Kachel020.jpg
junkiexpdonderdag 6 oktober 2011 @ 19:14
Hoe dichten die fittingen op elkaar af ?
kaasplankjedonderdag 6 oktober 2011 @ 21:30
Gezellig!
Freddehdonderdag 6 oktober 2011 @ 21:31
Mooie kachel :)
Pruikmanszaterdag 8 oktober 2011 @ 16:49
Ziet er netjes uit Piet!
Van de week zelf een huis gekocht met openhaard, dus het rookkanaal hebben we alvast:)
In de toekomst wellicht eens kijken naar een houtkachel, tot die tijd kunnen we het doen met de openhaard.
Gripperdinsdag 11 oktober 2011 @ 09:44
quote:
2s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 19:14 schreef junkiexp het volgende:
Hoe dichten die fittingen op elkaar af ?
Hoe bedoel je precies? Alle buizen passen klemvast in elkaar, en elke buis is voorzien van een verjongd deel om het volgende stuk in te schuiven.
junkiexpdinsdag 11 oktober 2011 @ 22:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 09:44 schreef Gripper het volgende:

[..]

Hoe bedoel je precies? Alle buizen passen klemvast in elkaar, en elke buis is voorzien van een verjongd deel om het volgende stuk in te schuiven.
Precies zoals jij het zegt, dat wilde ik weten want ik heb hier geen ervaring mee.
Maar het is 100% rookgasdicht ?
Gripperdinsdag 11 oktober 2011 @ 23:24
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 22:06 schreef junkiexp het volgende:

[..]

Precies zoals jij het zegt, dat wilde ik weten want ik heb hier geen ervaring mee.
Maar het is 100% rookgasdicht ?
Jep, nergens last van. Door de hitte, en doordat kleine roetdeeltjes de minieme kieren opvullen wordt het ook alleen maar beter rookgasdicht met de tijd. Ook de trek zorgt ervoor dat de rookgassen al snelheid richting de uitgang hebben voordat ze er überhaupt maar over na kunnen denken om al halverwege een ontsnappingsroute te zoeken :)
De lange buis tussen de 2 bochten in is een schuifpijp van 2 meter die nu ongeveer op 1,60 zit, dus er zit nog 40 cm in elkaar geschoven. Door die met wat kracht uit elkaar te schuiven houdt de kachel de plafondbuis op zn plek (als ik de kachel weghaal valt de bovenste bocht uit het plafond)
Met 1 klein parkerschroefje door de beide buiswanden voorkom je dat de buis langzaam in elkaar schuift.

Alleen met die grote deur moet ik een beetje oppassen, als ik die snel opentrek creëer ik een vacuum, en trek ik alle rook de kamer in. Met de oude kachel was ik gewend dat er zo vaak een blok op moest, maar deze werkt anders: je stookt een flinke fik met 2 of 3 grote blokken en wat kleiner aanmaakhout daarbovenop. Pas als alles ingezakt is, en er gloeiende kolen liggen (geen rokend vuur meer) moet je een nieuw blok erop liggen.
Beetje vuurlucht in de kamer is natuurlijk geen grote ramp, ruikt zelfs lekker, en het verwaait ook weer snel. Alleen de muren en plafond rondom de kachelplaats worden er misschien wel snel grauw van...
Grippermaandag 6 februari 2012 @ 23:27
Vreeswijk update!
Er wordt nu even niet volop geklust, we gaan pas na de vorst met de badkamer aan de slag, maart ofzo. Maar toch even een leuk plaatje: Dit is het effect van sedum + (heel normale, niks fancy) isolatie op je dak vs. het niet geïsoleerde dak van de buurvrouw....

DSC_2278.jpg
Bijvlagenzinvoldinsdag 7 februari 2012 @ 00:23
quote:
2s.gif Op dinsdag 11 oktober 2011 22:06 schreef junkiexp het volgende:
Precies zoals jij het zegt, dat wilde ik weten want ik heb hier geen ervaring mee.
Maar het is 100% rookgasdicht ?
Geen enkel rookkanaal is 100% dicht. En dat hoeft ook niet.

Je hebt in je kanaal een 'trek' naar boven, dat creert een onderdruk. Lucht van buitenaf wil dus je rookkanaal in(!)

En er zijn tot op de dag van vandaag geen rookdeeltjes gevonden die tegen de 'wind' in zwemmen/zweven/dwarrelen.
Freddehwoensdag 8 februari 2012 @ 09:24
quote:
14s.gif Op maandag 6 februari 2012 23:27 schreef Gripper het volgende:
Vreeswijk update!
Er wordt nu even niet volop geklust, we gaan pas na de vorst met de badkamer aan de slag, maart ofzo. Maar toch even een leuk plaatje: Dit is het effect van sedum + (heel normale, niks fancy) isolatie op je dak vs. het niet geïsoleerde dak van de buurvrouw....

[ afbeelding ]
Aardig minder warmteverlies naar buiten toe dus :)
Gripperdonderdag 1 maart 2012 @ 13:23
Update!

Er gebeurt ineens weer heel veel in Vreeswijk: we zijn aan de badkamer begonnen. Vorige week waren we op vakantie, en de buurman/aannemer is alvast begonnen met de brekerij en voorbereiding. Op die manier hebben wijzelf er geen last van dat we een paar weken zonder badkamer + stofbende zitten.

Maandagavond was ik weer thuis, en a.s. zondag komt ook mn meisje thuis, die heeft de vakantie nog wat verlengd. En als ze er is, is het alweer bijna af.

Dus een snel verslag, waar ik niet heel veel inhoudelijk over kan vertellen, ik was zelf tenslotte in de sneeuw aan het spelen in Finland. Ik bouw sinds deze week natuurlijk wel weer zelf mee, maar omdat ze al zo goed gewerkt hebben blijft mijn aandeel beperkt tot verlichting & elektra, aftimmeren en het plafond erin zetten.

Zo was het:
een kleine badkamer, 2.70 x 1.70 met douche, wastafel en wc. In 1 hoek van de badkamer hebben we een groot blok (Het Blok, er is zelfs een klusprogramma aan gewijd ;) )
Daaronder zit de trapopgang, weghalen kan dus niet.

badkamer005.jpg

Het voorstel:
De wastafel verplaatsen vanaf huidige positie naar op/in het blok. Er gaat dan een klein stukje ruimte in het trapgat verloren, maar zolang je niet met een lange ladder boven je hoofd omhoog loopt is dat geen probleem.

badkamer006.jpg
Hier zie je de positie van de wasbak. een hardstenen bak, net zo breed als het huidige blok, ongeveer 1 meter.
De trapopgang wordt dan weer betimmerd en gestukadoord.

En zo begonnen ze vorige week maandag toen wij weg waren:

P1040008.jpg

Binnenwanden wegbreken, dit is in de achtermuur waar de vorige eigenaren heel simpel een kozijn van een oude slaapkamer tot badkamer hebben omgetoverd, door er schrootjes in te zetten. De achterkant van de schrotenwand is hier al te zien. En daarmee ook de reden waarom we daar echt mee aan de slag móesten: de schroten zitten vol kieren, en we hadden tijdens het stormgeweld in december al wat lekkage binnen.

P1040010.jpg
Het blok afbreken

P1040011.jpg
Binnenwanden al bijna weg

P1040017.jpg

P1040027.jpg

8 cm dikke betonplak die als oude vloer diende weggebroken. Niks met lewisplaten ofzo, het beton was gewoon direct op de oude verdiepingsvloer gestort. En t is niet eens nodig voor de afvoeren: in de balkenlaag is daarvoor voldoende ruimte. Dus doordat we die dikke laag nu kwijt zijn, en er een veel dunner materiaal wordt gebruikt, gaan we omlaag, en krijgen we meer hoofdruimte.
Veel puin dus.

Nadat de houten vloer weer schoongeschraapt en eruit was, is de riolering omgelegd. De WC blijft waar ie nu stond, maar voor de douche komt er een drain, en ook de wastafel afvoer moest naar het blok toe.
P1040030.jpg

P1040059.jpg

P1040042.jpg
het blok nu helemaal weg.

P1040051.jpg

P1040054.jpg

Het nieuwe blok, we krijgen een piano in de badkamer. De wastafel komt op het blok te staan, en inbouwkranen in de muur.

Met een raggelwerk tegen de oude buitenmuur (daar zat vroeger 8 cm rockwool tussen) komen er Kerdi-platen van Schluter. Dat is een bouwsysteem met isolatie ineen, waar je direct tegenaan kunt tegelen. Mits de vloer en wand platen op de juiste manier (profielen en tape) met elkaar verbonden worden is de badkamer al waterdicht zonder dat je m tegelt. We zouden dus ook deze mooie oranje vloer en wanden kunnen houden :)
Bijkomend voordeel: het Schluter systeem is dunner dan rockwool matten, met een beter isolatie effect. Dus de badkamer wordt ook ruimer door deze verbouwing.

P1040070.jpg
Het oude kozijn eruit: een outdoor-douche! past helemaal bij ons.

P1040074.jpg
En een muur opgemetseld + raam erin, zodat je tijdens het douchen naar buiten kunt kijken. Onze achtergevel is wit gepleisterd, dus dat wordt zometeen gestukadoord en gewit aan de buitenkant.

P1040079.jpg
De nieuwe binnenwanden rondom het kozijn.

P1040060_edit.jpg
De bodemplaat voor de douche. Ik heb er even met paint in getekend: het gele ding is een driehoekige rvs zuil (moet nog ingemeten en gebouwd worden) met daarin de waterleidingen en de douchekolom. Deze komt strak tussen vloer en plafond te staan. blauw zijn de glazen wanden. Rood is de drain. De douche ligt 1 tegeldikte lager dan de rest van de badkamer, maar de drain voorkomt uiteraard dat het een waterballet wordt, en als je dweilt kun je ook alles zo de drain in vegen.

P1040089.jpg

Vanuit het trapgat gezien:
Waterleidingen naar de wasbak toe, inmiddels heb ik hier een raggelwerk voor zitten, waar straks 1 schuin lopende stucplaat tegenaan komt.

P1040090.jpg
En de kranen.

Gisteren hebben we ook een exacte houten mal gemaakt van de wastafel + plaats sifon, en die is nu naar de steenhouwer zodat ie de bak kan maken.

Dat was allemaal vorige week en de eerste helft van deze week.

Nog te doen: vandaag legt de aannemer de elektrische vloerverwarming (Danfoss)
Mooi systeem, er zit een digitale thermostaat bij die past in een normale inbouwdoos. Dus die kan naast de lichtschakelaar worden geplaatst. Die vloerverwarming is ook wel nodig, want de oude -lelijke- radiator hebben we ook van de muur gerukt.

Daarna een laag egaline eroverheen, en dan gaan we morgen tegelen. Daarna is het klaar met de stoffige werkzaamheden, en kan ik zelf verder met het lichtplan, plafondplaten, betimmering van de lichtkoepel, en zodra de rvs zuil + de wasbak toekomen kunnen die geplaatst worden.
Eind volgende week zijn we waarschijnlijk klaar, als alles zo volgens plan blijft lopen. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 01-03-2012 13:54:41 ]
Freddehdonderdag 1 maart 2012 @ 14:50
Ik weet het niet Gripper, ik kan er geen goed beeld bij krijgen. Benieuwd hoe het wordt, de eindfoto's zijn vast duidelijker voor me :)
Gripperdonderdag 1 maart 2012 @ 17:10
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 14:50 schreef Freddeh het volgende:
Ik weet het niet Gripper, ik kan er geen goed beeld bij krijgen. Benieuwd hoe het wordt, de eindfoto's zijn vast duidelijker voor me :)
Zo duidelijker? (klikbaar)

badkamerplattegrond.jpg
Freddehdonderdag 1 maart 2012 @ 17:11
Oh, zo zit het. Nu snap ik het blok ook :)
Grippermaandag 12 maart 2012 @ 22:26
Intussen is er getegeld, en komt de rvs-zuil waarschijnlijk donderdag. Dus als het meezit, dit weekend mn eigen douche weer proberen!

DSC_2711.jpg

DSC_2712.jpg
Op de "piano" komt straks een stenen wasbak, dus de horizontale & schuine rij tegels zie je dan niet
meer.

De glaswanden kunnen pas worden ingemeten als de zuil staat, en productie duurt 2 weken. Dus, 2 weken waterballet (of even een simpel douchegordijn ophangen met wat tape)
-de wasbak laat nog wat langer op zich wachten (maar beneden in de keuken is er ook 1)

Dan is er nog wel veel afwerking:
-plafond + lampen inbouwen + aftimmeren koepel + plafond stukadoren
-buitenmuur pleisteren en witten
-kozijn schilderen
-trapgat afwerken en stucadoren
-opruimen en stof uit alle hoeken en gaten weghalen

Maar het begint vorm aan te nemen :)
Pruikmansdonderdag 15 maart 2012 @ 18:00
Goed bezig Piet!
Een hele verbetering om tocht-vrij te kunnen douchen, en je bent gelijk van je ductape aan de buitenkant af :-)

[ Bericht 78% gewijzigd door Pruikmans op 15-03-2012 18:11:30 ]
Grippermaandag 2 april 2012 @ 23:50
Inmiddels is de badkamer bijna af!

Dit staat er allemaal alweer bijna 2 weken, en de laatste onderdelen komen een dezer dagen. Ik was helemaal vergeten om het hier te melden, en t is nog wel zo de moeite van het melden waard allemaal :@

na tegelen+ voegen kwam de douchezuil. Hier open te zien, met binnenin een stevige plaat hout voor de montage van de thermostaatkraan, en als houvast voor de douchestang die eraan komt.
DSC_2709.jpg

Montage zuil: een driehoekig voetstuk op de vloer vastgeschroefd, en bovenaan eenzelfde plafondstuk. De zuil bestaat uit twee helften die in elkaar vallen, en die om het voet en plafondstuk heen passen.
DSC_2711-1.jpg

DSC_2714.jpg

Daarna stukadoren, lampjes (led) en douchen maar! De omtimmering van de lichtkoepel is erg mooi geworden, en apart: met 1 rechte zijde, omdat daar de zuil staat, en 3 schuine zijden.

DSC_2748.jpg

DSC_2750.jpg

DSC_2751.jpg

De glaswanden konden we pas opmeten als de zuil er stond, en die hebben een productietijd van 2 weken. Ik verwacht ze eind deze of begin volgende week. Tot die tijd is het nog elke keer als je doucht een waterballet (maar wordt de badkamer wel lekker vaak gedweild.)
Die trekker op de grond is dus geen overbodige luxe.
Rechts van de zuil (naast de wc) komt een complete wand. Links een halve, met open instap.

Ook hopelijk snel in aantocht: de wasbak. Nu is dat nog tijdelijk een emmer die we elke keer als ie vol is in de wc leeggooien. Nu zie je pas hoeveel water je verbruikt bij even tandenpoetsen en je kop wassen. Een volle emmer van 10 liter. Best confronterend...
DSC_2752.jpg

En dan nog een keer een spiegel+lamp uitzoeken, plafond & kozijn schilderen, en een klein onderdeeltje voor de wc zoeken om de spoelknop weer te kunnen monteren.

maar t is nu in ieder geval weer een echte bruikbare badkamer :)
Bananenvlaflipdonderdag 18 oktober 2012 @ 19:48
Wat raar eigenlijk dat er na zo'n flitsende badkamer-verbouwing nooit meer is gereageerd. Zijn er sindsdien nog dingen veranderd?
Grippervrijdag 26 oktober 2012 @ 15:26
quote:
0s.gif Op donderdag 18 oktober 2012 19:48 schreef Bananenvlaflip het volgende:
Wat raar eigenlijk dat er na zo'n flitsende badkamer-verbouwing nooit meer is gereageerd. Zijn er sindsdien nog dingen veranderd?
Nee, de spanning is er voor de meesten misschien een beetje vanaf...
Er komt nu ook weinig grote verbouwing meer. Alleen nog een keer de WC opnieuw betegelen + vloer bijkeuken beneden.

We hebben er wel vorige week een nieuwe achterdeur ingezet. De oude was al niet heel best meer, beetje kromgetrokken en naar deze zomer bleek ook nog eens niet al te veilig: er is een keer 's nachts bij ons ingebroken en mn laptop + tas van mn vriendin gejat. Dus dat was het laatste zetje voor een nieuwe deur, met 3 puntssluiting en dievenklauwen.
Daar hebben ze in ieder geval wat meer uitdaging aan, mochten ze het nog eens willen proberen. :)
Bananenvlaflipvrijdag 26 oktober 2012 @ 17:42
Ah leuk, reactie. En die mooie kachel, is die al weer aan geweest ondertussen?
Ik heb me eerder nooit zo in het topic gemengd, maar wel altijd meegelezen en ik vind het vooral frappant hoe gezellig jullie het huis gemaakt lijken te hebben, en de tuin trouwens ook, met buitenkachel :)
kaasplankjezaterdag 27 oktober 2012 @ 13:33
Heb je die drukknop al op de inbouw wc gezet intussen Gripper?
Freddehdinsdag 30 juli 2013 @ 16:20
Volgens mij staan Gripper z'n werkzaamheden net zo stil als die van mij ;)
pascal_szaterdag 17 augustus 2013 @ 17:20
Ben wel benieuwd naar een foto van het eindresultaat (incl stenen wasbak) :)
Gripperzondag 16 augustus 2015 @ 17:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 oktober 2012 13:33 schreef kaasplankje het volgende:
Heb je die drukknop al op de inbouw wc gezet intussen Gripper?
Er is eindelijk weer eens een klusupdate van enig formaat te melden, en daarmee is project Vreeswijk nu eigenlijk wel klaar. Nou ja, er moeten nog wat plintjes op de muur beneden, en er wordt nog wel eens een kozijn geschilderd natuurlijk. Maar alle grote klussen zijn af!

Ik had mn WC nog steeds niet afgemaakt. Nadat er een nieuwe riolering + inbouw reservoir kwam is er 3 jaar op een open wc gepoept. Compleet met de knaloranje tegeltjes waar iedereen op mocht schrijven. En aangezien er nogal eens wat fokkers (fietsmaatjes) bij me op bezoek komen waaronder kaasplankje hierboven, is de terugkerende vraag elke keer: is die wc nou al eens af?

Maar dat is verleden tijd, afgelopen week toen mn vriendin op vakantie was hebben we als verrassing de wc en bijkeuken afgebouwd. Omdat daarbij toch alles van de muur en plafond moest, hebben we ook meteen de elektra en cvleidingen verlegd tot boven het plafond, en leidingen in de muren ingefreesd. Dus de hele aanblik van dat toch wel kleine bijkeukentje (slechts 1 x 4 meter) is ook een stuk cleaner nu.

Zo was het:

IMG_6080_zpsmc6aikxu.jpg

_DSC1111_zpszudqzk3o.jpg

Tegels weggesloopt, en een ombouw gemaakt met in de rechterkoof de afvoer, en in de linkerkoof plek voor een ventilator en buis.

We hebben op de wanden in de WC tot halve hoogte getegeld, en in de bijkeuken tot dezelfde hoogte witte beton ciré gedaan. Dat gaan we vandeweek nog schuren en waxen als t droog is.

T is net koken. Een paar gram van dit, een litertje van dat, zoveel ml pigment erbij, en roeren maar. Je maakt t aan in vrij kleine hoeveelheden, want t was die dag erg warm, en de laagdikte is maar 2 mm.
_DSC1120_zpscqznf97k.jpg

De vloer van de bijkeuken en WC lag altijd een cm of 4 lager dan de keuken. De pot hing echter wel op de referentiehoogte van de keukenvloer, en dus bungelden korte mensen met hun beentjes van de grond af. We hebben 6 kruiwagens zandcement erin gereden om de vloer te egaliseren, en als dat zandcement vloertje droog is (kan nog wel 3 weken duren met zo'n laagdikte) dan gaan we kijken of we die mooi kunnen opschuren en waterglas erop leggen, en of dat zo'n leuke industriële betonlook geeft. Als alternatief kunnen we ook de vloer nog met een laag grijze beton cire afwerken.

IMG_6103_zpsuei9l3zo.jpg

Kleine tegenslagjes waren er uiteraard ook nog. We vonden een oude leiding die toch nog wel in gebruik bleek te zijn, dus dat was een waterballet en een hoop werk om t weer dicht te krijgen.

IMG_6086_zpshb20l5za.jpg

En op de laatste dag tijdens het weer vullen van de CV installatie bleek dat 1 van de knelkoppelingen lekte, precies boven de WC. Dus er zat niks anders op dan daar een gat in het plafond te zagen waar net mooie led spotjes in zaten.

IMG_6108_zpsw36k9boq.jpg

Maar het eindresultaat is er dus, en mn vriendin zag een leuke verrassing toen ze gisteravond thuiskwam. Die had verwacht dat ik met dat lekkere weer van de afgelopen week alleen maar op de fiets zou zitten en zo min mogelijk klusjes ging doen. :)

IMG_6112_zpsbawcpdkk.jpg

Zodra de vloer af is nog even een berichtje van het eindresultaat.
dopzondag 16 augustus 2015 @ 18:10
volgens mij moeten een Foto van je schatje na het zien van dit alles echt price less zijn.

Liep ze niet eerst weer naar buiten om te kijken of ze zich wel in het goede huis bevond ^O^
Gieliovdzondag 16 augustus 2015 @ 19:17
Kerel, prachtig! Ik heb jaren geleden al eens mee gelezen maar top dat je weer post!!!
Gripperzondag 16 augustus 2015 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zondag 16 augustus 2015 19:17 schreef Gieliovd het volgende:
Kerel, prachtig! Ik heb jaren geleden al eens mee gelezen maar top dat je weer post!!!
Gelukkig, toch nog iemand die dit niet uit z'n myat heeft gehaald ;)
AnneXzondag 16 augustus 2015 @ 21:42
Hier nog éen :D

Leuke verrassing als je thuiskomt: een echte play ^O^
Blikmaandag 17 augustus 2015 @ 09:54
Jammer dat die wc eindelijk af is ;)
Grippermaandag 17 augustus 2015 @ 10:35
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 09:54 schreef Blik het volgende:
Jammer dat die wc eindelijk af is ;)
Ja, dat vind ik zelf eigenlijk ook wel. :'(
het was gewoon een lekker maf kakhok, en nu is het ineens een echt net toilet.
dopmaandag 17 augustus 2015 @ 12:03
Niks jammer , het was best grappig , maar je kan niet je hele leven op een tokkie wc blijven kakken in een huisje wat er verder top uit ziet.
enige voordeel was eigenlijk dat die plee voor mij juist lekker op hoogte was :)

Wat is de volgende klus / wens, of zijn jullie nu helemaal tevreden
bleibleimaandag 17 augustus 2015 @ 12:28
Haha, eindelijk kan de housewarmingparty starten! :P
Grippermaandag 17 augustus 2015 @ 14:07
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 12:03 schreef dop het volgende:
Niks jammer , het was best grappig , maar je kan niet je hele leven op een tokkie wc blijven kakken in een huisje wat er verder top uit ziet.
enige voordeel was eigenlijk dat die plee voor mij juist lekker op hoogte was :)

Wat is de volgende klus / wens, of zijn jullie nu helemaal tevreden
Ja, nu zit je 4 cm lager, of eigenlijk is de vloer dichterbij gekomen. :)

paar kleine dingetjes nog:

- Eigenlijk moet nog een keer het dak van de schuur aangepakt, zitten wat rotte planken in het dakbeschot, vooral onderaan. En voor winters klussen in de schuur zou het eigenlijk wel lekker zijn als ie geisoleerd is.
- Dubbel glas nog in de 2 kamers aan de voorkant.
- Nieuwe voordeur

En sinds kort heeft 1 van de ruiten in het keukenraam condens erin, dus die is lek. Eens kijken of de glasverzekering dat dekt en dan moeten we die liefst voor de winter nog vervangen.
kanovinniemaandag 17 augustus 2015 @ 17:49
Ik zou wel even een bordje ophangen dat er nu niet meer op de muur geschreven mag worden.....
kaasplankjewoensdag 19 augustus 2015 @ 11:12
Hulde
gcjoelwoensdag 19 augustus 2015 @ 12:40
quote:
0s.gif Op maandag 17 augustus 2015 14:07 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ja, nu zit je 4 cm lager, of eigenlijk is de vloer dichterbij gekomen. :)

paar kleine dingetjes nog:

- Eigenlijk moet nog een keer het dak van de schuur aangepakt, zitten wat rotte planken in het dakbeschot, vooral onderaan. En voor winters klussen in de schuur zou het eigenlijk wel lekker zijn als ie geisoleerd is.
- Dubbel glas nog in de 2 kamers aan de voorkant.
- Nieuwe voordeur

En sinds kort heeft 1 van de ruiten in het keukenraam condens erin, dus die is lek. Eens kijken of de glasverzekering dat dekt en dan moeten we die liefst voor de winter nog vervangen.
Lek raam is meestal niet verzekerd. dus ff per ongeluk met een trap ofzo ertegen aan stoten ;)
kanovinnievrijdag 26 februari 2016 @ 17:56
Is die vloer al gedaan trouwens?
Gripperwoensdag 5 september 2018 @ 11:33
Er is maar weer eens een kleine update te melden vanuit Vreeswijk: we krijgen een nieuwe voordeur :)

Hij is speciaal voor ons met de hand gemaakt naar het model van de oorspronkelijke deur die in deze huizen zat. In de hele straat (22 woningen) waren er nog maar 3 van deze deuren over, en nu komt er dus weer een nieuwe deur met de oude looks voor terug.

Hij staat nu klaar bij de timmerfabriek, wordt alvast gegrond in RAL1036, en komt dan waarschijnlijk volgende week onze kant op.

8EF8C1C3-7415-4BB7-8E30-9A7ADE8369ED_zpswpu3marm.jpg

Omdat tussen die 2 verticale balken geen moderne grote brievenbus meer past, krijgen we ook een bij de leeftijd van het huis passend klepje

C00D8DA6-28D8-4161-8844-A357A29C375F_zpsz58netkc.jpg

Dat smoelt toch weer een stuk beter (en isoleert ook beter) dan die kromme deur met door hondenpootjes bekraste ruiten die er tot nu toe in zat.
kaasplankjewoensdag 5 september 2018 @ 11:39
Cool dat je de originaliteit terugbrengt in je huis. Bij ons ook ad voorzijde originele stalen kozijnen & enkel glas, en ad achterzijde lelijk kunststof met dan wel dubbel glas.
AnneXwoensdag 5 september 2018 @ 15:49
Leuk leuk ...bij de timmerman, die bij ons de scheve en rottende luiken heeft vervangen, naar volle tevredenheid.
Was toendertijd (ook) een fok tip.

Wordt een mooie deur _O_
Welke kleur? Houtkleur? of grachtengroen?

Goed trouwens om de naam weer tegen te komen.
De tuindeur heeft “aandacht” nodig.

[ Bericht 14% gewijzigd door AnneX op 05-09-2018 16:05:54 ]