• NS komt gestrande reizigers tegemoetquote:"Er is geen officiële regeling omdat dit voor ons een zaak van overmacht was", zegt een woordvoerder van de NS. "Maar in individuele gevallen willen we coulance betrachten."
quote:Naast het treinkaartje kan ook tot vijftien euro worden geclaimd voor een maaltijd. Mensen die alternatief vervoer pakten op trajecten waar geen bussen reden, kunnen de kosten daarvoor vergoed krijgen. Dat kunnen taxikosten zijn, maar ook een kilometervergoeding voor mensen die zich met een auto lieten ophalen is mogelijk.
Mijn vraag is of iemand weet wat de kilometervergoeding van de NS zo ongeveer is?quote:Wie meer dan een uur opgesloten heeft gezeten in een stilstaande trein, kan een tweede klasse NS-dagkaart krijgen.
Jij bent echter zelf verantwoordelijk voor je auto. In het geval van de trein is de NS verantwoordelijk. Een klein, onbelangrijk verschil.quote:Op maandag 29 november 2010 15:43 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Dit dus.
Onzin ook allemaal weer. Als mijn band lek is met de auto, kan ik ook niet aankloppen voor een vergoeding.
Stel je niet zo aan. Een storing dat kan nou eenmaal gebeuren.quote:Op maandag 29 november 2010 15:45 schreef Alicey het volgende:
[..]
Jij bent echter zelf verantwoordelijk voor je auto. In het geval van de trein is de NS verantwoordelijk. Een klein, onbelangrijk verschil.
je vergelijking slaat nergens op, dus dat was gewoon een normale reactie.quote:Op maandag 29 november 2010 15:49 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Stel je niet zo aan. Een storing dat kan nou eenmaal gebeuren.
Nee hoor. Het valt allebei in de categorie "kan gebeuren". Dan moet je niet huilie gaan doen over 2 tientjes maar doorgaan met je leven.quote:Op maandag 29 november 2010 15:51 schreef MarioPeen het volgende:
[..]
je vergelijking slaat nergens op, dus dat was gewoon een normale reactie.
Bij rampen zie je vaak dat mensen worden ondergebracht op veldbedden in grote hallen als noodopvang. Wat gebeurde er in Utrecht? Juist.quote:Op maandag 29 november 2010 15:08 schreef Radio-silence het volgende:
De ramp van 19 november 2010![]()
![]()
![]()
Beetje overdreven of niet?
Dat maakt de NS echter niet zonder meer niet aansprakelijk voor de schade die daaruit voortvloeit.quote:Op maandag 29 november 2010 15:49 schreef BasEnAad het volgende:
[..]
Stel je niet zo aan. Een storing dat kan nou eenmaal gebeuren.
Kilometervergoeding is toch gewoon een wettelijk geregeld iets? 14 cent of 16 cent ofzo?quote:Op maandag 29 november 2010 15:01 schreef GeenWijn het volgende:
Door de brand reden er 19 november geen treinen van en naar Utrecht. Duizenden mensen moesten alternatief vervoer regelen.
[..]
• NS komt gestrande reizigers tegemoet
• http://nos.nl/artikel/199(...)ellende-utrecht.html
[..]
[..]
Mijn vraag is of iemand weet wat de kilometervergoeding van de NS zo ongeveer is?
En heeft iemand z'n geld al terug (en/of een dagkaart gekregen)?
Sowieso ligt de schuld bij ProRail omdat die zo dom is geweest om de gewone EN de noodstroomvoorziening in 1 kast te pleuren. NS kan via een regresvordering de schade op pro rail verhalen dus ik zie eigenlijk geen reden waarom NS niet aansprakelijk zou zijn, behoudens hetgeen in de algemene voorwaarden van NS opgenomen zou kunnen zijn daarover. En die brand is ook niet vanzelf ontstaan, daar heeft vast iets van nalatigheid of gebrekkig onderhoud achter gezeten, wederop, ProRail toe te rekenen als dat zo is. IMHO.quote:Op maandag 29 november 2010 15:55 schreef Alicey het volgende:
[..]
Dat maakt de NS echter niet zonder meer niet aansprakelijk voor de schade die daaruit voortvloeit.
Dus als we met z'n allen maar op veldbedden gaan liggen is er sprake van een rampquote:Op maandag 29 november 2010 15:55 schreef Sessy het volgende:
[..]
Bij rampen zie je vaak dat mensen worden ondergebracht op veldbedden in grote hallen als noodopvang. Wat gebeurde er in Utrecht? Juist.
De trein was echter niet defect, er was sprake van een verschoonbare brand, wat een behoorlijk verschil is.quote:Op maandag 29 november 2010 15:45 schreef Alicey het volgende:
[..]
Jij bent echter zelf verantwoordelijk voor je auto. In het geval van de trein is de NS verantwoordelijk. Een klein, onbelangrijk verschil.
dankjewel voor je reactiequote:Op maandag 29 november 2010 20:40 schreef de_Paans het volgende:
Leuke reacties van iedereen, maar volgens mij geeft niemand echt antwoord op de vraag die gesteld wordt.
De maximale belastingvrije kilometervergoeding die een werkgever aan zijn werknemers mag geven is ¤ 0,19 cent per kilometer. Ik weet niet of de NS dit ook aan houdt, maar dit zou ik zelf in een berekening zetten en dat bij de NS indienen.
Ja, maar dat had je zelf ook wel kunnen googlen natuurlijk. En dat zegt nog niks over wat de NS gaat geven. Een belletje met de klantenservice was effectiever geweestquote:
Zo kunnen we dit hele forum wel opdoeken want je kan alles wel googlen of nabellen...quote:Op dinsdag 30 november 2010 10:15 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Ja, maar dat had je zelf ook wel kunnen googlen natuurlijk. En dat zegt nog niks over wat de NS gaat geven. Een belletje met de klantenservice was effectiever geweest
Bij het verhaal over het declareren heb ik ook ergens gelezen dat ze elk geval individueel gaan beoordelen. Reken er maar op dat het even gaat duren.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:06 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Zo kunnen we dit hele forum wel opdoeken want je kan alles wel googlen of nabellen...
Maar mocht je het willen weten: ik heb de NS gebeld voor ik dit topic opende en ze konden er niks over zeggen. Verder vraag ik hier ook om ervaringen van Fokkers of ze het geld al hebben ontvangen. Dus hopelijk heb ik nu je goedkeuring voor dit topic?
denk t ookquote:Op dinsdag 30 november 2010 13:19 schreef Guppyfriend het volgende:
[..]
Bij het verhaal over het declareren heb ik ook ergens gelezen dat ze elk geval individueel gaan beoordelen. Reken er maar op dat het even gaat duren.
http://www.nu.nl/binnenla(...)s-brand-utrecht.htmlquote:Kratten vol claims bij NS na brand Utrecht
RIJSWIJK - Bij de NS hebben zich tot nu toe 16.500 mensen gemeld die onkosten claimen nadat een brand in Utrecht op 19 november het treinverkeer in die regio had lamgelegd.
Een woordvoerder verwacht, mede door de poststaking, dat dat aantal nog kan oplopen tot rond de 25.000. Alle klachten die tot nu toe binnenkwamen, zijn afgehandeld.
De claims variëren van een paar euro tot veel meer. Mensen vragen schadevergoeding voor het niet kunnen uitchecken en voor gemaakte taxi- en kilometerkosten. Ook komen declaraties van maaltijden binnen.
Het treinverkeer was vrijdag 19 en zaterdag 20 november ernstig ontregeld, nadat brand was uitgebroken in de verkeersleidingspost van ProRail in Utrecht. Duizenden reizigers raakten daardoor in de problemen.
Overmacht
Het spoorbedrijf is van mening dat de brand buiten zijn schuld ontstond en dat er dus in feite sprake is van overmacht.
''Maar er waren zoveel reizigers gedupeerd dat we daar coulant mee om willen gaan.'' De woordvoerder kon nog niet aangeven hoeveel geld tot nu toe aan claims is vergoed. Dat bedrag wordt later bekendgemaakt.
Stijgen
Overigens zijn naar aanleiding van treinproblemen op zaterdag 4 december ook ruim 1600 klachten binnengekomen. Ook dat aantal zal nog stijgen, verwacht de NS-woordvoerder.
Ik had dit gedeclareerd:quote:Op zondag 12 december 2010 15:02 schreef Guppyfriend het volgende:
Wat heb jij gedeclareerd dan? Hoeveel km en wat voor kaartje had je?
er is wel het standaard formulier voor bij vertraging, maar daar kan je verder niks anders opschrijven (vastzitten in trein, eten, reiskosten).quote:Op zondag 12 december 2010 15:32 schreef Ohrpolster. het volgende:
Schrijf je gewoon zelf een brief naar de NS of is er een bepaald formulier voor? En is er 'bewijs' nodig om kilometervergoeding + avondeten terug te krijgen? Ik heb die bewuste avond ook twee uur vastgezeten in de trein, toen gedumpt in een of ander dorp 10 km (okee dus alleen die kilometervergoeding loont de moeite niet) van m'n eindbestemming waar geen bussen vandaan reden, en daarna heb ik avondeten gehaald omdat ik geen zin meer had om te koken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |