Ligt er aan wat je er op draait. Aangezien de mini-NAS systemen nog veel minder specs hebben zou het in theorie wel moeten kunnen. Misschien zoeken naar een 'light' Linux variant bedoeld voor dit doel en Windows maar zien te mijden.quote:Op maandag 22 november 2010 06:10 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
Is een 800mhz pc welke met een kabel op het netwerk zit, snel genoeg om dvd's draadloos te streamen?
Of moet er dan wat snellers gebruikt worden?
Heb je er haast mee dan? Zal misschien alleen wat langer duren, maar dat lijkt me niet echt belangrijk ofzo...quote:Op maandag 22 november 2010 08:51 schreef PiRANiA het volgende:
Ik twijfel alleen of een Ubuntu-installatie op 1GHz goed is voor usenet (unpacken, repairen enzo, is allemaal vrij zwaar...)
Daar heb je gelijk in, om 4:00 is dat niet echt een probleem. En dropbox in commandline, werkt dat goed? Lijkt mij superhandig om dropbox er op te zetten om NZB's te queuen.quote:Op maandag 22 november 2010 08:53 schreef Bart het volgende:
[..]
Heb je er haast mee dan? Zal misschien alleen wat langer duren, maar dat lijkt me niet echt belangrijk ofzo...
Ik heb shared folder aangemaakt voor nzbs. Kan iedereen zijn nzbs opslaan en sabnzbd monitort die map.quote:Op maandag 22 november 2010 08:55 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, om 4:00 is dat niet echt een probleem. En dropbox in commandline, werkt dat goed? Lijkt mij superhandig om dropbox er op te zetten om NZB's te queuen.
En zal ik dit allemaal zelf in elkander flansen (qua software) of zijn hier makkelijke 'oneclick'-installaties voor?.
Zelfde idee dusquote:Op maandag 22 november 2010 10:33 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Ik heb shared folder aangemaakt voor nzbs. Kan iedereen zijn nzbs opslaan en sabnzbd monitort die map.
ik gebruik de Firefox plugin nzbdStatus om nzb's af te vuren richting Sabnzbd+. Werkt ook perfect.quote:Op maandag 22 november 2010 10:33 schreef Thomas B. het volgende:
[..]
Ik heb shared folder aangemaakt voor nzbs. Kan iedereen zijn nzbs opslaan en sabnzbd monitort die map.
Ik zal wat meer over mijn idee vertellenquote:Op maandag 22 november 2010 07:53 schreef NiGeLaToR het volgende:
[..]
Ligt er aan wat je er op draait. Aangezien de mini-NAS systemen nog veel minder specs hebben zou het in theorie wel moeten kunnen. Misschien zoeken naar een 'light' Linux variant bedoeld voor dit doel en Windows maar zien te mijden.
Ik denk dat je een heel eind moet komen:quote:Op maandag 22 november 2010 17:34 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
[..]
Ik zal wat meer over mijn idee vertellen
Ik heb een bigtower als desktop met daar de nodige schuifruimte in.
Deze wil ik niet elke keer aan zetten als ik wat wil zien qua films, en deze doet ook het downloaden en uitpakken.
Dus ik wil in de kelder een "servertje" zetten met een 200Gb aan ruimte ofzo waar ik wat series op kan zetten, die ik draadloos met mn media-station kan kijken.
De "server" kan ook bedraad aangesloten worden heb ik bekeken.
De vraag blijft echter, is een servertje op 800mhz genoeg voor mijn doel.
Het gaat btw om een Dell PowerEdge 1400SC met scsi schijven en 866mhz aan rekenkracht.
Vooral zorgen dat je genoeg geheugen hebt en dat je disk I/O niet 100% door je cpu moet komen. Als 't een Dell pizzadoos is, gok ik dat dit redelijk goed geregeld is.quote:Op maandag 22 november 2010 14:35 schreef Henno het volgende:
Ik heb een MSI Intel 945-GSE Atom bordje hiervoor met Atom N270... plus 2 GB RAM en twee energiezuinige 'Green' schijven van 1,5 TB in RAID-1 (ZFS mirror pool).
Met FreeBSD 8.1-RELEASE erop werkt dat allemaal uitstekend ondanks de niet zeer krachtige CPU. Het ding zuipt tussen de 20 en 25 Watt als ie vol bezig is.
Doet nu het volgende:
- Netwerkstorage (Samba)
- DHCP server (ISC DHCPd)
- DNS server (ISC BIND)
- IMAP server voor lezen van e-mail (Dovecot)
- SMTP server voor versturen/ontvangen van e-mail (Postfix)
- Hosten van clansite (Apache 2.2, PHP 5.3, MySQL 5.1)
- Subversion repository voor clansite (SVN DAV Apache module)
- Project management voor clansite (Trac)
- Downloaden van Usenet (sabnzbd+)
Ik zou ze allemaal niet kopen. Het is oude afgeschreven rommel. Waarschijnlijk maken ze een teringherrie waar je gestoord van wordt en heb je aan energieverbruik een atom-systeem (wat bovendien sneller is) binnen 2 jaar terugverdiend.quote:Op maandag 22 november 2010 19:45 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
Ik was net op mn pda bezig, dus kon geen links posten.
Maar kunnen jullie me vertellen wat de betere is van deze MP-links:
Compaq ProLiant DL320
Dell PowerEdge 1400SC
Rackable-server-system
De Compaq en de Rack hebben bij mij een kleine voorkeur, maar dat is meer omdat ik zat IDE HDDs heb liggen en dus voldoende ruimte kan krijgen.
De Dell heeft daar in tegen al genoeg ruimte waar voor ik hm wil gebruiken, en ziet er gewoon vertrouwd uit
Het is niet dat ik totaal geen verstand van pc's heb, maar van verschillende servers heb ik gewoon geen kaas gegeten.
Een server is in feite niets anders dan een pc, zij het dat de hardware geoptimaliseerd is om in een datacenter of computerzaal 24/7 dienst te kunnen doen. Daarom zitten ze vaak in een rack mountable behuizing. Voor thuis kan je net zo goed een normale pc behuizing nemen met normale hardware. Goedkoper in de aanschaf, stiller en nog een stuk zuiniger ook.quote:Op maandag 22 november 2010 19:45 schreef ik_jij_en_jou het volgende:
Het is niet dat ik totaal geen verstand van pc's heb, maar van verschillende servers heb ik gewoon geen kaas gegeten.
Dat dus. Als je rekening houdt met het feit dat er altijd iets kapot kan gaan en dat risico ook meecalculeert is zo'n eenvoudig Atom-PCtje meer dan voldoende voor thuis. Ik zou bijvoorbeeld echt geen Proliant DL360 thuis willen, dat ding klinkt alsof het elk moment kan opstijgen en volgens HP is dat "By Design". En als je aan zo'n server alsnog iets kapot gaat, kost het je een vermogen om het weer gefixt te krijgen buiten de garantieperiode (als je de onderdelen nog ergens kunt vinden) Losse onderdelen voor bijv. een HP Proliant server zijn echt niet goedkoop.quote:Op maandag 22 november 2010 21:07 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Een server is in feite niets anders dan een pc, zij het dat de hardware geoptimaliseerd is om in een datacenter of computerzaal 24/7 dienst te kunnen doen. Daarom zitten ze vaak in een rack mountable behuizing. Voor thuis kan je net zo goed een normale pc behuizing nemen met normale hardware. Goedkoper in de aanschaf, stiller en nog een stuk zuiniger ook.
Wat heeft een thin client met een homeserver te makenquote:Op maandag 22 november 2010 22:53 schreef PiRANiA het volgende:
Voor de beginners: http://samenkopen.net/action_products/131499
Ik koop zelf een nieuw bordje denk.
Hier kan je prima een servertje op zettenquote:Op maandag 22 november 2010 22:58 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Wat heeft een thin client met een homeserver te maken
Welke server wil je draaien op een Embedded OSquote:Op maandag 22 november 2010 22:58 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Hier kan je prima een servertje op zetten. Weinig verbruik, vrij stil
.
Ik neem/nam aan dat je wel je eigen OS er op kan zetten?quote:Op maandag 22 november 2010 22:59 schreef Metalfreak het volgende:
[..]
Welke server wil je draaien op een Embedded OS
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |