abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 13 november 2010 @ 12:59:56 #1
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_88668533
Iedereen in mijn omgeving zegt dat koffie sterker wordt naarmate je hem langer in de pot laat staan. Niemand weet me alleen te vertellen waardoor dit komt.

Ik zie het niet, er komt immers geen koffie meer door de filter zoals bij het zetten van sterke thee. Of verspreiden de deeltjes zich nog in de koffiepot?

Kortom: Is het waar dat koffie nog sterker wordt na het zetten of is het gewoon een urban legend?

Alvast bedankt.
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  zaterdag 13 november 2010 @ 13:00:43 #2
324919 Eyjaf
Fock Geert, ik ben wilder.
pi_88668561
Gewoon koffieprut eten, ben je 3 dagen wakker.
  zaterdag 13 november 2010 @ 13:04:15 #3
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_88668667
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 november 2010 13:00 schreef Eyjaf het volgende:
Gewoon koffieprut eten, ben je 3 dagen wakker.
Goed voor je cholesterol ook. :P
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
pi_88668876
Koffie wordt wel viezer naarmate je hem langer op het plaatje laat staan.
En sterker zou ook nog wel kunnen, er verdampt immers water
Juin uit Eigen Tuin!
pi_88668922
Koffie wordt oud.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
  zaterdag 13 november 2010 @ 13:13:57 #6
17153 DeWaasheid
Gematigd extremist
pi_88668982
Ja als je het langer laat staan dan genereert het een groter volume van koffiebonen.
Als weinig geld hebt zet je gewoon een pot koffie van 1 koffieboon en 1 week erna is het net zo goed als normaal.
/-=]
|o-0
~~~`
pi_88669038
Van het altijd betrouwbare Wikipedia:
quote:
De smaak van de koffie wordt langzaam slechter, wanneer deze na het zetten nog langere tijd op een te hoge temperatuur wordt bewaard. De verslechtering van de smaak heeft vier oorzaken:

* door chemische omzetting van de koffie vindt er verzuring plaats
* er ontsnappen vluchtige aromastoffen
* er wordt nog steeds koffie geëxtraheerd uit de koffiedeeltjes die in het extract zweven
* er verdampt water, waardoor de concentratie geëxtraheerde koffie toeneemt en de koffie dus sterker wordt
  zaterdag 13 november 2010 @ 13:17:42 #8
310327 L-ascorbinezuur
Procrastination Guru.
pi_88669123
Klinkt logisch. ^O^

Bedankt! _O_
Hey, learn to take a compliment.
[i]Thanks. [/i]
  FOK!fotograaf zaterdag 13 november 2010 @ 13:17:56 #9
145146 Andyy
pi_88669134
Als je een cafetiere hebt en je laat het lang staan wordt het wel veel sterker ja :+
pi_88669187
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 13:17 schreef Andyy het volgende:
Als je een cafetiere hebt en je laat het lang staan wordt het wel veel sterker ja :+
dat zeker, maar dat is wel lekkere koffie :Y
Juin uit Eigen Tuin!
  zaterdag 13 november 2010 @ 13:21:57 #11
310990 Granduppaaaaah
Dolfijnen Reiki Specialist
pi_88669224
Denk dat hij vast ook sterker van smaak wordt, maar niet allemaal in het verlengde van de oorspronkelijke koffiesmaak.
pi_88669327
Heb in frankrijk gewoond, daar was het op het platteland gewoonte om op maandag koffie te zetten, die je de zondag erna nog dronk.
Werd uiteindelijk ook een pittig bakkie. De koffie was wel minder sterk dan hier in nederland, maar na een week merk je dat ook niet meer :P
pi_88669527
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 13:25 schreef Romanov het volgende:
Heb in frankrijk gewoond, daar was het op het platteland gewoonte om op maandag koffie te zetten, die je de zondag erna nog dronk.
Werd uiteindelijk ook een pittig bakkie. De koffie was wel minder sterk dan hier in nederland, maar na een week merk je dat ook niet meer :P
Serieus ?
Dat lijkt me echt onwijs goor zeg :D
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
pi_88671148
quote:
2s.gif Op zaterdag 13 november 2010 13:33 schreef junkiexp het volgende:

[..]



Serieus ?
Dat lijkt me echt onwijs goor zeg :D
dat was het ook best ja. gelukkig dronk ik in die tijd nog niet zoveel koffie als ik nu doe. Maar je houdt op een gegeven moment een soort ingedikte troep over. Geeft wel een buzz :P
pi_88674994
scheutje whisky ,dan wordt ie sterker
niet meer
pi_88678238
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 november 2010 17:24 schreef welkominspace het volgende:
scheutje whisky ,dan wordt ie sterker
Nee dat klopt niet want er zit geen alcohol in koffie.
De koffie wordt dan voorzien van alcohol.
R.I.P. nachtburgemeester van Rotterdam, 1944-2019
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')