Hm heb ik het misschien toch te lang gedaan ofzoquote:Op donderdag 11 november 2010 21:03 schreef loecje het volgende:
gewoon precies de hoeveelheid water als aangegeven aan de kook brengen (met de rijst) en dat op een laag vuur laten doorkoken zolang als aangegeven staat.
hier gaat het dan (nog) altijd goed.
Noem jij je vrouw zo?quote:Op donderdag 11 november 2010 20:53 schreef Paul het volgende:
Ik moet zo van mijn wereldgerechten-doos de rijst droog koken.
Ditquote:
NEE, maar het ging wel beter, een deel is weer gaan aankoekenquote:Op donderdag 11 november 2010 22:29 schreef cherrycoke het volgende:
ben nou wel benieuwd of het gelukt is of niet
Dat heb ik nou nooit begrepen, hoe dat nou simpel is. Dat kan toch niet? Mijn vingerkootje of dat van mijn lief, dat maakt best verschil. En welk vingerkootje? Nummer 1, 2 of 3 van een vinger, dat maakt ook uit. En van welke vinger dan? En hoezo als je 2 kilo rijst maakt zou een vingerkootje evengoed zijn als wanneer je voor 2 personen rijst maakt. Nee, echt, ik vind het de kloterigste kutinstructie voor rijst koken die er is. Nooit begrepen, nooit geloofd.quote:Lijkt me zo simpel, rijst in de pan, water toevoegen tot je een vingerkootje verschil hebt tussen de rijst en de waterspiegel,
Ik denk dat hoe vaker je het doet, hoe beter het wordt. Blijf het proberen. Komt vast goed.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:11 schreef Paul het volgende:
[..]
NEE, maar het ging wel beter, een deel is weer gaan aankoeken
ik begrijp ook geen bal van die instructiequote:Op donderdag 11 november 2010 23:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik nou nooit begrepen, hoe dat nou simpel is. Dat kan toch niet? Mijn vingerkootje of dat van mijn lief, dat maakt best verschil. En welk vingerkootje? Nummer 1, 2 of 3 van een vinger, dat maakt ook uit. En van welke vinger dan? En hoezo als je 2 kilo rijst maakt zou een vingerkootje evengoed zijn als wanneer je voor 2 personen rijst maakt. Nee, echt, ik vind het de kloterigste kutinstructie voor rijst koken die er is. Nooit begrepen, nooit geloofd.
De simpelste en beste instructie die er is is: 1 kopje gewassen dus natte rijst op 1.5 kopje water. En dan mag je zelf het kopje kiezen.
Koken is geen scheikunde.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat heb ik nou nooit begrepen, hoe dat nou simpel is. Dat kan toch niet? Mijn vingerkootje of dat van mijn lief, dat maakt best verschil. En welk vingerkootje? Nummer 1, 2 of 3 van een vinger, dat maakt ook uit. En van welke vinger dan? En hoezo als je 2 kilo rijst maakt zou een vingerkootje evengoed zijn als wanneer je voor 2 personen rijst maakt. Nee, echt, ik vind het de kloterigste kutinstructie voor rijst koken die er is. Nooit begrepen, nooit geloofd.
De simpelste en beste instructie die er is is: 1 kopje gewassen dus natte rijst op 1.5 kopje water. En dan mag je zelf het kopje kiezen. Of het nu een theekopje is of een emmer, 1 : 1,5 is de verhouding. Dat is pas simpel.
Maar goed, droge rijst krijg je er niet mee. Daarvoor moet je eerst de goedkoopste, viestste, slechtste kwaliteit rijst kopen die er is. Bah, droge rijst.
Die verhouding klopt volgens mij alleen als je witte rijst pakt. Voor zilvervliesrijst of ander soort rijst klopt dat weer niet volgens mij.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:30 schreef RobinOok het volgende:
De simpelste en beste instructie die er is is: 1 kopje gewassen dus natte rijst op 1.5 kopje water. En dan mag je zelf het kopje kiezen. Of het nu een theekopje is of een emmer, 1 : 1,5 is de verhouding. Dat is pas simpel.
De woorden in twijfel trekken van de geleerden en de culinaire genieėn.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:35 schreef Chowi het volgende:
[..]
Koken is geen scheikunde.. Je doet dat namelijk doorgaans met natuurproducten, en die zijn nooit hetzelfde. Ook gebruikt iedereen weer ander keukengerei, dus zo exact kun je niet zijn.
Nee, inderdaad, bij zilvervliesrijst werkt het niet.quote:Die verhouding klopt volgens mij alleen als je witte rijst pakt. Voor zilvervliesrijst of ander soort rijst klopt dat weer niet volgens mij.
Rijst is rijst. Bij brood ga ik ook niet zeggen dat alleen witte brood brood is.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, inderdaad, bij zilvervliesrijst werkt het niet.
Maar wel bij jasmijnrijst, basmatirijst, sushirijst, maakt niet uit welke rijst.
Nou ja, misschien ook niet bij snelkookrijst. Geen idee hoe dat werkt met snelkookrijst en ik wil dat ook niet weten.
Maar als iemand het heeft over "rijst" ga ik niet uit van zilvervliesrijst. Rijst is witte rijst.
Ben ik heel barbaars als ik bij pandanrijst een verhouding van 1:1,3 of zoiets aanhoud zodat 'ie net zo snel klaar is als basmatirijst?quote:Op donderdag 11 november 2010 23:46 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, inderdaad, bij zilvervliesrijst werkt het niet.
Maar wel bij jasmijnrijst, basmatirijst, sushirijst, maakt niet uit welke rijst.
Nou ja, misschien ook niet bij snelkookrijst. Geen idee hoe dat werkt met snelkookrijst en ik wil dat ook niet weten.
Maar als iemand het heeft over "rijst" ga ik niet uit van zilvervliesrijst. Rijst is witte rijst.
Zo doe ik het ook! Works all the time!quote:Op donderdag 11 november 2010 23:10 schreef Tarado het volgende:
Lijkt me zo simpel, rijst in de pan, water toevoegen tot je een vingerkootje verschil hebt tussen de rijst en de waterspiegel, deksel erop, op hoog vuur aan de kook brengen daarna op de laagste stand van fornuis laten staan., brandt niet aan en wordt ook niet droog.
had je de pan wel midden op het vuur staan? als 1 kant aankoekt en de andere niet dan is de warmte niet gelijkmatig verdeeld lijkt me. of anders probeer eens 1x omscheppen op het einde. dan verdeelt het overige water zich goed om daarna gelijkmatig te verdampen.quote:Op donderdag 11 november 2010 23:11 schreef Paul het volgende:
[..]
NEE, maar het ging wel beter, een deel is weer gaan aankoeken
Droogkoken is baas! Die wereldgerechten bevatten vaak kruiden in de rijst die je anders bij het afgieten zou kwijtraken. Voeg de genoemde hoeveelheid water toe, aan de kook brengen, lįįg vuurtje er onder (eventueel met sudderplaatje),quote:Op donderdag 11 november 2010 20:53 schreef Paul het volgende:
Ik moet zo van mijn wereldgerechten-doos de rijst droog koken. Maar de vorige keer dat ik dat deed ging het aankoeken aan de onderkant. Hoe kan je het beste rijst droogkoken? Of raden jullie het sowieso af?
Dan doe je toch iets verkeerds lijkt me. No offence.quote:Op vrijdag 12 november 2010 23:18 schreef Ou-Tannu het volgende:
rijstkoker is ook geen heilige :/ dat bakt hier ook altijd nog aan
zo als? meer.. water .. minder water.. maakt geen fuck uitquote:Op vrijdag 12 november 2010 23:24 schreef L.no het volgende:
[..]
Dan doe je toch iets verkeerds lijkt me. No offence.
Probeer een theelepel olie (ik gebruik zonnebloemolie) wanneer je de water en de rijst in de rijstkoker stopt. Ga eventjes roeren en misschien helpt het een beetje.quote:Op vrijdag 12 november 2010 23:48 schreef Ou-Tannu het volgende:
[..]
zo als? meer.. water .. minder water.. maakt geen fuck uitt blijft aankoeken
wat is er mis met:
rijst er in
water er in
ding aan zetten
wachten tot die afslaat ( naar warmhoud functie)
rijst er uit lepelen.. ( die dan dus al vast zit :/ )
goedkope supermarkt rijst ( in 5kg balenquote:Op vrijdag 12 november 2010 23:53 schreef L.no het volgende:
[..]
Probeer een theelepel olie (ik gebruik zonnebloemolie) wanneer je de water en de rijst in de rijstkoker stopt. Ga eventjes roeren en misschien helpt het een beetje.
Het kan ook soms aan het soort rijst zitten.. of aan de rijstkoker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |