Làààng kneden!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zit ik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Met de broodbakmachine, lekker lui en geweldig resultaat!quote:Op zondag 21 november 2010 21:03 schreef robuust89 het volgende:
Als ik de hoeveelheden aanhoud van de OP, dan zit er meer deeg aan mijn handen, dan dat er in de beslagkom zit ik pak dan wat minder water, word de bodem ook wat dikker, Magoed.
Hoe zorg ik ervoor dat het wel kneedbaar is?
Daarom ook, de aanhalingstekens. Ik kon dit ook niet echt als pizza beschouwen. Als saus zit er een tamelijk loodzware bonenpuree op, daar moest de bodem dit keer zelf wat dikker zijn. Overigens gingen de meeste toppings (zure room, grote bergen pico de gallo) er pas op toen de pizza al gebakken was.quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Die ziet er mooi uit! Niet zo speciaal zeg je dan...quote:Op maandag 22 november 2010 23:21 schreef Yvesss het volgende:
Ziet er heerlijk uit!! Maar ook jij Minilot, kunt nu niet ontkennen dat de bodem aan de dikke kant is. Doet een beetje broodachtig aan. Nu is een pizza een soort brood, geen man overboord. Ik zie ook wel dat er vrij gulle toppings opzitten, daar weet de bestron niet zo goed raad mee. Desondanks, erg smakelijk!
Mijn lunchpizza van Zondagmiddag, niet zo speciaal. ipv het gebakken ei.
[ afbeelding ]
En terecht!quote:Op woensdag 24 november 2010 19:03 schreef Zoheetik het volgende:
Ja met gewone bloem!
* Zoheetik is stiekem best een beetje trots
Ja klopt, maar dat heb ik eigenlijk sowieso al van de vrieschdieppizza's: ze vervelen snel. Dus wissel nog wel eens af en zo vaak eet ik ze eigenlijk ook niet.quote:Op donderdag 25 november 2010 09:08 schreef MaximusTG het volgende:
Oh en @Zoheetik:
Ik vond vroeger die big american pizza's wel lekker... Nu ik zelfgemaakte gewend ben, en ik er laatst weer een had (omdat ik lui was) ging ik bijna over mn nek van de hoeveelheid zout en vet die erin zat..
Ik heb helemaal niet het idee dat het minder rijst. Het rijst met biergist juist enorm bij mij!quote:Op donderdag 25 november 2010 13:20 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, heerlijk is dat, dat lekkere zachte deeg. Ook zo fijn om er dan een mooie pizza van te vormen. Ben nog een beetje aan het kijken naar de biergist.
Hier staat bijvoorbeeld: (http://botit.botany.wisc.edu/toms_fungi/dec2002.html)
"The same species, Saccharomyces cerevisiae, is used in both processes, but different strains (varieties) of the fungus are used. The bread making strain, for example, is genetically selected to produce more carbon dioxide and much less alcohol, while the opposite is true of the spirit-making strains."
Dat impliceert dat deeg met biergist meer alcohol zou bevatten, en veel minder zou rijzen.. De alcohol kan natuurlijk wel de andere smaak verklaren.
Pfoe dat is wel erg veel ansjovis, jij houdt van sterke smaken? Verder ziet hij er mooi uitquote:Op donderdag 25 november 2010 14:02 schreef Yvesss het volgende:
Google maar eens op gist en esters.
Ik denk dat het deze esters zijn die het hem doen. Een redelijk scheikundig verhaal.
Oh, ja, vanmiddag nog eentje gemaakt. Een vissige. Het is weer voldoende geweest qua pizza's deze week.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |