FOK!forum / Klaagbaak / Zelfgemaakte brownie smaakt zompig
Beachdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:24
]Ik dacht dus even snel dit te gaan maken; maar zo lekker is het helemaal niet.
Het smaakt lang niet zo lekker als echte gebakken uit de oven.
pfefferkatzedinsdag 12 oktober 2010 @ 14:26
Kijk nog eens bij #5.

Vind je het gek?
Brawlerdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:26
Mensen die iets in de magnetron bereiden wat eigenlijk in de oven zou moeten :')
DeBassistdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27
misschien voortaan toch maar wat meer tijd insteken :P
picodealiondinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27
Brownies uit de magnetron, ik had kunnen voorspellen dat dat mis ging.
Salamandodinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:26 schreef Brawler het volgende:
Mensen die iets in de magnetron bereiden wat eigenlijk in de oven zou moeten :')
En dan ook nog klagen dat het niet te eten is :')
xyzyxdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27
TS

Ik zou dat niet eens eten. Misschien klaar maken omdat het me grappig lijkt hoe die troep uit het bakje komt :')

Koop gewoon koopmans mix pauper.
Lay-DCdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:28
Koop die krengen gewoon bij de appie! Keilekker joh!
Spouwerrangerdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:28
Zet je mok met die zooi erin in de oven, misschien dat dat helpt
Beachdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:29
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:27 schreef xyzyx het volgende:
TS

Ik zou dat niet eens eten. Misschien klaar maken omdat het me grappig lijkt hoe die troep uit het bakje komt :')

Koop gewoon koopmans mix pauper.
Het is wel helemaal gerezen en gewoon goed, maar de smaak mist gewoon volledig.
Louis22dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:29
Plaatje 5 ziet er echt heel smerig uit :')
xyzyxdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:31
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:29 schreef Beach het volgende:

[..]

Het is wel helemaal gerezen en gewoon goed, maar de smaak mist gewoon volledig.
Kijk dan hoe het er uit ziet :'(
Beachdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:36

ff foto gemaakt.. (ik heb er al wel van gegeten)
xyzyxdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:37
Maak er een filmpje van.. 1 ts 1 cup
Blisteringdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:38
21 guy 1 cup

Nasty :r
Symphonicdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:39
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:36 schreef Beach het volgende:
[ afbeelding ]
ff foto gemaakt.. (ik heb er al wel van gegeten)
ik zou het niet eens aan de hond geven.
Het ziet er echt ranzig uit.
Lay-DCdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:39
Klaag ze aan en eis 450 miljoen dollar (euros zijn niet interessant genoeg). Omdat ik je op dit geweldige idee heb gebracht krijg ik 2/4 van de opbrengst (gewoon de helft zou in dit geval weer niet interessant genoeg zijn).
nattermanndinsdag 12 oktober 2010 @ 14:40
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:39 schreef Symphonic het volgende:

[..]

ik zou het niet eens aan de hond geven.
Het ziet er echt ranzig uit.
Ik zou het mijn kopje niet eens aandoen :r
Lay-DCdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:36 schreef Beach het volgende:
[ afbeelding ]
ff foto gemaakt.. (ik heb er al wel van gegeten)
vooral dat ik heb er wel van gegeten :|W
Beregddinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42
dat de smaak mist, lijkt me logisch, met enkel twee lepels cacaopoeder.

wel leuk gevonden.
_VoiD_dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42
je bent vergeten om die biggenmok te gebruiken. nogal logisch dat het mislukt.
Beachdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:42 schreef Lay-DC het volgende:

[..]

vooral dat ik heb er wel van gegeten :|W
Ik heb het nu helemaal op. Benieuwd of ik misselijk word.
xyzyxdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:43
Ik denk dat TS zojuist is overleden.

Ter nagedachtenis van TS

Rust in vrede
xyzyxdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:43
Oh toch niet
Drizzt_DoUrdendinsdag 12 oktober 2010 @ 14:45
Plaatje 5 :D _O- :r
Catch_medinsdag 12 oktober 2010 @ 14:49
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:35 schreef trolololo het volgende:
TS is Amerikaan :')
of
TS is student :')
Of alternatief, die zijn vaak ook helemaal brownie :D :9~ :9~ gestoord :r
Opa.Bakkebaarddinsdag 12 oktober 2010 @ 14:54
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:36 schreef Beach het volgende:
[ afbeelding ]
ff foto gemaakt.. (ik heb er al wel van gegeten)
En flink ook zo te zien. Die mok is al bijna leeg! Dapper hoor.
Minister_Magierdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:55
Ik heb een keer brownies gemaakt met een meisje, we deden er hasj in, en we gingen een filmpje kijken, die avond heeft ze mij gepijpt.
fathankdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:55
Stond die mok nog toevallig in de WC-pot..?
Minister_Magierdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:58
Alleen, persoonlijk heb ik het niet zo op brownies, ik bedoel, wtf is dat voor hondenstront> beetje cacaou in cakevorm of dat lekker moet zijn. is gewoon een modehype die brownies.
Als stront eten in de mode was zouden mensen nog stront eten.

[ Bericht 40% gewijzigd door Opa.Bakkebaard op 13-10-2010 10:31:28 ]
Lay-DCdinsdag 12 oktober 2010 @ 14:59
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:55 schreef Minister_Magier het volgende:
Ik heb een keer brownies gemaakt met een meisje, we deden er hasj in, en we gingen een filmpje kijken, die avond heeft ze mij gepijpt.
Je bent echt f^cking geniaal!
Drizzt_DoUrdendinsdag 12 oktober 2010 @ 15:29
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 14:55 schreef Minister_Magier het volgende:
Ik heb een keer brownies gemaakt met een meisje, we deden er hasj in, en we gingen een filmpje kijken, die avond heeft ze mij gepijpt.
Dat was vast fantastisch ^O^
classpcdinsdag 12 oktober 2010 @ 15:32
You're doing it wrong
92Mereldinsdag 12 oktober 2010 @ 16:02
Heb ook een keer zo'n brownie gemaakt, echt heel ranzig :')
Je kan beter echte brownies maken.
BlueMagedinsdag 12 oktober 2010 @ 16:06
Het ziet er best wel heel erg ranzig uit. :') Zegt op zich misschien weinig over de smaak, maar toch. :P
Frankvbrdinsdag 12 oktober 2010 @ 16:15
je gooit toch ook geen olie in je brownie.. (los van de vreemde bereidingswijze)
Zooootjedinsdag 12 oktober 2010 @ 16:22
Brownie in de magnetron?
wtf? :|W
123hopsaflopsdinsdag 12 oktober 2010 @ 16:24
dat ziet er ranzig uit :D


bij cake is het belangrijk suiker te gebruiken met een kleine korrel (geen poedersuiker), omdat de suiker niet oplost in het deeg
Beachdinsdag 12 oktober 2010 @ 16:29
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 16:02 schreef 92Merel het volgende:
Heb ook een keer zo'n brownie gemaakt, echt heel ranzig :')
Je kan beter echte brownies maken.
Maak jij die maar eens voor me.
DiegoRibasdaCunhadinsdag 12 oktober 2010 @ 20:29
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 16:29 schreef Beach het volgende:

[..]

Maak jij die maar eens voor me.
Je kan het zelf ook:
http://www.smulweb.nl/1367524/koken/recept/Brownies-de-lekkerste
tomaat52dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:46
Magnetron brownies.. ;( :{ :')
TheKCdinsdag 12 oktober 2010 @ 21:46
Fleischmeisterdinsdag 12 oktober 2010 @ 22:35
Plaatje 5 _O-
Hyundaidinsdag 12 oktober 2010 @ 23:59
Je bent wat je proeft. :D
Sk00pwoensdag 13 oktober 2010 @ 00:07
:N Kansloos..
Maar wat dus al paar keer is gezegd. Brownies bakken in de magnatron is een fail!
Gewoon een pakje kopen (Koopmans oid), en daarvan de instucties volgen.
ganzenherderwoensdag 13 oktober 2010 @ 01:09
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 00:07 schreef Sk00p het volgende:
:N Kansloos..
Maar wat dus al paar keer is gezegd. Brownies bakken in de magnatron is een fail!
Gewoon een pakje kopen (Koopmans oid), en daarvan de instucties volgen.
Dit dus. Gewoon een pakje kopen in de winkel, kost geen drol(zie plaatje 5) en is zeer goed te vreten :D
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 01:59
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 01:09 schreef ganzenherder het volgende:

[..]

Dit dus. Gewoon een pakje kopen in de winkel, kost geen drol(zie plaatje 5) en is zeer goed te vreten :D
Brownies uit een pakje te vreten vinden _O- _O-

Heeft echt totaal, maar dan ook echt totaal niks met een brownie te maken.
Brownies maak je:

200gr roomboter
200gr pure chocolade
200gr bloem
5 eieren
500gr suiker
1 vanillestokje

rest zoek je zelf maar uit :) Appeltje eitje om te maken en dan krijg je pas echt een brownie. Maar ach, 95% van de nederlanders denken dat een brownie gewoon een chocoladecakeje is.
Nikmanswoensdag 13 oktober 2010 @ 02:35
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 01:59 schreef McGilles het volgende:

[..]

Brownies uit een pakje te vreten vinden _O- _O-

Heeft echt totaal, maar dan ook echt totaal niks met een brownie te maken.
Brownies maak je:

200gr roomboter
200gr pure chocolade
200gr bloem
5 eieren
500gr suiker
1 vanillestokje

rest zoek je zelf maar uit :) Appeltje eitje om te maken en dan krijg je pas echt een brownie. Maar ach, 95% van de nederlanders denken dat een brownie gewoon een chocoladecakeje is.
Vet zeg, dat jij bij die 5% van fijnproevers hoort _O_ Ook gaaf dat je een half recept neertypt zodat het allemaal lekker elitair kan blijven, want zo ben je :) Lekker gek :)
OT: Die plaatjes zien uit als gefrituurde AIDS, waarom wil je dat in vredesnaam nog maken nadat je het eindresultaat al hebt gezien :')?
Fleischmeisterwoensdag 13 oktober 2010 @ 02:39
Waarom moet ik nog steeds lachen iedere keer als ik die drol in die beker zie? :')
psaexorpwoensdag 13 oktober 2010 @ 02:46
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 02:35 schreef Nikmans het volgende:

[..]

Vet zeg, dat jij bij die 5% van fijnproevers hoort _O_ Ook gaaf dat je een half recept neertypt zodat het allemaal lekker elitair kan blijven, want zo ben je :) Lekker gek :)
OT: Die plaatjes zien uit als gefrituurde AIDS, waarom wil je dat in vredesnaam nog maken nadat je het eindresultaat al hebt gezien :')?
Moeilijk man googelen, plaatje 5 dat je bent
123hopsaflopswoensdag 13 oktober 2010 @ 08:07
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 01:59 schreef McGilles het volgende:

[..]

Brownies uit een pakje te vreten vinden _O- _O-

Heeft echt totaal, maar dan ook echt totaal niks met een brownie te maken.
Brownies maak je:

200gr roomboter
200gr pure chocolade
200gr bloem
5 eieren
500gr suiker
1 vanillestokje

rest zoek je zelf maar uit :) Appeltje eitje om te maken en dan krijg je pas echt een brownie. Maar ach, 95% van de nederlanders denken dat een brownie gewoon een chocoladecakeje is.
Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).

Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft.

Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei.

De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.
BlueMagewoensdag 13 oktober 2010 @ 08:42
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 08:07 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).

Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft.

Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei.

De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.
Bij mij worden de cakes altijd te zacht en zoet, zakken ze helemaal in :') wel lekker, dat wel. :9
123hopsaflopswoensdag 13 oktober 2010 @ 08:56
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 08:42 schreef BlueMage het volgende:

[..]

Bij mij worden de cakes altijd te zacht en zoet, zakken ze helemaal in :') wel lekker, dat wel. :9
Dan moet je fijnere suiker gebruiken, geen poedersuiker maar bijvoorbeeld witte basterdsuiker
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 10:12
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 08:07 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).

Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft.

Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei.

De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.
Ben geen banketbakker, maar wel een brownie expert :)

Heb die dingen al weet ik veel hoevaak gemaakt en inderdaad, het is geheel niet makkelijk en heb het pas sinds een half jaartje eindelijk goed onder de knie na veel kleine veranderingen.

Ik durf zo alles wat ik heb te verwedden dat mijn brownies echt veel en veel lekkerder zijn dan welke brownie uit een pak dan ook, afgelopen weekend nog 50 brownies gemaakt voor iemands verjaardag en het recept werd weer vaak zat gevraagd.

Het is inderdaad zo, dat als je het recept niet precies opvolgt dat het niks word, maar dat hoef ik jou denk ik niet te vertellen :)
Opa.Bakkebaardwoensdag 13 oktober 2010 @ 10:33
Topic opgeschoond. Bagger achterwege laten.
JanPeterBalkenendewoensdag 13 oktober 2010 @ 14:05
Mensen discussieren over hoe je het best een brownie kan maken :') waar gaat het heen met nederland
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 14:42
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 14:05 schreef JanPeterBalkenende het volgende:
Mensen discussieren over hoe je het best een brownie kan maken :') waar gaat het heen met nederland
Waarom zou het niet nuttig zijn? Veel nuttiger om bijvoorbeeld over sport te praten....
Qaoxwoensdag 13 oktober 2010 @ 20:55
Ik heb net het recept opgevolgd, met wat kleine wijzigingen. Goed te eten hoor!
Beachwoensdag 13 oktober 2010 @ 20:55
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 20:55 schreef Qaox het volgende:
Ik heb net het recept opgevolgd, met wat kleine wijzigingen. Goed te eten hoor!
Wat waren de wijzigingen dan?
Brombaardwoensdag 13 oktober 2010 @ 21:00
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 10:12 schreef McGilles het volgende:

[..]

Ben geen banketbakker, maar wel een brownie expert :)

Heb die dingen al weet ik veel hoevaak gemaakt en inderdaad, het is geheel niet makkelijk en heb het pas sinds een half jaartje eindelijk goed onder de knie na veel kleine veranderingen.

Ik durf zo alles wat ik heb te verwedden dat mijn brownies echt veel en veel lekkerder zijn dan welke brownie uit een pak dan ook, afgelopen weekend nog 50 brownies gemaakt voor iemands verjaardag en het recept werd weer vaak zat gevraagd.

Het is inderdaad zo, dat als je het recept niet precies opvolgt dat het niks word, maar dat hoef ik jou denk ik niet te vertellen :)
Plaats dat recept dan even joh! Of is dat jouw geheimpje?
Qaoxwoensdag 13 oktober 2010 @ 21:25
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 20:55 schreef Beach het volgende:

[..]

Wat waren de wijzigingen dan?
Iets minder olie (2 lepels)
Iets minder suiker, 1 lepel meer cacao
melk mengen met alle meuk (suiker, bloem en cacao) en dan het ei tovoegen, goed mengen en alle van de bodem schrapen. Dat na even geroerd te hebben die olie erin
Dat moet je wat langer roeren.
En doe tijden het magnetronnen (nieuw werkwoord) de deur af en toe open, dan loopt ie niet over.
Lang niet zo zompig en goed op smaak :D
tomaat52woensdag 13 oktober 2010 @ 21:37
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 21:25 schreef Qaox het volgende:

[..]

Iets minder olie (2 lepels)
Iets minder suiker, 1 lepel meer cacao
melk mengen met alle meuk (suiker, bloem en cacao) en dan het ei tovoegen, goed mengen en alle van de bodem schrapen. Dat na even geroerd te hebben die olie erin
Dat moet je wat langer roeren.
En doe tijden het magnetronnen (nieuw werkwoord) de deur af en toe open, dan loopt ie niet over.
Lang niet zo zompig en goed op smaak :D
Brownies moet je bakken in een oven. :{w
Nitrouzwoensdag 13 oktober 2010 @ 21:51
Brownies zijn van zichzelf vies :')
VersusPascalwoensdag 13 oktober 2010 @ 21:54
Brownies van koopman _o_ .
mc-Pielwoensdag 13 oktober 2010 @ 22:01
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 08:56 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

Dan moet je fijnere suiker gebruiken, geen poedersuiker maar bijvoorbeeld witte basterdsuiker
Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker :') ..
Basterdsuiker in gasvorm ofzo?
tomaat52woensdag 13 oktober 2010 @ 22:18
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:01 schreef mc-Piel het volgende:

[..]

Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker :') ..
Basterdsuiker in gasvorm ofzo?
Scherp. :D
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 22:51
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 21:00 schreef Brombaard het volgende:

[..]

Plaats dat recept dan even joh! Of is dat jouw geheimpje?
- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)
- Merg uit vanillestokje halen en toevoegen
- Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word
- Chocomengsel onder eimengsel spatelen
- Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen
- Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!)

Eet smakelijk :)
Brombaardwoensdag 13 oktober 2010 @ 22:53
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:51 schreef McGilles het volgende:

[..]

- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)
- Merg uit vanillestokje halen en toevoegen
- Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word
- Chocomengsel onder eimengsel spatelen
- Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen
- Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!)

Eet smakelijk :)
Dankje! Ga hem ergens opslaan.
Brombaardwoensdag 13 oktober 2010 @ 22:55
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:51 schreef McGilles het volgende:

[..]

- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)
- Merg uit vanillestokje halen en toevoegen
- Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word
- Chocomengsel onder eimengsel spatelen
- Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen
- Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!)

Eet smakelijk :)
Nog een vraagje: thermometer heb ik wel, maar waarom moet dat dan? Kan ik de oven niet gewoon op 180 zetten (of wat lager dan, want ik heb een heteluchtoven)?
123hopsaflopswoensdag 13 oktober 2010 @ 22:57
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:01 schreef mc-Piel het volgende:

[..]

Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker :') ..
Basterdsuiker in gasvorm ofzo?
je wil wel de kristallen, maar zo klein mogelijk

daarom basterdsuiker en geen poedersuiker
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 22:57
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:55 schreef Brombaard het volgende:

[..]

Nog een vraagje: thermometer heb ik wel, maar waarom moet dat dan? Kan ik de oven niet gewoon op 180 zetten (of wat lager dan, want ik heb een heteluchtoven)?
Practisch geen enkele oven is 180 graden als jij hem op 180graden zet (de niet professionele ovens dan). Wie weet is hij toevallig 15 graden warmer of kouder :)
McGilleswoensdag 13 oktober 2010 @ 23:00
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:57 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

je wil wel de kristallen, maar zo klein mogelijk

daarom basterdsuiker en geen poedersuiker
Werk jij als kok trouwens? :) Aangezien je kritiek had op m'n brownies :P
Brombaarddonderdag 14 oktober 2010 @ 00:54
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 22:57 schreef McGilles het volgende:

[..]

Practisch geen enkele oven is 180 graden als jij hem op 180graden zet (de niet professionele ovens dan). Wie weet is hij toevallig 15 graden warmer of kouder :)
Oja, dat zal inderdaad wel, al lijkt mij een afwijking van 15 graden wel erg veel. Maar ik gooi die thermometer er wel ff in dan voor ik die brownies erin zet.
McGillesdonderdag 14 oktober 2010 @ 18:10
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 00:54 schreef Brombaard het volgende:

[..]

Oja, dat zal inderdaad wel, al lijkt mij een afwijking van 15 graden wel erg veel. Maar ik gooi die thermometer er wel ff in dan voor ik die brownies erin zet.
Succes ermee! :)

Ben benieuwd wat je ervan vind. Let er wel op dat je zelf even test hoe gaar de brownies zijn, niet dat je hem straks eruit haalt en dat ie nog vloeibaar is :P