Beach | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:24 |
![]() Het smaakt lang niet zo lekker als echte gebakken uit de oven. | |
pfefferkatze | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:26 |
Kijk nog eens bij #5. Vind je het gek? | |
Brawler | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:26 |
Mensen die iets in de magnetron bereiden wat eigenlijk in de oven zou moeten ![]() | |
DeBassist | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27 |
misschien voortaan toch maar wat meer tijd insteken ![]() | |
picodealion | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27 |
Brownies uit de magnetron, ik had kunnen voorspellen dat dat mis ging. | |
Salamando | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27 |
quote:En dan ook nog klagen dat het niet te eten is ![]() | |
xyzyx | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:27 |
TS Ik zou dat niet eens eten. Misschien klaar maken omdat het me grappig lijkt hoe die troep uit het bakje komt ![]() Koop gewoon koopmans mix pauper. | |
Lay-DC | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:28 |
Koop die krengen gewoon bij de appie! Keilekker joh! | |
Spouwerranger | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:28 |
Zet je mok met die zooi erin in de oven, misschien dat dat helpt | |
Beach | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:29 |
quote:Het is wel helemaal gerezen en gewoon goed, maar de smaak mist gewoon volledig. | |
Louis22 | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:29 |
Plaatje 5 ziet er echt heel smerig uit ![]() | |
xyzyx | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:31 |
quote:Kijk dan hoe het er uit ziet ![]() | |
Beach | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:36 |
![]() ff foto gemaakt.. (ik heb er al wel van gegeten) | |
xyzyx | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:37 |
Maak er een filmpje van.. 1 ts 1 cup | |
Blistering | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:38 |
Nasty ![]() | |
Symphonic | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:39 |
quote:ik zou het niet eens aan de hond geven. Het ziet er echt ranzig uit. | |
Lay-DC | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:39 |
Klaag ze aan en eis 450 miljoen dollar (euros zijn niet interessant genoeg). Omdat ik je op dit geweldige idee heb gebracht krijg ik 2/4 van de opbrengst (gewoon de helft zou in dit geval weer niet interessant genoeg zijn). | |
nattermann | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:40 |
quote:Ik zou het mijn kopje niet eens aandoen ![]() | |
Lay-DC | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42 |
quote:vooral dat ik heb er wel van gegeten ![]() | |
Beregd | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42 |
dat de smaak mist, lijkt me logisch, met enkel twee lepels cacaopoeder. wel leuk gevonden. | |
_VoiD_ | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42 |
je bent vergeten om die biggenmok te gebruiken. nogal logisch dat het mislukt. | |
Beach | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:42 |
quote:Ik heb het nu helemaal op. Benieuwd of ik misselijk word. | |
xyzyx | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:43 |
Ik denk dat TS zojuist is overleden. Ter nagedachtenis van TS Rust in vrede | |
xyzyx | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:43 |
Oh toch niet | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:45 |
Plaatje 5 ![]() ![]() ![]() | |
Catch_me | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:49 |
quote:Of alternatief, die zijn vaak ook helemaal brownie ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Opa.Bakkebaard | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:54 |
quote:En flink ook zo te zien. Die mok is al bijna leeg! Dapper hoor. | |
Minister_Magier | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:55 |
Ik heb een keer brownies gemaakt met een meisje, we deden er hasj in, en we gingen een filmpje kijken, die avond heeft ze mij gepijpt. | |
fathank | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:55 |
Stond die mok nog toevallig in de WC-pot..? | |
Minister_Magier | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:58 |
Alleen, persoonlijk heb ik het niet zo op brownies, ik bedoel, wtf is dat voor hondenstront> beetje cacaou in cakevorm of dat lekker moet zijn. is gewoon een modehype die brownies. Als stront eten in de mode was zouden mensen nog stront eten. [ Bericht 40% gewijzigd door Opa.Bakkebaard op 13-10-2010 10:31:28 ] | |
Lay-DC | dinsdag 12 oktober 2010 @ 14:59 |
quote:Je bent echt f^cking geniaal! | |
Drizzt_DoUrden | dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:29 |
quote:Dat was vast fantastisch ![]() | |
classpc | dinsdag 12 oktober 2010 @ 15:32 |
You're doing it wrong | |
92Merel | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:02 |
Heb ook een keer zo'n brownie gemaakt, echt heel ranzig ![]() Je kan beter echte brownies maken. | |
BlueMage | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:06 |
Het ziet er best wel heel erg ranzig uit. ![]() ![]() | |
Frankvbr | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:15 |
je gooit toch ook geen olie in je brownie.. (los van de vreemde bereidingswijze) | |
Zooootje | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:22 |
Brownie in de magnetron? wtf? ![]() | |
123hopsaflops | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:24 |
dat ziet er ranzig uit ![]() bij cake is het belangrijk suiker te gebruiken met een kleine korrel (geen poedersuiker), omdat de suiker niet oplost in het deeg | |
Beach | dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:29 |
quote:Maak jij die maar eens voor me. | |
DiegoRibasdaCunha | dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:29 |
quote:Je kan het zelf ook: http://www.smulweb.nl/1367524/koken/recept/Brownies-de-lekkerste | |
tomaat52 | dinsdag 12 oktober 2010 @ 20:46 |
Magnetron brownies.. ![]() ![]() ![]() | |
TheKC | dinsdag 12 oktober 2010 @ 21:46 |
![]() | |
Fleischmeister | dinsdag 12 oktober 2010 @ 22:35 |
Plaatje 5 ![]() | |
Hyundai | dinsdag 12 oktober 2010 @ 23:59 |
Je bent wat je proeft. ![]() | |
Sk00p | woensdag 13 oktober 2010 @ 00:07 |
![]() Maar wat dus al paar keer is gezegd. Brownies bakken in de magnatron is een fail! Gewoon een pakje kopen (Koopmans oid), en daarvan de instucties volgen. | |
ganzenherder | woensdag 13 oktober 2010 @ 01:09 |
quote:Dit dus. Gewoon een pakje kopen in de winkel, kost geen drol(zie plaatje 5) en is zeer goed te vreten ![]() | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 01:59 |
quote:Brownies uit een pakje te vreten vinden ![]() ![]() Heeft echt totaal, maar dan ook echt totaal niks met een brownie te maken. Brownies maak je: 200gr roomboter 200gr pure chocolade 200gr bloem 5 eieren 500gr suiker 1 vanillestokje rest zoek je zelf maar uit ![]() | |
Nikmans | woensdag 13 oktober 2010 @ 02:35 |
quote:Vet zeg, dat jij bij die 5% van fijnproevers hoort ![]() ![]() ![]() OT: Die plaatjes zien uit als gefrituurde AIDS, waarom wil je dat in vredesnaam nog maken nadat je het eindresultaat al hebt gezien ![]() | |
Fleischmeister | woensdag 13 oktober 2010 @ 02:39 |
Waarom moet ik nog steeds lachen iedere keer als ik die drol in die beker zie? ![]() | |
psaexorp | woensdag 13 oktober 2010 @ 02:46 |
quote:Moeilijk man googelen, plaatje 5 dat je bent | |
123hopsaflops | woensdag 13 oktober 2010 @ 08:07 |
quote:Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet). Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft. Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei. De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd. | |
BlueMage | woensdag 13 oktober 2010 @ 08:42 |
quote:Bij mij worden de cakes altijd te zacht en zoet, zakken ze helemaal in ![]() ![]() | |
123hopsaflops | woensdag 13 oktober 2010 @ 08:56 |
quote:Dan moet je fijnere suiker gebruiken, geen poedersuiker maar bijvoorbeeld witte basterdsuiker | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 10:12 |
quote:Ben geen banketbakker, maar wel een brownie expert ![]() Heb die dingen al weet ik veel hoevaak gemaakt en inderdaad, het is geheel niet makkelijk en heb het pas sinds een half jaartje eindelijk goed onder de knie na veel kleine veranderingen. Ik durf zo alles wat ik heb te verwedden dat mijn brownies echt veel en veel lekkerder zijn dan welke brownie uit een pak dan ook, afgelopen weekend nog 50 brownies gemaakt voor iemands verjaardag en het recept werd weer vaak zat gevraagd. Het is inderdaad zo, dat als je het recept niet precies opvolgt dat het niks word, maar dat hoef ik jou denk ik niet te vertellen ![]() | |
Opa.Bakkebaard | woensdag 13 oktober 2010 @ 10:33 |
Topic opgeschoond. Bagger achterwege laten. | |
JanPeterBalkenende | woensdag 13 oktober 2010 @ 14:05 |
Mensen discussieren over hoe je het best een brownie kan maken ![]() | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 14:42 |
quote:Waarom zou het niet nuttig zijn? Veel nuttiger om bijvoorbeeld over sport te praten.... | |
Qaox | woensdag 13 oktober 2010 @ 20:55 |
Ik heb net het recept opgevolgd, met wat kleine wijzigingen. Goed te eten hoor! | |
Beach | woensdag 13 oktober 2010 @ 20:55 |
quote:Wat waren de wijzigingen dan? | |
Brombaard | woensdag 13 oktober 2010 @ 21:00 |
quote:Plaats dat recept dan even joh! Of is dat jouw geheimpje? | |
Qaox | woensdag 13 oktober 2010 @ 21:25 |
quote:Iets minder olie (2 lepels) Iets minder suiker, 1 lepel meer cacao melk mengen met alle meuk (suiker, bloem en cacao) en dan het ei tovoegen, goed mengen en alle van de bodem schrapen. Dat na even geroerd te hebben die olie erin Dat moet je wat langer roeren. En doe tijden het magnetronnen (nieuw werkwoord) de deur af en toe open, dan loopt ie niet over. Lang niet zo zompig en goed op smaak ![]() | |
tomaat52 | woensdag 13 oktober 2010 @ 21:37 |
quote:Brownies moet je bakken in een oven. ![]() | |
Nitrouz | woensdag 13 oktober 2010 @ 21:51 |
Brownies zijn van zichzelf vies ![]() | |
VersusPascal | woensdag 13 oktober 2010 @ 21:54 |
Brownies van koopman _o_ . | |
mc-Piel | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:01 |
quote:Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker ![]() Basterdsuiker in gasvorm ofzo? | |
tomaat52 | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:18 |
quote:Scherp. ![]() | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:51 |
quote:- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen) - Merg uit vanillestokje halen en toevoegen - Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word - Chocomengsel onder eimengsel spatelen - Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen - Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!) Eet smakelijk ![]() | |
Brombaard | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:53 |
quote:Dankje! Ga hem ergens opslaan. | |
Brombaard | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:55 |
quote:Nog een vraagje: thermometer heb ik wel, maar waarom moet dat dan? Kan ik de oven niet gewoon op 180 zetten (of wat lager dan, want ik heb een heteluchtoven)? | |
123hopsaflops | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:57 |
quote:je wil wel de kristallen, maar zo klein mogelijk daarom basterdsuiker en geen poedersuiker | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 22:57 |
quote:Practisch geen enkele oven is 180 graden als jij hem op 180graden zet (de niet professionele ovens dan). Wie weet is hij toevallig 15 graden warmer of kouder ![]() | |
McGilles | woensdag 13 oktober 2010 @ 23:00 |
quote:Werk jij als kok trouwens? ![]() ![]() | |
Brombaard | donderdag 14 oktober 2010 @ 00:54 |
quote:Oja, dat zal inderdaad wel, al lijkt mij een afwijking van 15 graden wel erg veel. Maar ik gooi die thermometer er wel ff in dan voor ik die brownies erin zet. | |
McGilles | donderdag 14 oktober 2010 @ 18:10 |
quote:Succes ermee! ![]() Ben benieuwd wat je ervan vind. Let er wel op dat je zelf even test hoe gaar de brownies zijn, niet dat je hem straks eruit haalt en dat ie nog vloeibaar is ![]() |