Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).quote:Op woensdag 13 oktober 2010 01:59 schreef McGilles het volgende:
[..]
Brownies uit een pakje te vreten vinden![]()
![]()
Heeft echt totaal, maar dan ook echt totaal niks met een brownie te maken.
Brownies maak je:
200gr roomboter
200gr pure chocolade
200gr bloem
5 eieren
500gr suiker
1 vanillestokje
rest zoek je zelf maar uitAppeltje eitje om te maken en dan krijg je pas echt een brownie. Maar ach, 95% van de nederlanders denken dat een brownie gewoon een chocoladecakeje is.
Bij mij worden de cakes altijd te zacht en zoet, zakken ze helemaal inquote:Op woensdag 13 oktober 2010 08:07 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).
Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft.
Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei.
De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.
Dan moet je fijnere suiker gebruiken, geen poedersuiker maar bijvoorbeeld witte basterdsuikerquote:Op woensdag 13 oktober 2010 08:42 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Bij mij worden de cakes altijd te zacht en zoet, zakken ze helemaal inwel lekker, dat wel.
Ben geen banketbakker, maar wel een brownie expertquote:Op woensdag 13 oktober 2010 08:07 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Ik weet bijna zeker dat jouw brownies net zo amateuristisch uit de oven komen als bij vrijwel iedereen die thuis cake bakt. Goede cake is vettig, met een wattige structuur. Cake die mensen zelf bakken is vrijwel altijd veelste droog en heeft vaak een te harde structuur (kruimelt niet).
Cake lijkt makkelijk, maar is voor een amateur vrijwel onmogelijk. Dit komt onder andere omdat cake op een exacte temperatuur gebakken moet worden en een thuisoven nooit een gelijkmatige temperatuur heeft. Als je uit je eigen oven goede cake wil bakken, moet je dat minstens 10 keer doen, op verschillende temperatuur en op verschillende plekken in de oven. Pas dan weet je ongeveer welke plek en temperatuur een goede cake geeft.
Daarnaast moet het recept zeer nauwkeurig opgevolgd worden, eerst de (fijne!) suiker door de boter drukken zonder de boter te laten smelten en dan de rest daar doorheen kneden. Dat alleen al is een behoorlijk karwei.
De pakken van Koopmans ed. zijn daarom ideaal, door toevoegingen wordt de cake luchtig en bakt altijd goed af, op elke temperatuur en plaats in de oven. Ik weet vrijwel zeker dat cake/brownies uit een pakje beter smaken dan jouw gepruts in de keuken, tenzij je toevallig banketbakker bent of bovenstaand verhaal ook daadwerkelijk hebt uitgevoerd.
Waarom zou het niet nuttig zijn? Veel nuttiger om bijvoorbeeld over sport te praten....quote:Op woensdag 13 oktober 2010 14:05 schreef JanPeterBalkenende het volgende:
Mensen discussieren over hoe je het best een brownie kan makenwaar gaat het heen met nederland
Wat waren de wijzigingen dan?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 20:55 schreef Qaox het volgende:
Ik heb net het recept opgevolgd, met wat kleine wijzigingen. Goed te eten hoor!
Plaats dat recept dan even joh! Of is dat jouw geheimpje?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 10:12 schreef McGilles het volgende:
[..]
Ben geen banketbakker, maar wel een brownie expert![]()
Heb die dingen al weet ik veel hoevaak gemaakt en inderdaad, het is geheel niet makkelijk en heb het pas sinds een half jaartje eindelijk goed onder de knie na veel kleine veranderingen.
Ik durf zo alles wat ik heb te verwedden dat mijn brownies echt veel en veel lekkerder zijn dan welke brownie uit een pak dan ook, afgelopen weekend nog 50 brownies gemaakt voor iemands verjaardag en het recept werd weer vaak zat gevraagd.
Het is inderdaad zo, dat als je het recept niet precies opvolgt dat het niks word, maar dat hoef ik jou denk ik niet te vertellen
Iets minder olie (2 lepels)quote:
Brownies moet je bakken in een oven.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:25 schreef Qaox het volgende:
[..]
Iets minder olie (2 lepels)
Iets minder suiker, 1 lepel meer cacao
melk mengen met alle meuk (suiker, bloem en cacao) en dan het ei tovoegen, goed mengen en alle van de bodem schrapen. Dat na even geroerd te hebben die olie erin
Dat moet je wat langer roeren.
En doe tijden het magnetronnen (nieuw werkwoord) de deur af en toe open, dan loopt ie niet over.
Lang niet zo zompig en goed op smaak
Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuikerquote:Op woensdag 13 oktober 2010 08:56 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
Dan moet je fijnere suiker gebruiken, geen poedersuiker maar bijvoorbeeld witte basterdsuiker
Scherp.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:01 schreef mc-Piel het volgende:
[..]
Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker..
Basterdsuiker in gasvorm ofzo?
- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)quote:Op woensdag 13 oktober 2010 21:00 schreef Brombaard het volgende:
[..]
Plaats dat recept dan even joh! Of is dat jouw geheimpje?
Dankje! Ga hem ergens opslaan.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:51 schreef McGilles het volgende:
[..]
- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)
- Merg uit vanillestokje halen en toevoegen
- Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word
- Chocomengsel onder eimengsel spatelen
- Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen
- Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!)
Eet smakelijk
Nog een vraagje: thermometer heb ik wel, maar waarom moet dat dan? Kan ik de oven niet gewoon op 180 zetten (of wat lager dan, want ik heb een heteluchtoven)?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:51 schreef McGilles het volgende:
[..]
- Eieren mengen met suiker, kloppen (mixer) tot goed lobbig is (dus niet 1 minuutje kloppen)
- Merg uit vanillestokje halen en toevoegen
- Boter smelten met chocolade au bain marie, daarna koelen tot mengsel dikker word
- Chocomengsel onder eimengsel spatelen
- Bloem erin spatelen, snufje zout toevoegen
- Bakken in 180graden oven voor 35min (koop een oventhermometer!)
Eet smakelijk
je wil wel de kristallen, maar zo klein mogelijkquote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:01 schreef mc-Piel het volgende:
[..]
Oja, want basterdsuiker is natuurlijk fijner dan poedersuiker..
Basterdsuiker in gasvorm ofzo?
Practisch geen enkele oven is 180 graden als jij hem op 180graden zet (de niet professionele ovens dan). Wie weet is hij toevallig 15 graden warmer of kouderquote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:55 schreef Brombaard het volgende:
[..]
Nog een vraagje: thermometer heb ik wel, maar waarom moet dat dan? Kan ik de oven niet gewoon op 180 zetten (of wat lager dan, want ik heb een heteluchtoven)?
Werk jij als kok trouwens?quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:57 schreef JoPiDo het volgende:
[..]
je wil wel de kristallen, maar zo klein mogelijk
daarom basterdsuiker en geen poedersuiker
Oja, dat zal inderdaad wel, al lijkt mij een afwijking van 15 graden wel erg veel. Maar ik gooi die thermometer er wel ff in dan voor ik die brownies erin zet.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 22:57 schreef McGilles het volgende:
[..]
Practisch geen enkele oven is 180 graden als jij hem op 180graden zet (de niet professionele ovens dan). Wie weet is hij toevallig 15 graden warmer of kouder
Succes ermee!quote:Op donderdag 14 oktober 2010 00:54 schreef Brombaard het volgende:
[..]
Oja, dat zal inderdaad wel, al lijkt mij een afwijking van 15 graden wel erg veel. Maar ik gooi die thermometer er wel ff in dan voor ik die brownies erin zet.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |