Maar toen voldeed hij niet aan de 26-wekeneis.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:48 schreef ferrari_rood het volgende:
Als TS in juli ww had aagevraagd had hij idd een aanvullende WW uitkering gekregen. Hij was immers onslagen maar wel weer aan het werk maar voor minder uur.
quote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:56 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar toen voldeed hij niet aan de 26-wekeneis.
Ik denk ook niet dat hij er nu recht op heeft.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 19:01 schreef klipper het volgende:
[..]
![]()
Vandaar dat ik het mij ook afvraagt.
Ik geloof ook niet dat hij er recht op heeft, maar sommigen krijgen alles voor elkaar.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 19:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik denk ook niet dat hij er nu recht op heeft.
Feit is alleen dat hij nu niet ontslagen is maar gewoon na 3 maanden een andere baan geaccepteerd heeft met een 0 uren contract.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 22:00 schreef Gizlijntje het volgende:
Er wordt een gemiddeld aantal gewerkte uren berekend over de 26 weken vóór de eerste WW-dag. In die 26 weken zit ook de periode dat je 32 uur werkte. Dat gemiddelde, afgezet tegen je huidig aantal uren bepaalt het recht op WW (als je urenverlies meer dan 5 uur is). Grote kans dat je wel recht hebt dus. Ik zou het aanvragen per de datum dat je aan de wekeneis voldoet (dus gerekend vanaf 1 maart is dat per 30 augustus).
Je vraagt wel veel te laat aan dus dat zal je waarschijnlijk een maatregel opleveren (korting) maar desondanks lijkt het mij de moeite waard. Aanvragen dus!
Hij heeft een andere baan geaccepteerd omdat de vorige baan voor een vast aantal uren ophield, als ik het goed lees. Omdat de nieuwe baan gebaseerd is op minder uren dan de oude, ontstaat er recht op WW als aan de overige voorwaarden wordt voldaan (waaronder de wekeneis en het ontbreken van verwijtbaarheid). De hele WW is gebaseerd op urenverlies, niet op het verlies van 'een baan' zoals jij dat vermoedelijk veronderstelt.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 23:22 schreef klipper het volgende:
[..]
Feit is alleen dat hij nu niet ontslagen is maar gewoon na 3 maanden een andere baan geaccepteerd heeft met een 0 uren contract.
Ik zie niet hoe hij dan aan een ww uitkering moet komen in deze situatie.
Anders wordt het als hij nu ontslagen gaat worden maar dat is hier nu nog niet ter sprake als ik TS goed begrijpt.
De oude baan voldeed niet aan de 26 wekeneis, met de huidige baan heeft hij 26 weken bij elkaar gesprokkeld.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 23:54 schreef Gizlijntje het volgende:
[..]
Hij heeft een andere baan geaccepteerd omdat de vorige baan voor een vast aantal uren ophield, als ik het goed lees. Omdat de nieuwe baan gebaseerd is op minder uren dan de oude, ontstaat er recht op WW als aan de overige voorwaarden wordt voldaan (waaronder de wekeneis en het ontbreken van verwijtbaarheid). De hele WW is gebaseerd op urenverlies, niet op het verlies van 'een baan' zoals jij dat vermoedelijk veronderstelt.
Omdat de wekeneis niet per baan bepaald wordt natuurlijk. Je vraagt aan per een bepaalde datum - een datum waarop je urenverlies hebt. Vanaf deze datum wordt er 26 weken teruggeteld. Heb je in al die weken gewerkt (hoeveel uur maakt niet uit) dan voldoe je aan de wekeneis. Nogmaals het gaat niet om het verlies van een baan maar om het verlies van urenquote:Op vrijdag 8 oktober 2010 00:08 schreef klipper het volgende:
[..]
De oude baan voldeed niet aan de 26 wekeneis, met de huidige baan heeft hij 26 weken bij elkaar gesprokkeld.
Dus hoe kan hij hier dan aan voldoen?
Maar dat urenverlies was in juni, toch?quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 00:33 schreef Gizlijntje het volgende:
[..]
Omdat de wekeneis niet per baan bepaald wordt natuurlijk. Je vraagt aan per een bepaalde datum - een datum waarop je urenverlies hebt. Vanaf deze datum wordt er 26 weken teruggeteld. Heb je in al die weken gewerkt (hoeveel uur maakt niet uit) dan voldoe je aan de wekeneis. Nogmaals het gaat niet om het verlies van een baan maar om het verlies van uren
Bronquote:Bij de beantwoording van de vraag of u een relevant aantal arbeidsuren verloren hebt, is er een belangrijke rol weggelegd voor het aantal gemiddeld door u gewerkte uren. Het gaat daarbij om het aantal gemiddeld door u gewerkte uren in de 26 kalenderweken, die onmiddellijk voorafgaan aan de kalenderweek waarin u arbeidsurenverlies lijdt. Voor de toepassing hiervan begint de kalenderweek met de maandag.
Wat mijn collega hierboven zegt. Ten tweede werkt TS nu wisselend dus kan er best urenverlies plaatsvinden t.o.v. het gemiddelde inclusief de 32 uur die hij ervoor werkte. Maar goed, anders lekker niet aanvragen joh..quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 07:55 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar dat urenverlies was in juni, toch?
[..]
Bron
Nou, gelukkig ga ik daar niet over, hè?quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:47 schreef Gizlijntje het volgende:
[..]
Wat mijn collega hierboven zegt. Ten tweede werkt TS nu wisselend dus kan er best urenverlies plaatsvinden t.o.v. het gemiddelde inclusief de 32 uur die hij ervoor werkte. Maar goed, anders lekker niet aanvragen joh..
TS moet het dus inderdaad aanvragen.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:47 schreef Gizlijntje het volgende:
[..]
Wat mijn collega hierboven zegt. Ten tweede werkt TS nu wisselend dus kan er best urenverlies plaatsvinden t.o.v. het gemiddelde inclusief de 32 uur die hij ervoor werkte. Maar goed, anders lekker niet aanvragen joh..
Solliciteren is een verplichting die hoort bij het ontvangen van een WW-uitkering. Het is niet zo dat je je WW-uitkering 'verdient' met solliciteren. Bovendien zou ik het vreemd vinden als je met een o-urencontract en weken waarin je maar 4 uurtjes werkt, niet tegelijkertijd op zoek bent naar ander werk voor meer uren.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 20:47 schreef klipper het volgende:
[..]
TS moet het dus inderdaad aanvragen.
Persoonlijk vind ik het dus wel absurd dat iemand dus blijkbaar gewoon 13 weken ergens full time kan werken en vervolgens na ontslag ergens anders een 0 uren contract accepteert en dus 13 weken later wel recht hebt op ww i.v.m. het mindere aantal uren dat hij is gaan werken.
Beetje krom in vergelijking met de mensen die dus al die tijd wel verplicht hebben moeten solliciteren.
Geen wonder dat de ww al zover uitgekleed is en nog verder uitgekleed gaat worden.
Inderdaad dat zou TS mogelijk wat geld schelen..quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 20:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Nou, gelukkig ga ik daar niet over, hè?
bedankt dit antwoord had ik ook al gekregen van de uwv werktelefoonquote:Op vrijdag 8 oktober 2010 15:21 schreef uwv_webcare het volgende:
Beste Postmortum,
Ik begrijp dat je niet zelf ontslag hebt genomen bij je eerste werkgever en daarna bij werkgever B bent gaan werken.
Als je nu voldoet aan de wekeneis heb je mogelijk recht op aanvullende WW.
Daarbij is gemiddeld aantal arbeidsuren ( GAA ) van belang. Het gemiddeld aantal arbeidsuren wordt berekend door alle gewerkte uren in de voorgaande 26 kalenderweken op te te tellen en te delen door 26.
( ATV uren worden niet meegenomen ).
Dit GAA wordt hierna vergeleken met het aantal uren dat je nu per week werkt.
Je moet dan minimaal 5 uur per kalenderweek verliezen om werkloos te zijn of als je GAA 9,99 of lager is, minimaal 50% van deze arbeidsuren per kalenderweek verliezen.
Is dit het geval, dan kun je een WW uitkering aanvragen.
Actuele informatie vind je op deze pagina.
Met vriendelijke groet,
René
UWV Webcare Team
www.uwv.nl/webcare
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |