FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe lang moet rode kool koken en wat verder te doen met kool
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:28
Ik heb een rode kool gekregen van iemand, maar ik kan alleen maar magnetronmaaltijden bereiden. Nu ligt die kool al 2 weken in de ijskast en niemand wil een rode kool hebben.
Moet je zo'n ding in z'n geheel in een pan kokend water gooien of zo?

Ik ben een man en geen homo, dus ik weet gewoon niet wat ik aanmoet met verse groente. :o

Beetje zonde om het weg te gooien.

En alleen rode kool is niet erg smakelijk, iemand enig idee hoe je dit kan bereiden tot iets eetbaars.

Alvast bedankt. :D

Ik heb dus wel pannen en zo in huis, alleen gebruik ik deze zelden of nooit. Zelfs een compleet gasfornuis geërfd van mijn opa en oma met gasoven. Die oven is wel handig voor pizza's, verder geen idee wat je nog meer kan doen met een oven. :P
#ANONIEMdonderdag 30 september 2010 @ 13:31
Insmeren met olijfolie en een uurtje in de oven doen. :).
Equitesdonderdag 30 september 2010 @ 13:33
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:28 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Ik heb een rode kool gekregen van iemand, maar ik kan alleen maar magnetronmaaltijden bereiden. Nu ligt die kool al 2 weken in de ijskast en niemand wil een rode kool hebben.
Moet je zo'n ding in z'n geheel in een pan kokend water gooien of zo?

Ik ben een man en geen homo, dus ik weet gewoon niet wat ik aanmoet met verse groente. :o

Beetje zonde om het weg te gooien.

En alleen rode kool is niet erg smakelijk, iemand enig idee hoe je dit kan bereiden tot iets eetbaars.

Alvast bedankt. :D

Ik heb dus wel pannen en zo in huis, alleen gebruik ik deze zelden of nooit. Zelfs een compleet gasfornuis geërfd van mijn opa en oma met gasoven. Die oven is wel handig voor pizza's, verder geen idee wat je nog meer kan doen met een oven. :P
:?

Idd insmeren met olijfolie, 2 uurtjes op 220 graden moet voldoende zijn.
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:34
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:31 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Insmeren met olijfolie en een uurtje in de oven doen. :).
Zonder te koken eerst?

Die kool is nog rauw en hard dus?

Dus met olijfolie in de oven, uur wachten en dan is het eetbaar? :o
Puggdonderdag 30 september 2010 @ 13:35
Fijn snijden,

pakje boter,

paar appelen

en op een héél zacht vuurtje een paar uur laten sudderen.

Heerlijk!
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:37
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:33 schreef Equites het volgende:

[..]

:?

Idd insmeren met olijfolie, 2 uurtjes op 220 graden moet voldoende zijn.
Ja, is het nu 1 of 2 uur in de oven?
En ik heb zo'n oven met cijfers van 1 t/m 10, welk getal is 220 graden? :')

Die opmerking met homo's is omdat homo's altijd goed kunnen koken, maar eckte hetero's komen niet veel verder dan een magnetron-maaltijd en mijn schoonmoeder kon geen kinderen krijgen. ;(
Equitesdonderdag 30 september 2010 @ 13:37
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:35 schreef Pugg het volgende:
Fijn snijden,

pakje boter,

paar appelen

en op een héél zacht vuurtje een paar uur laten sudderen.

Heerlijk!
Nee die van Bomber en mij is beter.
Equitesdonderdag 30 september 2010 @ 13:37
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Ja, is het nu 1 of 2 uur in de oven?
En ik heb zo'n oven met cijfers van 1 t/m 10, welk getal is 220 graden? :')

Die opmerking met homo's is omdat homo's altijd goed kunnen koken, maar eckte hetero's komen niet veel verder dan een magnetron-maaltijd en mijn schoonmoeder kon geen kinderen krijgen. ;(
Alle topkoks in NL zijn hetero, wat lul je.
DragonFiredonderdag 30 september 2010 @ 13:38
Jij bedoelt een magnetron :D
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:38
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:35 schreef Pugg het volgende:
Fijn snijden,

pakje boter,

paar appelen

en op een héél zacht vuurtje een paar uur laten sudderen.

Heerlijk!
Ah met appels. Sudderen op vuur in oven of gasfornuis in koekenpan?
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:40
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:37 schreef Equites het volgende:

[..]

Alle topkoks in NL zijn hetero, wat lul je.
Ow, daar gaat mijn excuus om niet te kunnen koken dan. :'(
#ANONIEMdonderdag 30 september 2010 @ 13:42
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:34 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Zonder te koken eerst?

Die kool is nog rauw en hard dus?

Dus met olijfolie in de oven, uur wachten en dan is het eetbaar? :o
Tuurlijk
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 13:44
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:42 schreef HSG-BOMBER het volgende:

[..]

Tuurlijk
Ah, bedankt, ik ga het vanavond uitproberen. Hopelijk is de rode kool niet bedorven, het ligt al 2 weken in de koelkast.

Bedankt iedereen.

Спасиба! :D
xprotagonistxdonderdag 30 september 2010 @ 13:46
Je kunt 't ook gewoon koken. Eerst met een broodmes in reepjes snijden. Beetje appel erdoor. Laurierblaadje erbij. En ik vergeet vast nog iets. Suiker? Kaneel? Azijn? Boter? Altijd goed.
xpompompomxdonderdag 30 september 2010 @ 14:07
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:28 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Ik heb een rode kool gekregen van iemand, maar ik kan alleen maar magnetronmaaltijden bereiden. Nu ligt die kool al 2 weken in de ijskast en niemand wil een rode kool hebben.
Moet je zo'n ding in z'n geheel in een pan kokend water gooien of zo?

Ik ben een man en geen homo, dus ik weet gewoon niet wat ik aanmoet met verse groente. :o

Beetje zonde om het weg te gooien.

En alleen rode kool is niet erg smakelijk, iemand enig idee hoe je dit kan bereiden tot iets eetbaars.

Alvast bedankt. :D

Ik heb dus wel pannen en zo in huis, alleen gebruik ik deze zelden of nooit. Zelfs een compleet gasfornuis geërfd van mijn opa en oma met gasoven. Die oven is wel handig voor pizza's, verder geen idee wat je nog meer kan doen met een oven. :P
Door het paneermeel rollen en hop de frituur in.
Crazy Harrydonderdag 30 september 2010 @ 14:16
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:46 schreef xprotagonistx het volgende:
Je kunt 't ook gewoon koken. Eerst met een broodmes in reepjes snijden. Beetje appel erdoor. Laurierblaadje erbij. En ik vergeet vast nog iets. Suiker? Kaneel? Azijn? Boter? Altijd goed.
Suiker en kaneel inderdaad, maar ook kruidnagel en een scheut rode wijn.

Het kan trouwens ook rauw gegeten worden

[ Bericht 3% gewijzigd door Crazy Harry op 30-09-2010 14:22:59 ]
Equitesdonderdag 30 september 2010 @ 14:26
quote:
Op donderdag 30 september 2010 14:16 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]

Suiker en kaneel inderdaad, maar ook kruidnagel en een scheut rode wijn.

Het kan trouwens ook rauw gegeten worden
Nee olijfolie erop en de oven erin, een kind kan de was doen.
Crazy Harrydonderdag 30 september 2010 @ 14:35
quote:
Op donderdag 30 september 2010 14:26 schreef Equites het volgende:

[..]

Nee olijfolie erop en de oven erin, een kind kan de was doen.
Een oven in m'n rode kool lijkt me niet zo heel smakelijk eerlijk gezegd ;) :+

Maar zo heb ik rode kool nog nooit gegeten, moet ik zeker eens proberen. Maar het lijkt me heel sterk dat het voor mij boven gekookte rode kool uitkomt. Gisteren nog gehad trouwens :9
Lienekiendonderdag 30 september 2010 @ 17:27
Je bent echt een boomknuffelaar van niks. Een echte weet wel raad met verse groente!
#ANONIEMdonderdag 30 september 2010 @ 17:37
quote:
Op donderdag 30 september 2010 17:27 schreef Lienekien het volgende:
Je bent echt een boomknuffelaar van niks. Een echte weet wel raad met verse groente!
:D
The_Hivesdonderdag 30 september 2010 @ 17:38
quote:
Op donderdag 30 september 2010 13:37 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:

[..]

Ja, is het nu 1 of 2 uur in de oven?
En ik heb zo'n oven met cijfers van 1 t/m 10, welk getal is 220 graden? :')

Die opmerking met homo's is omdat homo's altijd goed kunnen koken, maar eckte hetero's komen niet veel verder dan een magnetron-maaltijd en mijn schoonmoeder kon geen kinderen krijgen. ;(
hmm, dan zal ik mijn vriendin straks maar vertellen dat ik homo ben :o
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 18:17
quote:
Op donderdag 30 september 2010 17:38 schreef The_Hives het volgende:

[..]

hmm, dan zal ik mijn vriendin straks maar vertellen dat ik homo ben :o
:D :P
stavromulabetadonderdag 30 september 2010 @ 18:17
Gewoon ongekookt in dunne reepjes snijden, dan een dressing maken van mayonaise, mespuntje mosterd en een beetje olie. Dressing over de reepjes kool en klaar is kool.
Linkse_Boomknuffelaardonderdag 30 september 2010 @ 18:18
quote:
Op donderdag 30 september 2010 17:27 schreef Lienekien het volgende:
Je bent echt een boomknuffelaar van niks. Een echte weet wel raad met verse groente!
Ik ben een boomknuffelaar van de nieuwe generatie. Biologisch prima, zolang het maar in de magnetron kan. :P
#ANONIEMdonderdag 30 september 2010 @ 20:10
En hoe was het?
Catch_medonderdag 30 september 2010 @ 20:12
TS weet niet dat rode kool net zoals taugé giftig is als je het niet goed kookt :')
Weird-donderdag 30 september 2010 @ 20:31
quote:
Op donderdag 30 september 2010 20:12 schreef Catch_me het volgende:
TS weet niet dat rode kool net zoals taugé giftig is als je het niet goed kookt :')
bron?
kawotskidonderdag 30 september 2010 @ 20:47
quote:
Op donderdag 30 september 2010 20:12 schreef Catch_me het volgende:
TS weet niet dat rode kool net zoals taugé giftig is als je het niet goed kookt :')
Dus na het eten van een Turkse Pizza met rauwe rode kool, hoe lang heb ik nog te leven?
stavromulabetadonderdag 30 september 2010 @ 21:30
quote:
Op donderdag 30 september 2010 20:12 schreef Catch_me het volgende:
TS weet niet dat rode kool net zoals taugé giftig is als je het niet goed kookt :')
Tuurlijk, joh. 8)7
#ANONIEMvrijdag 1 oktober 2010 @ 11:24
Kick
Crazy Harryvrijdag 1 oktober 2010 @ 13:11
Hoe heeft het nu gesmaakt? Ik ben wel nieuwsgierig...
Linkse_Boomknuffelaarvrijdag 1 oktober 2010 @ 13:26
Ik ga het vanavond doen, ik was gisteren te lui om zo lang in de keuken te staan. ;(
Linkse_Boomknuffelaarvrijdag 1 oktober 2010 @ 19:18
Ik heb het twee uur in de oven gezet in een ovenschaal met olijfolie dus en de kool in kleine stukjes gehakt (behoorlijk karwei ;( ), kaneel, gesneden appels, stukjes banaan en olijven.

Het is best lekker, alleen had ik die olijven eruit moeten laten, dat smaakt dus niet bij elkaar.

Bedankt nog voor de tips. :9
conlechevrijdag 1 oktober 2010 @ 19:19
quote:
Op donderdag 30 september 2010 14:07 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Door het paneermeel rollen en hop de frituur in.
Mental image = slappe lach
Mirjamvrijdag 1 oktober 2010 @ 20:26
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 19:18 schreef Linkse_Boomknuffelaar het volgende:
Ik heb het twee uur in de oven gezet in een ovenschaal met olijfolie dus en de kool in kleine stukjes gehakt (behoorlijk karwei ;( ), kaneel, gesneden appels, stukjes banaan en olijven.

Het is best lekker, alleen had ik die olijven eruit moeten laten, dat smaakt dus niet bij elkaar.

Bedankt nog voor de tips. :9
welke mongool heeft je die tip gegeven? :')
Steven184vrijdag 1 oktober 2010 @ 22:04
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 20:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]


welke mongool heeft je die tip gegeven? :')
*Voorziet een slechte grap over een bananenboom met een olijvenboom.
krakkemiekevrijdag 1 oktober 2010 @ 22:39
Rode kool in reepjes snijden, stukjes granny smith erdoor en wat dressing. :9
LilDutchPrincessvrijdag 1 oktober 2010 @ 22:45
Heb je nou een hele kool opgegeten? :o

En als mensen nog meer kool recepten hebben post ff, ben wel benieuwd :P
Linkse_Boomknuffelaarzaterdag 2 oktober 2010 @ 03:34
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 22:45 schreef LilDutchPrincess het volgende:
Heb je nou een hele kool opgegeten? :o

En als mensen nog meer kool recepten hebben post ff, ben wel benieuwd :P
Nee, er is nog over voor morgen, dus als je snel bent kan je een hapje mee-eten. :P

Maar met olijven was niet echt een succes, die moet ik er maar uitvissen. :@
Pietverdrietzaterdag 2 oktober 2010 @ 09:20
volgende keer: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #12 ook voor linkse friese vegetariers
Pietverdrietzaterdag 2 oktober 2010 @ 09:21
quote:
Op vrijdag 1 oktober 2010 20:26 schreef Mirjam het volgende:

[..]


welke mongool heeft je die tip gegeven? :')
Iemand met een goed gevoel voor humor. Ik mis het roerbakken nog met sambal en oestersaus.
Principessa.Farfalluszaterdag 2 oktober 2010 @ 14:16
Koken met een scheutje citroensap en er dan appel doorheen flikkeren en meer citroen :?!
Pietverdrietzaterdag 2 oktober 2010 @ 14:18
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 14:16 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Koken met een scheutje citroensap en er dan appel doorheen flikkeren en meer citroen :?!
Wel eerst even aan sliertjes snijden natuurlijk, vrees dat TS hem als je dat niet expliciet vermeld de hele kool kookt.
Principessa.Farfalluszaterdag 2 oktober 2010 @ 14:22
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eerst even aan sliertjes snijden natuurlijk, vrees dat TS hem als je dat niet expliciet vermeld de hele kool kookt.
_O- hahahaha
Linkse_Boomknuffelaarzaterdag 2 oktober 2010 @ 18:20
quote:
Op zaterdag 2 oktober 2010 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eerst even aan sliertjes snijden natuurlijk, vrees dat TS hem als je dat niet expliciet vermeld de hele kool kookt.
Ik ben autistisch, maar goed daarom zit ik ook op FOK! :D