abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 29 september 2010 @ 03:28:26 #1
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_86968649
Ik heb 1 kind. Haar vader en ik gingen uit elkaar toen zij 1 jaar was. Niet op een bepaald gezellige manier; hij had een ander. Een vriendinnetje van 18, wat natuurlijk heel gezellig was en niet alle shit van een gezinnetje met een pas geboren baby met zich meebracht.

Hoe ga je daarmee om. Je hebt, als er eenmaal kinderen zijn, altijd rekening te houden met je ex. Je leest zoveel over vaders die hun kinderen niet meer zien, over moeders met kinderen waarbij het ontzettend verkeerd gaat (meisje van Nulde).

Ben je ook in staat om bv een co ouderschap aan te gaan? Ik wilde dat destijds wel, maar dat kwam ex niet uit. Jij de kinderen een week en hij ook. Hoe ga je om met alimentatie? Vind jij het normaal dat hij ook betaald voor jou, of alleen voor de kinderen ?
  woensdag 29 september 2010 @ 05:07:30 #2
45180 Dennis_enzo
Geen usericon nee
pi_86968790
'Je leest zoveel over', ja over al die gezinnen waar het relatief goed gaat lees je niets, want dat is niet interessant. Voor co-ouderschap moet je wel héél goed met je ex om kunnen gaan. Alimentatie alleen voor het kind, en alleen als een van de twee ouders echt veel meer verdient dan de ander.
Ook geen sig dus
pi_86968809
Het spijt me voor je maar fuk hem, waarom je zo druk maken om wat hij wilt als hij allang heeft laten zien zich niet voor dat kind te intereseren?
  Frontpage Koningin/Leukste user IRL woensdag 29 september 2010 @ 08:07:30 #4
147316 crew  DJMO
#trut
pi_86969286
het enige wat ik jou als moeder kan meegeven is: praat nooit kwaad over je ex tegen de kleine of waar de kleine bij is. Probeer ruzie te vermijden. Mijn ouders waren zelf gescheiden en hadden constant ruzie over bij wie ik moest wonen, over het bezoek, over dingen die ik mocht doen en ga zo maar door :') heel frustrerend voor een kind ...
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"

Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad
- My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
pi_86969560
Eens met DJMO. Wat er ook gebeurt en hoe kwaad of geirriteerd je soms ook kunt zijn; nooit nooit nooit kwaad spreken over je ex waar je kind bij is. NOOIT! Ook niet stiekem per ongeluk een beetje, gewoon nooit. Je zadelt je kind op met een loyaliteits conflict. Waarschijnlijk had je dat zelf ook wel bedacht, maar ik zeg het toch.

Verder; je bij het nemen van beslissingen nooit laten leiden door de gevoelens die tussen jou en je ex spelen, maar enkel en alleen door het belang van jullie kind. Probeer daar ook eerlijk in te zijn. Is het écht het belang van het kind, of wil je toch je ex raken? Stel jezelf dat soort vragen.

Heel veel sterkte en wijsheid gewenst.
pi_86969853
Hoi,

Ik ben zelf opgegroeid als bij mijn moeder en af en toe 1 weekend in de maand naar mijn vader toe.
Mijn ouders zijn ook gescheiden toen ik 1 jaar was, maar ik heb daar nooit last van ondervonden.
Wel heb ik een aantal jaar amper contact gehad met mijn vader. En het enige wat ik soms minder vond is dat alle jochies met pa gingen voetballen en dat er vaders op school kwamen voor activiteiten etc. en dat mijn vader dat nooit gedaan heeft. En het feit dat ik vanaf mijn 11e elke maand een keer mijn tas in moest pakken om bij mijn vader te gaan logeren. Je hebt niet echt het gevoel 1 vast huis adres te hebben.

Maar met mij is alles ook helemaal goed gekomen!
Mijn vrouw en ik krijgen als alles goed gaat over een paar maandjes zelf een kleine, en dan weet ik alvast hoe het niet moet.
StereoType
pi_86970222
-

[ Bericht 50% gewijzigd door RockabeIIa op 29-09-2010 11:12:45 (bah) ]
“Everyone wants to live at the expense of the state. They forget that the state lives at the expense of everyone.” ― Frédéric Bastiat
pi_86971781
<knip>

:')

[ Bericht 57% gewijzigd door RockabeIIa op 29-09-2010 11:13:07 (quote weggehaald) ]
pi_86972784
Ik zou inderdaad de ruzie niet uitvechten over de rug van m'n kind. Co-ouderschap zou ik alleen willen als je bij elkaar in de buurt blijft wonen.
Alimentatie voor je kind ontvangen, ok. Maar ik zou m'n trots hebben en dan liever meer gaan werken en voor mezelf zorgen.
pi_86973075
Alimentatie voor je kind vind ik eignelijk vanzelfsprekend. Een bijdrage van de vader, op wat voor manier dan ook. Dat kan ook in de vorm van gewoon een bijdrage voor kleertjes, schoolkosten, vakantie, whatever. Het kind is van jullie samen, dus daar dien je samen de zorg voor te dragen, ook financieel, ook als je dat niet meer echt samen doet. Alimentatie voor de andere ouder niet. Die zorg deel je neit meer samen, dus je zorgt gewoon netjes voor jezelf.

Verder wat Sorbootje zegt ^O^
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  woensdag 29 september 2010 @ 11:14:50 #11
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_86973334
Ik zou ik zou is altijd zo makkelijk praten. Doe het maar eens dan als je zelf in een soortgelijke situatie zit.

Verder ben ik het absoluut eens met Sorbo hoewel ik op sommige momenten echt mijn tong er half afbijt :Y
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_86973429
Co-ouderschap is volgens mij niet altijd het beste voor het kind. Sommige kinderen kunnen er heel slecht tegen om niet één vaste basis te hebben. Kijk vooral goed naar je kind!

En wat Miss zegt, daar ben ik het mee eens, partneralimentatie vind ik volstrekt onzinnig. Kinderalimentatie vanzelfsprekend. Ook hierbij geldt; ga geen oud zeer uitvechten dmv onredelijke alimentatieëisen e.d.

Oh en ook nog; geef je kinderen de gelegenheid een band op te bouwen met de nieuwe partner van je ex. Ook hier ligt een loyaliteitsconflict op de loer.
  woensdag 29 september 2010 @ 11:36:02 #13
35189 Troel
scherp en bot
pi_86974046
Als jij jaren thuisgezeten hebt omdat je partner graag wilde dat je thuis was, je papiertjes bijna niets meer waard zijn en je dus geen inkomen zelf hebt, dan vind ik partneralimentatie wel een mooie oplossing hoor.
Maar onredelijke alimentatie eisen? Dat soort dingen zijn redelijk vastgelegd en daar wordt ook gewoon naar gekeken op basis van inkomens, dus daar krijg je bijna geen onredelijkheid in lijkt me.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_86974906
quote:
Op woensdag 29 september 2010 11:36 schreef Troel het volgende:
Als jij jaren thuisgezeten hebt omdat je partner graag wilde dat je thuis was, je papiertjes bijna niets meer waard zijn en je dus geen inkomen zelf hebt, dan vind ik partneralimentatie wel een mooie oplossing hoor.
Maar onredelijke alimentatie eisen? Dat soort dingen zijn redelijk vastgelegd en daar wordt ook gewoon naar gekeken op basis van inkomens, dus daar krijg je bijna geen onredelijkheid in lijkt me.
Helaas weet ik uit ervaring dat dat in de praktijk anders werkt. Ik bedoel ook niet dat je die onredelijke bedragen ook daadwerkelijk zou krijgen, maar de ellende en stress die met een rechtszaak gepaard gaat (hoe de afloop ook is) voelt een kind ook echt wel. Je ziet vaak dat een ex-partner extreem hoge bedragen probeert af te dwingen. Uiteraard zijn er standaard berekeningen e.d., maar een hoop hangt simpelweg ook af van de kwaliteit van je advocaat. Een realistische houding van beide partijen is beter voor de harmonie.

En als je jaren hebt thuisgezeten dan is dat je eigen beslissing geweest. Een ander is niet verantwoordleijk voor jouw leven. Er is altijd een risico dat je relatie eindigt en ik ben van mening dat je er zelf verantwoordelijk voor bent dat je je dan redt.
  woensdag 29 september 2010 @ 12:22:21 #15
131834 Loodje
Irresistibly sexy you!
pi_86975616
Het is inderdaad een hele ingewikkelde situatie. Jouw kind staat centraal in jouw leven, maar niet in die van je ex? Wat er tussen jullie beiden ( jouw en je ex) gebeurd is, staat volledig los van jullie kind. Zorg dus ook dat jullie kind niet beinvloed wordt door deze situatie. Misschien is het fijn om samen met jouw ex een goed gesprek te hebben. In dit gesprek kun je het hebben over wat er tussen jullie gebeurd is, de laatste dingen zeggen die jullie dwars zitten. Laat boosheid niet naar voren komen, de dingen zijn nu eenmaal gebeurd en dat kan niet meer terug gedraaid worden. Maar je kunt zorgen dat dit een gesprek wordt om voor jullie de vervelende dingen in de relatie af te sluiten zodat jullie beiden zonder wrok verder kunnen met jullie leven.

Als dat fijn is verlopen, kunnen jullie (indien gewenst met zijn vriendin, mits deze deel uit maakt van zijn huishouden) een gesprek over jullie kind hebben. Maar voordat je dit soort dingen kunt doen, is het verstandig om eerst jullie boosheid, woede of andere negatieve emotie die jullie naar elkaar mogen hebben, uit te praten en een plek te geven. Dan pas kunnen jullie verder en het samen over jullie kind hebben, alimentatie is landelijk vastgelegd en kun je vinden op http://www.alimentatie.nl/.
Maar dan kunnen jullie pas samen beslissen hoe of wat, mocht je daar niet uitkomen, kun je altijd iemand extern als een pedagoog inschakelen.

Let wel, het is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is zeker nodig voor jezelf! Een goede opvoeding begint namelijk bij ouders die zelf in evenwicht zijn, dus stabiel zijn!
Be dance |Be real| Be You
pi_86978237
ben het voor het merendeel eens met wat de anderen zeggen. we hebben hier alleen wel de afspraak dat als we uit elkaar gaan er ook alimentatie voor mij is. maar dat is omdat we dat vooraf afgesproken hebben om twee hele grote redenen:
1) ik ben manlief naar de andere kant van het land gevolgd met vrijwel nul mogelijkheden in mijn eigen beroep en
2) we hebben samen besloten dat ik thuisblijf om voor de kinderen te zorgen, wat ook een voltijdbaan is. meer dan voltijd zelfs, ik heb geen 9-5 baan maar 24/7. waarin ik nooit vakantie heb en geen ziektedagen oid.

dat wilde hij zelfs nog liever dan ik, dan is dit de consequentie.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_86978513
Op zich snap ik dat best goed Simmu, ik zou er zelf alleen nooit voor kiezen. Maar ik snap ook dat niet iedereen er hetzelfde over denkt als ik ;)
pi_86981135
quote:
Op woensdag 29 september 2010 13:39 schreef simmu het volgende:
ben het voor het merendeel eens met wat de anderen zeggen. we hebben hier alleen wel de afspraak dat als we uit elkaar gaan er ook alimentatie voor mij is. maar dat is omdat we dat vooraf afgesproken hebben om twee hele grote redenen:
1) ik ben manlief naar de andere kant van het land gevolgd met vrijwel nul mogelijkheden in mijn eigen beroep en
2) we hebben samen besloten dat ik thuisblijf om voor de kinderen te zorgen, wat ook een voltijdbaan is. meer dan voltijd zelfs, ik heb geen 9-5 baan maar 24/7. waarin ik nooit vakantie heb en geen ziektedagen oid.

dat wilde hij zelfs nog liever dan ik, dan is dit de consequentie.
Dat je partner-alimentatie krijgt hoef je niet af te spreken hoor, staat gewoon in de wet :+
pi_86983929
Wij hebben hier ook co-ouderschap. Mijn ex en ik gingen uit elkaar toen onze zoon net 1 was geworden. vlak daarna is ook meteen de co-ouderschap in gegaan. We hebben begin van dit jaar nog wel even problemen ermee gehad omdat onze zoon liever niet meer na papa wilde. Maar ja hij was 3,5 en dat is nog te jong om te beslissen wat ie wel en niet wil op dat gebied. Dus we hebben gewoon doorgepakt met een paar aanpassingen zodat het allemaal weer makkelijker ging. Nu gaat ie weer gewoon met plezier er na toe. Nu is sinds kort op school zit worden er weer geregeld dingen aan gepast om het voor hem zo fijn mogelijk te maken.
De meeste beslissingen neem ik. Soms in overleg met mijn ex soms niet. Ligt eraan hoe belangrijk het is. Alimentatie voor Mikael krijg ik wel. Tis niet veel maar eigenlijk hoeft ie helemaal niet ivm de co-ouderschap. Gaat meer om dat ik voor dat geld de standaart dingen kan kopen die Mikael nodig heeft. In het begin kreeg Mikael ook een koffer met kleren mee steeds. Maar vanaf deze week heeft ie bij zijn vader eigen kleren en hoefd dat dus niet meer.
Alimentatie voor mezelf heb ik nooit gehad. Ik had daar wel recht op maar ik wilde het zelf niet. Ik kon mezelf prima redden en wilde niet dat gezeur hebben om geld.

Wij hebben trouwens niet om de week onze zoon. Maar om de 4 dagen. Van maandag t/m donderdag is ie hier en van donderdagmiddag tot zaterdagmiddag (en de andere week zondagmiddag) is ie bij mijn ex!
Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy kids!!
pi_86985380
quote:
Op woensdag 29 september 2010 15:54 schreef MeNicole2 het volgende:
Wij hebben hier ook co-ouderschap. Mijn ex en ik gingen uit elkaar toen onze zoon net 1 was geworden. vlak daarna is ook meteen de co-ouderschap in gegaan. We hebben begin van dit jaar nog wel even problemen ermee gehad omdat onze zoon liever niet meer na papa wilde. Maar ja hij was 3,5 en dat is nog te jong om te beslissen wat ie wel en niet wil op dat gebied. Dus we hebben gewoon doorgepakt met een paar aanpassingen zodat het allemaal weer makkelijker ging. Nu gaat ie weer gewoon met plezier er na toe. Nu is sinds kort op school zit worden er weer geregeld dingen aan gepast om het voor hem zo fijn mogelijk te maken.
De meeste beslissingen neem ik. Soms in overleg met mijn ex soms niet. Ligt eraan hoe belangrijk het is. Alimentatie voor Mikael krijg ik wel. Tis niet veel maar eigenlijk hoeft ie helemaal niet ivm de co-ouderschap. Gaat meer om dat ik voor dat geld de standaart dingen kan kopen die Mikael nodig heeft. In het begin kreeg Mikael ook een koffer met kleren mee steeds. Maar vanaf deze week heeft ie bij zijn vader eigen kleren en hoefd dat dus niet meer.
Alimentatie voor mezelf heb ik nooit gehad. Ik had daar wel recht op maar ik wilde het zelf niet. Ik kon mezelf prima redden en wilde niet dat gezeur hebben om geld.

Wij hebben trouwens niet om de week onze zoon. Maar om de 4 dagen. Van maandag t/m donderdag is ie hier en van donderdagmiddag tot zaterdagmiddag (en de andere week zondagmiddag) is ie bij mijn ex!
Klinkt goed! ^O^
pi_86996673
Hier ongeveer hetzelfde verhaal, behalve dat de nieuwe vriendin van mijn ex minderjarig is. Dus over contact tussen de nieuwe partner en ons kind hoef ik niet na te denken, heb via het ouderschapsplan bij de rechter vast laten leggen dat dit contact er niet mag zijn tot ze meerderjarig is.

Wij hebben wel co-ouderschap. Vader woont 1 blok huizen van me vandaan. Daarnaast eten we nog 1 keer per week samen. Ik vind het belangrijk dat mijn dochter ziet dat ze niet hoeft te kiezen, dat papa en mama er samen zijn voor haar, alleen dat we niet meer samen wonen.

En ja, je kan voorstellen dat gezien de reden van scheiding dit niet altijd even makkelijk voor me is. Maar vanaf dag 1 heb ik tegen mezelf gezegd, wat je ook voelt, je kind staat op nummer 1. En voor haar zijn papa en mama belangrijk. Bij alles wat ik doe bedenk ik me eerst of het in het belang van ons kind is.

We hebben ook hele duidelijk afspraken gemaakt over eventuele nieuwe partners, de introductie hiervan etc. Maar ook over het nemen van beslissingen, contacten onderling, enz. Dus mijn tip, laat een heel goed ouderschapsplan opstellen!!!

Allimentatie ontvang ik niet, toen we uit elkaar gingen was mijn inkomen een stuk hoger dan het zijne. En ook kinderallimentatie krijg ik niet, maar wel de kinderbijslag en de kindertoeslag.
Alle kosten voor mijn dochter wat betreft de dagelijkse verzorging zijn voor mij.

Maar nogmaals, laat een goed en uitgebreid ouderschapsplan opstellen. Het dwingt je over bepaalde sitauties na te denken (zoals verjaardagen) en je hebt alles meteen op papier.

Succes.
Ik ben het misschien niet eens met jou, en jij bent het misschien niet eens met mij. Maar laten we het daar dan over eens zijn.
  woensdag 29 september 2010 @ 23:22:06 #22
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_87004729
Gelukkig is mijn dochter al groot. Zij heeft nooit hoeven kiezen, ze mag zijn bij wie zij wil. Partneralimentatie heb ik ook nooit gewild, maar ik heb soms weleens gedacht dat het best onredelijk is. Je mist als zorgende ouder toch een stuk inkomen. Ik zou het logischer vinden als partneralimentatie bv afhankelijk zou zijn van leeftijd van de kinderen. Als ze heel klein zijn en dus nog veel zorg nodig hebben zou partneralimentatie best kunnen. Naarmate ze ouder worden en je dus meer vrijheid krijgt in de tijden en keuze van je werk zou dan de partneralimentatie kunnen verminderen/ vervallen. Daar is partneralimentatie dus ook voor bedoelt; doordat de ene ouder fulltime de zorg heeft, kan deze minder (flexibel) werken. Afspraken maken over alimentatie is op zich niet zo belangrijk. Op het moment dat je echt uit elkaar gaat, is de verhouding tussen jouw en je partner ws zo verslechtert, dat je over het algemeen toch naar een advocaat moet. Stel, hij heeft een ander en samen willen ze nog kinderen. Als er dan een vrij groot bedrag van zijn inkomen naar zijn eerdere kinderen gaat en ook nog eens naar zijn ex, dan is meestal de wil om te betalen niet meer zo aanwezig. Wat ik dus echt debiel vind, ik dat er zelfs stellen uit elkaar gaan die geen kinderen hebben en hij evengoed alimentatie moet betalen 8)7 , dat stamt nog uit de oertijd, dat zou echt aangepast moeten worden. Die zorg hoeft de ex niet meer te dragen, eventueel wel de inkomstenderving die de zorgende ouder heeft door die zorg. Maar ik weet ook dat de sociale dienst dit ook prbeert. Als een vrouw na de scheiding in de bijstand komt, willen ze dat de ex alimentatie voor haar betaald. Heel begrijpelijk, dat scheelt de staatskas weer, maar pak die vrouwen dan aan en niet die mannen.

Ik weet nog dat toen wij uit elkaar gingen hij de eerste maand zei dat hij iedere maand mijn inkomen zou aanvullen tot 2000 gulden. Dat was precies 1 maand, want inmiddels was hij al gaan samenwonen met zijn vriendinnetje en die vond dat duidelijk een minder goed plan......

Co- ouderschap wilde ik wel, maar achteraf is het maar goed dat het nooit gebeurd is. Hij heeft een aantal malen daarna weer samen gewoond en dat ging steeds weer op precies dezelfde manier mis als bij ons. Een reden waarom ik destijds vertrokken ben en dan zou kind evengoed weer iedere keer in die ellende zitten en dus ook op stel en sprong steeds weer moeten vertrekken als de bom barst (terwijl ze zich dan misschien net weer gehecht zou hebben aan iemand). Ik heb zelfs mijn ex nog een tijdje in huis gehad :D , hij had het bij zijn toenmalige vriendin ook zo verkloot, dat ze hem zo de straat op donderde (zijn eigen huis uit). 2 Dagen voor Kerst. Toen hij erover belde, heb ik geen moment geaarzeld en hem aangeboden bij ons te logeren. Hij logeerde in dochter's kamer en zij sliep bij mij. Ik begreep de reaktie van die vriendin absoluut en gaf haar ook groot gelijk, maar ik kon hem ook niet op straat laten staan.
pi_87006443
Maar wat wil je nu eigenlijk met dit topic? Wilde je gewoon even je verhaal kwijt? Of ben je daadwerkelijk geïnteresseerd hoe andere gescheiden ouders het doen? Hier hebben we co-ouderschap wat prima werkt voor dochter :) Degene die er het meeste moeite mee heeft ben ik :@ De dame past zich ook uitstekend aan in allebei de gezinssituaties die zeer verschillend zijn :)
  donderdag 30 september 2010 @ 00:31:41 #24
202682 childintime
*wait for the ricochet*
pi_87007148
Eens horen hoe anderen het doen. Ik heb ooit een docu gezien over een gezin wat 3 huizen bewoonden. De kinderen bleven in het geboortehuis. De ouders waren degenen die van huis wisselden iedere week. Dat leek me zo ideaal. De ouders gaven als verklaring: "de scheiding was onze keus, zij hebben nergens om gevraagd". Maar financieel is dat natuurlijk voor veel mensen niet haalbaar.

Misschien zijn er mensen die door zo'n topic als dit, geholpen worden in een situatie. Meestal is er een enorm gevoel van boosheid (heb ik ook gehad) en niets is dan moeilijker om tegen je kinderen over hun vader (of moeder) vriendelijk te blijven praten. En ook met familie heb je te maken. Wij hadden eens een gezamelijke Sinterklaasviering. Daar werd, waar mijn dochter bij zat, nogal geroddelt over mijn ex. Ik heb ze dat even duidelijk gemaakt, dat ik dat dus niet wilde hebben. Hoe kwaad ik ook op hem was, het is en blijft haar vader en niet haar ex. Zij moet met hem verder kunnen leven; ik en mijn familie niet.

Mijn dochter's vriendje zijn ouders zijn net uit elkaar na 19 jaar. Hij had een ander. Wat ik nu zie gebeuren is dat zoon partij trekt voor moeder en zijn vader veroordeelt en wil verbannen. Ik probeer hem dus uit te leggen dat het niets met hem te maken heeft. Dat zijn vader evengoed van hem kan houden, maar niet meer met moeder samen verder wil. Hij is dus echt aan het kiezen, maar wel gebaseerd op wat hij dagelijks om zich heen ziet; de woede en het verdriet van zijn moeder (god wat ben ik blij dat ik weg ben gegaan toen dochter nog zo klein was, dat zij niet in die emotionele 8baan zit en moet twijfelen aan de echtheid van gevoelens van een ouder). Deze jongen voelt het als een afwijzing naar hem persoonlijk toe; hij betrekt het verdriet en de afwijzing van die moeder op zichzelf.

Misschien wil ik ooit weleens een boek gaan schrijven. Hoe mensen omgaan met een scheiding. Hoe zij vooral omgaan met het feit dat er kinderen bij betrokken zijn en ook al zeg je niets van je gevoelens tegen hen, ze voelen dat feilloos aan. Wat is het effekt van een scheiding op kinderen als zij wat ouder zijn. Misschien zijn er mensen die dit lezen en hun emoties even aan de kant kunnen zetten en aan hun kinderen kunnen denken, die nergens om gevraagd hebben.

Is alimentatie vragen een vorm van koude oorlog of echt hulp nodig hebben om je kinderen te bieden waar ze recht op hebben en jijzelf een stukje inkomen erbij hebt wat je mist doordat je voor de kinderen zorgt? Er zijn zoveel vragen en de materie is zo complex.
pi_87007500
Ik krijg alimentatie voor dochterlief, dat wilde ik niet maar ik had een gehaaide advocate :@ Het belangrijkste is dat mijn dochter het goed heeft. Ik reageer morgen even verder op de rest van jouw post ;)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')