abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 11 oktober 2010 @ 13:09:49 #101
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87415323
David is goed ja, hopelijk kan hij steeds weer zijn zenuwen overwinnen. Die bibberende handen af en toe :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87435212
Begint zo.
pi_87435779
Die derde deed 't erg netjes :). Zag goed uit.
  maandag 11 oktober 2010 @ 22:49:11 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87439841
Meisje kon niet koken. Wel janken. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87440161
Die dude met bril kan het van de week nog wel eens ver gaan schoppen denk ik. :)

Die wijn vergeten in de soep was een misser, maar denk dat het de zenuwen voor Roux dan maar waren of zo, zie hem met z'n eigen gerechten nog wel schitteren. Al was de dikkere dude uit deze aflevering meer m'n favoriet! :D
Jack does it in real time...
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 00:59:14 #106
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87444795
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 22:55 schreef DeeBee het volgende:
Die dude met bril kan het van de week nog wel eens ver gaan schoppen denk ik. :)


Veel te oud voor het format. Hij is al 39 en de rest van de kandidaten zijn allemaal rond de 20-30. :)
hij kon wel koken, trouwens, maar met 21 jaar kook-ervaring lijkt mij dat logisch[
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87446560
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 22:49 schreef golfer het volgende:
Meisje kon niet koken. Wel janken. ;)
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........
Quinn Dexter
  dinsdag 12 oktober 2010 @ 08:57:25 #108
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_87447490
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 07:05 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........
vond ik ook een vreemde keuze... gelukkig ligt dat kind eruit. Daarnaast was het gerecht van die ouwe bijna gelijk aan die van Michel :)
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 12 oktober 2010 @ 16:38:26 #109
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87461348
Daarnet gekeken. Je ziet steeds weer dat ze mensen die een slechte techniek hebben, maar wel goed koken verkiezen boven mensen die hun gerecht niet goed bereiden. Dus daarom vond ik het niet al te verrassend dat dat meisje erin bleef na de voorronde. Smaak gaat boven techniek. En dat is op zich logisch, want technieken kun je leren, maar als iemand smaken niet weet te combineren is dat moeilijker aan te leren.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87474817
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....

Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
pi_87475128
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....

Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
Idd geen uitschieters vanavond.. We zullen zien morgen :)
pi_87479721
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....

Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
t ging om de techniek, niet zozeer om de smaak en dan ja dat kan vast.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  woensdag 13 oktober 2010 @ 00:56:36 #113
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87482877
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....

Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.
Er sprong vandaag van alle kandidaten voor mij niemand uit en ik verwacht ze ook niet ver te zien komen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 oktober 2010 @ 07:09:45 #114
43493 numero_uno
Dat zei je ja!
pi_87484890
Die saus van die ene kerel :') Zo ziet mijn koffie eruit die ik uit een automaat trek... dat had niks met een saus te maken _O-

Daarnaast snap ik niet dat ze die Jonas (?) doorlieten gaan na de eerste ronde (al was die andere kerel nog waardelozer) maar dat ie nu door is snap ik helemaal niet. Alleen omdat hij het beetje extra deed in de opmaak terwijl die andere kerel degelijk was qua smaak en degelijk qua opmaak was niet doorgaat....

Opmaak lijkt me iets wat je echt nog kan verbeteren, smaak niet maar ze houden zo erg vast aan die opmaak ...
- I'm buttwalking... is that a crime? -
-Never underestimate the predictability of stupidity-
pi_87485595
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 00:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.
Er sprong vandaag van alle kandidaten voor mij niemand uit en ik verwacht ze ook niet ver te zien komen.
in tien minuten is dat idd erg krap maar ik vond duidelijk dat het haar meer ging om de techniek, welke handelingen dan om de smaak. De saus was om allebei te doen. Smaak en techniek. Eniewee ben benieuwd weer vanavond.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 13 oktober 2010 @ 17:15:33 #116
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87501596
Die soufflé was erg moeilijk. Ze keken ook naar de aanpak, niet zozeer naar het resultaat. Bij de saus natuurlijk wel, dat moet iedereen op dat niveau toch netjes en goed kunnen afleveren.

Ik moet af en toe zo lachen om die blikken van afgrijzen van Monica, als iemand weer eens wat voedsel mishandelt :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 17:30:04 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87502171
Ja, maar ze kijkt net zo moeilijk als ze iets wel goed of lekker vindt. Die kan alleen maar rare gezichten trekken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 13 oktober 2010 @ 17:58:42 #118
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87503131
Leuk stukje hierover uit The Mirror :)

quote:
Monica Galetti - the scariest TV chef - grills our Mirror man


With her icy, unnerving stare and withering put-downs, Monica Galetti can turn chefs' legs to jelly.

The unexpected star of this year's Masterchef: The Professionals is quite possibly the scariest cook on television.

She may not swear like Gordon Ramsay or boil over like Marco Pierre White but she's left experienced contestants fluffing their flambés and goofing up their goujons.

Professional chefs must first impress her before they get a chance to cook for her boss, the legendary Michel Roux Jr. However, Monica, who works as Michel's sous chef, takes an awful lot of impressing.

But, really, how difficult can it be? I went along to Michel Roux's restaurant Le Gavroche to see if I could impress the culinary world's answer to Anne Robinson.

TROUT

Arriving at the three-Michelin-starred establishment near London's Hyde Park, she greets me with a smile.

I smile back. This will be a piece of cake.

"All you need to do is peel a prawn and bone a trout," she says as we walk to the kitchen. Music to my ears - until I clap eyes on the trout, which is an absolute monster, bigger than any I've ever seen.

With Monica peering over my shoulder, I get stuck in to the 4kg beast - and at first I don't think I'm doing too badly.

Sadly, Monica disagrees.

"Oh my dear Lord," she mutters as I hack at the trout's head with a carving knife. "Don't you know you should never hold a knife that way... you've got the angle totally wrong there... oh my word, what are you doing now?"

Not a good start. I'm sweating and my hands are starting to shake.

"Oh, no, that's not even, and you're leaving most of it on the bone. I would never be able to give that to Michel.

"You know what... just stop."



Gladly. I scrub my fingers in the sink, half-expecting more scathing criticisms of my hand-washing technique, but she doesn't say a word, which unnerves me even more.

Next, I try to peel a king prawn - but my confidence is shot to pieces and it keeps slipping out of my hand.

"To be honest, I'm shocked," says Monica. "You look frightened of it."

Hardly, I think. Scared of a prawn, me? No chance, although now I'm terrified of Monica. "If you can't even peel a prawn I don't think there's much hope for you and I wouldn't let you cook for Michel," she says. I can cook an omelette, I protest, but she's seen more than enough and allows me to give her a grilling instead.

Born in Samoa but raised in New Zealand, Monica needed her steely character when she told her disapproving father she wanted to be a chef.

She recalls: "He wasn't impressed. In my culture, cooking is not considered a career. It's something for the women who stay at home and cook for their families."

Monica completed a catering course and worked in restaurants in New Zealand before heading to Europe.

Now 34, she has worked for Michel for 10 years. She says: "I'm no different on the show to how I am here in the kitchen. It's easy to lose your temper when you're under pressure and someone makes a stupid mistake, especially when they don't own up to it straight away.

"I wouldn't go out of my way to make them cry but sometimes I've shouted or said a harsh word that might have made them cry.

REPUTATION

"It doesn't surprise me that people think I'm scary, but it is quite surprising to suddenly have this reputation outside the kitchen. Because when I'm not in work mode I'm not scary at all."

Monica - who is married to David, the head sommelier at Le Gavroche - admits she has often been on the receiving end of Michel's own fiery temper.

She says: "Has he made me cry? Many times. Again, it is under pressure and in the heat of the moment. You know that if you mess up two or three tables in a row Michel's going to let you know about it.

"When he shouts you know it's serious.

But at the end of the day he will tell you what you did wrong and how to put it right. That's how the contestants should see it."

Although she says she is flattered by calls for her to get her own show, and enjoys working with Gregg Wallace, she claims to prefer the kitchen to the cameras. "This is something that has come out of the blue," says Monica, who has a three-year-old daughter with David. "I never expected to be on TV and, even though I enjoy it, my passion is working in a busy restaurant kitchen."

Besides, she's woefully unprepared for the perils of fame.

"The other day I was shopping in Primark and someone recognised me from the show and came up to me. I quickly put the top back and rushed out!" Scariest cook on TV? She's a sweetie.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 18:26:33 #119
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87503974
Leuk stukje en ze heeft dus een man, terwijl ik al die tijd dacht dat ze hartstikke lesbisch was. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 13 oktober 2010 @ 19:00:58 #120
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87505096
:D

Ik kan me er wel wat bij voorstellen ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 13 oktober 2010 @ 19:34:42 #121
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_87506341
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 18:26 schreef golfer het volgende:
Leuk stukje en ze heeft dus een man, terwijl ik al die tijd dacht dat ze hartstikke lesbisch was. ;)
Ik denk dat nog steeds. ;)
pi_87510272
Begint bijna weer :).
pi_87513394
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 20:55 schreef Roel_Jewel het volgende:
Begint bijna weer :).
tis alweer afgelopen....verdiende winnaars.....
Quinn Dexter
pi_87513404
Beide kandidaten terecht door :Y.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 13 oktober 2010 @ 22:00:34 #125
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87513429
Ja, die twee waren echt de besten vanavond ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 14 oktober 2010 @ 00:14:12 #126
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87519273
Allebei ook erg gegund. Meisje omdat ze steeds beter wordt en die andere omdat ie technisch en qua smaakjes het beste is. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87519306
Zo leuk, die reacties van die 2 :)
Enne knolselderijpuree met vanille... toch eens proberen *)
  donderdag 14 oktober 2010 @ 00:16:54 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87519367
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 00:15 schreef Bluezz het volgende:

Enne knolselderijpuree met vanille... toch eens proberen *)
Ja, Chef. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87519425
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 00:16 schreef golfer het volgende:


Ja, Chef. ;)
Yes Chef ~O>
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 14 oktober 2010 @ 09:31:09 #130
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87523910
Valt me wel op dat in vrijwel elke aflevering iemand wel knolselderijpuree maakt (al dan niet met vanille :P ). Blijkbaar hoort dat bij 'fine dining' :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87523976
er wordt bij Masterchef altijd een puree gemaakt,bij de 'amateur' versie werd ik op een gegeven moment helemaal gek van de doperwtenpuree dat echt bij elk gerecht geserveerd werd
pi_87524095
iew ja die doperwtenpuree :D
Wat je ook veel ziet is die babyworteltjes.
pi_87524203
knolselderijpuree is gewoon lekker :9 en doperwtenpuree ook.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_87524258
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 09:42 schreef DarkElf het volgende:
knolselderijpuree is gewoon lekker :9 en doperwtenpuree ook.
doperwten zijn heerlijk, maar ik ben het babyvoedsel al meer dan 40 jaar ontgroeid.
Ik eet echt liever dingen met een bite dan zo'n papje
  donderdag 14 oktober 2010 @ 09:54:28 #135
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_87524527
Ze hebben wel een obsessie met ' baby vegetables' allemaal!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 14 oktober 2010 @ 09:54:57 #136
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87524546
Ze maken echt veel "babyvoer" vind ik ja. Roux zie je dat niet doen, maar hij maakt er ook geen opmerkingen over (achter de schermen misschien wel :D ).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 18 oktober 2010 @ 17:36:27 #137
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87679829
Vanavond weer een nieuwe week.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87681658
quote:
Op maandag 18 oktober 2010 17:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond weer een nieuwe week.
ik zit nu al klaar ;)
Quinn Dexter
pi_87690309
Bijna :).
pi_87691449
Lekker werkje met die vis :+
pi_87692132
Horen die twee bij elkaar? Al dat gezoen...
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 18 oktober 2010 @ 22:19:44 #142
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87693170
De twee besten door, vooral dat meisje deed het erg leuk (tenminste niet zo'n "ik ga dat wel even winnen"-type)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 18 oktober 2010 @ 22:56:39 #143
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87695210
Die jongen die door is kan echt goed koken en heeft al goed gevoel voor presentatie.
Meisje heeft de smaakjes vooral goed voor elkaar maar moet op technisch gebied nog wel wat bijleren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87728866
Nog een paar minuten :).
pi_87729353
John Dory :9. Paar jaar geleden in Ierland gehad. Heeeeerlijk!

pi_87729937
Wat een heerlijk gerecht weer van Michel Roux :9
pi_87731340
Wat een dessert _O_
pi_87731905
Tweede groep was duidelijk beter :Y.
  woensdag 20 oktober 2010 @ 00:16:26 #149
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_87737245
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 21:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
John Dory :9. Paar jaar geleden in Ierland gehad. Heeeeerlijk!

[ afbeelding ]
Ook wel eens gegeten, maar je ziet Zonnevis niet zo vaak op het menu in Nederland staan.
Dat geitgerecht zei mij meer over kookskils van de koks dan het nagerecht van de 2e groep.

Bijna elke sterrenkok maakt zelf niet de desserts en heeft daarvoor een patisier in dienst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_87744520
quote:
Op woensdag 20 oktober 2010 00:16 schreef golfer het volgende:

[..]


Bijna elke sterrenkok maakt zelf niet de desserts en heeft daarvoor een patisier in dienst.
Bijna elke sterrenkok heeft (minimaal) wel een stage gelopen als patissier (en alle andere onderdelen als: poissonnier, saucier etc) en moet dat ook kunnen.
And we are vagabonds
We travel without seatbelts on
We live this close to death
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')