Waarom weten verzekeraars wel dat het werkt en wetenschappers / doctoren niet?quote:Op maandag 20 september 2010 21:58 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
En dus betalen ze maar gewoon voor miljoenen mensen over de hele wereld die alternatieve geneeswijzen verkiezen, ook al weten de verzkeraars dat die niet werken? Dat geloof je echt?
Ad populumquote:Op maandag 20 september 2010 21:58 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
En dus betalen ze maar gewoon voor miljoenen mensen over de hele wereld die alternatieve geneeswijzen verkiezen,
argumentum ad verecundiamquote:ok al weten de verzkeraars dat die niet werken? Dat geloof je echt?
Ja en alle alternatieve therapieen zitten bij elke verzekeraar. Dus wat nou klanten binnenhalen.quote:
Hals, artsen schrijven het in voorkomend geval zelfs voor.quote:Op maandag 20 september 2010 22:05 schreef Zith het volgende:
[..]
Waarom weten verzekeraars wel dat het werkt en wetenschappers / doctoren niet?
Doe niet zo dogmatisch en kijk naar de wetenschap. Het idee achter homeopathie is een belachelijke religieuze aanname en er is geen enkel bewijs dat het meer effect heeft dan placebo's, terwijl er ontelbare onderzoeken naar gedaan zijn.quote:Op maandag 20 september 2010 22:08 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Ja en alle alternatieve therapieen zitten bij elke verzekeraar. Dus wat nou klanten binnenhalen.
Er is geen verzekeraar die iets gaat vergoeden als dat niet aantoonbaar werkt. Stop nu maar met proberen om iets te veroordelen wat je toch niet snapt. Gelukkig doen mensen en instanties die daarover beslissen dat wel.
Mag ik hier even van bekomenquote:Op maandag 20 september 2010 22:11 schreef Boekenwurm het volgende:
[..]
Doe niet zo dogmatisch en kijk naar de wetenschap. Het idee achter homeopathie is een belachelijke religieuze aanname en er is geen enkel bewijs dat het meer effect heeft dan placebo's, terwijl er ontelbare onderzoeken naar gedaan zijn.
Je kunt wel blijven zeuren over miljoenen laaggeschoolden die erin trappen, maar nogmaals, we hebben ook miljarden Christenen die denken dat er iemand luistert als ze bidden...
het is inhoudelijk beter dan je fallaciesquote:Op maandag 20 september 2010 22:09 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Hals, artsen schrijven het in voorkomend geval zelfs voor.
Laat je latijn trouwens maar achterwege, het staat zo dommig als je niets inhoudelijks te melden hebt.
Maar ik begrijp dat jouw argumentatie ophoudt bij "miljoenen mensen gebruiken het" en "verzekeraars vergoeden het, dus zal het wel helpen anders doen ze dat niet"quote:Op maandag 20 september 2010 22:14 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Mag ik hier even van bekomenLeg ik net uit dat verzekeraars echt geen charitatieve instellingen zijn die maar wat graag niet werkende therapieen vergoeden, komt Jaap Aap weer om de bocht
Tuurlijk. Talloze onderzoeken tonen aan dat het niet werkt en toch vergoeden ze hetWacht, ik ren even naar de keuken voor een teiltje
Ha, ninja edit![]()
Verzekeraars hebben klanten, ze verzekeren wat hun klanten willen. Die betalen er immers voor.quote:Op maandag 20 september 2010 22:14 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Mag ik hier even van bekomenLeg ik net uit dat verzekeraars echt geen charitatieve instellingen zijn die maar wat graag niet werkende therapieen vergoeden, komt Jaap Aap weer om de bocht
Tuurlijk. Talloze onderzoeken tonen aan dat het niet werkt en toch vergoeden ze hetWacht, ik ren even naar de keuken voor een teiltje
Ha, ninja edit![]()
Nou... ben bang van niet. Mijn argumentatie over de vergoedingen (waar je nog altijd niet op in gaat) snijdt in ieder geval meer hout dan jouw fecalienquote:Op maandag 20 september 2010 22:15 schreef Zith het volgende:
[..]
het is inhoudelijk beter dan je fallacies
Dat verzekeraars iets vergoeden is nou niet echt een goed argument voor de werking ervan. Als je nou eens met een goed onderzoek oid zou komen.quote:Op maandag 20 september 2010 22:17 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Nou... ben bang van niet. Mijn argumentatie over de vergoedingen (waar je nog altijd niet op in gaat) snijdt in ieder geval meer hout dan jouw fecalien
Aha. Dus als hun klanten allemaal een penispomp in het basispakket willen, gaan ze dat vergoeden? Volgens mij worden steeds minder dingen vergoed, maar laten ze de alternatieven toch nog steeds aangetast.quote:Op maandag 20 september 2010 22:16 schreef Boekenwurm het volgende:
Verzekeraars hebben klanten, ze verzekeren wat hun klanten willen. Die betalen er immers voor.
Dat is mooi. Wil je nou een ballon? Met jou zijn er miljoenen mensen over de hele aardbol die op de ene manier baat hebben bij homeopathie. Of dat nou aan het placebo effect ligt of niet, het werkt voor die mensen. Maar goed, jij weet het natuurlijk beter dan al die miljoenen mensen die wel degelijk effect zien. Hoe heb ik zo dom kunnen zijnquote:Doe niet zo ontzettend achterlijk en lees gewoon eens wat homeopathie is. In tegenstelling tot jou ben ik namelijk wel op de hoogte van het verhaal er achter.
Dus verzekeraars werken willens en wetens mee aan oplichtingen? Vertel jij ze dat even of doe ik het?quote:Maar als jij lekker opgelicht wil blijven worden, ga je gang.
Precies, als maar genoeg idioten ergens intrappen doen de verzekeraars daar wel aan mee, anders doet een van de concurrenten het en stoppen alle idioten daar hun geld in.quote:Op maandag 20 september 2010 22:21 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Aha. Dus als hun klanten allemaal een penispomp in het basispakket willen, gaan ze dat vergoeden? Volgens mij worden steeds minder dingen vergoed, maar laten ze de alternatieven toch nog steeds aangetast.
Ik ben dan ook wetenschappelijk opgeleid, terwijl de gemiddelde persoon een IQ van 100 heeft. Geen wonder dat miljoenen mensen daadwerkelijk geloven dat ze beter worden van water of melkpoeder.quote:[..]
Dat is mooi. Wil je nou een ballon? Met jou zijn er miljoenen mensen over de hele aardbol die op de ene manier baat hebben bij homeopathie. Of dat nou aan het placebo effect ligt of niet, het werkt voor die mensen. Maar goed, jij weet het natuurlijk beter dan al die miljoenen mensen die wel degelijk effect zien. Hoe heb ik zo dom kunnen zijn![]()
Dat is geen nieuws.quote:[..]
Dus verzekeraars werken willens en wetens mee aan oplichtingen? Vertel jij ze dat even of doe ik het?
Dat is toch zinloos, want elk onderzoek kent wel een contra-expertise waarin de effecten worden afgedaan als onzin. Hetgeen overigens ook geldt voor reguliere geneeswijzen hoor. Alleen zijn er veel minder pro onderzoeken dan contra als het om homeopathie gaat, omdat de reguliere geneeskunde (lees de pharmaceutische industrie) er baat bij heeft om haar producten aan de man te brengen in plaats van welk homeopatisch geneesmiddel dan ook.quote:Op maandag 20 september 2010 22:19 schreef CaptainCookie het volgende:
[..]
Dat verzekeraars iets vergoeden is nou niet echt een goed argument voor de werking ervan. Als je nou eens met een goed onderzoek oid zou komen.
Lijkt me logisch, alleen als iedereen een penispomp wilt zal de premieverhoging hetzelfde zijn als de kosten van 1 pomp (+marge).quote:Op maandag 20 september 2010 22:21 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Aha. Dus als hun klanten allemaal een penispomp in het basispakket willen, gaan ze dat vergoeden? Volgens mij worden steeds minder dingen vergoed, maar laten ze de alternatieven toch nog steeds aangetast.
Dus, omdat het verzekerd wordt, werkt het? Is dat je perfect sluitende redenatie?quote:Op maandag 20 september 2010 21:58 schreef vogeltjesdans het volgende:
En dus betalen ze maar gewoon voor miljoenen mensen over de hele wereld die alternatieve geneeswijzen verkiezen, ook al weten de verzkeraars dat die niet werken? Dat geloof je echt?
Verzekeren is eigenlijk ook een soort van legale oplichting. Er wordt namelijk altijd winst op gemaakt. Hoewel het voor jou als individu lijkt dat je er met een verzekering op vooruit gaat, dat ga je niet. Het concept verzekering speelt goed in op de gemiddelde risico-aversie van de mens en daar betaal je voor.quote:Op maandag 20 september 2010 22:21 schreef vogeltjesdans het volgende:
Dus verzekeraars werken willens en wetens mee aan oplichtingen? Vertel jij ze dat even of doe ik het?
Dit gaat me dan te ver. Risicospreiding (wat verzekeren eigenlijk is) is gewoon een dienst. Net als de autowasser of de makelaar dat is.quote:Op maandag 20 september 2010 22:32 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Verzekeren is eigenlijk ook een soort van legale oplichting. Er wordt namelijk altijd winst op gemaakt. Hoewel het voor jou als individu lijkt dat je er met een verzekering op vooruit gaat, dat ga je niet. Het concept verzekering speelt goed in op de gemiddelde risico-aversie van de mens en daar betaal je voor.
Snelle editquote:Edit: Dan moet ik ook eigenlijk niet ongenoemd laten dat het wel degelijk zo is dat we gezamenlijk beter financiële klappen kunnen incasseren dan alleen en dat een verzekering daar wel zeker voor geschikt is. Maar dat doet niet af aan het feit dat ze altijd zo veel mogelijk zullen proberen te vragen aan premie om niet alleen het risico te dekken, maar tevens de winst te optimaliseren.
Univé zegt geen winstoogmerk te hebben in hun reclames. Nu lijkt dat me niet erg plausibel, maar je zou het kunnen zien als een leugen. Ze presenteren het als een betere optie, hoewel dat het voor veel mensen eigenlijk niet is, anders zouden ze geen winst meer maken. Alleen omdat veel mensen de financiële klap niet ineens kunnen incasseren en niet kunnen inzien wat de toekomst brengt is het wel nuttig, maar de premie is hoger dan nodig om de echte risico's te dekken.quote:Op maandag 20 september 2010 22:34 schreef tjoptjop het volgende:
Dit gaat me dan te ver. Risicospreiding (wat verzekeren eigenlijk is) is gewoon een dienst. Net als de autowasser of de makelaar dat is.
Je draait het om. Iets dat niet werkt, wordt zeker niet vergoed.quote:Op maandag 20 september 2010 22:30 schreef -Trinity- het volgende:
Dus, omdat het verzekerd wordt, werkt het? Is dat je perfect sluitende redenatie?
Ja, want vaak te duur. Als een medicijn van 1,- net zo goed werkt als een van 10, welke vergoed je dan?quote:Want er zijn ook genoeg geneesmiddelen waarvan wel aangetoond is dat ze werken maar die niet verzekerd worden.
Tuurlijk. Artsen zijn niet goed snik, ze doen maar wat en bedonderen hun patienten. Maar het geeft me een veilig gevoel dat jij het beter weet dan honderden universitair afgestudeerde specialisten die daar een jaar of 15 voor hebben doorgeleerd, en dat nog dagelijks bijhouden.quote:Artsen schrijven homeopatische middelen voor, dus het werkt? Artsen schrijven ook zeer regelmatig placebo's uit, dus dat lijkt me ook al geen geweldig argument.
Zie mijn opmerking over de penispomp. Breng het eens naar voren bij je verzekeraar, misschien willen ze je batterijen ook wel vergoeden. De vraag naar batterijen in het dagelijks leven is gigantisch, dus waarom niet?quote:Waarom zouden verzekeraars iets vergoeden als het niet werkt? Omdat er voldoende vraag naar is. Waarom balansbandjes op de markt brengen als het niet werkt? Omdat er (blijkbaar?) vraag naar is. Daar gaat de hele legale oplichtingspraktijk toch over?
Niet alleen te dure maar ook zeldzame medicijnen worden niet vergoed. Te weinig vraag. Zelfde met de penispomp. Ik heb geen penis. Te weinig vraag: we doen 't niet.quote:Op maandag 20 september 2010 22:42 schreef vogeltjesdans het volgende:
[..]
Je draait het om. Iets dat niet werkt, wordt zeker niet vergoed.
[..]
Ja, want vaak te duur. Als een medicijn van 1,- net zo goed werkt als een van 10, welke vergoed je dan?
[..]
Tuurlijk. Artsen zijn niet goed snik, ze doen maar wat en bedonderen hun patienten. Maar het geeft me een veilig gevoel dat jij het beter weet dan honderden universitair afgestudeerde specialisten die daar een jaar of 15 voor hebben doorgeleerd, en dat nog dagelijks bijhouden.
[..]
Zie mijn opmerking over de penispomp. Breng het eens naar voren bij je verzekeraar, misschien willen ze je batterijen ook wel vergoeden.
De vraag naar batterijen is anders gigantisch. Volgens jouw theorie hadden die dan al lang vergoed moeten worden. De vraag naar seks met vrouwen is ook vrij groot. Dat ik gemist heb dat ze dat tegenwoordig vergoeden!quote:Op maandag 20 september 2010 22:46 schreef -Trinity- het volgende:
Niet alleen te dure maar ook zeldzame medicijnen worden niet vergoed. Te weinig vraag. Zelfde met de penispomp. Ik heb geen penis. Te weinig vraag: we doen 't niet.
En wat zei ik nou hierboven? Wat werkt, is de waarheid. Het achterliggende principe is in zo'n geval van ondergeschikt belang. Als een placebo werkt, alsjeblieft, geef die man een placebo! Werkt een regulier middel, geef hem dat! Werkt een homeopatisch middel, geef hem dan dat! Werkt een sigaar, give that man a cigar! En als iets werkt, om wat voor reden dan ook, dan moet je het niet als bedrog afdoen.quote:De artsen bedonderen hun patiënten niet, maar geven ze wat ze nodig hebben. Sommige patiënten hebben een medicijn nodig om zich beter te voelen, ongeacht wat er in zit. Dan is een homeopatisch middel perfect want het wekt de schijn dat het werk en daardoor werkt het.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hee pssstquote:Overigens zie ik je artikel nergens het bewijs dat homeopathie ziekten geneest, alleen dat het elektromagnetische stralen uitzendt en minder bijwerkingen heeft. Maar dat is logisch, want het werkt minder sterk dan reguliere geneesmiddelen.
Zie de link naar de wetenschappelijke onderzoeken.
[ Bericht 38% gewijzigd door vogeltjesdans op 20-09-2010 22:59:16 ]Op vrijdag 14 mei 2021 @ 23:33 schreef Joopklepzeiker: Zonder twijfel is @vogeltjesdans de grootste smaakmaker en intelligentste persoon van heel KLB.
Winstmerk of niet is niet zo heel interessant. Het gaat erom dat het een dienst is en dat daarvoor betaalt wordt. Als je genoeg massa hebt zou je kunnen besluiten niet te verzekeren (de overheid heeft het wagenpark bijv. niet verzekerd). Net als dat een miljardair volledig rationeel kan besluiten geen ziektekostenverzekering te nemen. Die luxe heeft niet iedereen en dus is er sprake van risicospreiding (de dienst dus) die een voordeel voor de klant heeft (geen gigantische kosten).quote:Op maandag 20 september 2010 22:40 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Univé zegt geen winstoogmerk te hebben in hun reclames. Nu lijkt dat me niet erg plausibel, maar je zou het kunnen zien als een leugen. Ze presenteren het als een betere optie, hoewel dat het voor veel mensen eigenlijk niet is, anders zouden ze geen winst meer maken. Alleen omdat veel mensen de financiële klap niet ineens kunnen incasseren en niet kunnen inzien wat de toekomst brengt is het wel nuttig, maar de premie is hoger dan nodig om de echte risico's te dekken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |