Dr.Mikey | donderdag 16 september 2010 @ 22:47 |
Even een vraagje ik ga morgen naar mijn vriendinnetje. En als verrasing neem ik voor haar de paprika kaas mee waar ze zo gek op is en die ze bij haar in België niet hebben. Nu heb ik geen zin om in de file te staan en daarom pak ik morgen dus de trein. Maar nu is mijn vraag hoe hou ik kaas goed als het niet in de koelkast zit ? Ik heb nog wel de originele verpakking er omheen . Het gaat trouwens om 800 gram . | |
Paul | donderdag 16 september 2010 @ 22:47 |
PAPRIKA KAAS?!?!?! | |
Mr.Houdoe | donderdag 16 september 2010 @ 22:48 |
Koelbox | |
Oksel | donderdag 16 september 2010 @ 22:48 |
Tijden. Het wordt alleen wat sterker van smaak na een paar dagen. | |
Hyperdude | donderdag 16 september 2010 @ 22:50 |
Moet niet zo´n probleem zijn met de huidige temperaturen. ![]() NB. Bij de Aldi ligt de kaas niet eens in de koeling; en echt veel ophef over alle mensen die aan Aldi-kaas, hoe smerig ook, zijn overleden, heb ik ook nog niet waargenomen. ![]() | |
mschol | donderdag 16 september 2010 @ 22:51 |
kaas gaat "zweten" maar kan prima een dag of 2 uit de koelkast, langer zal vast wel kunnen alleen zal hij misschien inderdaad sterker gaan smaken.. neem een koeltasje met een koel element mee? | |
mschol | donderdag 16 september 2010 @ 22:52 |
quote:zijn dat niet van die vacuum getrokken pakken kaas, das wel anders he ![]() | |
Prachtig. | donderdag 16 september 2010 @ 23:00 |
Wat schattig! | |
trovey | donderdag 16 september 2010 @ 23:43 |
Zal met deze temperaturen geen probleem zijn maar als je het zekere voor het onzekere wil nemen in een koeltasje meenemen. Bij 30 graden is het een andere verhaal dan is het na een dag echt niet meer te vreten door het zweten. ![]() | |
Hyperdude | vrijdag 17 september 2010 @ 08:54 |
quote:Dat is zo. Aan de andere kant is kaas van oorsprong niets anders dan een vehikel om melk houdbaarder te maken. Kaas kan je bij de huidige temperaturen rustig een paar dagen buiten de koelkast bewaren. | |
Erasmo | vrijdag 17 september 2010 @ 14:13 |
quote:Ja paprikakaas. | |
Weltschmerz | vrijdag 17 september 2010 @ 15:20 |
Kaas hoeft helemaal niet in de koelkast. Het is al bedorven melk. Keldertemperatuur is prima. Ik bewaar het vaak buiten de koelkast, anders duurt het zo lang voor de smaak goed los komt. Het zal wel wat sneller bederven, maar zo lang doe ik niet met een stuk. | |
mschol | vrijdag 17 september 2010 @ 16:27 |
quote:staat je koelkast op vriezen ofzo? ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 17 september 2010 @ 16:36 |
quote:Nee, ik neem mijn kaas heel serieus. | |
stavromulabeta | zaterdag 18 september 2010 @ 00:10 |
quote:Ik heb wel eens met een kilo Rommedoux van Heerlen tot Hollands Spoor in de trein gezeten. In de zomer. De kaas was daarna nog prima, dit in tegenstelling tot mijn medereizigers. | |
ikweethetookniet | zaterdag 18 september 2010 @ 00:14 |
Dat heb ik dus weleens als ik ergens inkopen doe op een warme dag en het bijv ijs ofzo Dan koop ik gewoon de goedkoopste zak patat uit de diepvries voor 60 cnet ofzo ![]() Vervolgens de spullen omwikkelen met de zak patat en you are good to go ![]() Aangekomen gooi je de patat weg ![]() ![]() En stap je heel nonchalant bij je meisie binnen ![]() |