abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86372851
Dat wil ik dus eens gaan maken . Ik ben al dat exotische eten even beu en wil me gaan richten op de Hollandsche keuken .
Dus na hutsput ga ik vandaag boerenkool proberen :9

Nu heb ik wel een idee hoe het aan te pakken .

Enige dilemma is een beetje dit :

- (room)boter gebruiken om het geheel smeuïg te maken ja/nee ?
-kookvocht of melk gebruiken om het nog smeuïger te maken ja/nee ?
-uitgebakken spekkies erdoor ja/nee ?
- rookworst of bal gehakt ?

Ik dank u allen van harte voor de tips *O*
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 13 september 2010 @ 09:10:55 #2
115062 onderjas
Eigenlijk een trui
pi_86372897
Spek!!!!
pi_86372903
of boter of melk, boter is lekkerder
rookworst natuurlijk!
en lekker veel spekkies :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 13 september 2010 @ 09:11:26 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_86372907
Warme melk en roomboter, om het smeuïg te maken. Oppassen met de melk: te veel en het wordt een drassige hap.

Spekjes: ja. Rookworst met mosterd: ja.
The love you take is equal to the love you make.
pi_86373037
melk of groentenat (voor de gezonde variant) anders idd beetje boter.

Spekjes: ALTIJD!
Rookworst: ALTIJD! (wel van de Hema... unox is ranzig.)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_86373079
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:17 schreef Lonaa het volgende:
melk of groentenat (voor de gezonde variant) anders idd beetje boter.

Spekjes: ALTIJD!
Rookworst: ALTIJD! (wel van de Hema... unox is ranzig.)
Ik haal altijd een worst bij de slager hier
Ik vind die Hema worsten veel te vet :@
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_86373177
En voor de stevige bite als het op je bord ligt, wat stukjes augurk erdoor doen...
pi_86373402
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:19 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Ik haal altijd een worst bij de slager hier
Ik vind die Hema worsten veel te vet :@
Dat zijn ze ook, daarom zijn ze zo lekker :P
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 13 september 2010 @ 09:37:28 #9
15929 DiRadical
Everything's ruined
pi_86373454
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:19 schreef Stokstaart het volgende:

[..]

Ik haal altijd een worst bij de slager hier
Ik vind die Hema worsten veel te vet :@
Gelijk heb je.
Hema worsten zijn ook niet lekker meer als je slagersrookworst hebt gehad
Daarnaast komen het Hema en Unox worsten uit dezelfde fabriek. Zoveel verschil zal er nu ook weer neit in zitten.

Krijg in 1 keer ook weer trek in boerenkool :9

quote:
Op maandag 13 september 2010 09:24 schreef Broertie het volgende:
En voor de stevige bite als het op je bord ligt, wat stukjes augurk erdoor doen...
Ik gooi er meestal wat piccalilly doorheen. Maar wel pas op mijn bord, niet in de pan
Happyness is nature's way of informing human resources that you're overpaid
-Catbert: Evil director of HR
pi_86373542
Een fatsoenlijke houtgerookte worst zonder conserveermiddel, van een goede (biologische) slager, en wat spekjes om uit te bakken. Wij gebruiken altijd het spekvet om de boerenkool smeuïg te maken, naast een beetje melk. Speciale touch, een lepel Piccalilly op het bord. :9~
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_86373742
Krabbetjes erbij vind ik altijd het lekkerst, spekjes er doorheen hoeft niet. Maar volgens mij is boerenkool typisch zo'n gerecht wat mensen het lekkerst vinden zoals de dat van kinds af aan kregen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 13 september 2010 @ 09:52:11 #12
220026 Treces
Hier had uw tekst kunnen staan
pi_86373814
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:08 schreef Stokstaart het volgende:
Dat wil ik dus eens gaan maken . Ik ben al dat exotische eten even beu en wil me gaan richten op de Hollandsche keuken .
Dus na hutsput ga ik vandaag boerenkool proberen :9

Nu heb ik wel een idee hoe het aan te pakken .

Enige dilemma is een beetje dit :

- (room)boter gebruiken om het geheel smeuïg te maken ja/nee ?
-kookvocht of melk gebruiken om het nog smeuïger te maken ja/nee ?
-uitgebakken spekkies erdoor ja/nee ?
- rookworst of bal gehakt ?

Ik dank u allen van harte voor de tips *O*
Roomboter: Ja.
Melk: Ja.
Spekjes: Ja.
Rookworst.
  maandag 13 september 2010 @ 09:58:35 #13
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_86373946
Slagersrookworst. En veul spekjes. Niet dat je 1 keer per 5 happen een miniscuul uitgebakken spekje vindt.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  maandag 13 september 2010 @ 10:10:35 #14
240052 NouMooiNiet
what's in a name...
pi_86374253
Oh nou heb ik ook zin in boerenkool....
Piccallilly dat is idd lekker erbij!
Veel spekjes en een klein beetje melk.
"Without music, life would be a mistake." - Friedrich Nietzsche
  maandag 13 september 2010 @ 11:15:46 #15
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_86375928
Mosterd en bouillon door de jus! :9

Spekjes door de boerenkool :9
Met creme fraiche kun je het ook smeuiger maken
Een deel van de boerenkool pas later ongekookt er doorheen roeren, dat geeft wat meet structuur, kleur en smaak.
  maandag 13 september 2010 @ 12:58:02 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86378906
1. Puree maken van aardappel, warme melk en bouillonpoeder. (niet te nat, want de boerenkool maakt het nog natter)
2. Gekookte boerenkool erdoor.
3. Serveren met rookworst, zilveruitjes, plakjes augurk en picalily.

Maar geroerbakte stukjes kip die je marineerde in
1 eetl sichuan peperkorrels
2 eetl lichte sojasaus (of Kikoman)
1 theel geraspte gember
1 geraspte knoflookje
1 eetl maizena

is ook lekker. Sichuanpeper en boerenkool is bij mij al jaren een klassieke combinatie.
Bestrooi het ook altijd flink met sichuanpeperzout . (Een eetlepel sichuanpeper en twee eetlepels zeezout in een pan roosteren, minuutje of 5, tot geurig en het zout grijs is geworden. Af laten koelen, fijnmalen)



(ook niet te versmaden over gekookte sperzieboontjes)
pi_86413063
quote:
Op maandag 13 september 2010 12:58 schreef RobinOok het volgende:
1. Puree maken van aardappel, warme melk en bouillonpoeder. (niet te nat, want de boerenkool maakt het nog natter)
2. Gekookte boerenkool erdoor.
3. Serveren met rookworst, zilveruitjes, plakjes augurk en picalily.

Maar geroerbakte stukjes kip die je marineerde in
1 eetl sichuan peperkorrels
2 eetl lichte sojasaus (of Kikoman)
1 theel geraspte gember
1 geraspte knoflookje
1 eetl maizena

is ook lekker. Sichuanpeper en boerenkool is bij mij al jaren een klassieke combinatie.
Bestrooi het ook altijd flink met sichuanpeperzout . (Een eetlepel sichuanpeper en twee eetlepels zeezout in een pan roosteren, minuutje of 5, tot geurig en het zout grijs is geworden. Af laten koelen, fijnmalen)

[ link | afbeelding ]

(ook niet te versmaden over gekookte sperzieboontjes)
Dankjewel Robinook

Ga ook eens kijken of ik ergens een potje surinaamse piccalilly kan scoren :Y)
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_86428799
Is boerenkool nu al te verkrijgen dan?
pi_86459288
Eigenlijk is boerenkool pas lekker nadat de vorst er over is geweest. Dus gooi de boerenkool een nachtje in de vriezer, dan breken de cellen een beetje af en wordt ie minder hard.

[ Bericht 0% gewijzigd door lemonlime op 15-09-2010 13:55:53 ]
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_86463945
Ik ken nog wel een lekker exotisch gerecht met boerenkool :9

Maar ik doe altijd met een beetje (demi) creme fraiche of melk om t smeuig te maken, en spekjes (tenzij ik vega boerenkool eet)
Rookworst haal ik eigenlijk nooit omdat ik dat dus echt niet lekker vind, en mijn vriend vind een hele worst wel wat veel, plus hij eet net zo lief een bal gehakt of een gebakken speklapje met mij mee (vreemde gewoonte heeft hij trouwens, hij eet eerst t vlees en dan de rest :+)
  woensdag 15 september 2010 @ 18:42:43 #21
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86469499
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 17:19 schreef OldJeller het volgende:
Is boerenkool nu al te verkrijgen dan?
Boerenkool wordt het hele jaar gekweekt.

Verder vind ik een scheutje ketjap erdoor wel lekker. En kaantjes :9
pi_86483101
nu krijg ik ook zin in boerenkool :|
  woensdag 15 september 2010 @ 23:57:59 #23
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_86483281
quote:
Op woensdag 15 september 2010 23:51 schreef Ou-Tannu het volgende:
nu krijg ik ook zin in boerenkool :|
OMG ja ik ook :9~

Met worst en spekjes en mosterd :9 (en een scheutje azijn!)
My mama didn't raise no fool
pi_87925791
Kent iemand een recept van boerenkool met pindakaas ? Klinkt smerig maar vroeger een keer ergens gegeten en de combinatie (toen) was bizar lekker :9
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  maandag 25 oktober 2010 @ 09:51:06 #25
111260 Charmian
a little joy
pi_87927492
quote:
Op maandag 13 september 2010 09:49 schreef Weltschmerz het volgende:
Krabbetjes erbij vind ik altijd het lekkerst, spekjes er doorheen hoeft niet. Maar volgens mij is boerenkool typisch zo'n gerecht wat mensen het lekkerst vinden zoals de dat van kinds af aan kregen.
Maar wie heeft me dan ooit aangepraat dat fritessaus er doorheen lekker is :D dat was echt mijn moeder niet ik heb wel een broer die altijd rare combinaties eet
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  maandag 25 oktober 2010 @ 09:52:08 #26
111260 Charmian
a little joy
pi_87927518
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 06:17 schreef Stokstaart het volgende:
Kent iemand een recept van boerenkool met pindakaas ? Klinkt smerig maar vroeger een keer ergens gegeten en de combinatie (toen) was bizar lekker :9
Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_87927642
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 09:52 schreef Charmian het volgende:

[..]

Hij bestaat: http://www.smulweb.nl/111(...)-pindakaas-en-gehakt!!Klinkt-gek!!
gaaf! die ga ik vrijdag maken! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87928842
Boerenkool met stoofpeertjes, heerlijk!
pi_87928917
Superlekker, vorige week nog een enorme pan gemaakt toen m'n ouders bleven eten.

Ik doe er altijd een klont roomboter in, meestal geen melk maar een klein beetje kookroom ofzo. Maar eigenlijk vind ik roomboter wel genoeg. Flink pak uitgebakken spekjes idd, en een lekkere jus erbij.
pi_87930032
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 06:17 schreef Stokstaart het volgende:
Kent iemand een recept van boerenkool met pindakaas ? Klinkt smerig maar vroeger een keer ergens gegeten en de combinatie (toen) was bizar lekker :9
Ohja hierover trouwens, dat exotische gerecht wat wij wel eens eten, donderdag ook weer :9
Boerenkool met ananas en pindakaas door de rijst heen. Heerlijk! Van een of andere vegasite
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')