abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_95402190
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 17:45 schreef Stereotomy het volgende:
Tezzzzz _O_ _O_ _O_
:* :* :*

Check mijn hyve voor meer foto's!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_100771960
Ik vond dat dit topic wel een kickje mocht :)

Ik ben namelijk helemaal op de mezze-tour. Ga over een tijdje ook een mezze-buffetje neerzetten, (gelukkig wel wat kleinschaliger dan Tezz), dus ben al een beetje aan het oefenen.

Vooral de keftedes vind ik erg lekker, lekker zoete saus en ook de spinazie-fetaflapjes zijn een succes. Verder komt er in elk geval souvlaki op het menu en brood + tzatziki.

Vandaag voor het eerst dolmadakia's gemaakt, maar die zijn niet echt gelukt. Vulling is lekker, rollen is ook goed gegaan, maar ze zijn erg vochtig geworden en smaken door het vocht veel te zuur en olijfolie-achtig. Beetje uitknijpen in een stuk keukenpapier helpt wel :'), maar ook dan blijft die citroensap/olijfoliesmaak teveel hangen. Denk dat ik de volgende keer alleen maar een klein beetje olijfolie op de bodem doe en het citroensap achterwege laat. Benieuwd wat dat oplevert.

Tezz, in elk geval bedankt voor de recepten en hopelijk is er animo om dit topic weer voort te zetten!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_100772540
quote:
0s.gif Op maandag 15 augustus 2011 19:24 schreef Naamah het volgende:
Ik vond dat dit topic wel een kickje mocht :)

Ik ben namelijk helemaal op de mezze-tour. Ga over een tijdje ook een mezze-buffetje neerzetten, (gelukkig wel wat kleinschaliger dan Tezz), dus ben al een beetje aan het oefenen.

Vooral de keftedes vind ik erg lekker, lekker zoete saus en ook de spinazie-fetaflapjes zijn een succes. Verder komt er in elk geval souvlaki op het menu en brood + tzatziki.

Vandaag voor het eerst dolmadakia's gemaakt, maar die zijn niet echt gelukt. Vulling is lekker, rollen is ook goed gegaan, maar ze zijn erg vochtig geworden en smaken door het vocht veel te zuur en olijfolie-achtig. Beetje uitknijpen in een stuk keukenpapier helpt wel :'), maar ook dan blijft die citroensap/olijfoliesmaak teveel hangen. Denk dat ik de volgende keer alleen maar een klein beetje olijfolie op de bodem doe en het citroensap achterwege laat. Benieuwd wat dat oplevert.

Tezz, in elk geval bedankt voor de recepten en hopelijk is er animo om dit topic weer voort te zetten!
Thx! :@ :D

Ik voeg bij het kookvocht voor de dolma's altijd olijfolie, een klein beetje citroensap tussen de laagjes dolma's (echt in totaal misschien 1 uitgeknepen citroen op een hele pan) en een klein plensje witte wijn toe.

Succes!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_127836944
Opa! dit topic verdient een schopje! _O_


:D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')