Ja, dat kun je ook zelf wel doen, dat klopt. Maar ik vind dus eigenlijk dat die ander dat 'hoort' te doen. Of zie ik dat nu te rigide?quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:36 schreef Lienekien het volgende:
Ik vind dat iemand uit zo'n situatie mag stappen, maar dan wel met de intentie om het gesprek op een ander moment voort te zetten/af te maken. Als iemand daartoe geen initiatief neemt, kun je het ook zelf doen.
Je kunt je ook afvragen of het in de situatie met de volwassene nodig is om diep op de oorzaak van de uitbarsting in te gaan.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:51 schreef mane het volgende:
Als een leerling zoiets doet of zich zo gedraagt, heb ik daar veel meer geduld en mededogen mee. Dan kan ik dat wel goed bespreekbaar maken. Dat voelt dan als mijn opvoedkundige taak. Maar een volwassene, vooral mensen die ouder zijn dan ik zelf, daar heb ik wel moeite mee.
Diefstal is nog geen vernieling, natuurlijk. Toch juich ik dit toe.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:51 schreef NoCigar het volgende:
Gellius, ga je niet wat ver hier? http://www.digitalekunstkrant.nl/DiefstalDali.html
Bij relatieruzies heb ik wel eens de neiging om, als ik echt heel boos ben, weg te lopen en de deur hard achter me dicht te smijten. Dat geeft dan even een gevoel van voldoening. Maar al snel daarna denk ik aan emigreren. En probeer ik een geloofwaardige, charmante en ook enigszins elegante manier te bedenken om terug te gaan.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:48 schreef I.R.Baboon het volgende:
Als je boos wegloopt moet je emigreren en je gezicht nooit meer vertonen, dat is het beste voor je image.
Nee. Dat is inderdaad niet echt een goed idee. Maar als iemand het meer dan 1 keer doet?quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 11:53 schreef Lienekien het volgende:
Je kunt je ook afvragen of het in de situatie met de volwassene nodig is om diep op de oorzaak van de uitbarsting in te gaan.
Poeh. Volgens de regels van het feedback geven aangeven hoe jij daar last van hebt?quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:00 schreef mane het volgende:
[..]
Nee. Dat is inderdaad niet echt een goed idee. Maar als iemand het meer dan 1 keer doet?
Ja, het zit ook wel in de sfeer van het functioneren en ik ben nu voor het eerst dus maar bezig om de ander duidelijk te maken hoe ik daar last van heb. Ook op advies van mijn leidinggevende trouwens, die vond dat ik zeker moet laten blijken wat het met mij doet. Ik vind het nogal ingewikkeld. Ook het dreigen met ontslag, waarover ik hier al eerder schreef, is onderdeel van het repertoire bij die persoon. Ik heb het gevoel dat iemand dan een spelletje aan het spelen is, al dan niet bewust.quote:Op vrijdag 20 augustus 2010 12:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Poeh. Volgens de regels van het feedback geven aangeven hoe jij daar last van hebt?
Vraag me af of dit niet meer in de sfeer van het functioneren zit en daarmee een zaak voor de direct-leidinggevende wordt. Maar de verhalen kennende van hectische middelbare scholen, lost dat ook niet snel wat op.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |