Bortecinem | woensdag 18 augustus 2010 @ 13:42 |
Heerlijke koekjes in verschillende kleuren en smaken. Hier in Nederland niet makkelijk te krijgen volgens mij - ik ben ze iig nog nooit tegenkomen. Dus ik ben gedoemd tot zelfgemaakte macarons. Maar laat het nou zo zijn dat ik echt niet goed ben in alles wat met schuimgebak te maken heeft. Vorig jaar heb ik nog een poging gewaagd tot zelfgemaakte macarons. Maar dat draaide uit op één grote mislukking. ![]() ![]() Nu wil ik mij er weer aan wagen. Op internet staan tig recepten en overal staat bij dat het 'Oh, zo makkelijk' is. Maar als jullie lieve Fok!ers nog fijne tips en trucs hebben voor zelfgemaakte macarons dan hoor ik ze graag. ![]() ![]() | |
emss | woensdag 18 augustus 2010 @ 13:55 |
Die van bakerella ![]() | |
Trusten | woensdag 18 augustus 2010 @ 13:57 |
http://foodgawker.com/?s=macarons&cat=0 | |
Bortecinem | woensdag 18 augustus 2010 @ 14:00 |
quote:Ja, fijn. Maar zoals ik al in mijn beginpost heb vermeld wil ik graag ervaringen van de mensen hier op het forum horen. Recepten googlen kan ik ook wel. | |
ColdFeet | woensdag 18 augustus 2010 @ 18:32 |
Ik heb het ook eens geprobeerd - best lekker, maar nog niet ultiem, dus daar heb je niets aan. Mocht ik het nog eens gaan proberen, dan ga ik aan de slag met de recepten van David Lebovitz, die zijn in het algemeen heel erg goed en vrij betrouwbaar. | |
kahlie | woensdag 18 augustus 2010 @ 18:33 |
Ik koop ze altijd bij mijn chocolatier...(De Lelie in Delft) misschien dat je bij een goede chocolade winkel ze ook wel kan krijgen. Ik ben wel van plan om te proberen ze te gaan maken voor kerst, dus ik hou dit topic wel even in de gaten ![]() | |
LieLie | woensdag 18 augustus 2010 @ 20:05 |
Ik heb ze voor het eerst gegeten deze zomer, op vakantie in Frankrijk. ![]() Dat was bij een patisserie die al heel lang bestaat en goed bekend staat. Dus ik weet niet of het nog zin heeft om het zelf te proberen ![]() | |
Landysh | zaterdag 11 september 2010 @ 15:09 |
![]() Gemaakt en gelukt. De volgende keer maal ik de amandelen wel iets fijner. Nu waren de macarons niet zo glad. Ze zijn gevuld met ganache overigens. | |
Prego | zaterdag 11 september 2010 @ 18:37 |
Mooi gedaan Landysh! Op welke temperatuur en hoelang heb je ze in de oven gedaan? | |
Landysh | zaterdag 11 september 2010 @ 19:26 |
quote:Dank je! Ik heb ze ongeveer in 15 minuten afgebakken. http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html Ik heb dit recept gebruikt. Mijn eiwitten waren ongeveer 2 dagen oud ipv 5-6 en het eiwitpoeder heb ik weggelaten want die had ik niet. | |
_Loki | zaterdag 11 september 2010 @ 20:43 |
..Aged eggwhites? ![]() | |
Landysh | zaterdag 11 september 2010 @ 20:45 |
quote:Je gaat er heus niet aan dood. | |
Prego | zondag 12 september 2010 @ 02:45 |
quote:thanks! Ik ga het binnenkort weer eens proberen. Hartige macarons ![]() | |
Zana | zondag 12 september 2010 @ 06:28 |
Ik zag ze ooit bij de Franse week bij de Lidl liggen, heb ze niet gekocht, dus weet niet of het wat was, maar normaal herhalen zich de landen na een tijdje weer. | |
_Loki | zondag 12 september 2010 @ 12:46 |
quote:Het klinkt gewoon heel vies. En vrij gevaarlijk, aangezien ze altijd zitten te zaneken over salmonella enzo.. | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 12:49 |
quote:Zit salmonella niet vooral in het eigeel? Verder bak je deze koekjes hoor. Je eet ze niet rauw. | |
_Loki | zondag 12 september 2010 @ 12:57 |
Nee oke, maar om nou eiwit 5 dagen te laten staan, dat klinkt gewoon raar en onnodig. ![]() | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 13:03 |
quote:Vijf dagen is inderdaad overdreven. Ik vond twee dagen wel genoeg. ![]() | |
Mevrouw_voor_jou | zondag 12 september 2010 @ 13:06 |
Een van mijn vorige bazen nam ze een keer voor me mee uit Parijs. ![]() | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2010 @ 13:06 |
quote:Volgens mij is het de bedoeling dat het ei zelf wat ouder is, en niet dat het eiwit eruit is gehaald en dat die 5 dagen heeft gestaan. Nou laten ze de gescheiden eiwitten ook wel eens 'oud' worden, maar dan niet voor zoveel dagen voor zover ik weet. | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 13:11 |
quote:Hmm, eigenlijk zegt bijna ieder recept dat je het gescheiden eiwit minstens een paar dagen in de koelkast moet zetten. Ik heb de vorige keer verse eieren gebruikt en ze twee dagen lang in de koelkast oud laten worden. De macarons waren perfect. | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2010 @ 13:12 |
quote:Een paar dagen idd, maar geen 5. | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 13:14 |
quote:Nee, vijf is idd overdreven. | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2010 @ 13:17 |
quote:Nu vraag ik me wel af of het inderdaad überhaupt uitmaakt of het ei zelf ook wat ouder is, of dat ik het ooit ergens las zonder dat het echt ergens op sloeg en dat verse eieren net zo goed zijn, maar dat ik het toch op die manier onthouden heb. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 12-09-2010 13:18:27 ] | |
#ANONIEM | zondag 12 september 2010 @ 13:18 |
- [ Bericht 99% gewijzigd door #ANONIEM op 12-09-2010 13:18:42 ] | |
_Loki | zondag 12 september 2010 @ 13:19 |
Je zei net zelf dat het eigenlijk 5-6 dagen moest. ![]() Maar nu weet ik nog niet waarom het moet. ![]() | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 13:24 |
quote:Ik zei dat ik 4-5 dagen ook overdreven vind en het daarom niet langer dan twee dagen heb laten verouderen? quote: | |
Landysh | zondag 12 september 2010 @ 13:24 |
quote:Tja, ik weet het ook niet. Ik doe het gewoon zoals ik het de eerste keer heb gedaan. Geen zin in mislukte koekjes. ![]() | |
Bob. | zondag 12 september 2010 @ 14:25 |
Macarons. ![]() Ik wil ze ook nog eens zelf maken, maar mijn oven is niet zo best, dus ik heb het nog niet aangedurfd. Ze verkopen ze trouwens ook soms gewoon bij de V&D, mocht je ze toch nog ergens willen kopen. Al zullen die vast niet zo lekker zijn als echte Franse. ![]() | |
Zana | zondag 14 november 2010 @ 07:40 |
nu in de diepvries bij de Aldi. 12 stuks, smaken framboos, chocolade, pistache of koffie voor ¤ 3.29 | |
Pietverdriet | zondag 14 november 2010 @ 10:22 |
Het punt met Aged egg whites is dat je eieren niet direct onder de kip vandaan gebruiken moet. Dit is alleen maar relevant als je zelf kippen hebt. Eieren die je in de Supermarkt koopt zijn al een paar dagen oud (minstens). Oh en eieren niet in de koelkast bewaren natuurlijk, ze moeten op kamertemperatuur zijn. Als je eiwit stijf gaat slaan, neem een RVS schaal en hij kan schoon zijn, maar was hem nog een keertje met heet schoon sop, en je gardes ook. Het moet absoluut maar dan ook absoluut vet vrij zijn. Je moet ze zo stijf slaan dat je de schaal op zijn kop kan houden en het zich niet beweegt. [ Bericht 18% gewijzigd door Pietverdriet op 14-11-2010 10:28:54 ] | |
FigureBirdStars | zondag 14 november 2010 @ 11:18 |
De eiwitten moeten volgens mij echt ruim (>24 uur) van tevoren gescheiden worden. Hierdoor verliest het wat van zijn vocht en vormt de merengue een betere korst wat bij goede macarons essentieel is. | |
Pietverdriet | zondag 14 november 2010 @ 11:34 |
Als jij daar gelukkig van wordt. | |
lady-wrb | dinsdag 5 april 2011 @ 21:15 |
sorry voor de schop ![]() ik heb bij de hema een setje gekocht om ze te maken, met daarbij een recept voor chocolademacarons. nu heb ik wat vragen. kan je gemalen amandelen ook zo kopen? nu heb ik met een staafmixer de boel kleingemaakt, maar wat een gedoe is dat! en ik ben ook totaal niet handig met een spuitzak. heeft iemand tips hoe je met zo'n ding aan de gang gaat? in eerste instantie was ik ook niet wild van het resultaat. maar om de een of andere reden, waren ze na een dag (of twee) ineens heel lekker ![]() en weet iemand wat voor vulling je nog meer zelf kan maken? | |
_Ophelia_ | dinsdag 5 april 2011 @ 23:13 |
De meeste natuurwinkels verkopen amandelmeel (kan zijn dat het bij de bloem ligt en niet bij de noten). In Frankrijk ligt het in iedere supermarkt en kost het geen drol ![]() | |
Landysh | woensdag 6 april 2011 @ 00:21 |
Ik heb amandelmeel toen bij een Turkse winkel gekocht. | |
Landysh | woensdag 6 april 2011 @ 00:32 |
Hoe bedoel je? Meestal vraag ik mijn moeder of mijn zusje om het zakje open te houden zodat ik het beslag erin kan scheppen. En om goede/mooie rondjes te maken kun je cirkels tekenen op het bakpapier met de dop van een colafles, wel genoeg ruimte tussen de cirkels laten want meestal loopt het beslag nog uit. | |
lady-wrb | woensdag 6 april 2011 @ 06:24 |
ik bedoel dat het deeg er bij mij aan allebei de kanten uitkomt, wat nogal een plakkerige zooi oplevert ![]() | |
Zana | woensdag 6 april 2011 @ 06:56 |
Je hebt een plastiek zak, die hou je vast tussen duim en wijsvinger, dan vouw je de zak ongeveer tot de helft naar buiten, zodat je met een lepel je beslag erin kunt doen zonder de bovenkant vies te maken, je vouwt de zak weer omhoog en draait het uiteinde van de zak dicht. Je houdt de zak met een hand vast, met de andere hand duw je de inhoud richting punt (daar knip je eventueel het puntje af, niet te groot, je kunt beter nog een keer knippen als direct veel te groot) zodat het alleen bij de punt eruit kan, wel een beetje een stevige zak gebruiken en af en toe verder dichtdraaien. Je kunt amandelmeel eventueel zelf maken met een elektrische hakmolen, eerst amandelen met schil even in kokend water, de bruine schil eraf halen, goed laten drogen en dan in een hakmolen. In Duitsland is het meel ook gewoon te koop in bijna elke supermarkt. | |
VakantieNancy | woensdag 6 april 2011 @ 19:31 |
Liggen bij de aldi in de diepvries. | |
lady-wrb | woensdag 6 april 2011 @ 20:27 |
ja duh, die heb ik gezien ik lust alleen die met koffiesmaak en pisttachesmaak niet, maar die met chocola is idd erg lekker dus die wil ik zelf (liefst in grote aantallen) kunnen maken. maar ik zou ook wel aardbeien wille proberen bijv | |
Purdey | donderdag 7 april 2011 @ 10:41 |
Ze zijn trouwens ook bij de V&D te koop, op de afdeling met alle chocolade/nougat/koffie.. ![]() |