Ja, fijn. Maar zoals ik al in mijn beginpost heb vermeld wil ik graag ervaringen van de mensen hier op het forum horen. Recepten googlen kan ik ook wel.quote:Op woensdag 18 augustus 2010 13:57 schreef Trusten het volgende:
http://foodgawker.com/?s=macarons&cat=0
Dank je!quote:Op zaterdag 11 september 2010 18:37 schreef Prego het volgende:
Mooi gedaan Landysh! Op welke temperatuur en hoelang heb je ze in de oven gedaan?
thanks! Ik ga het binnenkort weer eens proberen. Hartige macaronsquote:Op zaterdag 11 september 2010 19:26 schreef Landysh het volgende:
[..]
Dank je!
Ik heb ze ongeveer in 15 minuten afgebakken.
http://notsohumblepie.blo(...)ting-new-recipe.html
Ik heb dit recept gebruikt. Mijn eiwitten waren ongeveer 2 dagen oud ipv 5-6 en het eiwitpoeder heb ik weggelaten want die had ik niet.
Het klinkt gewoon heel vies. En vrij gevaarlijk, aangezien ze altijd zitten te zaneken over salmonella enzo..quote:
Zit salmonella niet vooral in het eigeel? Verder bak je deze koekjes hoor. Je eet ze niet rauw.quote:Op zondag 12 september 2010 12:46 schreef _Loki het volgende:
[..]
Het klinkt gewoon heel vies. En vrij gevaarlijk, aangezien ze altijd zitten te zaneken over salmonella enzo..
Vijf dagen is inderdaad overdreven. Ik vond twee dagen wel genoeg.quote:Op zondag 12 september 2010 12:57 schreef _Loki het volgende:
Nee oke, maar om nou eiwit 5 dagen te laten staan, dat klinkt gewoon raar en onnodig.Waar is het goed voor?
Volgens mij is het de bedoeling dat het ei zelf wat ouder is, en niet dat het eiwit eruit is gehaald en dat die 5 dagen heeft gestaan. Nou laten ze de gescheiden eiwitten ook wel eens 'oud' worden, maar dan niet voor zoveel dagen voor zover ik weet.quote:Op zondag 12 september 2010 12:57 schreef _Loki het volgende:
Nee oke, maar om nou eiwit 5 dagen te laten staan, dat klinkt gewoon raar en onnodig.Waar is het goed voor?
Hmm, eigenlijk zegt bijna ieder recept dat je het gescheiden eiwit minstens een paar dagen in de koelkast moet zetten. Ik heb de vorige keer verse eieren gebruikt en ze twee dagen lang in de koelkast oud laten worden. De macarons waren perfect.quote:Op zondag 12 september 2010 13:06 schreef keepwalking het volgende:
[..]
Volgens mij is het de bedoeling dat het ei zelf wat ouder is, en niet dat het eiwit eruit is gehaald en dat die 5 dagen heeft gestaan. Nou laten ze de gescheiden eiwitten ook wel eens 'oud' worden, maar dan niet voor zoveel dagen voor zover ik weet.
Een paar dagen idd, maar geen 5.quote:Op zondag 12 september 2010 13:11 schreef Landysh het volgende:
[..]
Hmm, eigenlijk zegt bijna ieder recept dat je het gescheiden eiwit minstens een paar dagen in de koelkast moet zetten. Ik heb de vorige keer verse eieren gebruikt en ze twee dagen lang in de koelkast oud laten worden. De macarons waren perfect.
Nee, vijf is idd overdreven.quote:Op zondag 12 september 2010 13:12 schreef keepwalking het volgende:
[..]
Een paar dagen idd, maar geen 5.
Nu vraag ik me wel af of het inderdaad überhaupt uitmaakt of het ei zelf ook wat ouder is, of dat ik het ooit ergens las zonder dat het echt ergens op sloeg en dat verse eieren net zo goed zijn, maar dat ik het toch op die manier onthouden heb.quote:
Ik zei dat ik 4-5 dagen ook overdreven vind en het daarom niet langer dan twee dagen heb laten verouderen?quote:Op zondag 12 september 2010 13:19 schreef _Loki het volgende:
Je zei net zelf dat het eigenlijk 5-6 dagen moest.Edit: Landysh dan.
Maar nu weet ik nog niet waarom het moet.
quote:Op zondag 12 september 2010 13:03 schreef Landysh het volgende:
[..]
Vijf dagen is inderdaad overdreven. Ik vond twee dagen wel genoeg.
Tja, ik weet het ook niet. Ik doe het gewoon zoals ik het de eerste keer heb gedaan. Geen zin in mislukte koekjes.quote:Op zondag 12 september 2010 13:17 schreef keepwalking het volgende:
[..]
Nu vraag ik me wel af of het inderdaad überhaupt uitmaakt of het ei zelf ook wat ouder is, of dat ik het ooit ergens las zonder dat het echt ergens op sloeg en dat verse eieren net zo goed zijn, maar dat ik het toch op die manier onthouden heb.
Als jij daar gelukkig van wordt.quote:Op zondag 14 november 2010 11:18 schreef FigureBirdStars het volgende:
De eiwitten moeten volgens mij echt ruim (>24 uur) van tevoren gescheiden worden. Hierdoor verliest het wat van zijn vocht en vormt de merengue een betere korst wat bij goede macarons essentieel is.
Hoe bedoel je? Meestal vraag ik mijn moeder of mijn zusje om het zakje open te houden zodat ik het beslag erin kan scheppen. En om goede/mooie rondjes te maken kun je cirkels tekenen op het bakpapier met de dop van een colafles, wel genoeg ruimte tussen de cirkels laten want meestal loopt het beslag nog uit.quote:Op dinsdag 5 april 2011 21:15 schreef lady-wrb het volgende:
en ik ben ook totaal niet handig met een spuitzak. heeft iemand tips hoe je met zo'n ding aan de
ik bedoel dat het deeg er bij mij aan allebei de kanten uitkomt, wat nogal een plakkerige zooi oplevertquote:Op woensdag 6 april 2011 00:32 schreef Landysh het volgende:
[..]
Hoe bedoel je? Meestal vraag ik mijn moeder of mijn zusje om het zakje open te houden zodat ik het beslag erin kan scheppen. En om goede/mooie rondjes te maken kun je cirkels tekenen op het bakpapier met de dop van een colafles, wel genoeg ruimte tussen de cirkels laten want meestal loopt het beslag nog uit.
ja duh, die heb ik gezienquote:Op woensdag 6 april 2011 19:31 schreef VakantieNancy het volgende:
Liggen bij de aldi in de diepvries.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |