abonnement Unibet Coolblue
pi_85325129




Plaats hier berichten die betrekking hebben op de Elementen. en die geen eigen topic nodig hebben.

B.v. over stormen e.d. (voor orkanen is er het orkanen topic )


Vulkanen (zie ook dit topic) en tornado's


Onweer of Hitte


Winter of Mist (mist topic)


Regenrecords of het Klimaat



etc etc....

Veel berichten kun je ook kwijt in de daarvoor bestemde topics (zoals hierboven wordt aangegeven)
Lees ook de voorgaande topics om te kijken wat voor berichten er dan wel in dit topic thuishoren.

DE: Nieuwsflitsen
Nieuwsflitsen #2: Natuurelementen in het nieuws

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 15-08-2010 22:24:29 ]
pi_85325325
De laatste 3 berichten:

quote:
Op zondag 15 augustus 2010 19:43 schreef aloa het volgende:

Zware tak valt op groep wandelaars in Torhout


De overvloedige regenval en de felle wind hebben al lelijke huis gehouden in het land. Een groep wandelaars is vandaag rond 16.30 uur in Torhout onder een zware, afgewaaide tak terechtgekomen in het bos aan de Torendreef. Vier wandelaars werden gewond naar ziekenhuis gevoerd, één van heeft een beenbreuk. Ook in Hasselt eiste het noodweer zijn tol. De eerste ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten is omwille van de regen afgelast. Er werden 25.000 toeschouwers verwacht voor deze 45ste editie. Ook op de weg veroorzaakt het vroege herfstweer heel wat ellende met een reeks ongevallen. Op de E40 Leuven-Brussel is er aan de werken in Sterrebeek een ongeval gebeurd met monsterfiles tot gevolg. Ook op de Ring van Antwerpen is het aanschuiven.

In Torhout vielen er dus ook gewonden door het noodweer. De groep wandelde onder begeleiding van een gids door het bos toen plots een zware tak van een boom op de groep viel. Vier wandelaars liepen lichte verwondingen op, één van hen brak een been. Ze werden meteen naar het ziekenhuis overgebracht.

De brandweer van Torhout kwam ter plaatse om de gevallen tak op te ruimen. Ze hebben de Torendreef ondertussen vrijgemaakt. Tijdens het ongeval was het behoorlijk hard aan het waaien. (belga/adv)

HLN
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 21:29 schreef aloa het volgende:
Obama zwemt met dochter in 'olieplas'

Wat is een goede manier om als president te laten zien dat de door de olieramp geplaagde Golf van Mexico nog prima is voor toeristen? Door erin te gaan zwemmen. En wat is een nog betere manier? Neem je dochter mee!


Geen mens te bekennen
Dat is dus precies wat Barack Obama gisteren deed. Sinds de olieramp met het BP-olieplatform, waarbij miljoenen liters olie de zee instroomden, is er bijna geen mens meer te bekennen aan de kust van Florida. Niet alleen de vissers worden dus getroffen, maar ook de toeristenindustrie; een miljardenbusiness in Florida.

Niet toevallig
Volgens de Amerikaanse overheid is de Golf van Mexico echter hartstikke veilig. Het is daarom niet geheel toevallig dat het Witte Huis een foto op haar Flickr-pagina plaatste waar Obama samen met dochter Sasha in zee aan het spelen is.

RTL
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 21:31 schreef aloa het volgende:
Veel scheepjes in problemen door harde wind


IJMUIDEN - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft het zondagmiddag erg druk gehad met tientallen zeilschepen en motorschepen die door de harde wind in de problemen kwamen.


In totaal kwamen zondagmiddag achttien reddingsstations van de KNRM over de hele kust meerdere keren in actie. Volgens de zegsman is dat ''erg veel voor een zondagmiddag''. Het ging vooral om zeilschepen die water maakten of zelfs omgeslagen waren en motorschepen die door de zware golfslag motorstoring hadden gekregen.

Nu.nl
pi_85353052
Zware storm in noordwesten van Rusland zet 94.000 mensen zonder stroom

Een koufront doet momenteel het noordwesten van Rusland aan. Door de doortocht van een zware storm in de regio's van Leningrad, Novgorod, Pskov en Vologda zaten zo'n 93.841 mensen zonder stroomvoorziening. Dat meldt het persagentschap Itar-Tass. Premier Vladimir Poetin heeft laten weten al de nodige maatregelen te zullen treffen om de stroomvoorziening te herstellen. (ddh)

HLN
pi_85454230
Kitesurfer komt om op IJsselmeer


Een 26-jarige kitesurfer uit Amsterdam is woensdag op het IJsselmeer om het leven gekomen. De touwen van zijn vlieger raakten door hevige wind in de knoop.

De man verloor de macht over zijn kite en sloeg bij Schellinkhout in volle vaart tegen de Oostdijk op, meldt de politie.
Het slachtoffer was op slag dood. Vrienden van de man zag het noodlottige ongeval gebeuren.

nu.nl
pi_85572212
De eerste nachtvorst alweer in Rusland.

quote:
In het noorden van Rusland heeft het opnieuw plaatselijk licht gevroren met in Sar’Ja -1.8°C en in Pudoz -1.2°C. De afgelopen nacht kwam het alleen in Pinega en Krasnoscel nog tot lichte vorst, respectievelijk zakte het kwik naar -1.0 en -0.4°C.
bron.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2010 15:40:09 ]
pi_85584753
Bijna recordregen in Billund (Denemarken)

Deze week kenmerkt zich in Denemarken door grote hoeveelheden neerslag die door een hoogtelaag dat van oost naar west trok veroorzaakt werd. Eerder werd hier al bericht dat een honderdduizend woningen in de regio Kopenhagen en in een deel van het oosten van Sealland te kampen hadden met water over de vloer en volgelopen kelders.

Ook wegen en tunnels kwamen onder water te staan en hier en daar ook vervoersmiddelen. Een spoorweg was tijdelijk onbruikbaar door een weggespoelde spoordijk. In Billund (Jutland) viel op woensdag wel erg veel regen: 134 mm binnen 24 uur, bijna een record!

vwk
pi_85644635
De eerste nachtvorst in Noorwegen en bloedheet rond de Middellandse zee

quote:
In Noorwegen kwam het de afgelopen nacht tot lichte vorst met in Skibotn (provincie Troms) een minimum van -2.6°C. Ook in Zweeds Lapland is het tot lichte nachtvorst gekomen. In Naimakka koelde het af naar -2.3°C, Karesuando kwam aan -2.0°C en Pajala mat -1.9°C. En het wordt een eentonig verhaal, maar opnieuw snikheet weer maandag in de bekende vakantielanden langs de Middellandse Zee waar Cyprus uitkwam op een maximum van 41.1°C. Het Spaanse Valencia noteerde 40.0°C en het Turkse Antalya 39.1°C.
Bron.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-08-2010 13:43:25 ]
pi_86238698
Regen zorgt voor wateroverlast in Vlaanderen

Zware regenval heeft op verschillende plaatsen in Vlaanderen voor wateroverlast gezorgd. Onder meer in de Vlaamse Ardennen en in de Rupelstreek had de brandweer de handen vol. Ook elders waren er lokaal hevige regenbuien.

In de Vlaamse Ardennen, in de omgeving van Oudenaarde, zorgde de hevige neerslag voor wateroverlast. De brandweer van Oudenaarde kreeg een dertigtal oproepen op anderhalf uur tijd.

De ergste problemen situeerden zich in de Oudenaardse deelgemeente Welden, en in de gemeenten Zingem en Horebeke. Het ging vooral om oproepen van ondergelopen kelders en garages, maar er waren ook enkele beken uit hun oevers getreden. De overstromingsvoorspeller van de Vlaamse Milieumaatschappij meldde kritieke overstromingen van de Zwalmbeek in Nederzwalm, de Maarkebeek in Etikhove en de Molenbeek in Nukerke. Verschillende brandweerploegen zijn ter plaatse om het water weg te pompen.

Brandweer pompt in Boom en Rumst
Problemen waren er ook in de Rupelstreek: iets na middernacht waren de spuitgasten nog volop in de weer met verwerking van een vijftiental oproepen uit Boom en Rumst. Naast oproepen voor ondergelopen kelders kwamen er ook meldingen binnen van grote plassen op straten, omdat de riolen het overtollige water tijdelijk niet konden slikken. Tot slot moest de brandweer uitrukken voor wateroverlast op een bedrijventerrein. (belga/tw)

HLN
pi_86238859
Orkaan blaast slapende baby 60 meter door de lucht

Brandon Emiliano, een baby van zeven maanden, heeft in de Noord-Mexicaanse stad Matamoros op wonderlijke wijze orkaan Hermine overleefd.

Brandon lag in een hangmat te slapen toen de storm Hermine midden in de nacht voorbijraasde en het golfplaten dak boven zijn hoofdje wegblies. Mama Marisa zag Brandon met hangmat en al mee in de lucht verdwijnen.

Ze mobiliseerde meteen alle buren, maar de kleine bleek spoorloos. Uiteindelijk vond een buurvrouw toch de baby: zestig meter van het ouderlijk huis, en bedolven onder golfplaten. Hij was nog steeds in z'n dekentje gehuld en mankeerde niks.

Brandon heeft z'n leven waarschijnlijk te danken aan een bak met sponzen waarin hij belandde. (anp/mvl)

bron
pi_86329109
Bliksem doodt vier bruiloftsgasten

Een huwelijksfeest is uitgelopen op een drama toen vier mensen werden gedood bij een blikseminslag.

De blikseminslag deed zich voor in het dorpje Adina, 70 kilometer ten oosten van Nouakchott, de hoofdstad van Mauretanië. Op dat moment was er net een huwelijksfeest aan de gang, dat getroffen werd door de bliksem.

Vier huwelijksgasten overleefden de inslag niet en daarnaast raakten er nog twee mensen gewond. Onder de doden bevindt zich een moeder, die haar kind tijdens het onweer vasthield. Wonderwel overleefde het kind de inslag wel.


Telegraaf
pi_86373440
Mooie OP ! O+
teeveepee
pi_86858285
Eerste sneeuw in Italië

TURIJN - In Italië is voor het eerst deze herfst sneeuw gevallen. Op de Mont Blanc, de hoogste berg van het Zuid-Europese land, daalden de temperaturen tot min 10 graden. Dit meldde persbureau ANSA vanochtend.

De sneeuw viel vooral in de regio's Aostadal en Trentino-Zuid-Tirol. Bergpassen zijn gesloten. In lager gelegen gebied was er sprake van overvloedige regenval. De provincies Venetië en Vicenza zijn getroffen door overstromingen.

In het zuiden van Italië is de zee onstuimig door de sterke wind. Veerboten van Sicilië naar eilandjes in de buurt zijn uit de vaart genomen.

AD
pi_86863848
Twintig huizen beschadigd na windhoos in Lombardsijde

In Lombardsijde (Middelkerke) heeft een windhoos vanochtend om 8 uur een twintigtal huizen beschadigd. Dat bevestigt de brandweer van Middelkerke.

Er is vooral schade aan huizen in de Negende Linielaan, de Weststraat en de Zuidstraat. Er waaiden dakpannen van de daken en omheiningen waaiden omver. In een garage werd een gat geslagen. De brandweer van Middelkerke was de hele morgen in de weer om alles op te ruimen. (belga/eb)

HLN
  maandag 27 september 2010 @ 10:56:50 #14
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_86892864
FF een cross-post, ik had dit in DASOO gepost voordat ik dit had gezien:

Overstromingen dreigen opnieuw in Duitsland

BERLIJN - Door langdurige regen dreigen in het oosten van Duitsland opnieuw overstromingen. In sommige kleinere rivieren is het waterpeil zo gestegen dat de autoriteiten een alarm hebben afgekondigd.

In de deelstaat Saksen, waar in augustus de wateroverlast enkele mensen het leven kostte, wordt gewaarschuwd voor hoge waterstanden in de rivieren de Grosse Röder en de Schwarze Elster.
Ook in het zuiden van de deelstaat Brandenburg en de deelstaten Saksen-Anhalt, Thüringen en Nedersaksen dreigen overstromingen.

De autoriteiten houden er rekening mee dat het waterpeil door de aanhoudende regen verder zal stijgen. Het Duitse KNMI verwacht tot dinsdagochtend nog een aanzienlijke hoeveelheid neerslag.
be nice or go away
pi_86924372
Monsterstorm legt match American Football stil



Neen, dit is geen Photoshop of een scène uit Independence Day. Het zijn ongelofelijke foto's genomen tijdens een College American Football-wedstrijd (NCAA) tussen de Kansas State Wildcats en de Central Florida Knights. Meer dan 50.000 toeschouwers stonden met de mond vol tanden toen een monsterstorm dreigend boven het Bill Snyder Family Stadium hing. In geen tijd gingen de hemelsluizen openen en werd de match stilgelegd. Na een pauze van 90 minuten werd de partij hervat. Kansas won op een zompige grasmat met 17-13. (dea)



hln
pi_86931792
Wow, prachtig om te zien hoe die twee luchtlagen over elkaar schuiven in dat tweede plaatje ^O^
pi_87018590
Oogst in Noorden verpietert door regen

De enorme hoeveelheid regen die de afgelopen tijd is gevallen, zit boeren in het Noorden flink dwars. LTO Noord vreest voor de aardappel- en uienoogst. Het is in jaren niet zo erg geweest, zegt de landbouworganisatie.

De akkerbouwers in het Noorden vrezen voor de producten die nog in of op de grond liggen. Vooral de Groningse kleigronden hebben problemen met het regenwater. Klei laat slechter water door dan zand.

LTO Noord-voorzitter Hilbrand Sinnema zegt dat in veel gevallen de oogst stil ligt. “Omdat het zo nat is, kunnen we niet op de percelen komen met onze voertuigen. Vrijwel alle uien zitten nog in de grond. De kwaliteit neemt zienderogen af. De kleur is er al af.” Datzelfde geldt voor de aardappeloogst. De kwaliteit van de piepers holt achteruit. Met als gevolg veel rotte aardappelen op de percelen.

Dinsdagavond kwamen de afdelingsvoorzitters van LTO bij elkaar. Ze dienen een verzoek in bij de waterschappen Hunze en Aa’s en Noorderzijlvest om een stapje extra te zetten.
(RTV Noord)

bron
pi_87018980
De eerste nachtvorst in Moslou

quote:
Op de laatste dag van september heeft Moskou de eerste vorst van het seizoen te pakken. Het koelde daar tijdens de afgelopen nacht af naar -1,3º. September als geheel heeft (tot de 30ste) een gemiddelde temperatuur van 12,0º en is daarmee 1,2º te warm (zacht). Na de indrukwekkende hittegolf van de afgelopen zomer werd het in september in Moskou slechts op één dag zomers warm. Op de 2de werd 25,2º geregistreerd.
bron
pi_87235625
Obama plaatst zonnepanelen op Witte Huis

De Amerikaanse president Barack Obama wil zonnepanelen op zijn huis plaatsen. Het Witte Huis wordt in de toekomst dus het groene huis van Amerika.

Het bekendste huis van Amerika nam al eerder groene initiatieven. Maar zonnepanelen installeerde Obama nog niet. Volgend jaar zal het dak van het Witte Huis wel vol panelen staan die het water zullen verwarmen en elektriciteit zullen voorzien voor Barack en zijn gezin.

Obama is de eerste president die zonnepanelen gebruikt voor het woongedeelte van het gebouw. Eerder had Jimmy Carter al een systeem gekocht om het water van de West Wing te verwarmen met zonne-energie. En George W. Bush gebruikte de zon om een onderhoudsgebouw van energie te voorzien en om het zwembadwater te verwarmen.

Vorige maand deden activisten al een oproep aan Obama om zonnepanelen te installeren. Over enkele maanden zal het Witte Huis dus eindelijk echt het goede voorbeeld geven. (gb)

hln
  Moderator woensdag 6 oktober 2010 @ 14:05:40 #20
8781 crew  Frutsel
pi_87244976
quote:
Tientallen doden door hoogwater Vietnam

HANOI ¿ Door overstromingen in centraal-Vietnam zijn de afgelopen tijd zeker 28 mensen om het leven gekomen. Dat meldde de regering van het land woensdag. Zeven mensen worden nog vermist, negen personen zijn gewond geraakt.

Vietnam wordt sinds het begin van de maand geteisterd door zware regenval. Rivieren zijn buiten hun oevers getreden en tienduizenden huizen staan blank. Grote delen van de belangrijkste snelweg in Vietnam zijn weggespoeld. De Vietnamese overheid heeft noodhulp naar de vijf getroffen provincies gebracht.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 14:37:39 #21
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_87246208
Subtropical depression forms in western Atlantic

quote:
– Wed Oct 6, 4:55 am ET
MIAMI – The National Hurricane Center says a subtropical depression has formed over the western Atlantic north of Puerto Rico.
The depression has maximum sustained winds Wednesday near 35 mph (55 kph). Slow strengthening is expected and it could become a tropical storm later in the day.
The depression is located about 270 miles (435 kilometers) north-northwest of San Juan, Puerto Rico, and is moving northwest near 8 mph (13 kph).
Addition heavy rainfall from the depression is possible in the northern Leeward Islands and Puerto Rico during the next day or so.
be nice or go away
pi_87264231
quote:
De winter slaat de laatste dagen flink toe in het noorden van Canada. Op het meetpunt Eureka, gelegen op Ellesmere Island in het territorium Nunavut, is tijdens de afgelopen 24 uur een minimumtemperatuur van -25,7º geregistreerd. De maximumtemperatuur bedroeg -16,5º. Extreem zijn deze waarden overigens niet: op 25 september 1961 werd in Eureka al eens -31,7º gemeten. Het is in Eureka, de op twee na (Alert en Nord op Groenland) noordelijkste permanent bewoonde plaats ter wereld, overigens al langere tijd vorstig. De laatste keer dat het kwik boven het vriespunt uitkwam dateert van 10 september. De jaarextremen in Eureka lopen uiteen van -55,3º in februari 1979 tot 20,0º in juli 2003.
bron

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-10-2010 21:51:12 ]
  Moderator zondag 10 oktober 2010 @ 17:49:03 #23
8781 crew  Frutsel
pi_87389432
quote:
Dodental Vietnam stijgt tot boven de zestig
De overstromingen in het centrum van Vietnam hebben al aan 64 mensen het leven gekost. Negentien anderen zijn vermist, zo blijkt uit een nieuwe balans van de autoriteiten. Eerder was er sprake van 49 doden.

Ongeveer 100.000 Vietnamezen hebben door de overstromingen te kampen met een tekort aan drinkbaar water en zowat 6.300 hectare land raakte zwaar vervuild. De materiële schade wordt geschat op 110 miljoen dollar
  maandag 11 oktober 2010 @ 13:52:13 #24
145755 kahaarin
You are my sunshine......
pi_87416738
Filmpje in bron.
quote:
In de staat Queensland is sinds zondag bijna 30 centimeter regen gevallen. Door het noodweer werden wegen rondom de stad Brisbane afgezet en zitten duizenden mensen zonder elektriciteit.
be nice or go away
pi_87642687
Overstromingen en sneeuw teisteren New South Wales in Australië

De regering van de Australische deelstaat New South Wales heeft sommige delen van het gebied tot een rampgebied uitgeroepen nadat daar lelijk huis is gehouden door overstromingen en sneeuw, zo heeft de televisiezender ABC vandaag gemeld.

De overstromingen waren het gevolg van een slecht weer dat het oosten van Australië in de nacht van vrijdag op zaterdag teisterde. Meer dan 200 mensen dienden vanwege overstromingen uit hun huis te worden geëvacueerd.

In de zuidelijk gelegen stad Culcairn is er vrees voor nog meer overstromingen. (belga/ka)

HLN
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')