Ruud_Kawasaki | zaterdag 14 augustus 2010 @ 03:13 |
Waar in Nederland (liefst omgeving Amsterdam) kan je de grote pretzels vinden die in Amerika bij kraampjes wordt verkocht. Ik bedoel dus niet de kleine harde, maar de grote zachte. ![]() ![]() | |
Casualty | zaterdag 14 augustus 2010 @ 03:17 |
En wat doe je daarop ? | |
Lienzz | zaterdag 14 augustus 2010 @ 03:17 |
Pretzels komen oorspronkelijk uit Duitsland, niet uit Amerika. De Pretzels in Amerika smaken ook anders. Voor zover ik weet verkopen ze die niet echt in NL, maar zul je toch de grens over moeten. In Duitsland kan je ze bij iedere bakker/supermarkt verkrijgen. En als ze nog warm zijn smaken ze het beste | |
Lienzz | zaterdag 14 augustus 2010 @ 03:18 |
quote:boter | |
Ruud_Kawasaki | zaterdag 14 augustus 2010 @ 03:19 |
quote:Niks.. die dingen zijn rete zout.. maar wel lekker | |
Pietverdriet | zaterdag 14 augustus 2010 @ 08:47 |
![]() In heel Duitsland wel te koop, maar hoe zuidelijker je komt hoe beter. Heerlijk met wat boter of gewoon zo. Was tijdens mijn tijd in Beieren mijn lievelingsontbijt. In München kent men ook een veel grotere soort ![]() Die eet je in de Biergarten daar lekker met wat Obazda ![]() De korst is wat leerachtig op een goeie manier, dat komt omdat ze in loog (waterige natronloog oplossing) worden gedompeld voordat ze worden gebakken. | |
GeelSuperKuiken | zaterdag 14 augustus 2010 @ 10:16 |
als je het zo ziet vind ik ze er ranzig uit zien.. Maar ze zullen vast wel lekker zijn ![]() | |
Mr-Z | zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:11 |
Idd de Laugen bretzeln zoals Piet hiervoor al zei zal je niet snel vinden bij Nederlandse bakkers. Dit omdat Loog door de warenwet verboden is om te gebruiken in de voedselbereiding. Nou is de loog natuurlijk allang vervlogen na het bakken, maar het in huis hebben van deze bijtende substantie is helaas niet toegestaan. Nou heb je wel enkele bakkers die dit wel doen maar lopen het risico een boete te krijgen. Het maken van een perfecte Bretzel zal een Nederlandse bakker ook niet snel onder de knie krijgen. Als je de bretzel ook maar enkele seconden te lang in de loog houdt zal deze al veel te donker bakken. Iedere deelstaat heeft zijn eigen manier van "knopen" van de bretzel. De bretzel staat voor twee armen kruislings met de handen op de schouders. Zo werd er oorspronkelijk gebeden. Ze werden tijdens de vasten periode gegeten. Een ander verhaal is een bakkersknecht die zijn leven lang al voor een bakker werkte kreeg de opdracht om een brood te maken waar de zon 3x doorheen kan schijnen. Als dit lukte mocht hij met pensioen. En zo zijn er meerdere verhalen over de bretzels te vinden. | |
FutureFairytale | zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:19 |
ik kreeg een zoute pretzel nog vers en warm in stukjes met cheddarsaus als dip... heeerlijk ontbijt ![]() | |
Mr-Z | zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:29 |
http://www.backstube-mack.de/daher-kommts/videos.html (rechtse video) Hier een video zoals in Duitsland de meeste bretzels gemaakt worden (gekoeld als deegstuk naar de filialen gebracht) | |
Beauregard | zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:49 |
Droge meuk. Begrijp de populariteit in de VS van het ding niet zo. | |
Bortecinem | zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:17 |
Ik ben gek op die dingen! Een tijd terug heb ik diverse pogingen gedaan om een echte Duitse pretzel na te bootsen maar tevergeefs. En verder verkopen ze volgens mij geen pretzels in Nederland. ![]() | |
Mr-Z | zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:26 |
quote:Hoe dichter bij de duitse grens, hoe meer kans je maakt.... | |
Bortecinem | zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:29 |
quote:Ik woon dicht bij de Duitse grens, maar toch nergens een pretzel te bekennen. ![]() | |
golfer | zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:50 |
quote:Gewoon in Amsterdam bij http://www.brezel.nl/ | |
Ruud_Kawasaki | zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:59 |
quote:nice! Thanks! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 augustus 2010 @ 13:20 |
Had er door dit topic ineens zo een zin in dat ik er bij de Bäckerei maar 2 gehaald heb. Heerlijk met boter gegeten | |
Erasmo | zaterdag 14 augustus 2010 @ 16:15 |
Toch ben ik benieuwd wie er op het idee is gekomen om zijn brood eerst in loog te dippen alvorens hij het bakte ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 14 augustus 2010 @ 17:04 |
quote:Heinz Bäcker (1723-1789) | |
LastRequest | zaterdag 14 augustus 2010 @ 19:16 |
Oh heerlijk... Wil er ook graag weer eens eten.. Enig idee in Nijmegen? (Heb geen auto of wat dan ook dus de grens over is niet heel makkelijk) | |
dalaiblama | zaterdag 14 augustus 2010 @ 20:35 |
Turkse bakkers! Althans hier in Utrecht liggen ze en masse. Met of zonder zout, met rozemarijn, met tijm, met gedroogde tomaat erin. Echt tientallen soorten. Ze zijn huge. Ik waag me er niet aan, want het lijkt me door de vorm iets te makkelijk weg eten. | |
The_Hives | zondag 15 augustus 2010 @ 12:51 |
quote:wat is dit dan? http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_15328.htm ![]() | |
Pietverdriet | zondag 15 augustus 2010 @ 12:56 |
quote:Dat is om zelf af te bakken en een redelijk alternatief | |
sinterklaaskapoentje | zondag 15 augustus 2010 @ 12:57 |
Duitse Bretzels, mijn oma woont daar en das altijd weer een bazenontbijt ![]() | |
dalaiblama | donderdag 19 augustus 2010 @ 18:17 |
quote:Ik heb 4 dozen meegenomen uit het vriesvak. Deze zijn ECHT lekker. Had ik niet verwacht. Ze worden ook mooi bruin en glanzend en erg fijn dat de zoutbrokken apart in een zakje zitten. | |
dalaiblama | donderdag 19 augustus 2010 @ 18:18 |
Ze liggen bij de LIdl dus. In het vriesvak! ( ivm de Duitse weken ) | |
Pietverdriet | donderdag 19 augustus 2010 @ 18:40 |
quote:Jep, zijn niet slecht, haal ze zelf ook wel eens, in Duitsland liggen ze in praktisch iedere supermarkt | |
Terpentin07 | donderdag 19 augustus 2010 @ 20:17 |
Ik ben morgen te vinden in de lidl.Spätzle en bretzel inslaan!!! | |
charon | donderdag 19 augustus 2010 @ 20:28 |
Yum, Breze met Schmalz ![]() Obazda ook prima trouwens, maar toch.. Maar ze moeten wel vers zijn, neemt snel vocht op en wordt dan zacht. | |
Pietverdriet | donderdag 19 augustus 2010 @ 20:30 |
quote:Gaenzeschmalz oder Griebenschmalz? | |
Pietverdriet | donderdag 19 augustus 2010 @ 20:30 |
quote:Ja met vochtig weer is het echt ellende. | |
charon | donderdag 19 augustus 2010 @ 20:36 |
Grieben ![]() Andechser Dunkles er bij, en lekker in de Biergarten zitten. Had al eens een bakkersvrouw ietwat beledigd door om vijf uur 's middags te vragen of ze nog verse Brezen hadden. Hoe kon ik er aan twijfelen. Bij amerikaanse pretzels moet ik alleen maar aan 'Snyders Original from Hanover' denken, die je daar op lokale vluchten als 'snack' aangeboden krijgt. Heeft met Breze niets te maken natuurlijk. | |
Mula | vrijdag 20 augustus 2010 @ 19:09 |
quote:Oh, die zijn zo afgrijselijk lekker! 8 Stuks voor ¤1.75 geloof ik. Aanrader! Edit; in Duitsland dus, geen idee wat ze kostenb ij de Lidl. | |
Perruche | vrijdag 20 augustus 2010 @ 22:49 |
Vandaag na eeuwen een verse gehaald in Dresden... heerlijk! Morgenochtend ééntje halen in het dorp hier ![]() | |
Mirjam | vrijdag 1 oktober 2010 @ 18:45 |
vorige week voor het eerst een echte duitse brezel op, ik vond de buitenkant echt smaken naar die kleine zoutjes ![]() | |
Tourniquet | zondag 3 oktober 2010 @ 13:11 |
quote:Op Wikipedia staat een verhaal dat de pretzels ooit per ongeluk in een vat natronloog (voor schoonmaak) terecht waren gekomen. quote: |