Hoe dichter bij de duitse grens, hoe meer kans je maakt....quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 12:17 schreef Bortecinem het volgende:
Ik ben gek op die dingen! Een tijd terug heb ik diverse pogingen gedaan om een echte Duitse pretzel na te bootsen maar tevergeefs. En verder verkopen ze volgens mij geen pretzels in Nederland.
Ik woon dicht bij de Duitse grens, maar toch nergens een pretzel te bekennen.quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 12:26 schreef Mr-Z het volgende:
[..]
Hoe dichter bij de duitse grens, hoe meer kans je maakt....
Gewoon in Amsterdam bij http://www.brezel.nl/quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 03:13 schreef Ruud_Kawasaki het volgende:
Waar in Nederland (liefst omgeving Amsterdam) kan je de grote pretzels vinden die in Amerika bij kraampjes wordt verkocht. Ik bedoel dus niet de kleine harde, maar de grote zachte.![]()
[ afbeelding ]
nice! Thanks!quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 12:50 schreef golfer het volgende:
[..]
Gewoon in Amsterdam bij http://www.brezel.nl/
Heinz Bäcker (1723-1789)quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 16:15 schreef Erasmo het volgende:
Toch ben ik benieuwd wie er op het idee is gekomen om zijn brood eerst in loog te dippen alvorens hij het bakte
wat is dit dan?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 12:29 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Ik woon dicht bij de Duitse grens, maar toch nergens een pretzel te bekennen.
Dat is om zelf af te bakken en een redelijk alternatiefquote:Op zondag 15 augustus 2010 12:51 schreef The_Hives het volgende:
[..]
wat is dit dan?
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_15328.htm
Ik heb 4 dozen meegenomen uit het vriesvak. Deze zijn ECHT lekker. Had ik niet verwacht. Ze worden ook mooi bruin en glanzend en erg fijn dat de zoutbrokken apart in een zakje zitten.quote:Op zondag 15 augustus 2010 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is om zelf af te bakken en een redelijk alternatief
Jep, zijn niet slecht, haal ze zelf ook wel eens, in Duitsland liggen ze in praktisch iedere supermarktquote:Op donderdag 19 augustus 2010 18:17 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Ik heb 4 dozen meegenomen uit het vriesvak. Deze zijn ECHT lekker. Had ik niet verwacht. Ze worden ook mooi bruin en glanzend en erg fijn dat de zoutbrokken apart in een zakje zitten.
Gaenzeschmalz oder Griebenschmalz?quote:Op donderdag 19 augustus 2010 20:28 schreef charon het volgende:
Yum, Breze met Schmalz
Obazda ook prima trouwens, maar toch..
Ja met vochtig weer is het echt ellende.quote:Op donderdag 19 augustus 2010 20:28 schreef charon het volgende:
.
Maar ze moeten wel vers zijn, neemt snel vocht op en wordt dan zacht.
Oh, die zijn zo afgrijselijk lekker! 8 Stuks voor ¤1.75 geloof ik. Aanrader!quote:Op donderdag 19 augustus 2010 18:17 schreef dalaiblama het volgende:
[..]
Ik heb 4 dozen meegenomen uit het vriesvak. Deze zijn ECHT lekker. Had ik niet verwacht. Ze worden ook mooi bruin en glanzend en erg fijn dat de zoutbrokken apart in een zakje zitten.
Op Wikipedia staat een verhaal dat de pretzels ooit per ongeluk in een vat natronloog (voor schoonmaak) terecht waren gekomen.quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 16:15 schreef Erasmo het volgende:
Toch ben ik benieuwd wie er op het idee is gekomen om zijn brood eerst in loog te dippen alvorens hij het bakte
quote:The custom of using lye in baking is thought to have evolved by accident in the 19th century. A baker dropped a tray of pretzels ready for baking into a trough of lye, which was used for cleaning and disinfecting baking utensils. After baking the pretzels nevertheless, the appealing colour and renowned flavour was discovered.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |