abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85270127
Waar in Nederland (liefst omgeving Amsterdam) kan je de grote pretzels vinden die in Amerika bij kraampjes wordt verkocht. Ik bedoel dus niet de kleine harde, maar de grote zachte. *;

pi_85270183
En wat doe je daarop ?
pi_85270185
Pretzels komen oorspronkelijk uit Duitsland, niet uit Amerika.
De Pretzels in Amerika smaken ook anders. Voor zover ik weet verkopen ze die niet echt in NL, maar zul je toch de grens over moeten. In Duitsland kan je ze bij iedere bakker/supermarkt verkrijgen.
En als ze nog warm zijn smaken ze het beste
En dat kan zomaar.....?
pi_85270187
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 03:17 schreef Casualty het volgende:
En wat doe je daarop ?
boter
En dat kan zomaar.....?
pi_85270204
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 03:17 schreef Casualty het volgende:
En wat doe je daarop ?
Niks.. die dingen zijn rete zout.. maar wel lekker
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 08:47:16 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85271866

In heel Duitsland wel te koop, maar hoe zuidelijker je komt hoe beter.
Heerlijk met wat boter of gewoon zo. Was tijdens mijn tijd in Beieren mijn lievelingsontbijt.
In München kent men ook een veel grotere soort

Die eet je in de Biergarten daar lekker met wat Obazda


De korst is wat leerachtig op een goeie manier, dat komt omdat ze in loog (waterige natronloog oplossing) worden gedompeld voordat ze worden gebakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85272628
als je het zo ziet vind ik ze er ranzig uit zien.. Maar ze zullen vast wel lekker zijn :Y
---- wie weet hier iets leuks, liefs neer te zetten, ik ben inspiratieloos ;( ---
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:11:41 #8
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_85273562
Idd de Laugen bretzeln zoals Piet hiervoor al zei zal je niet snel vinden bij Nederlandse bakkers. Dit omdat Loog door de warenwet verboden is om te gebruiken in de voedselbereiding. Nou is de loog natuurlijk allang vervlogen na het bakken, maar het in huis hebben van deze bijtende substantie is helaas niet toegestaan. Nou heb je wel enkele bakkers die dit wel doen maar lopen het risico een boete te krijgen. Het maken van een perfecte Bretzel zal een Nederlandse bakker ook niet snel onder de knie krijgen. Als je de bretzel ook maar enkele seconden te lang in de loog houdt zal deze al veel te donker bakken.

Iedere deelstaat heeft zijn eigen manier van "knopen" van de bretzel.

De bretzel staat voor twee armen kruislings met de handen op de schouders. Zo werd er oorspronkelijk gebeden. Ze werden tijdens de vasten periode gegeten.

Een ander verhaal is een bakkersknecht die zijn leven lang al voor een bakker werkte kreeg de opdracht om een brood te maken waar de zon 3x doorheen kan schijnen. Als dit lukte mocht hij met pensioen.

En zo zijn er meerdere verhalen over de bretzels te vinden.
pi_85273746
ik kreeg een zoute pretzel nog vers en warm in stukjes met cheddarsaus als dip... heeerlijk ontbijt :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 11:29:54 #10
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_85274027
http://www.backstube-mack.de/daher-kommts/videos.html (rechtse video)
Hier een video zoals in Duitsland de meeste bretzels gemaakt worden (gekoeld als deegstuk naar de filialen gebracht)
pi_85274493
Droge meuk.

Begrijp de populariteit in de VS van het ding niet zo.
pi_85275197
Ik ben gek op die dingen! Een tijd terug heb ik diverse pogingen gedaan om een echte Duitse pretzel na te bootsen maar tevergeefs. En verder verkopen ze volgens mij geen pretzels in Nederland. ;(
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:26:44 #13
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_85275417
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 12:17 schreef Bortecinem het volgende:
Ik ben gek op die dingen! Een tijd terug heb ik diverse pogingen gedaan om een echte Duitse pretzel na te bootsen maar tevergeefs. En verder verkopen ze volgens mij geen pretzels in Nederland. ;(
Hoe dichter bij de duitse grens, hoe meer kans je maakt....
pi_85275493
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 12:26 schreef Mr-Z het volgende:

[..]

Hoe dichter bij de duitse grens, hoe meer kans je maakt....
Ik woon dicht bij de Duitse grens, maar toch nergens een pretzel te bekennen. :{
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 12:50:46 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_85276023
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 03:13 schreef Ruud_Kawasaki het volgende:
Waar in Nederland (liefst omgeving Amsterdam) kan je de grote pretzels vinden die in Amerika bij kraampjes wordt verkocht. Ik bedoel dus niet de kleine harde, maar de grote zachte. *;

[ afbeelding ]
Gewoon in Amsterdam bij http://www.brezel.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_85276363
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 12:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Gewoon in Amsterdam bij http://www.brezel.nl/
nice! Thanks! :D _O_
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 13:20:25 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85277058
Had er door dit topic ineens zo een zin in dat ik er bij de Bäckerei maar 2 gehaald heb. Heerlijk met boter gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 16:15:22 #18
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85281480
Toch ben ik benieuwd wie er op het idee is gekomen om zijn brood eerst in loog te dippen alvorens hij het bakte :P
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 17:04:33 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85282529
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 16:15 schreef Erasmo het volgende:
Toch ben ik benieuwd wie er op het idee is gekomen om zijn brood eerst in loog te dippen alvorens hij het bakte :P
Heinz Bäcker (1723-1789)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85285511
Oh heerlijk... Wil er ook graag weer eens eten.. Enig idee in Nijmegen?
(Heb geen auto of wat dan ook dus de grens over is niet heel makkelijk)
The rock candy's melted, only diamonds now remain
pi_85287641
Turkse bakkers!
Althans hier in Utrecht liggen ze en masse. Met of zonder zout, met rozemarijn, met tijm, met gedroogde tomaat erin. Echt tientallen soorten.
Ze zijn huge. Ik waag me er niet aan, want het lijkt me door de vorm iets te makkelijk weg eten.
  zondag 15 augustus 2010 @ 12:51:54 #22
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_85304911
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 12:29 schreef Bortecinem het volgende:

[..]

Ik woon dicht bij de Duitse grens, maar toch nergens een pretzel te bekennen. :{
wat is dit dan?

http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_15328.htm

:P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zondag 15 augustus 2010 @ 12:56:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85305028
quote:
Dat is om zelf af te bakken en een redelijk alternatief
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 15 augustus 2010 @ 12:57:27 #24
108371 sinterklaaskapoentje
Wie komt er alle jaren...
pi_85305056
Duitse Bretzels, mijn oma woont daar en das altijd weer een bazenontbijt :9
:')
pi_85482704
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is om zelf af te bakken en een redelijk alternatief
Ik heb 4 dozen meegenomen uit het vriesvak. Deze zijn ECHT lekker. Had ik niet verwacht. Ze worden ook mooi bruin en glanzend en erg fijn dat de zoutbrokken apart in een zakje zitten.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')