bronquote:ENSCHEDE - In een van de ziekenhuizen in Twente is de gevreesde superbacterie opgedoken. Een patiënt is besmet met de darmbacterie met het NDM-1 enzym.
De bacterie is eigenlijk met geen enkele antibiotica nog te bestrijden. De patiënt is niet in levensgevaar. Het laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek (Labmicta) wil niet zeggen om welk ziekenhuis het gaat. Zowel het MST (Enschede/Oldenzaal) als de Ziekenhuis Groep Twente (Almelo/Hengelo) ontkennen dat bij een van hun patiënten de superbacterie is gevonden.
De superbacterie is gevaarlijk, omdat die ongevoelig (resistent) is voor nagenoeg alle antibiotica. Patiënten met een zwakke gezondheid kunnen daardoor aan de besmetting overlijden.
De bewuste Twentse patient is ‘voor 99 procent zeker besmet met de superbacterie NMD-1’, zegt arts Naswan al Naiemi van het Laboratorium Microbiologie Twente Achterhoek (Labmaicta). In theorie kan het ook nog om een gelijksoortige resistente bacterie gaan.
Niettemin gaat de microbioloog niet meer voor een 100 procent bevestiging. „Dat uitzoeken is een zeer complexe en dure procedure. Voor de behandeling maakt het niet uit. We gaan voor zekerheid, en kiezen gewoon een behandeling die bij de superbacterie past.”
De betrokken patiënt wordt geisoleerd verpleegd van anderen. Hij of zij verkeerd niet in levensgevaar en ligt niet op de intensive care.
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:21 schreef KingOfMars het volgende:
Geen risico nemen en Twente isoleren. En nuken.
Vaccins zijn gericht tegen virussen. Bacteriën zijn iets totaal anders.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:20 schreef Revolution-NL het volgende:
PANIEK!!!
Zijn er al vaccins besteld? Wellicht kunnen we het vaccin van de overhypte mexicaanse griep gebruiken
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:21 schreef KingOfMars het volgende:
Geen risico nemen en Twente isoleren. En nuken.
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:21 schreef KingOfMars het volgende:
Geen risico nemen en Twente isoleren. En nuken.
ik hoop dat die patient in Deventer ligtquote:
Maakt mij dat nou uit.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:53 schreef rulerofdeath het volgende:
[..]
ik hoop dat die patient in Deventer ligt
Dat enzym maakt de bacterie wel zelf aan. Dus het is er gewoon onderdeel van.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:33 schreef FreezePop het volgende:
Trouwens, het is geen bacterie maar een enzym dat zich óp de bacterie plakt die daardoor weer resistent wordt tegen antibiotica, een soort upgrade zeg maar.
ik heb nog niets gehoord over een ziekenhuisbrandquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:56 schreef Armageddon het volgende:
Hebben ze die gozer die dat heeft al in de brand gestoken??
Ja ik bedoel, als een varken ook maar iets heeft dan gaat gelijk de fik er in. Heeft een mens wat dan houden we gewoon de naam van het ziekenhuis geheim.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:57 schreef rulerofdeath het volgende:
[..]
ik heb nog niets gehoord over een ziekenhuisbrand
ik heb het artikel niet geschrevenquote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:59 schreef eigendeegcookie het volgende:
verkeerd niet in levensgevaar = verkeerd
mja, waarom zou je op zich de naam van het ziekenhuis vrij geven? de patiënt ligt geïsoleerd.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 22:01 schreef Armageddon het volgende:
[..]
Ja ik bedoel, als een varken ook maar iets heeft dan gaat gelijk de fik er in. Heeft een mens wat dan houden we gewoon de naam van het ziekenhuis geheim.
Deventer is geen Twentequote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:53 schreef rulerofdeath het volgende:
[..]
ik hoop dat die patient in Deventer ligt
Het gen dat codeert voor het NDM-1 enzym kan overgebracht worden van bacterie naar bacterie, dus het kan van buitenaf komen. Bijvoorbeeld door conjugatie (plasmide-overdracht), maar een andere manier van genoverdracht is ook mogelijk. Eén resistente bacterie kan dus in principe alle E. coli in jouw darmkanaal 'upgraden', zoals FreezePop al zo mooi zei. Deze voor de bacterie zeer gunstige mutatie lijkt me niet bepaald common, dus genetische uitwisseling is dé manier waarop resistente bacteriën in aantallen kunnen toenemen. Dat alle bacteriën opeens dit gen zelf aanmaken lijkt me sterk. FreezePop heeft dus bijna gelijk (los van het feit dat het gen overgedragen wordt en niet het enzym).quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:55 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Dat enzym maakt de bacterie wel zelf aan. Dus het is er gewoon onderdeel van.
Je hebt ook vaccines tegen bacteriële infecties bijv. tetanusinjectie en pneumococcen en haemophilus-Influenzae vaccins.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 21:22 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Vaccins zijn gericht tegen virussen. Bacteriën zijn iets totaal anders.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |