abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:07:53 #1
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4235951
Ik probeerde dus weer eens te "koken" gister... en het kwam er dus om neer dat ik gehaktballen wilde maken. Maar ik had echt geen idee wat voor kruiden of iets dergelijks je er doorheen kan doen. Uiteindelijk heb ik 'r maar wat peper overheen gedaan en die gehaktballen in de tomatensaus geflikkerd, die eigenlijk bedoeld is voor pasta.

Anyway,

weet iemand misschien lekkere variaties die je kan maken met gehakt

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4235975
mn ma doet er wel es stukjes ui in wat erg lekker smaakt... verder hetzelfde als normale gehaktbal. misschien staan er in een kookboek nog variaties?
pi_4235995
Variatietip:

Snij een ui heel fijn, gooi dit bij het gehakt. Doe er een zo'n klein blikje tomatenpuree bij. Peper, zout. Schepje kerriepoeder. Een ei. Verkruimel een beschuit. Eventueel een schepje sambal.
Goed mengen en maak ballen van ongeveer 100 tot 125 gram. Ballen in boter of olijfolie braden (combinatie kan ook). Regelmatig de ballen deels omdraaien voor gelijkmatige bruining. Uit de pan halen en op keukenpapier uitlekken.

Eet smakelijk.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:16:19 #4
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236009
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:14 schreef Lucille het volgende:
Variatietip:

Snij een ui heel fijn, gooi dit bij het gehakt. Doe er een zo'n klein blikje tomatenpuree bij. Peper, zout. Schepje kerriepoeder. Een ei. Verkruimel een beschuit. Eventueel een schepje sambal.
Goed mengen en maak ballen van ongeveer 100 tot 125 gram. Ballen in boter of olijfolie braden (combinatie kan ook). Regelmatig de ballen deels omdraaien voor gelijkmatige bruining. Uit de pan halen en op keukenpapier uitlekken.

Eet smakelijk.


Hey thanx, there's more to the gehaktbal

Ik ben zelf eigenlijk een hele lastige eter, dus ik weet ook niet wat lekker is en wat goed te combineren is

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4236016
Oosterse variatietip:

Scheutje sojasaus erbij en geroosterde sesamzaadjes toevoegen.

Wat ook wel aardig is, dat is een gekookt ei (klein formaat en niet te lang gekookt, denk een minuut of 3 a 4 zodat eiwit hard is maar eigeel nog niet) van een laagje gehakt voorzien en dat geheel braden.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236029
Stroganoff kruiden van Silvo.
Niet erg origineel, maar wel zo makkelijk en best lekker.
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:22:33 #7
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_4236039
mijn moeder doet er altyd stukken brood (korst) door heen, je proeft ze in de gehaktbal zelf bijna nie meer, maar ook stukken ui vaak, en die zijn suuuuuuuuupaaaar lekkur
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_4236046
Recept van Floor van der Windt-Dijselijnck (laten we hopen dat ze niet gaat zeuren over copyright). Op haar website kan je veel recepten vinden.

http://people.zeelandnet.nl/vdwindt/koken/koken.htm


Nodig:
500 gr gehakt half om half 75 gr gekookte aardappelen (fijn geprakt) 1 klein eitje 1 theelepel keukenzout 1 mespunt peper 1 mespunt nootmuskaat 1 mespunt foelie bloem

Alle ingrediënten (bloem uitgezonderd) worden door elkaar gekneed. Het geheim zit 'm in de aardappelen waardoor de ballen zo lekker rul blijven. De ballen worden een keer door bloem gewenteld en daarna een half uurtje in de koelkast gezet, zodat het deeg tot rust kan komen.
Tenslotte worden de ballen onder schuin deksel in de bruisende boter (50 gram is genoeg) gaar en bruin gebraden in ongeveer 20 minuten. De jus maak ik af door een theelepel tomatenketchup aan de bakboter toe te voegen, even door bakken en tenslotte water in de pan gieten. Binden naar wens met allesbinder of maïzena.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:25:03 #9
15638 DaRealMac
ondertitels zijn suf
pi_4236055
Blikje geconcentreerde tomatenpuree, fijngesneden uitjes, Maggi, ei, Tabasco, peper, zout, paprikapoeder, of een pre-mix zakje (zoals de al genoemde stroganoff), paneermeel, en dan braden in olie of boter.
I cannot help but notice that there is no problem between us that cannot be solved by your departure
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:25:05 #10
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236057
dat klinkt wel goed..

hoe bedenken ze het

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:28:13 #11
27654 back2earth
Out Of Order
pi_4236082
Ik kreeg hier laatst echt heeerlijke italiaans smakende gehaktballen!!

Men vader had er een kruidenmix van het merk 'Silvo' doorheen gedaan.
Nu blijken er ooknog veel verschillende smaken mixen te zijn daarvan
Maar de italiaanse mix is echt het lekkerst!!

echte aanrader!!!
Ik heb gelijk weer honger

Loving Nohr
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:30:51 #12
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236096
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:28 schreef back2earth het volgende:
Ik kreeg hier laatst echt heeerlijke italiaans smakende gehaktballen!!

Men vader had er een kruidenmix van het merk 'Silvo' doorheen gedaan.
Nu blijken er ooknog veel verschillende smaken mixen te zijn daarvan
Maar de italiaanse mix is echt het lekkerst!!

echte aanrader!!!
Ik heb gelijk weer honger


zijn silvo die oranje zakjes?
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4236105
Ik zou bijna nog vergeten om te vermelden dat knoflook ook erg lekker is in de gehaktbal.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236111
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:30 schreef Qarinx het volgende:

[..]

zijn silvo die oranje zakjes?


Yes!

Het Silvo assortiment is onderverdeeld in 7 groepen met ieder zijn eigen kleurcodering:
Gehakt: oranje / geel
Kip: beige
Vlees: lichtblauw
Snacks: geel
Vis: donkerblauw
Maaltijden: lila
Seizoensmixen: groen (zomer: lichtgroen - winter: donkergroen)

[Dit bericht is gewijzigd door Lucille op 18-05-2002 22:36]

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:34:43 #15
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_4236124
Wat ik heel lekker vind is gewoon wat gehakt-compleetmix, knoflook, ui, mais en sambal erdoorheen.
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:35:03 #16
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_4236127
Nu het toch over gehaktballen gaat... Hoe zorg je dat ze niet uit elkaar vallen? Want daar heb ik altijd last van.
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:36:12 #17
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236141
Wat ik wel weet is dat m'n moeder er soms witte wijn of bier doorheen gooit
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:37:08 #18
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236149
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:32 schreef Lucille het volgende:

[..]

[afbeelding]

Yes!

[afbeelding]

Het Silvo assortiment is onderverdeeld in 7 groepen met ieder zijn eigen kleurcodering:
Gehakt: oranje / geel
Kip: beige
Vlees: lichtblauw
Snacks: geel
Vis: donkerblauw
Maaltijden: lila
Seizoensmixen: groen (zomer: lichtgroen - winter: donkergroen)


Eeh, volgens mij bedoelde ik niet..

* Qarinx rent naar de keuken om ff te kijken wat wij nou hadden liggen

[Dit bericht is gewijzigd door Qarinx op 18-05-2002 22:37]

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4236153
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:35 schreef Jojogirl het volgende:
Nu het toch over gehaktballen gaat... Hoe zorg je dat ze niet uit elkaar vallen? Want daar heb ik altijd last van.
Beschuit verkruimelen (of paneermeel erbij met een theelepel bloem) plus een ei. Dat is de truuk.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:38:34 #20
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236174
Ow, tis wel Silvo...maar dan een heel klein zakje..
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:39:45 #21
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236186
Kan je ze beter in olijfolie of boter bakken??

Die van mij zagen er gister of heel licht uit of aangebrand.. maar niet zo mooi bruin

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:46:35 #22
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_4236274
In boter wordt vlees mooier bruin dan in olie.
pi_4236297

Op de Silvo staan trouwens een heleboel recepten.

GEHAKTSTOOFPOTJE

Ingrediënten
Voor 4 personen
1 grote ui, 1 grote komkommer, 2 rode paprika's, 1 groene paprika, 500 g gehakt, Silvo kruidenmix voor gehakt Tuinkruiden, 1 ei, 4 el olie, ½ tl premium oregano, 1 tl premium bieslook,
2 el maïzena en ½ dl water.

Voorbereiding
Ui pellen en klein snijden.
Schil komkommer, in lengte halveren, zaad-jes verwijderen en in stukjes van ± 1 cm snijden. Paprikas wassen, van zaadlijsten ontdoen en in blokjes snijden

Bereidingswijze
Gehakt, kruidenmix en ei door elkaar kneden en 20 balletjes van draaien.
Olie verhitten, gehaktballetjes in ± 8 min. rondom bruin bakken. Schep balletjes met schuimspaan uit pan en leg ze op bord.
Voeg ui, paprika en komkommer aan bak-vet toe, ± 5 min. zachtjes laten bakken. Ge-haktballetjes, oregano en bieslook erbij doen en 10 min. in gesloten pan zachtjes la-ten stoven. Roer maïzena met water tot pap-je, toevoegen en blijf roeren tot vocht ge-bonden is.

Serveertip
Gekookte rijst.

---------------------------------------------------------

OOSTERS GEHAKTGERECHT

Ingrediënten
Voor 3 personen
2 uien,1 prei, 250 g wortels, 1 el boter of margarine,1 el sambal oelek, 250 g rundergehakt,1 tl gemalen koriander-zaad,½ tl gemalen komijnzaad,½ tl gemalen gemberwortel,½ tl knoflookpoeder,1 el ket-jap manis,1 el sherry,2 el crème fraîche

Voorbereiding
Snijd uien klein. Snijd prei in smalle ringen. Rasp wortels.

Bereidingswijze
Verhit boter of margarine in braadpan en sambal oelek even fruiten. Voeg gehakt toe en in ± 5 min. rul bakken.
Doe korianderzaad, komijnzaad, gember-wortel, knoflookpoeder, ketjap en sherry erbij en alles goed door elkaar roeren.
Voeg ui, prei en geraspte wortel toe, 5 min. mee laten bakken. Roer crème fraîche erdoor.

Serveertip
Witte rijst.

---------------------------------------------------------

GEHAKTBALLETJES IN ROOMKAAS-SAUS

Ingrediënten
Voor 4 personen
350 g rundergehakt,1 ui,2 el ketjap manis,½ tl paprikapoeder,½ tl noot-muskaat,½ witte peper,zout,2 el boter of margarine,1 pakje verse kruidenroomkaas (150 g),1 kopje melk,1 tl premium bieslook

Voorbereiding

Bereidingswijze
Pel en rasp ui. Meng gehakt met geraspte ui, ketjap, specerijen en zout naar smaak. Maak kleine balletjes ter grootte van walnoot.Bak balletjes in 15 min. rondom bruin in 2 el boter en uit pan nemen.Voeg roomkaas aan bakvet toe en zet vuur laag. Schenk er al roerende melk bij, zodat dikke gebonden saus ontstaat. Bieslook erdoor roeren. Doe gehaktballetjes bij saus en goed mengen.

Serveertip
Gekookte rijst en snijboontjes.

---------------------------------------------------------

GEHAKTBALLEN

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 sjalotje of ¼ part ui, 1 tl margarine of bakproduct, 250 g gehakt, 2 el koffiemelk of room, 1½ el paneermeel, zout,witte peper uit de molen, nootmuskaat, 1 tl premium bieslook, ½ tl premium peterselieblad, 40 g margarine of bakproduct.
Voor 4 pers: in plaats van koffiemelk of room: 1 ei. Verdubbel de overige ingrediënten.

Voorbereiding

Bereidingswijze
Sjalotje pellen en fijnsnijden (of 1/4 part ui fijnsnijden). Margarine of bakproduct verhitten en de ui 2 min. fruiten. Doe het gehakt in een kom met het gefruite uitje, koffiemelk of room, paneermeel, zout, nootmuskaat en bieslook en maal er witte peper boven. Kneed alles goed door elkaar tot een samenhangend geheel. Vorm er (met natgemaakte handen) 2 of 3 ballen van.
Rol de ballen eventueel door paneermeel.
Verhit margarine of bakproduct in een braadpan en wacht tot het schuim wegtrekt.
Bak de gehaktballen rondom bruin. Draai het vuur laag en braad de gehaktballen (met het deksel op de pan) in ca. 20 min. gaar. Af en toe omdraaien.
Voor de jus: roer 1 tl tomatenpuree en 2 el water door het braadvet. Draai het vuur hoger en roer de aanbaksels op de bodem van de pan los. Jus en gehaktballen apart serveren.

Serveertip
1. Gekookte aardappelen en
sperziebonen
2. gekookte rijst en rode
bietjes salade.

---------------------------------------------------------

HAMBURGERS

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 el kruidenmix voor hamburger, 1 tl uienpoeder, ½ tl premium majoraan, 1 el tomatenketchup, 200 g gehakt, 1 el margarine of bakproduct.

Voorbereiding

Bereidingswijze
De kruidenmix, uienpoeder, majoraan en tomatenketchup door het gehakt kneden. Er 2 ballen gehakt van maken en hiervan 2 platte schijven vormen.
Margarine of bakproduct verhitten en de hamburgers in ca. 8 minuten bruin en gaar bakken (of grilleren of op de barbecue!).

Serveertip
gebakken (kriel)aardappelen en kropsla.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:49:45 #24
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236313
WOW!

Lucille for chef-kokkin!

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4236337
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:39 schreef Qarinx het volgende:
Kan je ze beter in olijfolie of boter bakken??

Die van mij zagen er gister of heel licht uit of aangebrand.. maar niet zo mooi bruin


Het kan allebij, maar doordat olijfolie heter wordt dan boter worden ze ook sneller bruin. Dus de kans op verbranden is dan wat groter. Daarom kan je beter boter met olijfolie in de pan doen. Dan blijft de temperatuur steken op het kookpunt van boter (iedereen die scheikunde gesnapt heeft weet dat een mengsel van 2 stoffen die je aan de kook brengt blijft staan op het laagste kookpunt van de twee totdat de stof uit het mensel is en gaat dan pas door naar het kookpunt van de tweede stof).
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236349
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:49 schreef Qarinx het volgende:
WOW!

Lucille for chef-kokkin!


Zo sta ik al bekend bij mijn vrienden.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236359
Lucille kan jij wel zo lang in de keuken staan met je manke poot
pi_4236368
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:39 schreef Qarinx het volgende:
Kan je ze beter in olijfolie of boter bakken??

Die van mij zagen er gister of heel licht uit of aangebrand.. maar niet zo mooi bruin


Met Croma wordt vlees altijd mooi bruin, is mijn ervaring dan. Eerst de gehaktballen op hoog vuur lekker rondom bruin laten worden, dan het vuur laag zetten en door laten sudderen, totdat ze gaar zijn.
  zaterdag 18 mei 2002 @ 22:55:05 #29
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_4236370
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:54 schreef K-otic het volgende:
Lucille kan jij wel zo lang in de keuken staan met je manke poot
Is dit grappig bedoeld
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
pi_4236377
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:54 schreef K-otic het volgende:
Lucille kan jij wel zo lang in de keuken staan met je manke poot
Het feit dat ik mank ben betekend niet dat ik niet kan staan of zo hoor.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236392
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:55 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Is dit grappig bedoeld


Nee was meer uit ongerustheid
pi_4236394
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:55 schreef Meaghan het volgende:

[..]

Met Croma wordt vlees altijd mooi bruin, is mijn ervaring dan. Eerst de gehaktballen op hoog vuur lekker rondom bruin laten worden, dan het vuur laag zetten en door laten sudderen, totdat ze gaar zijn.


Met Croma kan ik echt niet overweg. Het staat maar een beetje te bruisen in de pan. Ik vind het echt 10 keer niks.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236424
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 22:58 schreef Lucille het volgende:

[..]

Met Croma kan ik echt niet overweg. Het staat maar een beetje te bruisen in de pan. Ik vind het echt 10 keer niks.


Dat heb ik nou met olie. Vlees bakken in olie gaat mij niet bepaald goed af en de smaak is anders, minder. Maar dat is puur persoonlijk natuurlijk.
pi_4236456
En die jus van Croma, daar is helemaal geen land mee te bezeilen. Nog een reden voor mij om daar niet mee te braden.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236513
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 23:03 schreef Lucille het volgende:
En die jus van Croma, daar is helemaal geen land mee te bezeilen. Nog een reden voor mij om daar niet mee te braden.
Das waar. Daarom gebruik ik meestal jus uit een zakje, als ik het überhaupt gebruik. Als ik het zelf maak krijg ik meestal zo'n vette brij
pi_4236602
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 23:08 schreef Meaghan het volgende:

[..]

Das waar. Daarom gebruik ik meestal jus uit een zakje, als ik het überhaupt gebruik. Als ik het zelf maak krijg ik meestal zo'n vette brij


Ik voel hem al aankomen: het grote jus topic.

De truuk is dus dat je niet alleen maar de olie in een juskom flikkert en dat op tafel zet. Dat is inderdaad bagger vet en niet lekker. Als je vlees gebraden hebt in een pan dan is de bodem dus bedekt met een donkere laag die vrij hardnekkig vast zit aan de pan. Echter, als je na het braden het vlees uit de pan haalt en wat water in de pan doet (pas dus wel op voor spattend vet, haal de pan dus even van het vuur) dan lost het geheel makkelijk op. Dit spul bevat dus alle smaakaroma' s die je wilt hebben. Dus als het opgelost is kan je aan de slag om de jus af te maken. Bijvoorbeeld met een scheut wijn. Alcohol laten verdampen door de pan weer op een laag vuur te zetten. Voeg wat kruiden toe (zoals marjolein, rozemarijn, larier), en lepeltje tomatenpuree of desnoods ketchup. Eventueel een klein beetje allerbinder om het geheel wat dikker te maken. En voila.

Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_4236776
quote:
Op zaterdag 18 mei 2002 23:17 schreef Lucille het volgende:

[..]

Ik voel hem al aankomen: het grote jus topic.

De truuk is dus dat je niet alleen maar de olie in een juskom flikkert en dat op tafel zet. Dat is inderdaad bagger vet en niet lekker. Als je vlees gebraden hebt in een pan dan is de bodem dus bedekt met een donkere laag die vrij hardnekkig vast zit aan de pan. Echter, als je na het braden het vlees uit de pan haalt en wat water in de pan doet (pas dus wel op voor spattend vet, haal de pan dus even van het vuur) dan lost het geheel makkelijk op. Dit spul bevat dus alle smaakaroma' s die je wilt hebben. Dus als het opgelost is kan je aan de slag om de jus af te maken. Bijvoorbeeld met een scheut wijn. Alcohol laten verdampen door de pan weer op een laag vuur te zetten. Voeg wat kruiden toe (zoals marjolein, rozemarijn, larier), en lepeltje tomatenpuree of desnoods ketchup. Eventueel een klein beetje allerbinder om het geheel wat dikker te maken. En voila.


Thnx for the tip

Ik doe er ook altijd water bij, maar ik blijf het te vettig vinden. Als ik er weer te veel water bij doe, is het natuurlijk minder vet, maar ook weer te vloeibaar en niet lekker van smaak. Naja, ik ben gewoon niet zo'n keukenprinses

Maareh, ik dwaal af, 't ging hier immers over lekkere gehaktballen en niet over mijn "kookkunsten".

  zondag 19 mei 2002 @ 11:52:24 #38
17709 hollander172
Sea por favor apacible con mí.
pi_4239389
Lekkere gehaktballen? Hmm ff denken, ik maak ze altijd zo:

Gehakt (liefst stroganoffgehakt)
Gesnipperde uitjes
Wat knoflookvlokken
Een ei
En cajunkruiden (zijn van die grote bussen in supermarkt)

Dit alles ff megen met elkaar, kleine balletjes van maken en dan door paneermeel heen rollen.

Capa del satén blanco, Cuerpo del acero, Corazón del oro.
  zondag 19 mei 2002 @ 12:46:22 #39
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_4239665
Mijn gehaktballen (en iedereen is er gek op!):

Champignons klein snipperen
Paprika klein snipperen
Ui klein snipperen
Zakje gehaktkruiden (zo'n groot zakje dat bij het vlees in de supermarkt ligt en waar je dus geen paneermeel hoeft toe te voegen)
Een rauw ei
Knoflook
Gehakt.

In een kom de gehakt, kruiden, ei, teentje knoflook en champignons, paprika en ui doen (die laatste drie naar inzicht)
Goed mengen en ballen draaien.

(bak)boter smelten en de gehaktballen aanbraden. Ballen uit het vet halen en de rest van de champignons, paprika en ui in 't vet bakken. Ballen weer terug in de pan en even laten sudderen tot ze bijna gaar zijn. Dan water erbij gooien en een pakje jus-poeder. Nog even laten pruttelen.. en heerlijke gehaktballen en jus!

I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 19 mei 2002 @ 22:44:00 #40
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_4245315
De truc van oma: een koude gekookte aardappel door het gehakt mengen. Oma kookte de dag tevoren dus een extra aardappel en kneedde die door het gehakt. Verder natuurlijk een uitje, eitje en de gewone kruiden. Mjammmm...!

oma, ik mis je

Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_8755319
Wegens Gehaktballen een schopje omhoog.
pi_8755364
Damn ik denk ik plaats even wat hoe ik een lekkere gehaktbal kan maken moet je zien wat een reacties echt heel goed maar nu kan ik niet meer kiezen ik denk dat ik alles eens ga printen en gewoon maar lekker uitproberen. Jullie zijn goed bezig
pi_8758368
Hey, dit topic bestond ook nog

Maarre... ik heb nog steeds een probleem met gehaktballen..

Ik krijg ze nooit goed gaar van binnen.. en ik weet nooit wanneer ze dat wel zijn.. dan moet ik ze maar doorsnijden om het te kunnen zien, maar dan is eigenlijk het hele gehaktbal idee weg

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  donderdag 27 februari 2003 @ 20:24:14 #44
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_8758933
quote:
Op donderdag 27 februari 2003 19:47 schreef Qarinx het volgende:
Hey, dit topic bestond ook nog

Maarre... ik heb nog steeds een probleem met gehaktballen..

Ik krijg ze nooit goed gaar van binnen.. en ik weet nooit wanneer ze dat wel zijn.. dan moet ik ze maar doorsnijden om het te kunnen zien, maar dan is eigenlijk het hele gehaktbal idee weg


Doe je als ze mooi bruin zijn afblussen met water en dan nog op laag vuur een tijdje laten pruttelen?
  zaterdag 1 maart 2003 @ 17:52:39 #45
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_8795993
quote:
Op donderdag 27 februari 2003 20:24 schreef jerney het volgende:

[..]

Doe je als ze mooi bruin zijn afblussen met water en dan nog op laag vuur een tijdje laten pruttelen?


Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:05:49 #46
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_8796177
offtopic
ik kan me nog een Qarinx topic herinneren over pizza's die niet helemaal gelukt waren.
Ouders afwezig.

kan het alleen niet meer vinden.
/offtopic

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:06:50 #47
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_8796189
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:05 schreef Zworld het volgende:
offtopic
ik kan me nog een Qarinx topic herinneren over pizza's die niet helemaal gelukt waren.
Ouders afwezig.
Jah ik zag hem laatst nog

Ben nog steeds geen keukenheld

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:07:26 #48
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_8796195
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:06 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Jah ik zag hem laatst nog


Nummer?

* Zworld wilt weer lezen.

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]>>>Forum!<<< [br]MPEG FAQ!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:10:14 #49
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_8796231
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:07 schreef Zworld het volgende:

[..]

Nummer?

* Zworld wilt weer lezen.


WAAAAAAAAAH die verdomde fungi pizza aangebrand :(
Qarinx... mag ik een keer zo'n pizza komen eten?
Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:13:26 #50
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_8796278
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:10 schreef Qarinx het volgende:

[..]

WAAAAAAAAAH die verdomde fungi pizza aangebrand :(
Qarinx... mag ik een keer zo'n pizza komen eten?


< sowwy
Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]&gt;&gt;&gt;Forum!&lt;&lt;&lt; [br]MPEG FAQ!
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:14:36 #51
8669 Qarinx
Fashionista!
pi_8796298
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:13 schreef Zworld het volgende:

[..]

< sowwy


Maar jij nog gehaktbaltips???

Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal...
  zaterdag 1 maart 2003 @ 18:16:20 #52
11738 Zworld
Fok!Food Master
pi_8796322
quote:
Op zaterdag 1 maart 2003 18:14 schreef Qarinx het volgende:

[..]

Maar jij nog gehaktbaltips???


Zeker!

Kant en klaar bij de HEMA vandaan.

Dikke en Zworld zijn de Fok!FoodMasters[br]&gt;&gt;&gt;Forum!&lt;&lt;&lt; [br]MPEG FAQ!
pi_8800793
Ik had vandaag bij wijze van experiment wat pindakaas door het gehakt gekneed. Was lekker!!
pi_8804122
In elk geval de stukjes ui niet vergeten!
En een schepje sambal
pi_8806747
Erm..
Wij doen er wel eens rozijnen doorheen
of stukjes Feta of Kaas of Tomaat oid.
Lekker hoor
Maar dat is als we wat extra's aan de gehaktbal willen..
ja..? dus..? en..?
  donderdag 6 maart 2003 @ 08:29:52 #56
32584 Sennaistop
Racing is in my blood
pi_8903371
Voor het gehakt kruiden staan genoeg ideen, zo'n zakje uit supermarkt doet het ook goed.
Maar wat een leuke variatie is, is om met wat wijko (sate) een klein balletje te maken en daar je gehaktbal omheen draaien. erg lekker.
And I see the way your pupils dilate when you look at my body" 7o9 ST VOY
pi_8903878
quote:
Op donderdag 27 februari 2003 19:47 schreef Qarinx het volgende:
Hey, dit topic bestond ook nog

Maarre... ik heb nog steeds een probleem met gehaktballen..

Ik krijg ze nooit goed gaar van binnen.. en ik weet nooit wanneer ze dat wel zijn.. dan moet ik ze maar doorsnijden om het te kunnen zien, maar dan is eigenlijk het hele gehaktbal idee weg


Prik er even goed in met een vork, als er roze vocht uitloopt is ie nog niet gaar, loopt er niks uit dan is ie oke!
Zolang er was is, is er leven.
  zaterdag 8 maart 2003 @ 01:05:03 #58
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_8948168
Meestal doe ik er stukjes paprika tussen.
Verder alleen echte boter. Zeker geen margarine.

Wat ook heerlijk is, zijn chinese rundergehaktballetjes.

Vers biefstuk, liefst een beetje vetter, heel fijne hakken. NOOIT met een mixer of dergelijke machinerie.
Daardoor een afgestreken theelepeltje baking soda mengen en olie en sojasaus en ketjap.
Voor de kruiden neem je verse koriander, eventueel waterkastanjes(crunchy) en versnipperen.

De baking soda fungeert voornamelijk om het vlees mals te maken. Zeker niet te veel omdat het vlees dan weet TE zacht wordt.
Eigenlijk hoort het vlees geslagen te worden. Een veel voorkomende bewerking in de Chinese keuken. Je pakt het gehakt op en gooi het met kracht op het snijplank of aanrecht en herhaalt dit een tijdlang.
De structuur zal veranderen waardoor het vlees naast mals ook een beetje spingerig wordt. Laten we zeggen een erg zachte sappige springballetje.

Na een tijdje is het vlees mals en kan je de balletjes vormen. Door de bewerking en de olie zou het vlees goed aan elkaar plakken en dan maak je er mooie balletjes van.
Daarna STOMEN!!!!
Niet bakken. Stomen!
Het is de Chinese nkeuken en stomen geldt als een van de beste bereidingswijze.

Lekker gezond.

Trouwens voor mee gedetailleerde instrcuties, moet je echt op het internet gaan zoeken. Ik wet zo geen site uit het hoofd.
Ik post later wel een recept

Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')