abonnement Unibet Coolblue
pi_84675187
FOK! krijgt regelmatig persberichten binnen over allerlei promotionele acties omtrent boeken, zoals open avonden, prijsvragen, voorleesacties, gratis proefdrukken etc. Vanaf nu kun je die hier vinden.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_84675209
quote:
Vanaf nu kun je hier vinden.
Je bent 'die' vergeten, tussen 'je' en 'hier'.

of
quote:
Die kun je vanaf nu hier vinden
Google is your friend, abuse your friends
pi_84675252
Wie gaat dat verzorgen dan?
pi_84675270
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:30 schreef Metalfrost het volgende:

[..]

Je bent 'die' vergeten, tussen 'je' en 'hier'.

of
[..]


Aangepast, thanks!
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_84675283
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 18:32 schreef Tazar_Yoot het volgende:
Wie gaat dat verzorgen dan?
Ikke. Ik sta als ER boeken op een hele hoop mailinglijsten, dus vandaar.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator vrijdag 30 juli 2010 @ 20:18:58 #6
42184 crew  DaMart
pi_84678900
Erg leuk initiatief, dit topic!

Maar laten we het hier dan wel ontopic houden, dus ik heb even opgeschoond.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_84679310
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 20:18 schreef DaMart het volgende:
Erg leuk initiatief, dit topic!

Maar laten we het hier dan wel ontopic houden, dus ik heb even opgeschoond.
Psshh. Boefje.

Nou, leuk initiatief, ben benieuwd!
pi_84681715
Zo, daar is de eerste:

De Millennium-trilogie van Stieg Larsson domineert al jaren wereldwijd de bestsellerlijsten, er zijn over de hele wereld meer dan 30 miljoen boeken verkocht. En we blijven doorgaan met lezen: Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid namen de eerste drie plaatsen in van de bestverkochte spannende boeken in juni.
In oktober 2010 verwachten we 1 miljoen exemplaren te hebben verkocht van Mannen die vrouwen haten.

Uitgeverij Signatuur grijpt deze gelegenheid aan om op zoek te gaan naar de beste Lisbeth Salander lookalike. Doe mee aan de Lisbeth Salander lookalike-wedstrijd & win een weekendje Stockholm of een dvd-pakket!
– aangeboden door uitgeverij Signatuur –

Lisbeth Salander is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende romanfiguur van deze eeuw. Als ingenieuze computerhackster met een fotografisch geheugen steunt ze journalist Mikael Blomkvist bij zijn zoektocht naar gerechtigheid, waarbij ze hem altijd een stapje voor lijkt te zijn. Ze laat zich nooit in de kaart kijken en ze is dwars, rebels, biseksueel, punk, hyperintelligent en wars van conventies.

Hoe doe je mee?
1 Maak een originele, goed lijkende digitale foto van jezelf als Lisbeth Salander.
2 Ga naar de fanpage op facebook
http://www.facebook.com/p(...)rijd/138941709458145 en upload je foto uiterlijk 1 oktober. Alle foto’s kunnen doorgeplaatst worden op de Flickr-site van uitgeverij Signatuur, op www.uitgeverijsignatuur.nl en op http://www.awbruna.nl/stieglarsson/lisbet_lookalikecontest/.
3 De bezoekers van de pagina kunnen stemmen op de volgens hen beste foto. Laat dus al je vrienden, familie en bekenden weten dat ze kunnen stemmen op jouw foto!
De inzender met de meeste stemmen wordt beloond met een weekendje Stockholm voor twee (incl vlucht & hotelovernachting). De tweede en de derde prijs zijn een dvd-pakket van de films van de Millennium-trilogie.
De winnaar ontvangt persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

[ Bericht 0% gewijzigd door FelinuX op 30-07-2010 21:36:42 ]
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_84682087
quote:
Op vrijdag 30 juli 2010 21:31 schreef FelinuX het volgende:
Laat dus al je vrienden, familie en bekenden weten dat ze kunnen stemmen op jouw foto!
De inzender met de meeste stemmen wordt beloond
De persoon met de meeste (Facebook-)vrienden wint dus? Goede wedstrijd!

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-07-2010 21:39:40 ]
pi_84895401
Schrijf een ode aan Lorca en win een reis naar Andalusië!

Tijdens zijn verblijf begin jaren dertig in New York schreef Lorca zijn beroemde 'Ode aan Walt Whitman.' De grote Amerikaanse dichter van o.a. Leaves of Grass sprak zowel in literaire als in persoonlijke zin tot Lorca's verbeelding. Naar aanleiding van het festival Literaire Meesters 2010: Federico García Lorca (7 t/m 21 november 2010) vragen wij Nederlands- en Spaanstalige dichters op hun beurt een ode te brengen aan de grote Spaanse dichter. De beste dertig inzendingen worden gepubliceerd in een speciale bundel, de beste drie worden beloond met mooie prijzen. De allerbeste ode aan Lorca wint een weekend voor twee personen naar Granada, dichtbij het dorpje Fuente Vaqueros waar Lorca is geboren. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale editie van iPoetry Live in Utrecht.

Stuur je ode vóór 15 oktober naar: ode@literairemeesters.nl (zie bijgevoegd reglement).

Wie eerst Lorca's ode aan Whitman wil lezen en een interessant artikel over Lorca's verblijf in New York, kan terecht bij het meest recente nummer van het Vlaamse literaire tijdschrift Gierik.

Zie ook:
www.garcialorca.nl
www.slau.nl
www.salonsaffier.nl
www.poeziecircus.nl
www.ipoetry.nl

[ Bericht 5% gewijzigd door FelinuX op 01-09-2010 10:38:09 ]
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator maandag 30 augustus 2010 @ 12:55:37 #11
42184 crew  DaMart
pi_85868714
Een literaire roadtrip
De reis, de roos, de schrijver en het verhaal

Dertig dagen was hij onderweg, een witte roos leggend op de graven van de honderd schrijvers, die onze literatuur hebben gemaakt tot wat zij nu is. Om zijn passie voor literatuur te delen, ondernam Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum, begin dit jaar een literaire roadtrip, die hij vastlegde in woord en beeld. De reis voerde hem door Nederland en Vlaanderen, maar bracht hem ook in onder meer Parijs en Londen. Zijn vrolijk literaire avontuur was vol van onverwachte ontmoetingen en bijzondere belevenissen. Beleef deze tocht mee in de eigentijdse tentoonstelling Een literaire roadtrip. Een tentoonstelling die je door de gedurfde vormgeving en boeiende film- en fotobeelden meeneemt op reis. Zo doet de bezoeker Ierland aan, waar Meinderts Marten Toonder eerde met een roos, en Jeruzalem en Ghana waar respectievelijk Jacob Israël de Haan en W.G. van Focquenbroch werden gehuldigd. Ook Texel (Jan Wolkers) en Auvers-sur-Oise (Vincent van Gogh) werden bezocht. Een literaire roadtrip is een tentoonstelling die zich laat lezen als een graphic novel.

De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdagavond 4 september 2010 t/m 14 augustus 2011 en wordt begeleid door een gelijknamig boek. Ook zijn vanaf dan alle tijdens de reis gemaakte filmpjes op de website van het Letterkundig Museum te bekijken.
De Dijk-zanger Huub van der Lubbe zal tijdens de Museumnacht Den Haag, op zaterdag 4 september, het eerste exemplaar van Een literaire roadtrip in ontvangst nemen. Daarna geeft hij een intiem akoestisch optreden.

Meinderts’ reis werd mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van NBD/Biblion, het Ministerie van OCW en de Koninklijke Boekverkopersbond.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_85940822
Eén dag lang elk uur een gratis verhaal van Karin Giphart

Op zaterdag 28 augustus zal vanaf 17.00 uur de Lebowskiwebsite vierentwintig uur lang het exclusieve domein zijn van schrijfster Karin Giphart. Een take-over, maar een gentle take-over, dat dan weer wel. Op zondag 29 augustus vindt om 17:00 uur namelijk de officiële presentatie plaats van Het gouden uur, het nieuwe boek van Giphart waarin vierentwintig personages vertellen over die ene gebeurtenis in hun leven die hun wereld op zijn kop zette.

In de vierentwintig uur voorafgaand aan de presentatie telt Giphart op www.lebowskipublishers.nl af naar haar presentatie door ieder uur gratis een downloadbaar verhaal te publiceren. Na die vierentwintig uur zijn de verhalen alleen nog te lezen in haar boek. Daarnaast geeft Giphart op geheel eigen wijze invulling aan alle vaste elementen op de site, en zijn er op de website filmpjes te zien en liedjes te beluisteren (door Karin Giphart zelf geschreven en gezongen). En of dat nog niet genoeg is, gaat ze ook nog eens het licht uit haar ogen twitteren (twitter.com/karingiphart).

Want: stel dat je op het moment van sterven een uur aan herinneringen kunt meenemen naar het hiernamaals, het Walhalla, Hades, de eeuwige jachtvelden, of hoe je het ook maar noemen wilt, wat neem je dan mee?

Karin Giphart (1968) is schrijver en singer-songwriter. Ze studeerde Engelse literatuur en specialiseerde zich in verteltranten. Ze had een eigen boekenprogramma, recenseert en schrijft ook voor bladen en tv-programma's. Giphart publiceerde eerder de succesvolle romans Maak me blij, waarvan er meer dan 15.000 exemplaren werden verkocht, en Iets tussen broer en zus.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_85941211
Workshop Neale Donald Walsch 26 september in Amsterdam
- de internationale bestsellerauteur van Gesprekken met God -

Zondag 26 september 2010 geeft Neale Donald Walsch, de auteur van Gesprekken met God, een workshop naar aanleiding van zijn nieuwe boek Als alles verandert, verander dan alles. De workshop (149 euro) is in de Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124, Amsterdam. Voor meer informatie en aanmeldingen: www.inspirerendleven.nl of events@inspirerendleven.nl.

Neale Donald Walsch (Milwaukee, 1943) verdiepte zich in religie en spiritualiteit en schreef de boekenreeks Gesprekken met God, een internationaal succes. De reeks is in 34 talen vertaald en elk boek stond maandenlang op de bestsellerlijsten. Walsch reisde de hele wereld rond. Bij zijn lezingen ontmoette hij overal mensen die op zoek waren naar een manier om in vrede en harmonie met zichzelf en elkaar te kunnen leven.

Als alles verandert, verander dan alles
Mondiaal doen zich grote veranderingen voor. Niet alleen economisch door de kredietcrisis, maar ook in milieu, technologie, communicatie, relaties, het denken van mensen. Die veranderingen vinden plaats in een ongekende snelheid. Sommigen noemen dit een nieuwe Renaissance. In het boek Als alles verandert, verander dan alles en de workshop geeft Walsch zijn inzichten en beschouwingen over deze veranderingen.
Hoe gaan we in ons dagelijks leven om met de veranderingen die van alle kanten op ons afkomen? Zijn we er klaar voor? Hebben we het gereedschap er mee om te gaan? De meesten niet. Sommige veranderingen, zoals het verlies van een baan, huis, relatie of bedrijf, ervaren we als zeer beangstigend en bedreigend. Velen worden er zo door overweldigd dat ze hun hoop verliezen en zich isoleren. Ook mensen die eerder hoopvol waren kunnen terugvallen in extreme zelfverwijten. En we 'vergeten' wie we werkelijk zijn.
Walsch reikt een hoopvolle benadering aan om dergelijke extreme veranderingen tegemoet te treden. Zijn benadering gaat uit van een complete verandering van ons perspectief, van onze percepties en overtuigingen en daarna van ons gedrag: Als alles verandert... verander dan alles.

Laatste optreden
De workshop Als alles verandert, verander dan alles zondag 26 september wordt het laatste publieke optreden van Walsch in Nederland. Na Amsterdam reist hij nog naar Londen en Parijs en vervolgens gaat hij met pensioen. De Amsterdamse workshop is dus de laatste kans om de eigentijdse spirituele boodschapper, wiens woorden miljoenen mensen diep hebben geraakt, persoonlijk te ontmoeten.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_86138902
Nominaties NS Publieksprijs 2010 bekend

De vastgoedfraude van Vasco van der Boon & Gerben van der Marel, Mama Tandoori van Ernest van der Kwast, Godenslaap van Erwin Mortier, Dorsvloer vol confetti van Franca Treur, Cruise van Suzanne Vermeer en Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt zijngenomineerd voor de NS Publieksprijs 2010. Dit is vandaag bekendgemaakt tijdens Manuscripta, de feestelijke opening van het boekenseizoen. Drie literaire werken, twee spannende boeken en een journalistieke bestseller strijden met elkaar om de eretitel Boek van het jaar 2010. De grote diversiteit aan genres is kenmerkend voor de enige Nederlandse boekenprijs waarbij het publiek de prijswinnaar bepaalt. Stemmen kan tot en met donderdag 14 oktober. Op maandag 18 oktober wordt het winnende boek bekendgemaakt.

De zes oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (juni 2009-juni 2010). Een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissenmaakte de keuze. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar kan stemmen op een van de zes genomineerdetitels of op een zelf gekozen, oorspronkelijk Nederlandstalig boek.

Publiek en Kernjury stemmen
Het publiek kan online stemmen via www.nspublieksprijs.nl. Daarnaast stemt ook een Kernjurybestaande uit driehonderd, jaarlijks wisselende leden. In aanwezigheid van de genomineerde auteursis de Kernjury 2010 vandaag geïnstalleerd. De leden brengen hun stem uit, mét motivatie.De stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen welk boek deNS Publieksprijs 2010 wint.

De NS Publieksprijs bestaat uit de eretitel Boek van het jaar 2010, een sculptuur van Jeroen Henneman, een geldbedrag van ¤ 7.500,- en een 1ste klas Jaarabonnement van NS ter waarde van ¤ 5.867,-. Vorig jaar won het boek Het diner van Herman Koch. Geert Mak en Hella S. Haasse wonnen de prijs twee keer.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_86417689
Lezersfeest

Op zaterdag 13 november vindt de 14e editie van het Lezersfeest plaats. Wederom wordt de Centrale Bibliotheek Rotterdam omgetoverd tot een ware feestlocatie! Er wordt nog druk aan het programma gewerkt, maar er zijn in ieder geval optredens van Ronald Giphart, Toon Tellegen, Hugo Borst en Ramsey Nasr. Dit jaar speciale aandacht voor onze zuiderburen, met o.a. Tom Lanoye, Kamagurka en Saskia de Coster.

Op het NRC Boeken Podium gaat Pieter Steinz in gesprek met Franca Treur, Tom Lanoye, Annejet van der Zijl, Ramsey Nasr en Ernest van der Kwast.

Op het ‘Vlaamse Reuzen podium’ optredens van onze zuiderburen. Kamagurka, Saskia de Coster en Erik Vlaminck betreden in ieder geval dit podium. De presentatie is in handen van Rick de Leeuw.

Uiteraard ook voldoende aandacht voor jong talent en speciale aandacht voor Twitteratuur, cartoontekenen en literair verantwoord loungen op Luiletterland.

Verder programma’s van Zone 5300, Poetry International, Hond & Wolf, Centrale Discotheek Rotterdam, Alliance Francaise, Goethe Institut en uitreikingen van de Tollensprijs en de Boek-delenprijs en nog veel en veel meer!!

Uiteraard wordt de avond zoals altijd afgesloten met een spetterend dansfeest! Na twaalven wordt de centrale hal omgetoverd tot een dansvloer, waar je nog tot in de laatste uurtjes kunt dansen en feesten met een lekkere cocktail, wijntje, biertje of mixje!

Hou de website in de gaten om te zien wie zich nog meer bij de line-up aansluiten. www.lezersfeest.nl
Of volg het Lezersfeest via Twitter, Facebook en Hyves.

De kaartverkoop van het Lezersfeest start op 10 september.
De toegangsprijs bedraagt ¤ 17,--
Bibliotheekleden, studenten en CJP’ers krijgen korting en betalen ¤ 14,50.
Houders van een Rotterdampas betalen ¤ 10,--.

[ Bericht 2% gewijzigd door FelinuX op 17-09-2010 09:31:41 ]
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator vrijdag 17 september 2010 @ 12:51:33 #16
42184 crew  DaMart
pi_86532984
Familie Van Gogh & Commissaris van de Koningin openen ‘Vincentre’ officieel

Vrijdagmiddag 17 september opent Wim van de Donk, Commissaris van de Koningin Noord Brabant, samen met een familielid van Vincent van Gogh het Vincentre, het nieuwe Vincent van Goghcentrum in Nuenen. Het Vincentre geeft bezoekers een goed beeld van hoe Vincent van Gogh van 1883 tot 1885 in deze plaats leefde en werkte. In die periode schilderde hij een kwart van al zijn werken, waaronder zijn eerste meesterwerk ‘De Aardappeleters’. Bezoekers van het centrum hebben de mogelijkheid om in Nuenen zo’n 20 typische Van Goghplekken te bezoeken.

Het Vincentre is gevestigd in het oude, volledig gerenoveerde raadhuis aan de Berg in het centrum van Nuenen. Er is gebruik gemaakt van moderne technieken om de bezoeker de tijd van Vincent van Gogh te laten beleven. Zo zijn er ‘sprekende portretten’, kan men dwalen door levensgrote schilderijen en kijken naar een indringende film over het ontstaan van ‘De Aardappeleters’, Van Gogh’s eerste meesterwerk. Een kleinzoon van één van de mannen die afgebeeld staat op ‘De Aardappeleters’, is nu vrijwilliger bij het centrum. Naast individuele bezoekers uit binnen- en buitenland, verwacht het Vincentre ook veel educatieve groepen te mogen begroeten. Dit is een van de speerpunten van het centrum.

Openluchtmuseum
In Van Gogh Village Nuenen zijn 16 informatiezuilen aanwezig op plaatsen, die door Van Gogh zijn getekend of geschilderd. Hiertoe behoren onder andere molen De Roosdonck, de H. Clemenskerk, het voormalig wevershuis Pieter Dekkers en de Opwettense Watermolen. Bezoekers kunnen dus letterlijk op plekken gaan staan waar Van Gogh vroeger ook heeft gestaan en daarmee in zijn voetsporen treden.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator woensdag 6 oktober 2010 @ 19:32:27 #17
42184 crew  DaMart
pi_87257564
Grote Jongerenliteratuur Prijs wordt uitgereikt op Crossing Border

De eerste Grote Jongerenliteratuur Prijs zal op 19 november worden uitgereikt tijdens Crossing Border in Den Haag. Tijdens de uitreiking zullen een Nederlandse en een buitenlandse auteur van jongerenliteratuur beiden een prijs van € 5.000,- ontvangen. De buitenlandse auteur zal deze prijs delen met zijn of haar Nederlandse vertaler.

Het Nederlands Letterenfonds en Stichting Lezen, de gezamenlijke initiatiefnemers van de prijs, zijn verheugd met Crossing Border als podium voor de uitreiking. Zij menen dat het internationale en open karakter van dit festival past bij de Grote Jongerenliteratuur Prijs, die behalve Nederlandse ook buitenlandse auteurs en hun vertalers onder de aandacht brengt. De opkomst van jongerenliteratuur waarop de prijs inspeelt, is een internationaal fenomeen, waarbij een internationaal podium past. Daarnaast stellen zij dat ook het publiek van Crossing Border aansluit bij de Grote Jongerenliteratuur Prijs: jongerenliteratuur is niet alleen iets voor jongeren, maar biedt evengoed leesplezier aan doorgewinterde literatuurliefhebbers. De boeken worden soms als jeugd- en soms als volwassenenliteratuur uitgegeven. Het uiteenlopende Crossing Border publiek zal naar verwachting dus openstaan voor deze nieuwe prijs voor jongerenliteratuur.

De Grote Jongerenliteratuur Prijs is in juni 2010 gelanceerd met de installatie van de vakjury, die onder voorzitterschap staat van Hedy d’Ancona. Half oktober wordt een shortlist van zes titels bekend gemaakt met drie oorspronkelijk Nederlandstalige en drie vertaalde boeken. Wie de uiteindelijke winnaars zijn, wordt bekend tijdens de prijsuitreiking op Crossing Border.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_87316563
A.W. Bruna Lev. en BEM! magazine gaan samenwerking aan met schrijfwedstrijd

In BEM! magazine nummer 3, die vanaf nu in de winkels ligt, gaat onder leiding van spiritueel bestsellerauteur Annemarie Postma een inspirerende verhalenwedstrijd van start. Daarmee geven ze aanstormend schrijftalent een kans.

Lezers worden opgeroepen om hun persoonlijke verhaal op te schrijven en inclusief foto in te sturen. Dit verhaal moet gaan over een persoonlijke situatie rondom gezondheid. Deelnemers kunnen hun verhaal insturen tot 31 december 2010 waarna in BEM! nummer 5 (1 februari 2011 in de winkel) de uitslag bekend wordt gemaakt.

De professionele jury die de verhalen gaat beoordelen bestaat uit Annemarie Postma, Ingeborg Wind (redacteur bij A.W. Bruna Lev.) en Roos Schreuder (hoofdredacteur BEM! magazine). Na de shortlist van 15 verhalen die wordt gemaakt door de professionele jury wordt een publieksjury gevormd bestaande uit o.a. lezers van BEM!. Zij zullen uiteindelijk bepalen welk verhaal het beste is en de hoofdprijs wint, bestaande uit publicatie van het verhaal met onderbouwing door Annemarie Postma en een boekenpakket t.w.v. ¤ 200,-. De nummers 2 en 3 worden gedeeltelijk gepubliceerd in het magazine met een verwijzing naar www.bemmagazine.nl waarop het verhaal in zijn geheel te lezen is.

In BEM! magazine nummer 4 zal een interview staan met Annemarie Postma. Zij leeft al dertig jaar met een handicap waardoor zij gebonden is aan een rolstoel. Toch heeft zij leren omgaan met haar beperkingen en is inmiddels succesvol auteur van spirituele boeken waaronder The Deeper Secret en Ziels Gezond. Annemarie Postma helpt de schrijvende lezers op weg door ze enkele schrijftips te geven op www.bemmagazine.nl.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_88210400
Carlos Ruiz Zafón brak internationaal door met wat wel zijn debuut wordt genoemd, De schaduw van de wind, maar voor hem was dit in feite zijn vijfde roman!

In zijn leven vóór dat van internationale bestsellerauteur, schreef hij vier boeken: spannende avonturenromans met bovennatuurlijke elementen en veel mysterie, waarin de eeuwenoude strijd tussen goed en kwaad wordt gestreden.

Wilt u het boek nu al lezen? Wij geven vijf ouders de kans om De Nevelprins samen met uw kind (12-18) te lezen. Graag willen wij dan van zowel u als van uw kind weten wat jullie van het boek vinden. U kunt een exemplaar aanvragen via prijsvraag@uitgeverijsignatuur.nl. Doe dit voor 5 november en vertel ons waarom jullie het boek zouden willen recenseren. Stuur de recensie voor 30 november op en maak kans op een exemplaar van De belofte van John Grisham.

‘Een krachtig en sfeervol verhaal over een mysterieus personage, wiens dubieuze handel eruit bestaat geschenken te geven in ruil voor de ziel.' – The Guardian

De Nevelprins ligt vanaf 9 november in de winkel. Nieuwsgierig? Lees hier alvast de eerste drie hoofdstukken en bekijk hier de trailer. Meer informatie vindt u op www.zafon.nl.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
pi_88470108
ijdens prozafestival Het Grote Gebeuren, dat 12, 13 en 14 november plaats zal vinden in Groningen, wordt ook de prijs voor het Beste Groninger Boek van het jaar uitgereikt.
De prijs heeft als doel om Groningse boeken (zowel literaire als non-fictie boeken) extra onder de aandacht te brengen.

Er zijn twee categorieën: fictie en non-fictie. Genomineerd kunnen worden die boeken die a) geschreven zijn door een schrijver woonachtig in Groningen; b) zich afspelen in of handelen over Groningen. Verder mogen de boeken Nederlandstalig en Groningstalig zijn.
Het betreft hier boeken die verschenen zijn tussen 31 augustus 2009 en 31 augustus 2010.

De driekoppige jury bestaat uit: dr. Erica van Boven van (Universitair hoofddocent Moderne Nederlandse letterkunde aan de RUG), Han Borg (interviewer van Nederlandse auteurs en literatuurpromotor) en Louis Stiller (journalist, schrijver, hoofdredacteur van Schrijven Magazine en uitgever).

De juryleden zijn inmiddels druk aan het lezen en zullen binnenkort uit de totaallijst vijf nominaties in de categorie fictie en vijf nominaties in de categorie non-fictie kiezen. Die nominaties worden eind oktober in een persbericht bekendgemaakt. Er wordt per categorie één prijs uitgereikt voor het beste boek.

Op zaterdag 13 november zal er in de Bibliotheek Groningen [Oude Boteringestraat 18] in het kader van Prozafestival Het Grote Gebeuren een boekenmarkt worden georganiseerd met noordelijke uitgevers. Ook is er een overvol literair program te bezoeken met voordrachten van onder anderen Douwe Draaisma en A.L. Snijders, signerende schrijvers, een literaire quiz en muziek van Jan Veldman.
Op deze dag worden om 16.00 de twee winnaars van de prijs voor het Beste Groninger Boek in de Bibliotheek Groningen bekendgemaakt tijdens een feestelijke [openbare] bijeenkomst.

Zie voor het volledig programma van Het Grote Gebeuren: www.hetgrotegebeuren.nl
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator dinsdag 9 november 2010 @ 08:20:04 #21
42184 crew  DaMart
pi_88504100
Een experiment: Rosa Timmer schrijft live een verhaal op Twitter

Komende zondag gaat Rosa Timmer op het kantoor van Uitgeverij Passage live een verhaal voor Twitter schrijven. Publiek is welkom bij deze twittersessie. Het verhaal is via Twitter te volgen op #rosaschrijft.

Zoals bekend kan een bericht op Twitter 140 tekens bevatten. Met een aantal berichten aan elkaar geregen ontstaat zo een verhaal. Toch is het een bijzondere manier van schrijven, omdat elke tweet raak moet zijn. En het is nog interactief ook, lezers kunnen natuurlijk best gaan reageren. Rosa Timmer gaat dit experiment graag aan.

De uitgeverij is zondag geopend vanwege de Culturele zondag in Het Paleis, het gebouw waarin Uitgeverij Passage gevestigd is. Rosa Timmer begint om 2 uur aan haar verhaal.

Rosa Timmer (1987) publiceerde in 2009 Allemansvriend, een bundeling van haar beste studentencolumns. Dit jaar werd ze behalve met het Hendrik de Vriesstipendium ook nog eens onderscheiden met de prijs voor het beste aanstormende noordelijk perstalent. Momenteel heeft ze een column in het Dagblad van het Noorden, studeert ze journalistiek en is ze een fanatiek twitteraar. Ze werkt daardoor ook mee aan het Radio-1-programma 'Echte Jannen.'
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_89419088
De laatste maand van het jaar 2010 is alweer aangebroken. We kunnen het bijna niet bevatten hoe snel 2010 aan ons voorbij is gevlogen. Afgelopen jaar zijn er heel wat toptitels aan onze bibliotheek toegevoegd. Tijd voor wederom een spannende verkiezing! Welk boek verdient de titel Boek van het Jaar 2010? Wie was jouw favoriet in het afgelopen jaar? Stem nu mee op Chicklit.nl!!

Het afgelopen jaar is er elke maand een boek uitgekozen als Boek van de Maand. Deze 12 titels zijn genomineerd en maken kans om als Boek van het Jaar 2010 te worden benoemd:

Shoptherapie - Carmen Reid
Glamour in Californie - Belinda Jones
Prinses in de polder - Astrid Harrewijn
Ik hou van Hollywood - Lindsey Kelk
Hollywood - Ilse Spall
Sterrenregen - Marian Keyes
Ik hou van Parijs - Lindsey Kelk
Mijn toekomstige ex - Kim Wright
Geknipt voor jou - Chantal van Gastel
Mini-Shopaholic - Sophie Kinsella
De Babyplanner - Barbara Muller
Status O.K. - Mariette Middelbeek


Topauteur Sophie Kinsella zwaait al drie jaar op rij met de scepter als het gaat om deze felbegeerde titel. Vorig jaar won Wat spook jij uit? met ruim 16% van de stemmen en ook in 2010 is zij wederom een gewillige kanshebber met het vervolg op de shopavonturen van Becky in Mini-Shopaholic. Zal zij dit jaar verslagen worden door één van haar concurrenten? Misschien wel door Hollywood van Ilse Spall - welke in 2009 de Chicklit.nl Schrijfwedstrijd? Of ons "eigen" antwoord op Sophie Kinsella: Geknipt voor jou van de Brabantse Chantal van Gastel? Of wordt het toch een internationale bestseller, zoals Sterrenregen van Marian Keyes of één van de (maar liefst) twee titels van Lindsey Kelk??

Hoe dan ook, het zijn stuk voor stuk toptitels in deze lijst, maar er kan er maar één de winnaar zijn! Breng je stem uit via het keuzeformulier en maak kans op één van de drie speciaal samengestelde verrassingspakketten!! Meedoen kan tot en met 31 december 2010. De uitslag wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt.

Lees meer op: www.chicklit.nl
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator woensdag 9 februari 2011 @ 20:19:21 #23
42184 crew  DaMart
pi_92560492
Download gratis het e-book Wrap van Chiara Tissen

Uitgeverij Querido biedt gratis het e-book Wrap aan van Chiara Tissen, dat nu te downloaden is op de website van Querido.

Download hier Wrap gratis als e-book.

Het symbolische eerste gratis exemplaar van Wrap werd door Chiara Tissen aan Aliefka Bijlsma aangeboden tijdens een twittersessie. Bijlsma’s roman Mede namens mijn vrouw werd vorig jaar ook als gratis e-book aangeboden en is inmiddels meer dan 20.000 keer gedownload.

Over Wrap:
De ooit veelbelovende cameraman Willem Zandstra verloor zeventien jaar geleden niet alleen zijn rechteroog, maar ook zijn grote liefde, Franka Hakman. Deze roman beschrijft de dag waarop hij haar bij toeval terugziet. Tegelijkertijd volgen we ook Franka, die terugreist naar het dorp waar ze opgroeide.

Eén dag, twee mensen. Die zich los van elkaar afvragen waarom ze datgene wat hen dierbaar was zo zorgvuldig hebben ingepakt en weggeborgen.

Over de auteur:
Chiara Tissen (1964) is actrice en schrijfster. Als actrice speelde ze bij vele gesubsidieerde gezelschappen als het Nationale Toneel, Het Vervolg en Het Toneel Speelt en ook in vrije producties als De heksen van Roald Dahl en De Gravin van Parma van Sandor Márai. Daarnaast speelde ze gastrollen in diverse televisieseries en werd ze twee keer genomineerd voor een musical award. Ze debuteerde in 2005 met de roman De valduik en in 2007 verscheen haar tweede roman, Meisje loos. Met de roman Wrap verwelkomt uitgeverij Querido haar in het fonds.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
pi_92648007
De gekwelde man van Henning Mankell is beste thriller van 2010

In aanwezigheid van de kopstukken van de Nederlandse thrillerwereld werden vanavond in club Bitterzoet de Crimezone Beste Thriller van het Jaar-Awards uitgereikt. Grote winnaar is Henning Mankells De gekwelde man, het laatste deel in de Wallander-reeks van de populaire Zweedse auteur.

De Crimezone Beste Thriller van het Jaar is de enige publieksprijs voor het spannende boek in Nederland en Vlaanderen.

Bijna 10.000 lezers hebben hun stem uitgebracht op thrillersite Crimezone.nl.

Voor het eerst werd er gestemd in drie categorieën: Buitenland, Nederlandstalig en Debuut. Met 26.9% van de stemmen was De gekwelde man van Henning Mankell de winnaar in de rubriek Buitenland. Het boek werd tevens uitgeroepen tot de Crimezone Beste Thriller van het Jaar. Een waardige afsluiting van de reeks, want De gekwelde man is het allerlaatste deel in de populaire Wallander-serie van de Zweedse bestsellerauteur. Verbroken van Karin Slaughter eindigde op de tweede plaats met 25.9% van de stemmen.

In de rubriek Nederlandstalig won Simone van der Vlugt met Op klaarlichte dag, tevens de best verkochte Nederlandstalige thriller in 2010. Het is de tweede publieksprijs die de auteur met dit boek in ontvangst nam. Eerder won Van der Vlugt al de NS Publieksprijs 2010. Op klaarlichte dag kreeg 26% van alle stemmen. Collega-auteur Esther Verhoef werd tweede met Déjà vu (23.9%).

Het beste thrillerdebuut van 2010 kwam op naam van Jane Casey. Haar debuut Spoorloos (uitgegeven door Anthos) kreeg 23.2% van de stemmen. Op plek 2 eindigde de Zweed Jens Lapidus met Snel geld (19.3%).

Ook werd de Crimezone thriller top 100 van 2010 bekendgemaakt. In de lijst zijn 23 uitgeverijen vertegenwoordigd. A.W. Bruna uitgevers heeft met 13 titels het grootste aandeel, gevolgd door uitgeverij Cargo (11 titels) en Boekerij (10 titels).

De Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing editie 2010 werd georganiseerd in samenwerking met partner Bruna en mediapartners De Bestseller 60 en Boekenkrant. Bruna zal zich de komende jaren als hoofdsponsor aan de thrillerpublieksprijs van Crimezone.nl verbinden.

De prijsuitreiking ‘live’ op internet
Voor de thrillerfans was de prijsuitreiking live te volgend op de speciale verkiezingssite: www.crimezone.nl/bestethrillervan2010. Hier staan de uitslagfilmpjes en tevens downloads van dit persbericht en de volledige Crimezone Thriller Top 100 van 2010 in PDF-formaat.

Over Crimezone
Crimezone.nl, opgericht in 2002, is al vele jaren de populairste website voor thrillerlezers. Het afgelopen jaar telde de site bijna 600.000 bezoekers en 3,7 miljoen pageviews. Het is hiermee de grootste lezerscommunity in Nederland en Vlaanderen. Begin 2010 werd de thrillersite eigendom van A.W. Bruna uitgevers. Afgelopen zomer keerde Sander Verheijen, oprichter van de site, na vijf jaar terug als hoofdredacteur.

De eerste editie van de Crimezone Beste Thriller van het Jaar-verkiezing vond plaats in 2002. In dat jaar werd De bewoonde wereld van Nicci French uitgeroepen als Beste Thriller van het Jaar. In de jaren die volgden ging deze titel o.a. naar Henning Mankell, Simone van der Vlugt, Karin Slaughter en Dan Brown.
"Good judgement comes from experience, which often comes from bad judgement"
Jason Statham - The Mechanic
  Moderator vrijdag 11 februari 2011 @ 21:47:26 #25
42184 crew  DaMart
pi_92657127
Gustaaf Peek wint de BNG Nieuwe Literatuurprijs

De roman Ik was Amerika van Gustaaf Peek is 10 februari jl. bekroond met de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010. Deze onderscheiding is een prijs voor jonge auteurs met een beginnend oeuvre.

Nederlandstalige auteurs van veertig jaar of jonger en met twee of meer literaire prozawerken komen voor deze prijs in aanmerking. De jury werd gevormd door Arno Brok, Eva Berghmans, Han Ceelen, Maarten Moll en Daniëlle Serdijn. Eerdere winnaars van de BNG Nieuwe Literatuurprijs zijn Esther Gerritsen (2005), Yves Petry (2006), Sanneke van Hassel (2007), Rachida Lamrabet (2008) en Carolina Trujillo (2009). Gustaaf Peek (1975) studeerde Engelse taal- en letterkunde in Leiden. Hij debuteerde met de roman Armin (2006). Zijn tweede roman, Dover, verscheen in 2008. In 2010 verscheen zijn veelgeprezen roman Ik was Amerika.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator vrijdag 18 februari 2011 @ 10:14:18 #26
42184 crew  DaMart
pi_92955432
Jongeren ontmoeten bekende schrijvers op de Dag van de Literatuur
Donderdag 17 maart organiseert Passionate Bulkboek in de Rotterdamse Doelen van 10.00 tot 16.00 uur de twaalfde Dag van de Literatuur met tientallen schrijvers en andere prominenten.

De twaalfde Dag van de Literatuur wordt geopend door Antoinette Laan, de Rotterdamse wethouder Cultuur. Ook dit jaar komen duizenden jongeren van 15-18 jaar naar de Doelen in Rotterdam. Doel van het grootste eendaagse literaire festival is hen enthousiast te maken voor het lezen van boeken door ze in contact te brengen met schrijvers en dichters. Behalve ontmoetingen, lezingen, talkshows, gesprekken en signeersessies met en van auteurs, is er aandacht voor boekverfilmingen, cabaret en muziek, zijn er workshops, open podia, een stripmarkt, een Twittertuin, een Literair Spreekuur en nog veel meer.

Schrijvers, dichters, acteurs, muzikanten en andere prominenten in Rotterdam: Kader Abdolah, Kees van Beijnum, Abdelkader Benali, Herman Brusselmans, Ellen Deckwitz, Daniël Dee, Renate Dorrestein, Anna Drijver, Renske de Greef, Sergio Hasselbaink, Arthur Japin, Kluun, Martijn Lakemeijer, Tom Lanoye, Tessa de Loo, Arjen Lubach, Lucky Fonz & De Felle Kleuren, Ramsey Nasr, Kees van Nieuwkerk, Maria Peters, Marieke van der Pol, Scapino Ballet, Monica da Silva Trio, P.F. Thomése, Annelies Verbeke, Stijn Vranken, Robert Vuijsje, Peter de Wit, Annejet van der Zijl, Joost Zwagerman en vele anderen. Presentatoren op 17 maart zijn onder anderen Hadassah de Boer, Dolf Jansen, René Mioch, Chris Silos, Jet Sol en Pieter Steinz.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator woensdag 23 februari 2011 @ 08:48:31 #27
42184 crew  DaMart
pi_93187804
Gratis Agent 327-stripgeschenk
In 1984 gaf de Postgiro de reclamestrip Dossier Giroblauw weg als je een rekening opende. Al vele jaren is dit nooit herdrukte avontuur van Agent 327 – de beroemdste geheimagent van Nederland – één van de meest gezochte en meest onvindbare Nederlandse stripverhalen.
Catawiki heeft Dossier Giroblauw nu met toestemming van auteur Martin Lodewijk herdrukt in een genummerde oplage van 1000 exemplaren en... geeft het gratis weg!

Tijdens De Stripdagen in Gorinchem op 12 en 13 maart start Catawiki een actie waarbij klanten dit stripgeschenk gratis ontvangen zodra ze op Catawiki vóór eind maart voor minimaal ¤ 100,00 aan strips hebben gekocht. Dit is weliswaar hoger dan het minimum aankoopbedrag voor het reguliere Boekenweekgeschenk – de Boekenweek begint enkele dagen na De Stripdagen – maar het stripgeschenk is ook een stuk exclusiever.

Op Catawiki verkopen veel verzamelaars hun strips en zijn ook tientallen stripwinkels actief. Er staan al een kleine half miljoen strips te koop, een groter aanbod is nergens anders te vinden. Met de Catawiki-marktplaatsfunctie kan eenvoudig in het aanbod worden gezocht. En er kan rustig bij meerdere verkopers worden gekocht, want voor deze actie worden de totale aankopen bij elkaar opgeteld op basis van het opgegeven e-mailadres.

Het stripgeschenk wordt ook cadeau gedaan aan bestellers van de full colour gedrukte boeken van de eigen verzameling of van een deel van de Catawiki-catalogus. Bij ieder boek dat daar tussen 12 en 31 maart wordt besteld, wordt een exemplaar
van Dossier Giroblauw meegestuurd.

Het stripgeschenk is beschikbaar zolang de voorraad strekt. De verwachting is dat deze gelimiteerde uitgave zelf ook snel een collector's item wordt.
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
  Moderator dinsdag 3 mei 2011 @ 12:15:58 #28
42184 crew  DaMart
pi_96289863
Noem het liefde gratis te downloaden voor Moederdag

Speciaal voor Moederdag dit jaar is de bekroonde roman Noem het liefde van Beitske Bouwman hier gratis tot en met 8 mei als e-book te downloaden. Noem het liefde gaat over de lastige combinatie van moederschap en carrière. Hét cadeau voor alle moeders, grootmoeders en aanstaande moeders. En voor iedereen die van lezen houdt!

Noem het liefde vertelt het verhaal van Magda Steenhuis, wetenschappelijk onderzoekster van het Zuidpool-ijs, die haar baby voor acht maanden bij haar moeder achterlaat om op expeditie te kunnen gaan. De hele wereld valt over haar heen. Ook Nanne Karwist, haar beste vriendin. Tussen de vrouwen ontspint zich een intrigerende en bij tijden heftige dialoog. Wat is eigenlijk een goede moeder? En kun je daarnaast een eigen leven leiden? Wanneer Magda terugkeert, is niets meer wat het ooit was.
Beitske Bouwman schreef een herkenbaar, ontroerend en verfrissend boek over een oeroud thema: moederliefde. Het raakt lezers recht in het hart. Noem het liefde is een roman die iedere moeder gelezen moet hebben.

Je kunt het e-book hier downloaden.

Beitske (1973) heeft met Noem het liefde onlangs de Publieksprijs der Brabantse Letteren 2011 gewonnen. Ze studeerde sociale wetenschappen en filosofie. Beitske debuteerde in 2005 met de roman Portrettensoep, in 2007 volgde haar tweede boek Kindengel. Ze is getrouwd en heeft twee dochters. Ze geeft lezingen en workshops door het hele land.

De pers was lovend over Noem het liefde: ‘Mooi verhaal over de altijd lastige combinatie: ouderschap en kinderen.’ Libelle
‘Een aanrader… Het vraagt om meer van Beitske Bouwman’ Literair Nederland
‘Noem het liefde hoort bij de lekkerste zomerboeken van dit jaar! Red
Winterwonderland (een kerstverhaal) | Gevangen in sepia (kort verhaal)
Forumsmileys | Het is patat!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')