Peter6000 | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:24 |
Ik zie op de foto dat er een vorkje bij ligt. Dus ik neem aan dat je eerst het bovengedeelte er handmatig af moet halen, en dit volledig met de hand op moet eten. Om dan vervolgens met het vorkje de vulling en de bodem op te eten? Want volgens mij zakt de tompoes in als je gaat proberen de bovenlaag met het vorkje te 'doorsnijden'. Dan zakt de vulling er als het ware uit, naar de zijkanten. | |
Rewimo | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:27 |
Ik eet het bovenste deel als laatste, dat is het lekkerst! ![]() | |
JamFlava | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:28 |
Je moet het in 1x in je mond stoppen. | |
Lastpost | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:31 |
Gewoon net als een bossche bol, gewoon zonder vorkje. | |
#ANONIEM | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:31 |
Niet zo moeilijk doen. | |
iFries | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:32 |
Dat vorkje is zodat anderen een beginner kunnen herkennen | |
Repeat | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:34 |
Gewoon in zn geheek erin schuiven. thats what she said ![]() | |
rechtsedirecte | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:36 |
bovenkant eerst opeten, daarna de vulling en bodem hap voor hap naar binnen baggeren....een tompouce eten met een vorkje is culinair verraad, de tompouce verdient beter![]() eerste steek met het vorkje en je ziet het al fout gaan.... | |
Peder | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:39 |
bovenkant er af halen en de tompouce op de bovenkant zetten... | |
Copycat | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:40 |
Peter! Hierna wil ik graag dat er dieper wordt ingegaan op het eten van een Bossche Bol. Met een vorkje. | |
RobinOok | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:44 |
Beleefd afslaan. Vieze dingen, bah. Bossche bollen ook. Bah. Wie wil er nou happen slagroom wegwerken? Yuk. | |
NBT | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:46 |
Ten eerste zijn ze vies, maar als je ze moet eten pak ze in de hand en neem gewoon een hap verdomme! | |
Casos | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:54 |
Op zijn kant leggen en met mes&vork, dat werkt imo het beste. | |
Stranger | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:56 |
quote: ![]() Dat ik dat nog nooit eerder bedacht heb. | |
DeTolk | dinsdag 27 juli 2010 @ 09:59 |
Bossche bol en Tom Poes gewoon met mes en vork. Het is een delicatesse, en die nuttig je niet met je handen | |
Copycat | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:01 |
quote:En hoe doe je dat dan, 'gewoon'? | |
Maarten1 | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:10 |
met het vorkje de tompouche in de lengte doormidden snijden dan uit de hand de 2 delen los opeten (onderkant eerst) | |
cinnamon_M | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:38 |
quote:Dat deed mijn neef dus altijd, vond het eigenlijk wel een geniaal idee in de categorie 'dat ik daar niet eerder op gekomen ben': bij iedere hap van alles wat zonder dat de slagroom op de muur zit ![]() Overigens, quote:I ditto that. | |
DroogDok | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:38 |
quote:mes en vork? gewoon naar binnen schuiven man. | |
Redcoon | dinsdag 27 juli 2010 @ 10:51 |
Ik leg em op z'n zij. Dan druk je met je vork naar beneden, in feite "snij" je de tompoes dan in stukjes. Omdat de tompoes op z'n zij ligt kan je er mee druk op uitoefenen.![]() | |
rubje | dinsdag 27 juli 2010 @ 11:22 |
ik eet alleen maar het bovenste gedeelte en dan schraap ik de vulling ervanaf en dan eet ik de bodem. ![]() | |
Casos | dinsdag 27 juli 2010 @ 11:39 |
quote:Ja daag, dan krijg ik vieze vingers ![]() Het is de combinatie van de onderkant, de bovenkant en de pudding daar tussenin die een Tompouce zo lekker maakt. Op die manier kan ik keurige reepjes maken, om zo een optimale smaakbeleving te houden. | |
Maarten1 | dinsdag 27 juli 2010 @ 11:51 |
in de blender | |
Saruna | dinsdag 27 juli 2010 @ 12:09 |
quote:Dit is echt geniaal. Ik vind tompoucen heerlijk, maar hier ben ik echt nog nooit op gekomen. Volgende keer op deze manier proberen! ![]() Echt een faal van de tompouce bedenkers dat zij er niet op zijn gekomen. ![]() | |
realbase | donderdag 29 juli 2010 @ 12:20 |
ik haal het bovenste eraf en gebruik dat als "lepel"om de pudding eraf te eten ![]() | |
Xepa | donderdag 29 juli 2010 @ 15:04 |
Oké er is een 7 stappen plan om een tompouce te eten, hier is die: ST 1. Pak een Vork en een Mes ST 2. Haal de bovenkant van de tompouce ervan ST 3. Snij de slagroom door midden met de mes, en gooi dat weg, wat je er mee weg hebt gesneden ST 4. Snij de bovenste laag in 12 stukjes ST 5. Doe op elk stukje van de bovenste laag een stukje slagroom en een stukje bodem ST 6. Eet elk stukje met de vork ST 7. Klaar is kees | |
t1m0k | donderdag 29 juli 2010 @ 16:11 |
Dat zijn zeven stappen teveel. Je moet die tompouce op zijn kant gooien, en dan kun je hem gewoon met een gebaksvorkje te lijf gaan zonder dat je hem plet. Simpel. | |
alors | donderdag 29 juli 2010 @ 23:06 |
Ik schraap altijd de vulling er tussenuit met mijn vork en dan neem ik een hap, en dat proces herhaal je tot ie op is ![]() | |
_Floddertje_ | vrijdag 30 juli 2010 @ 13:30 |
Met de vork de banketbakkersroom horizontaal in een boven- en onderhelft verdelen. Dan met de hand eerst de bodem met de ene helft room opeten. Dan met je inmiddels kleverige vingers het mierzoete glazuurgedeelte met de andere helft van de room naar binnen schuiven. Tenslotte loop je naar een kraan en was je je handen. ![]() | |
Hik | vrijdag 30 juli 2010 @ 15:24 |
Ik sla er altijd heel hard op, met de vlakke hand, voor het effect. Daarna gooi ik 'm weg, want die dingen zijn niet te eten inderdaad... ![]() | |
Ole | vrijdag 30 juli 2010 @ 23:10 |
quote:Tompoezen zijn niet gevuld met slagroom hoor ![]() | |
Karina | vrijdag 30 juli 2010 @ 23:11 |
Ik pak de bovenkant eraf, die eet ik op uit mijn handen. Dan eet ik de pudding (of soms zit er slagroom in hoor!) en dan eet ik de onderkant ook met mijn handen (maar ik heb liever een ander gebakje). | |
KingOfMars | vrijdag 30 juli 2010 @ 23:12 |
Kan niet, klaar. | |
Waaghals | vrijdag 30 juli 2010 @ 23:13 |
met een rietje | |
Erosjuhhh | zaterdag 31 juli 2010 @ 03:14 |
bovenkant eraf halen, neerleggen en tompoes er bovenop zetten, nu heb je dubbele bodem en kan je hem stuk voor stuk eten. met vork of hand :p | |
peperclip | zaterdag 31 juli 2010 @ 03:17 |
gewoon bovenste gedeelte opeten en de rest laten staan, toch nergens goed vor | |
Blik | zaterdag 31 juli 2010 @ 19:32 |
quote:Bossche Bol eet je met je handen, alleen "toeristen" eten Bossche Bollen met een vorkje (aldus verschillende Bosschenaren) | |
Mikkie | zaterdag 31 juli 2010 @ 19:33 |
quote:Dat dus. Of onderste deel plus vulling gewoon oppakken tussen je vingers en naar binnen schuiven alsof het een pizza is. Nadeeltje: nu krijg ik zin in taart en tompoucen ![]() | |
BradleyQ | zaterdag 31 juli 2010 @ 22:26 |
Hahah briljant topic. ![]() | |
cindy11 | donderdag 12 augustus 2010 @ 22:36 |
Tjee wat een handleidingen allemaal! ![]() Ik haal het bovenstuk met glazuur eraf...lik of hap de vulling grotendeels weg,en eet de bodem op waar nog iets room opzit. Bovenstukje is vaak het lekkerste,dus die bewaar ik voor het laatst,en sjiek kijkend werk ik die dan als laatste naar binnen. ![]() |