Hoe ben jij dan in USA terecht gekomen?quote:Op vrijdag 30 juli 2010 19:45 schreef Americanist het volgende:
[..]
Om een werkvisum te krijgen (H-1B) heb je eigenlijk minimaal een bachelor-diploma nodig, er moet immers aangetoond worden dat je een specialist bent. Maar dan duurt het vaak nog jaren voor je een green card kan krijgen, en tot die tijd blijf je afhankelijk van je werkgever.
Anders moet je een Amerikaanse partner vinden (volgens mij is dat de weg die de meeste hier hebben gevolgd) of de Diversity Lottery winnen.
Edit: Wat MaartenA zei dus.
Wat was de reden van vertrek?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:49 schreef maartena het volgende:
Getrouwd met een Amerikaanse. Al in Nederland trouwens, zij is eerst naar Nederland gekomen waar we jaren hebben gewoond. In 2002 zijn we vervolgens naar haar geboorteland vertrokken.
Getrouwd met een Amerikaan. NL was voor ons geen optie aangezien hij geen Nederlands spreekt, en ik hier betere kansen heb op een baan (zeker als je het vergelijkt, California vs Zuid-Limburg). Bovendien is het hele proces met de IND geen pretje, dan liever het gedoe met USCIS.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:45 schreef FoolWithMokey het volgende:
Tevens dezelfde vraag aan alle andere kaaskoppen in USA.
Wat is het grootste verschil tussen USA en Nederland? is het leven echt zo anders daar? Hoe is kwaliteit van leven daar vergeleken met nederland?quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:59 schreef Ainnir het volgende:
[..]
Getrouwd met een Amerikaan. NL was voor ons geen optie aangezien hij geen Nederlands spreekt, en ik hier betere kansen heb op een baan (zeker als je het vergelijkt, California vs Zuid-Limburg). Bovendien is het hele proces met de IND geen pretje, dan liever het gedoe met USCIS.
Ik ben nooit erg happig geweest om naar de VS te verhuizen, sterker nog, ik zat midden in mijn emigratieplannen naar Finland toen ik mijn man ontmoette. Maar na een paar keer in de VS geweest te zijn bleek het nog niet zo slecht, en nu bevalt het me hier eigenlijk wel prima
Ze kreeg na jaren Nederland een beetje heimwee. Ook 9/11 speelde een rol, aangezien mijn schoonmoeder (die 2 jaar daarvoor mijn schoonvader verloor) naast het verlies van een vriendin op vlucht 11 zich ook erg realiseerde hoe alleen ze was, en dat haar enige dochter dus 10.000 km verderop zat...... verder hadden we zelf al het idee om ons voor te bereiden op een vertrek naar de VS, maar dachten zelf meer aan 2003/2004. De omstandigheden hebben het gewoon wat meer in versnelling gezet, en omdat er destijds ook een hele realistische mogelijkheid was dat de VS de immigratiewetten ENORM zou aanscherpen als gevolg van 9/11, besloten we zo een week na de aanvallen naar het Amerikaans consulaat te gaan met alle papieren. In December 2001 kreeg ik mijn visum, en in April 2002 zijn we vertrokken.quote:
Nee, je trouwt natuurlijk gewoon omdat je met iemand wil trouwen. Ik denk dat je in dit topic ook niemand zal tegenkomen die "voor een Green Card" getrouwd is..... althans, volgens mij zijn het stuk voor stuk gevallen van eerlijke liefde.quote:Nog een vraagje waar ik mee zit:
Je gaat toch niet met iemand trouwen alleen omdat je naar USA wilt? dan ben je toch nooit gelukkig?
Als je toevallig verliefd wordt op een amerikaanse, dat kan ik me wel voorstellen, maar ik zal nooit gaan trouwen zodat ik naar USA kan(hoe graag ik het ook wil.)
Teveel verschillen om op te noemen. Het is een westers land, maar toch zijn er veel verschillen. De kwaliteit van het leven heb je meer zelf in de hand. In Nederland regelt vadertje staat veel meer voor je wat je hier zelf moet regelen, maar als je het allemaal redelijk regelt is de kwaliteit van het leven mijns inziens beter dan in Nederland..... maar als het mis gaat kun je dat ook allemaal weer snel kwijtraken. Je moet je eigen vangnetten bouwen, want de staat bouwt ze niet voor je.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 01:07 schreef FoolWithMokey het volgende:
Wat is het grootste verschil tussen USA en Nederland? is het leven echt zo anders daar? Hoe is kwaliteit van leven daar vergeleken met nederland?
Daar wen je vanzelf aan. En je krijgt er natuurlijk ook wel een schoonfamilie bij.quote:En is het niet moelijk om zo ver van je dierbaren te leven?
De grootte. En dat klinkt heel suf, maar het klopt wel. Daardoor ontstaan er enorme verschillen in natuur, leefgewoonten, karakter van de mensen etc.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 01:07 schreef FoolWithMokey het volgende:
[..]
Wat is het grootste verschil tussen USA en Nederland?
Dit^^quote:Op woensdag 25 augustus 2010 01:25 schreef maartena het volgende:
[..]
Teveel verschillen om op te noemen. Het is een westers land, maar toch zijn er veel verschillen. De kwaliteit van het leven heb je meer zelf in de hand. In Nederland regelt vadertje staat veel meer voor je wat je hier zelf moet regelen, maar als je het allemaal redelijk regelt is de kwaliteit van het leven mijns inziens beter dan in Nederland..... maar als het mis gaat kun je dat ook allemaal weer snel kwijtraken. Je moet je eigen vangnetten bouwen, want de staat bouwt ze niet voor je.
[..]
Werk. Ik was klaar met mij studie en iemand gaf me een tip voor een postdoc in de US, waar ik toen op heb gesolliciteerd. Via een J1 visum, naar een H1B en uiteindelijk via de werkgever een green card gekregen.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 00:45 schreef FoolWithMokey het volgende:
Hoe ben jij dan in USA terecht gekomen?
Tevens dezelfde vraag aan alle andere kaaskoppen in USA.
Helemaal mee eens. Als ik vergelijk waar ik woon in noord florida en waar bv mijn zwager woont (noord california in een van de valleys ten oosten van de sierra nevada) dan zit daar een enorm wereld van verschil tussen. Dat is de polder vergeleken met de alpen.quote:Op woensdag 25 augustus 2010 01:40 schreef wonderer het volgende:
De grootte. En dat klinkt heel suf, maar het klopt wel. Daardoor ontstaan er enorme verschillen in natuur, leefgewoonten, karakter van de mensen etc.
"good, thanks"quote:Op donderdag 26 augustus 2010 03:21 schreef Mestras het volgende:
Ik zit nu al weer twee dagen in Los Altos (Ca). Heb nog wel last van de jetlag! Verder werkt het weer daar ook niet aan mee, want het is bloedheet hier, terwijl het normaal zo rond de 21 a 22 graden is!
Wat mij het eerste opviel is dat mensen vragen: how are you? Maar dat ze vervolgens geen antwoord van je willen/verwachten. Erg vreemd!
Ik heb inderdaad dezelfde ervaring.... doe mij maar een grietje met een neppe lach en een "how are you" die ze nooit menen in plaats van iemand die je sjaggo zit aan te staren.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 04:04 schreef Barcaconia het volgende:
Kan soms een beetje irritant zijn maar je went er vlug aan. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik liever neppe beleefdheid heb dan oprechte botheid. De laatste keer dat ik in NL in een restaurant was ergerde ik me kapot aan de serveerster om die reden...
Ja dat ook.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 08:30 schreef Isegrim het volgende:
In Texas kreeg ik het idee dat het niet echt de bedoeling is om daadwerkelijk antwoord te geven op die vraag. Volgens mij zeiden mensen daar tegen elkáár "How ya doin'" zonder dat één van beiden er antwoord op gaf.
Of het tenenkrommende "alles goed"quote:Op donderdag 26 augustus 2010 05:53 schreef maartena het volgende:
Hoe is het?
Standaard antwoord: Ja, prima!
Bij Walmart enzo gaan ze ook echt niet op antwoord wachten. Dan is zelfs Good thanks nog te lang.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 08:30 schreef Isegrim het volgende:
In Texas kreeg ik het idee dat het niet echt de bedoeling is om daadwerkelijk antwoord te geven op die vraag. Volgens mij zeiden mensen daar tegen elkáár "How ya doin'" zonder dat één van beiden er antwoord op gaf.
Ik ben wel heel benieuwd wat hun werkzaamheden nu precies zijn. Ik zie ze altijd staan met een clipboard en zo... en ze groeten mij bijna nooitquote:Op donderdag 26 augustus 2010 18:51 schreef Isegrim het volgende:
Die greeters ja. Meest kansloze beroep ooit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |