abonnement Unibet Coolblue
pi_86641187
Ik heb van die hele kleine talg pukkeltjes, ze zijn best wel klein en zitten in de bovenste huidlaag, ik kan ze ook gemakkelijk verwijderen. Krijg er ongeveer 1 per 2 dagen. Ik baal er alleen best wel van had gehoopt na 7 maanden 100% clean te zijn. Op zich is het niet heel erg maar ben een beetje bang dat als ik stop met roa dat mijn huid weer dikker gaat worden en deze mini pukkeltjes groter worden en dieper gaan zitten, wat dan weer echt puistjes gaan worden. Heeft iemand dit toevallig ook?
pi_86641402
Van die hele mini kleintjes ja, echt enkele soms.
pi_86644358
oke bedankt voor je reactie Diabox! ^O^
Stelt mij weer een beetje gerust, hoop alleen niet dat ze groter gaan worden als de roa is afgelopen.

Hoeveel heb jij er ongeveer per week? En wat doe je er tegen, laat je ze gewoon zitten?
Ik vindt het moeilijk om er vanaf te blijven aangezien ik net zo blij ben dat mijn huid helemaal gaaf is en dan valt zo'n klein talg pukkeltje meer op.
Ik heb er soms wel iedere dag 1 en andere keren maar 2 per week ofso, dat ligt volgens mij aan mijn voeding aangezien ik de laatste tijd veel slechte suikers binnenkrijg.
pi_86644965
Pff, verschilt erg, ene week niks, andere week stuk of vijf? Maar zijn echt hele kleintjes, je ziet ze amper. Sowieso haal ik ze dan wel ff weg :P

Voeding ligt het je niet aan kan ik garanderen.
pi_86659470
Oké bedankt. Ben wel blij om te horen dat ze bij jou na 4 maanden nog steeds heel mini zijn. Lees best vaak dat mensen aan het eind helemaal een schone huid hebben. Was al bang dat ik weer bij die mensen hoor die dat dan weer net niet helemaal hebben. Maargoed die mini dingetjes zullen dus wel normaal zijn.

Wat betreft voeding blijft voor mij een beetje onduidelijk. Heb er een goed boek over gelezen en de schrijver beweert overduidelijk van wel en dat geloof ik ook wel. Als ik bijv. veel zuivel eet krijg een wat dikkere huid, dus sneller puistjes. En sport ook behoorlijk veel en zie bij best veel mensen dat ze bij een te hoge inname van eiwitten (mbv shakes) ook puistjes krijgen. Maar hier zijn de meningen over verdeeld en moet binnenkort is even experimenteren of bepaalde voeding nadelig werkt voor mij.
pi_86659768
Ik slik dus nog steeds he ;)

Ik heb het met mijn dermatoloog erover gehad, hij zei dat voeding geen rol speelde, behalve zuivel bij mensen die er gevoelig voor waren, en sommige andere stoffen, weer, mits mensen er gevoelig voor waren. Doorgaans speelde voeding geen rol. Ik kan dat perfect beamen, eet iedere dag exact hetzelfde en de ene keer wat minder puisten dan de andere keer, terwijl m'n voeding exact hetzelfde is (nb. ik eet heel clean, brinta, eieren, kipfilet, cashewnoten, kwark, zilvervliesrijst, etc.).Nu heb ik overigens niks te klagen, voordat ik aan m'n roa begon had ik er al niet extreem last van ofzo, en nu ik bijna 4 maanden slik heb ik vrijwel geen enkele puist :P

Alleen die plekken bij m'n mondhoeken, het geneest gewoon niet, dag in dag uit gaat het volledig stuk.
Smeer me kapot met aquaphor en cetomacrogol erop, maar het duurt dan alleen wat uurtjes extra voor het volledig stukscheurt.

Een goed alternatief voor roaccutane is vitamine B5 (natuurlijk als anti-biotica het niet voor elkaar krijgen). Dit bij een dosis van 10gr per dag verdeeld in 2x 5gr.
http://vitaminb5acne.com/study.html

Enige studie tot nu toe waar bewezen wordt dat het werkt, echter wordt het al enige tijd onder bodybuilders (i.v.m. AAS gebruik) 'veel' gebruikt, met goede resultaten.

[ Bericht 19% gewijzigd door Diabox op 20-09-2010 23:48:56 ]
  Licht Ontvlambaar dinsdag 21 september 2010 @ 08:52:27 #282
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_86664288
quote:
Op vrijdag 6 januari 2006 18:35 schreef rutger05 het volgende:
Vitamine B2 (Riboflavine) Betrokken bij de eiwitstofwisseling. De benodigde hoeveelheid is gekoppeld aan de eiwitbehoefte. Omdat sporters meer eiwitten nodig hebben, is de behoefte aan vitamine B2 ook groter. Zorgt verder voor gezonde ogen, haren en huid en normale zenuwfuncties. Zit in: Melk en melkproducten, vlees, vleeswaren, aardappelen en groente, fruit, brood en graanproducten, volkoren producten, orgaanvlees en gist.

http://www.productenvandeboer.com/vitaminen.html (en de post van Cinnamongirl)

Symptomen bij een tekort
- Zere mond en lippen, rode tong, gescheurde mondhoeken
- Gebarsten, schilferige rode huid
- Eczeem, brandend gevoel op de huid
- Vermoeidheid, slapeloosheid
- Branderige of bloeddoorlopen ogen

http://www.kruidenvrouwtje.nl/vitaminen/B2.htm (en de post van cinnamongirl)

Misschien eens proberen Diabox?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_86672501
Bedankt. Ik doe zelf aan bodybuilding en ga binnenkort bulken naar 4100 kcal ik hoop dit niet ten koste gaat van mijn huid. Ik gebruik zelf geen AAS maar heb wel het idee dat ik gevoeliger ben voor puistjes i.v.m. hoge kcal en behoorlijk veel eiwitten. Ik eet nu behoorlijk gezond en zo min mogelijk bewerkt voedsel. Veel tonijn, ongezouten pinda's, bruin brood, kipfilet, rijst en brinta. Ik vermijd zuivel.

Na de roa (nog 5 weken) wil ik eigenlijk niet meer beginnen aan verzorging met al die chemische cosmetica. Hooguit 1-2 producten. Sommige cosmetica werkt, maar dat is pas objectief te zeggen na 2 maanden en het kan ook nadelig werken als je de verkeerde producten gebruikt. Ik ben benieuwd hoe mijn huid gaat reageren na de roa aangezien ik voorheen een vette huid had en nu is het droog tot normaal maar nog wel gevoelig.

Vitamine B(5) heb ik veel over gelezen en schijnt ook goed te werken. Denk dat ik na de roa: vitamine b5, biergist, visolie capsules of zink ga gebruiken. Na roa kan ik eindelijk ook meer multi vitamine gaan slikken *O*
pi_86672527
@Sjeen
Ik krijg sowieso al >200% vitamine B2 ADH uit m'n supplementatie :P
Met m'n normale voedsel erbij opgeteld zit ik wel heeeeeel ruim.

@Burnster
Ik heb zelf iig. geen verschil gemerkt tussen cutten en bulken qua acne.
pi_86692191
Hallo daar ben ik weer! Het is nu anderhalve maand geleden en heb helaas nog last van telkens maar weer in een staar te vallen, echt niet normaal!! Overal waar ik heen kijk wil ik maar staren, ook zie ik toch nog niet zo heel scherp nog... Vreemde gewaarwording, wat ik toch even hier kwijt wil, ondanks dat het afschrikkend is misschien voor anderen. Ik ga binnenkort maar even naar de opticien, even kijken wat ze daar gaan zeggen. Ik vind het echt super vreemd. Ik had wel t idee dat het door mijn rode wijntje verergert werd, ik heb t uitgeprobeerd en dat is wel zo. Het lijkt net of het alcohol nog niet goed weg gesluisd kan worden ofzo...maar nu is het al weer 3 dagen geleden dat ik n glaasje opheb en toch heb ik er nog last van... En believe me ik lieg echt niet als ik zeg dat ik voor de ROA super goede ogen had. Anders zou ik er natuurlijk niet zo mee zitten. Nou ik hoop dat je gelijk hebt dat het nog 2 maanden ofzo duurt voordat het uit je lijf is...
Ik kan niet wachten wat de opticien zegt!!
pi_86692259
Misschien beetje verziend geraakt? Verder, ben je goed uitgerust? Ik heb dat 'in een staar vallen' vaak als ik 'n tijd slecht heb geslapen, of juist veel te veel overigens :P Het klinkt namelijk herkenbaar.

Als de opticien het niet weet overigens, oogarts raadplegen, opticien (no offense) is namelijk maar mbo gediplomeerd en weet lang niet alles van het oog.
  woensdag 22 september 2010 @ 10:59:34 #287
310522 lieveliesje90
http://tinyurl.com/weblogROA
pi_86703965
Vanmiddag weer naar het ziekenhuis, een afspraak gemaakt voor tussendoor omdat ik zoveel pijn heb. De wonden die ik heb gaan ook niet dicht. Dus maar even vragen wat dermatoloog te melden heeft... Ik wil eigenlijk niet dosis lager omdat ik er gewoon snel vanaf wil...

Iemand ervaring met verergering bijwerkingen als je dosis lager gaat slikken? Of dat de ontstekingen weer terug komen?
Lees ook mijn weblog : http://lisetterozenberg.web-log.nl
pi_86710359
quote:
Iemand ervaring met verergering bijwerkingen als je dosis lager gaat slikken? Of dat de ontstekingen weer terug komen?
Heb nog nooit m'n dosis verlaagd, dus geen idee eigenlijk.

Had zelf vannacht weer een bloedneus als 'n kraan :(, en na 7 uur waren de grote plekken bloed op het papier wat ik gebruikte nog nat en niet gestold, ik bedoel, wtf! Dat hoort toch allang gestold te zijn? :')
pi_86712812
Yeeeey -O-

Zo'n drie maanden nadat ik gestopt ben met roaccutane begint het weer langzaam terug te komen. Eerst werd mijn huid onrustig en leek het meer op een soort uitslag, maar nu zijn er al weer hier en daar wat ontstekingen ontstaan. Volgende week maar weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe kuur :O
pi_86718961
quote:
Op woensdag 22 september 2010 15:30 schreef mestreech91 het volgende:
Yeeeey -O-

Zo'n drie maanden nadat ik gestopt ben met roaccutane begint het weer langzaam terug te komen. Eerst werd mijn huid onrustig en leek het meer op een soort uitslag, maar nu zijn er al weer hier en daar wat ontstekingen ontstaan. Volgende week maar weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe kuur :O
Hoelang heb je roa gebruikt en met welke dosis? Het is namelijk wel belangrijk om een bepaalde dosis binnen te krijgen (afhankelijk van je gewicht) voor een effectief resultaat..
pi_86727048
Hallo,
Al sinds mijn 15e (ben nu 22) last van matige acné. Met matig bedoel ik paar puistjes per week, vooral rondom mijn mond en op kin. Soms paar weken nagenoeg niets, soms paar weken best veel. Al vele middeltjes op mijn gezicht gesmeerd, niets dat echt permanent werkte. Toen hoorde ik van een collega over roaccutane. Vervolgens op internet hier veel over gelezen en besloten dat ik dat spul nodig had. Eindelijk iets waarmee je er vrijwel zeker vanaf komt en blijft. Precies wat ik nodig heb. Afspraak bij de arts gemaakt en antibiotica gekregen. Niet gebruikt en gezegd dat het niet werkte. Doorverwezen naar dermatoloog en van haar differingel gekregen. Niet gebruikt en gezegd dat het niet werkt. Gisteren roaccutane voorgeschreven gekregen van de derma. Volgende week woensdag word ik gebeld over de uitslag van bloedtest, als dat goed is begin ik die dag gelijk.
Ik heb al 30 capsules van 20mg en een herhaalrecept meegekregen. Het viel me wel gelijk op dat ik niet het merk Roaccutane heb, maar een merkloos doosje waar alleen 'isotretinoine' op staat. Derma wil beginnen met 20mg per dag, later evt. verhogen. Zelf wil ik het liefst na de eerste maand naar 40mg per dag gaan. Ik weeg 80 kilo, en volgens dat plan zou ik half mei 2011 120mg per kg lichaamsgewicht binnen hebben.
Op dit moment vraag ik mij eigenlijk wel af of hier mensen zijn die ervaring hebben met de merkloze isotretinoine. Op verschillende sites heb ik gelezen dat het exact hetzelfde is als het merk Roaccutane, op sommige sites staat dat er kleine verschillen tussen zitten, en ik heb zelfs ergens gelezen dat bij iemand de merkloze geen effect had =S. Daarom hoop ik eigenlijk dat er iemand is die de merkloze gebruikt (heeft) en daar wel tevreden over is.
In elk geval fijn om te zien dat er hier een actief forum over is, daarom net zelfs maar een account aangemaakt bij Fok (na jarenlang alleen een beetje meelezen over vanalles en nog wat :p).
Ik zal hier jullie op de hoogte houden over mijn kuur.
pi_86727202
Isotretinoine is de werkzame stof van Roaccutane. Generieken van isotretinoine zijn netzo goed als die van Roche. Ik heb zelf die van PCH.

Ik vind het overigens een beetje dom van je dat je de anti-biotica heb afgeslagen? Anti-biotica van de cycline groep geeft soms hele goede resultaten bij mensen, zeker het proberen waard alvorens op roa over te stappen...
pi_86728243
quote:
Op woensdag 22 september 2010 21:09 schreef Diabox het volgende:
Isotretinoine is de werkzame stof van Roaccutane. Generieken van isotretinoine zijn netzo goed als die van Roche. Ik heb zelf die van PCH.

Ik vind het overigens een beetje dom van je dat je de anti-biotica heb afgeslagen? Anti-biotica van de cycline groep geeft soms hele goede resultaten bij mensen, zeker het proberen waard alvorens op roa over te stappen...
Okay, ik had al het idee dat iedereen die van Roaccutane (Roche) had, maar dat is dus niet zo. Zie net dat ik zelf ook die van PCH heb!

Ik had mynocycline. Wilde ik in eerste instantie wel gebruiken, maar uiteraard eerst even google'en. Al snel zag ik dat mensen er gele tanden of zwarte tong ervan kregen. Dat is een bijwerking die ik heel erg vervelend zou vinden omdat ik mijn tanden nu al niet zo wit vind en al niet voor niets whitening-tandpasta gebruik. En heel veel ervaringen gelezen van mensen die het na de kuur net zo hard weer terug kregen. Daarom besloten om het niet te nemen.
Over Differingel las ik veel mensen die niet zo tevreden waren over het product of resultaat. Of het verergerde, of het kwam terug etc. etc. Terwijl ik er gewoon vanaf wil.
Maar goed, misschien heb ik iets teveel van tevoren mijn zinnen gezet op Roaccutane. Maar ik heb het nu gelukkig en kan niet wachten om volgende week te beginnen.

[ Bericht 5% gewijzigd door Durnstic op 22-09-2010 21:38:11 ]
pi_86729013
Pfff, je moet ook niet gaan googlen op de medicijnen voor eventuele bijwerkingen. Je wordt al helemaal bang als je de bijwerkingen van roaccutane op internet leest! Minocycline is perfect veilig in gebruik voor een normaal persoon en de kans op bijwerkingen is meestal zeer gering.

Ik mocht overigens gelijk beginnen met roaccutane op dezelfde dag als dat ik de bloedtest aflegde, hoefde niet te wachten op 'n uitslag of wat dan ook :P. Ik begon overigens op 40mg, ik zou zo snel mogelijk verhoging vragen aan je derma als je de bijwerkingen goed verdraagt ;)
pi_86731715
quote:
Op woensdag 22 september 2010 21:43 schreef Diabox het volgende:
Pfff, je moet ook niet gaan googlen op de medicijnen voor eventuele bijwerkingen. Je wordt al helemaal bang als je de bijwerkingen van roaccutane op internet leest! Minocycline is perfect veilig in gebruik voor een normaal persoon en de kans op bijwerkingen is meestal zeer gering.

Ik mocht overigens gelijk beginnen met roaccutane op dezelfde dag als dat ik de bloedtest aflegde, hoefde niet te wachten op 'n uitslag of wat dan ook :P. Ik begon overigens op 40mg, ik zou zo snel mogelijk verhoging vragen aan je derma als je de bijwerkingen goed verdraagt ;)
Daar ben ik het zeker mee eens. Ik google ook niet zozeer om de bijwerkingen, maar vooral ervaringen van anderen. Daarbij is mij opgevallen dat bij roa, in tegenstelling tot andere middelen, vrijwel iedereen tevreden is over het eindresultaat. De bijwerkingen zijn dan wel heftiger dan bij andere middelen, maar dat heb ik ervoor over.

Zelf wil ik ook het liefst zo snel mogelijk naar de 40mg. Met name omdat ik die 120mg per kilo lichaamsgewicht ook heel graag wil halen. Als ik over 1 maand verhoog na 40mg zou ik dan nog 7,5 maand moeten om dat te halen. Ik doe een kuur liever 1 keer goed, dan dat ik na een paar maanden ermee stop en het weer terug krijg :p
pi_86734234
quote:
Op woensdag 22 september 2010 17:53 schreef Burnster het volgende:

[..]

Hoelang heb je roa gebruikt en met welke dosis? Het is namelijk wel belangrijk om een bepaalde dosis binnen te krijgen (afhankelijk van je gewicht) voor een effectief resultaat..
Ik moest eigenlijk zo'n 8600 mg binnenkrijgen, maar heb uiteindelijk zo'n 7500 binnengekregen. Dit onder andere omdat ik op een gegeven moment lichamelijk zo moe en kapot was dat ik het niet echt meer zag zitten. Na een hele dag werken voelden mijn gewrichten en soms ook spieren alsof ik bejaard was. Een paar weken na het stoppen kreeg ik ook een gigantische energieboost en die energieboost is nu nog bezig. Toen merkte ik pas wat die troep allemaal met je lichaam doet. Toch wil ik het nu weer gaan proberen, maar dan gewoon met een lagere dosis. Ik had toen 60 mg/dag bij een gewicht van 72kg, ik ga het nu houden bij maximaal 40 mg per dag :Y
pi_86736263
quote:
Op woensdag 22 september 2010 22:36 schreef Durnstic het volgende:

[..]

Daar ben ik het zeker mee eens. Ik google ook niet zozeer om de bijwerkingen, maar vooral ervaringen van anderen. Daarbij is mij opgevallen dat bij roa, in tegenstelling tot andere middelen, vrijwel iedereen tevreden is over het eindresultaat. De bijwerkingen zijn dan wel heftiger dan bij andere middelen, maar dat heb ik ervoor over.

Zelf wil ik ook het liefst zo snel mogelijk naar de 40mg. Met name omdat ik die 120mg per kilo lichaamsgewicht ook heel graag wil halen. Als ik over 1 maand verhoog na 40mg zou ik dan nog 7,5 maand moeten om dat te halen. Ik doe een kuur liever 1 keer goed, dan dat ik na een paar maanden ermee stop en het weer terug krijg :p
Roa heeft ook wel een garantie om te werken ja, maar om in de tussentijd een anti-biotica kuur af te slaan ;)?
pi_86736633
quote:
Op donderdag 23 september 2010 00:47 schreef Diabox het volgende:

[..]

Roa heeft ook wel een garantie om te werken ja, maar om in de tussentijd een anti-biotica kuur af te slaan ;)?
Als een anti-biotica kuur zou werken zou ik het zeker niet afslaan. ROA sloopte mij fysiek helemaal, was dolblij toen ik er uiteindelijk vanaf was :)
Cause I'm a motherlover,
You're a motherlover.
We should fuck each others mothers
pi_86736669
quote:
Op donderdag 23 september 2010 00:47 schreef Diabox het volgende:

[..]

Roa heeft ook wel een garantie om te werken ja, maar om in de tussentijd een anti-biotica kuur af te slaan ;)?
Ik begrijp wel dat sommigen dat vreemd vinden, mijn gebit is voor mij echter heel belangrijk en ik wilde niet riskeren dat ik gele tanden zou krijgen (bijwerking die niet zeer zelden voorkomt bij orale antibiotica), en vervolgens na een kuur nog steeds niet van de acne af zijn. Maar het verschilt denk ik per persoon welke bijwerkingen je wilt accepteren en welke je heel vervelend zou vinden.
pi_86754779
voordat ik aan mijn eerste roa-kuur zat heb ik eerst 4 jaar aan een stuk minocycline geslikt :P Toen ik dit tegen mijn huisarts vertelde schrok hij wel eventjes, maar kon het verder niet echt kwaad. Ik heb van minocycline dan ook geen enkele bijwerking gemerkt. Het werkte op zich wel redelijk, maar als ik het ook maar een dag vergat dan kwam de acné meteen weer terug.

Moraal van het verhaal. Zo gevaarlijk dal minocycline niet zien, behalve dat het mijn ogen verspilde moeite is omdat het toch niet meer werkt als je stopt met het te slikken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')