FOK!forum / WK 2018 / Post hier al je WK (Octopus)Recepten
crvvrijdag 9 juli 2010 @ 13:07
Paultje heeft dus voor Spanje gekozen.
Het is duidelijk dat dit orakel niet geloofwaardig meer is en dus van het toneel moet verdwijnen.

Wat zou er beter zijn dan hem te verwerken in een heerlijke maaltijd

Post hier je Recept, Ik zal beginnen

hedphylemvrijdag 9 juli 2010 @ 13:08
rauw!
Rewimovrijdag 9 juli 2010 @ 13:10
Spanish Braised Octopus in Paprika Sauce



This is a very simple recipe once you have prepped your octopus for finishing -- instructions are linked below. Basically you braise the octopus in its own juices, then cut it into pieces and dress it with a paprika-garlic sauce when it is still warm. This is a variant of a Spanish recipe known as "a la gallega." Any size octopus will work with this recipe, which serves 4 as a starter or tapas.
Prep Time: 3 hours, 30 minutes
Total Time: 3 hours, 30 minutes
Ingredients:

* 1-2 pounds octopus
* 1/2 t. salt
* 1 t. black pepper
* 3 chopped garlic cloves
* 1 T. sweet paprika
* 1/2 cup olive oil
* 2-3 lemons

Preparation:

Braise your octopus as directed in the instructions below.

Meanwhile, put the salt, pepper, paprika and garlic in a mortar and pound it until it is a paste. Slowly add the olive oil, stirring and mashing all the while. If you don't have a mortar and pestle, you could use a food processor, but the texture will be different.

When the octopus is tender and still warm, cut into chunks, put into a large bowl and toss with the sauce. Squeeze the juice of 1 lemon into the bowl and toss to combine.

Serve warm or at room temperature with slices of lemon.
crvvrijdag 9 juli 2010 @ 13:11
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:10 schreef Rewimo het volgende:
Spanish Braised Octopus in Paprika Sauce

[ afbeelding ]

This is a very simple recipe once you have prepped your octopus for finishing -- instructions are linked below. Basically you braise the octopus in its own juices, then cut it into pieces and dress it with a paprika-garlic sauce when it is still warm. This is a variant of a Spanish recipe known as "a la gallega." Any size octopus will work with this recipe, which serves 4 as a starter or tapas.
Prep Time: 3 hours, 30 minutes
Total Time: 3 hours, 30 minutes
Ingredients:

* 1-2 pounds octopus
* 1/2 t. salt
* 1 t. black pepper
* 3 chopped garlic cloves
* 1 T. sweet paprika
* 1/2 cup olive oil
* 2-3 lemons

Preparation:

Braise your octopus as directed in the instructions below.

Meanwhile, put the salt, pepper, paprika and garlic in a mortar and pound it until it is a paste. Slowly add the olive oil, stirring and mashing all the while. If you don't have a mortar and pestle, you could use a food processor, but the texture will be different.

When the octopus is tender and still warm, cut into chunks, put into a large bowl and toss with the sauce. Squeeze the juice of 1 lemon into the bowl and toss to combine.

Serve warm or at room temperature with slices of lemon.
Kijk dat zier er ook best smakelijk uit
Bennyvrijdag 9 juli 2010 @ 13:12
Nog een octopus-topic?

Ik geloof 'm niet
Stelletje bijgelovigen hierzo! Jullie snappen er niets van!
LadyVCvrijdag 9 juli 2010 @ 13:16
Pfffff, gewoon peper en zout op strooien en BAKKEN DIE PAUL
crvvrijdag 9 juli 2010 @ 13:16
quote:
Op vrijdag 9 juli 2010 13:12 schreef iBenny het volgende:
Nog een octopus-topic?

Ik geloof 'm niet
Stelletje bijgelovigen hierzo! Jullie snappen er niets van!
Ja maar deze gaat niet over zijn voorspelling
Enkel iover hoe je hem kan bereiden en opeten

Laten staan please
Gertvrijdag 9 juli 2010 @ 13:17
Recept: Paul Flambee
  • Rol de octopus levend in prikkeldraad en stamp aan.
  • Giet vervolgens een fles spiritus leeg over het gedrocht, en steek in de fik.
  • Wacht tot de tentakels niet meer bewegen en flikker het dan terug in zee.
  • Klaplopervrijdag 9 juli 2010 @ 13:18
    Octopus
    Toverheksvrijdag 9 juli 2010 @ 13:19
    http://www.foodtube.nl/video/1024/Zwezerik-met-octopus--asperges

    heerlijk, dit moeten ze maar met Paultje doen
    Gertvrijdag 9 juli 2010 @ 13:21
    quote:
    Op vrijdag 9 juli 2010 13:18 schreef Klaploper het volgende:
    Octopus


    Da's in CUL, da's veel te serieus. Voetbalsupporters zijn hooguit geïnteresseerd in hoe je frikadellen van zo'n beest kan maken. Of bier.
    Rewimovrijdag 9 juli 2010 @ 13:40
    Bitterballen van maken!
    speknekvrijdag 9 juli 2010 @ 13:44
    Het enige lekkere octopusrecept:

    Takoyaki





    Ingredients:

    * 1 2/3 cup flour
    * 2 1/2 cup dashi soup
    * 2 eggs
    * 1/2 lb. boiled octopus, cut into bite-size pieces
    * 1/4 cup chopped green onion
    * 1/4 cup dried sakura ebi (red shrimp)
    * 1/4 cup chopped pickled red ginger
    * *For toppings:
    * katsuobushi (dried bonito flakes)
    * aonori (green seaweed powder)
    * Worcestershire sauce or takoyaki sauce
    * mayonnaise

    Preparation:
    Mix flour, dashi soup, and eggs in a bowl to make batter. Thickness of the batter should be like potage soup. Put oil inside cups of a takoyaki grill pan. Pour batter into the cups to the full. Put octopus, red ginger, and green onion in each hole. Grill takoyaki balls, turning with a pick. When takoyaki become rounds and brown, remove them from the pan and place in a plate. Put sauce and mayonnaise on takoyaki and sprinkle bonito flakes and aonori on the top.
    *makes 4 servings


    OM NOM NOM NOM
    FalleNk810ivrijdag 9 juli 2010 @ 13:51
    quote:
    Op vrijdag 9 juli 2010 13:21 schreef Gert het volgende:

    [..]



    Da's in CUL, da's veel te serieus. Voetbalsupporters zijn hooguit geïnteresseerd in hoe je frikadellen van zo'n beest kan maken. Of bier.
    Octopusbier
    YebCarvrijdag 9 juli 2010 @ 14:02
    gewoon rauw natuurlijk

    LadyVCvrijdag 9 juli 2010 @ 14:24
    quote:
    Op vrijdag 9 juli 2010 13:51 schreef FalleNk810i het volgende:

    [..]

    Octopusbier
    Octopis dus