FOK!forum / Culinesse à gogo / Momofuku
RobinOokzaterdag 3 juli 2010 @ 14:29


Het Momofuku Cookbook

Het kookboek van David Chang, een Koreaans-Amerikaanse chef die op het moment nogal een hit/hype is in New York met 3 restaurants: Momofuku Noodle Bar, Momofuku Ko and Momofuku Ssäm Bar. (ik geloof met enorme wachtlijsten en ondertussen flinke prijzen en nog 3 nieuwe restaurants)

Geen fusion zoals dat ooit hip was, maar gewoon een samenraapsel van alles wat hij zelf lekker vindt uit allerlei voornamelijk aziatische keukens met een hoofdrol voor de Koreaanse keuken. Een soort fastfood, maar dan ultrahip, goed bereid en niet met de minste ingredienten. Tenminste, dat is mijn eerst indruk maar, want ik heb dan wel het boek gekocht, ik heb er nog niet zo heel veel in gelezen en nog maar 2 dingen uit gemaakt. Waaronder dus zijn signature dish: Pork Bun" (gestoomd broodje met langzaamgegaard buikspek):


1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.


NoCigar heeft in NY bij 'm gegeten! Dus daar wil ik eigenlijk wel meer over horen!
En wie heeft hier het boek nog meer? En er al uit gekookt?

[ Bericht 22% gewijzigd door RobinOok op 03-07-2010 14:48:33 ]
Erasmozaterdag 3 juli 2010 @ 14:38
Niet aanwezig hier maar wel interessant. Wat voor saus zit er op dat broodje?
RobinOokzaterdag 3 juli 2010 @ 14:47
Gewoon hoisin uit een potje. (zal even wat copypasten uit 't foodgawkertopic)
n0azaterdag 3 juli 2010 @ 15:49
Ik hoorde van Momofuku via Almost Bourdain (Maleisische wonend in Australie getrouwd met Nederlander).
Nog geen recept van gekookt. Ze heeft ook de pork buns gepost:

http://almostbourdain.blo(...)ofuku-pork-buns.html

En de crack pie:

http://almostbourdain.blo(...)-bars-crack-pie.html

Die ziet er zo lekker uit!
NoCigarzaterdag 3 juli 2010 @ 15:54
Ah, je hebt dat broodje gewoon gekocht! Dat 'mag' ook van het recept trouwens, maar is iets waar ikzelf al meteen tegen op zou zien (echte doorzetter). Ik geef er denk ik toch de voorkeur aan dat iemand anders het eens uitprobeert en dan op internet zet denk ik .
Zal straks nog even wat ervaringen opschrijven, het is me wat te benauwd nu.
Momofuku is overigens de naam van degene die de instantnoedels heeft uitgevonden, ontdekte ik ooit.
RobinOokzaterdag 3 juli 2010 @ 16:04
Ja, als hij inderdaad zelf schrijft dat je 't lotusbroodje net zo makkelijk kunt kopen en ik heb het al in de vriezer liggen, dan ga ik ze niet zelf maken. :-)
Wil ik trouwens ooit nog wel eens doen, maar weet je, ik ben eigenlijk niet eens zo kapot van dit soort gestoomde witbrood. Moest er niet lang geleden nog echt niks van hebben. Nu af en toe, maar om er dan meteen 50 (!) te maken! Neuh.

"Okay, 50 buns is a lot of buns. But the buns keep in the freezer for months and months without losing any quality, and if you cut the recipe down any more than this, there’s barely enough stuff in the bowl of the mixer for the dough hook to pick up. So clear out a couple of hours and some space in the freezer and get to work."
rubjewoensdag 7 juli 2010 @ 17:13
quote:
Op zaterdag 3 juli 2010 14:29 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Het Momofuku Cookbook

Het kookboek van David Chang, een Koreaans-Amerikaanse chef die op het moment nogal een hit/hype is in New York met 3 restaurants: Momofuku Noodle Bar, Momofuku Ko and Momofuku Ssäm Bar. (ik geloof met enorme wachtlijsten en ondertussen flinke prijzen en nog 3 nieuwe restaurants)

Geen fusion zoals dat ooit hip was, maar gewoon een samenraapsel van alles wat hij zelf lekker vindt uit allerlei voornamelijk aziatische keukens met een hoofdrol voor de Koreaanse keuken. Een soort fastfood, maar dan ultrahip, goed bereid en niet met de minste ingredienten. Tenminste, dat is mijn eerst indruk maar, want ik heb dan wel het boek gekocht, ik heb er nog niet zo heel veel in gelezen en nog maar 2 dingen uit gemaakt. Waaronder dus zijn signature dish: Pork Bun" (gestoomd broodje met langzaamgegaard buikspek):

[ afbeelding ]
1. Men stoomt een lotusbroodje (uit vriezer v/d toko)
2. Besmeert die met een dun laagje hoisin saus (potje van de toko)
3. Twee plakjes buikspek erop (recept: Momofuku's pork belly. Ook niet moeilijk)
4. Julienne gesneden lente-uitje erop.
5. Komkommerreepjes erop. (komkommer 10 minuutjes ingelegd in beetje suiker en zout)
6. Sriracha chilisaus voor wie wil.


NoCigar heeft in NY bij 'm gegeten! Dus daar wil ik eigenlijk wel meer over horen!
En wie heeft hier het boek nog meer? En er al uit gekookt?

apart, en bedankt enne woont die No Cigar in Amerika dan?
RobinOokwoensdag 7 juli 2010 @ 17:35
Nah, volgens mij gaan er wel eens vliegtuigen naar Amerika enzo.
NoCigardonderdag 8 juli 2010 @ 13:35
Ik zou willen dat ik me ieder gerecht kon herinneren, maar helaas: er was geen vast menu (je eet gewoon wat je voorgeschoteld krijgt: er wordt wel geïnformeerd naar eventuele allergieën) en foto’s nemen was streng verboden. Het eten was fantastisch, maar ik herinner me meer dingen eromheen, en normaal gesproken zou dat een slecht teken zijn, maar dat is hier toch echt niet het geval.

Zoals als gezegd heeft David Chang een aantal zeer succesvolle eetgelegenheden in New York, onder de naam Momofuku. Momofuko Ko is het paradepaardje: het meest luxe restaurant, ‘fine dining’ zoals dat daar heet. En met succes: het restaurant heeft inmiddels twee Michelin-sterren en is altijd volgeboekt.
En dat is niet vreemd aangezien het restaurant maar twaalf zitplaatsen kent. Het reserveringssysteem is berucht: precies om 10 uur lokale tijd kun je met een van te voren aangemaakt account reserveren: lunch twee weken vooruit, diner een week (of andersom, weet ik even niet meer :-) ). En niemand wordt voorgetrokken, alleen heel misschien als je Michael Bras heet. Veel fanatici zitten stipt om 10 uur te F-vijven voor een reservering, en om 10.01 zit alles vol. Hier is het dan vier uur en vergeet iemand als ik die dingen dan. Af en toe keek ik wel eens, maar bijna nooit was er iets vrij. Tot ik een paar dagen voor het vertrek 's avonds weer eens keek en zomaar twee plaatsen vrij zag, op kerstavond. Waarschijnlijk afzeggingen. Ik kan alles weerstaan behalve verleiding en dus was de reservering binnen.
Ko zelf ligt in een iets mindere buurt in New York vergeleken met het gebied waar ons hotel zat. Ik had mijn knie bezeerd en hinkte met een stok en een brace rond in de verlaten straat. Tegemoet kwam een vrij forse zwarte man. Dichterbij gekomen hij keek ons aan en stopt. En hij begon te roepen: First of all: Hope you get well soon. Second: Merry Christmas!
Kortom, extra vrolijk gingen we naar binnen.
Ko zelf is klein: twee man personeel en drie koks en zelfs geen telefoon.
Je zit aan een bar. Achter de bar staan de drie koks rustig en geconcentreerd het ene na het andere bijzondere en overheerlijke gerechtje voor je te maken. Chang proeft alles nog eens voor het op het bord komt. Je kunt eventueel vragen stellen en hij reageert zelfs vriendelijk zonder vloeken zoals hij blijkbaar wel graag doet in interviews (Vooral voor ‘European assholes’ was ik wat zenuwachtig). Op de achtergrond, niet te hard, maar zeker niet zacht, klinkt Radiohead, zelfs Metallica of iets vergelijkbaars, de zogenaamde. ‘betere’ popmuziek. Totaal anders dan restaurants met een vergelijkbaar niveau. Het begon met wat gerechten op basis van (rauwe) vis vergezeld van witte wijn of sake. We hadden al snel aanspraak met een vriendelijke Canadees die alleen was gekomen. Erg gezellig, alleen had ik me achteraf misschien wat meer op het eten en het koken kunnen concentreren. De wine pairings waren trouwens ook erg speciaal: niet alleen echt bijzondere wijn, maar ook zoals gezegd sake en een drankje gemaakt van poiré, waarvan ik de naam altijd vergeet. (Erg lekker: de perenvariant van pommeau, afgelopen mei nog een paar flessen uit Normandie meegenomen.)
Ik kan me dus niet alle gerechten meer herinneren, maar wel dat ik alles behoorlijk origineel vond, iets dat gedeeltelijk vast aan mijn gebrek aan ervaring lag. Maar wie heeft er ooit geraspte foie gras gegeten? Of het prachtige ei? Zeker een van de hoogtepunten.
Een paar maandjes later bij Ivy bij het afsluitend tafelgesprekje kreeg ik de indruk van Francois Geurts dat hij destijds, tijdens zíjn bezoek ‘het Ei’ niet gehad had. Há!.
Al met al zeer de moeite waard en een van de meest bijzondere restaurant ervaringen die ik heb gehad. Hier nog wat foto’s die ik op het Internet heb gevonden.



rauwe bot, maanzaad (fluke in het engels)


de foie gras

Ik zat op de derde barkruk :-).

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 08-07-2010 22:40:26 ]
RobinOokdonderdag 8 juli 2010 @ 14:36
Geil man! *kwijl* *kwijl*

Ik had al ergens gelezen dat er een fotoverbod geldt in zijn restaurants. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan vind. Doe dan een flitsverbod, maar sinds ik foto's maak als ik uit eten ga kan ik me allerlei mooie gerechten veel beter herinneren. Want hoe vaak heb je niet dat je 's avonds in bed al niet meer precies weet wat je gegeten hebt? En als je dan de volgende dag een foto ziet komt het heel makkelijk allemaal weer terug, ook of je het lekker vond of niet. En aangezien ik niet elke maand zo mooi uit eten ga vind ik het wel fijn dat ik de herinnering vast kan leggen.

Wat ik wel erg leuk vind is dat zo'n beetje al zijn beroemde gerechten gewoon in dat boek staan. Dus ik hoef niet perse naar NY. ;-) Nadeel is dan weer dat zijn recepten zo simpel zijn dat de kwaliteit van de ingredienten en de executie volgens mij heeeeel erg belangrijk zijn. Belangrijker dan normaal, want dat zag je goed bij dat belgische programma, (kom hoe heet het ook alweer), waarin bekende belgen met meer of minder kookervaring een recept van een sterrenchef na gingen koken en dat ook al ging er van alles mis het uiteindelijk evengoed erg lekker was. Of nou ja, dit zal ook nog steeds wel lekker zijn als je het niet verprutst, maar toch minder bijzonder.... Denk ik.

Die bot met karnemelkdressing en maanzaadjes ga ik maar eens op mijn to-do-lijstje zetten! Heb al lopen bellen net voor de shiro shoyu, even kijken waar ik die kan scoren. Gewoon bij de toko gaat dat niet lukken.
Axiadonderdag 8 juli 2010 @ 14:47
Hi RobinOok. Een vraagje, waar heb je het boek gekocht?
RobinOokdonderdag 8 juli 2010 @ 14:58
Bij selexyz online
RobinOokdonderdag 8 juli 2010 @ 16:02
Zo, de shiro shoyu is besteld. Ik geloof dat je het ook best door iets anders kunt vervangen, maar ik wil dat dan toch eerst een keer proeven om dat zelf te bepalen. Bovendien kan ik er mooi over bloggen.

Wel een grote fles, 1.8L en volgens mij moet ie snel op. Dus maar eens kijken wie ik straks blij kan maken met een klein flesje. Of gewoon een week lang japans eten en alleen maar recepten met witte sojasaus uitzoeken.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 08-07-2010 16:10:02 ]
NoCigardonderdag 8 juli 2010 @ 22:58
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 14:36 schreef RobinOok het volgende:
Geil man! *kwijl* *kwijl*

Ik had al ergens gelezen dat er een fotoverbod geldt in zijn restaurants. Ik weet niet zo goed wat ik daarvan vind. Doe dan een flitsverbod, maar sinds ik foto's maak als ik uit eten ga kan ik me allerlei mooie gerechten veel beter herinneren. Want hoe vaak heb je niet dat je 's avonds in bed al niet meer precies weet wat je gegeten hebt? En als je dan de volgende dag een foto ziet komt het heel makkelijk allemaal weer terug, ook of je het lekker vond of niet. En aangezien ik niet elke maand zo mooi uit eten ga vind ik het wel fijn dat ik de herinnering vast kan leggen.
Inderdaad, daarom doe ìk het ook. En de mensen die zich dan lullig voelen moeten eens wat vaker goed uit eten gaan.
Ik vroeg me ook af waarom verbod er was: aanvankelijk was het niet (zie Internet) het geval maar nu dus wel. Ik dacht eerst dat hij het irritant vond: je staat zo dicht bij je klanten en dan zitten ze de hele tijd met die cameraatjes te pielen. Later bedacht ik me dat NYC een erg actieve culi-blog scene heeft: er zijn veel erg actieve, drukbezochte en invloedrijke culiblogs waarom allemaal mensen met cameraatjes fotograferen en hun al dan niet deskundig commentaar op geven. Die blog zijn volgens ditboek een stuk actiever en talrijker dan die in Europa. En veel koks hebben er een grote hekel aan om ook nog eens terecht of onterecht on-line afgekraakt te worden door klanten in de toch al harde Newyorkse restaurantwereld.
Ik denk dat dat er ook wel iets mee te maken heeft eigenlijk (het is natuurlijk maar een vermoeden).
De gevierde Newyorkse Italiaanse restaurantkoning Mario Batali verwoordde zijn mening over de bloggers als volgt: "They can suck my dick."
quote:
Wat ik wel erg leuk vind is dat zo'n beetje al zijn beroemde gerechten gewoon in dat boek staan. Dus ik hoef niet perse naar NY. ;-) Nadeel is dan weer dat zijn recepten zo simpel zijn dat de kwaliteit van de ingredienten en de executie volgens mij heeeeel erg belangrijk zijn. Belangrijker dan normaal, want dat zag je goed bij dat belgische programma, (kom hoe heet het ook alweer), waarin bekende belgen met meer of minder kookervaring een recept van een sterrenchef na gingen koken en dat ook al ging er van alles mis het uiteindelijk evengoed erg lekker was. Of nou ja, dit zal ook nog steeds wel lekker zijn als je het niet verprutst, maar toch minder bijzonder.... Denk ik.

Die bot met karnemelkdressing en maanzaadjes ga ik maar eens op mijn to-do-lijstje zetten! Heb al lopen bellen net voor de shiro shoyu, even kijken waar ik die kan scoren. Gewoon bij de toko gaat dat niet lukken.
Ik heb het ook wel eens gezien. Niet alleen de ingrediënten, maar ook de presentatie denk ik, hoewel het eerste wel het belangrijkste is lijkt me.
Ik vermoed trouwens dat ik het verschil nu niet meer zal proeven . Waar bestel je trouwens zoiets? Bij een particulier of wel bij een winkel. 1,8 litel is idd wel veel. En waar kun je zoete aardappelazijn halen? Ooit van gehoord?

[ Bericht 0% gewijzigd door NoCigar op 09-07-2010 01:32:26 ]
RobinOokvrijdag 9 juli 2010 @ 00:57
Nou, ik vermoedde al dat het niet zomaar te krijgen was, dus ik belde voor die shiro shoyu eerst naar Interburgo. Die hadden het niet. En toen naar het japans/koreaanse winkeltje hier in R'dam. (Kazaguruma) En die had het natuurlijk ook niet maar de mijnheer bood wel heel vriendelijk aan om te informeren bij zijn importeurs. Nou, die konden er wel aan komen en nu zit 't dus in de bestelling. :-)

Als ik in Amsterdam had gewoond had ik het eerst bij Meidi-ya in de Beethovenstraat geprobeerd. Ben er nooit geweest, maar van wat ik erover gehoord heb zouden zij het wel eens gewoon op voorraad kunnen hebben.



Zoete aardappelazijn, nee, ook nog nooit van gehoord. Ha! (heb het momofuku kookboek nog steeds niet helemaal doorgelezen) Maar dat klinkt wel iets als dat makkelijk vervangbaar is door iets anders. Zoveel azijnen op de wereld die behoorlijk op elkaar lijken. Maar goed, nu ik het weet ga ik daar natuurlijk ook op letten. En zal niet nalaten het aan te schaffen als ik het tegen kom. Hebzucht, pure hebzucht.
(of misschien morgen nog maar eens bellen en ook maar meteen bestellen. ;-) )

Culiblogrecensentjes pesten ja, ach, kan me er wel iets bij voorstellen. Je leest af en toe recensies/meningen waar je haren van overeind gaan staan. En de foto's zijn soms ook niet om aan te zien. Maar toch, ik hou niet van censuur en dat fotoverbod is dan toch een vorm van censuur.....
(trouwens, ik wed dat 95% van de gemaakte foto's internet nooit halen, ik schrijf ook maar heel zelden een stukje bij een uit-ervaring. Hoewel, als ik bij Momofuku zou hebben gegeten is de kans wel een stuk groter dat ik erover zou bloggen ja, ongeacht de foto's een beetje gelukt zijn )
kwakz0rvrijdag 30 juli 2010 @ 18:18
ah, momofuku! ik ga komende week de crack pie proberen te maken... ik zal foto's posten als ie lukt en een review :Y

de momofuku milk bar is een stuk toegankelijker dan de momofuku ko. jammer dat ik er pas van hoorde ná mn bezoekje aan new york vorig jaar :'(
huuphuupzondag 1 augustus 2010 @ 18:59
oh wauw! :o

ik weet ineens wat ik voor Kerst wil hebben *; (dat boek hè, tripje naar t restaurant zou ook leuk zijn maar iets zegt me dat dat hem niet gaat worden :P )
RobinOokdonderdag 16 september 2010 @ 22:38

Momofuku's Mosselen

Vandaag de mosselen gemaakt, met Koreaanse doenjang sojabonenpasta. (en sherry azijn, gember, knoflook, sake, lente-ui) Lekker! En simpel ook.
Landyshvrijdag 17 september 2010 @ 00:00
Dat broodje ziet er echt smakelijk uit. Jammer dat ik geen varkensvlees eet.
NoCigarvrijdag 17 september 2010 @ 00:30
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 00:00 schreef Landysh het volgende:
Dat broodje ziet er echt smakelijk uit. Jammer dat ik geen varkensvlees eet.
Waarom niet? Religie? edit: ja, vast wel gezien je historie. Maar je hebt gelijk, het ziet er lekker uit. Ik wil het ook nog eens maken.
Landyshvrijdag 17 september 2010 @ 00:35
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 00:30 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Waarom niet? Religie? edit: ja, vast wel gezien je historie. Maar je hebt gelijk, het ziet er lekker uit. Ik wil het ook nog eens maken.
Nope, geen religie. Het is gewoon een cultureel iets. Ik begin al te kokhalzen als ik varkensvlees ruik. :@
NoCigarvrijdag 17 september 2010 @ 00:45
OK, dat kan ook, (blijkbaar). Je mist het een en ander imho, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Landyshvrijdag 17 september 2010 @ 00:50
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 00:45 schreef NoCigar het volgende:
OK, dat kan ook, (blijkbaar). Je mist het een en ander imho, maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
Misschien dat ik het ooit toch probeer. Maar voorlopig geen varken voor mij. :P
NoCigarvrijdag 17 september 2010 @ 00:53
Ik zou niet met een koteletje uit de supermarkt beginnen als je dat ooit gaat doen, tenminste, dan doe je het nooit meer denk ik. Half om half gehakt ook nooit gehad?
Landyshvrijdag 17 september 2010 @ 00:59
quote:
Op vrijdag 17 september 2010 00:53 schreef NoCigar het volgende:
Ik zou niet met een koteletje uit de supermarkt beginnen als je dat ooit gaat doen, tenminste, dan doe je het nooit meer denk ik. Half om half gehakt ook nooit gehad?
Iewh, alleen al bij de gedachte eraan. Alleen dat broodje van RobinOok ziet er goed uit. :@
NoCigarvrijdag 17 september 2010 @ 01:04
Ontdek het varken in jezelf en je zal vrij zijn om voortaan alle zwijnen op de aardbol te eten :P .
Landyshvrijdag 17 september 2010 @ 01:04
Haha. :D
RobinOokvrijdag 17 september 2010 @ 13:37
Niks mis met een varken. Echt te debiel voor woorden dat sommigen dat dier minderwaardig vinden aan andere dieren. Stomme discriminatie. Zeker anno 2010.
Steven184vrijdag 28 september 2012 @ 13:34
Ik ga dit topic even omhoog schoppen, aangezien ik het boek sinds kort heb. Briljant boek en na mijn vakantie gaan we er maar eens wat uit koken. :)
RobinOokvrijdag 28 september 2012 @ 18:35
Leuk! Ik ben benieuwd. :Y
Ik kook er lang niet vaak genoeg uit eigenlijk.

Hoewel, twee weken terug nog zijn bloemkoolrecept. Is lekker. :9
Thoricalzaterdag 29 september 2012 @ 12:37
Wat ziet het er allemaal weer lekker uit Robin.
RobinOokzaterdag 29 september 2012 @ 12:50
Thank you. :*
Maria2.0maandag 1 oktober 2012 @ 20:16
Is het boek de moeite waard als je, zullen we maar zeggen, niet een sterrenchef bent?
Ik kan best wel wat leuks in elkaar flansen maar echt heel ingewikkelde dingen heb ik eigenlijk nooit gemaakt. Toch wil ik het boek wel hebben.
RobinOokmaandag 1 oktober 2012 @ 20:26
Nee, zijn gerechten zijn op zich niet moeilijk. Chang houdt van nogal degelijke gerechten. Maar ik denk dat de moeilijkheid 'm vooral zit in de ingredienten. Je zult er echt voor naar een goed gesorteerde toko moeten.
Maria2.0maandag 1 oktober 2012 @ 20:32
Dat is op zich geen probleem. Veel kan ik in Utrecht wel krijgen en anders heb ik een Indische oma in Amsterdam ;)
Fijn! Dan ga ik hem binnenkort eens bestellen!
Maria2.0donderdag 11 oktober 2012 @ 17:16
Hij is binnen! En het ziet er op de eerste vluchtige blik ingewikkeld uit, maar ik blader hem zo wel even wat aandachtiger door. Sowieso staat hij mooi in de keuken O+
Pietverdrietdonderdag 11 oktober 2012 @ 18:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 september 2010 13:37 schreef RobinOok het volgende:
Niks mis met een varken. Echt te debiel voor woorden dat sommigen dat dier minderwaardig vinden aan andere dieren. Stomme discriminatie. Zeker anno 2010.
Nope, hoewel het steeds lastiger wordt aan smakelijk varkensvlees te komen.
NoCigarmaandag 28 januari 2013 @ 09:09
Hier een artikel over het fotograferen in restaurants in NY, moest meteen aan dit topic denken http://www.nytimes.com/20(...)camera-shy.html?_r=0 .
Pietverdrietmaandag 28 januari 2013 @ 09:30
quote:
2s.gif Op maandag 28 januari 2013 09:09 schreef NoCigar het volgende:
Hier een artikel over het fotograferen in restaurants in NY, moest meteen aan dit topic denken http://www.nytimes.com/20(...)camera-shy.html?_r=0 .
Ik vind kinderen en kakelende libelle lezeressen veel hinderlijker
Henkie_Jandonderdag 7 februari 2013 @ 09:09
quote:
0s.gif Op maandag 1 oktober 2012 20:16 schreef Maria2.0 het volgende:
Is het boek de moeite waard als je, zullen we maar zeggen, niet een sterrenchef bent?
Ik kan best wel wat leuks in elkaar flansen maar echt heel ingewikkelde dingen heb ik eigenlijk nooit gemaakt. Toch wil ik het boek wel hebben.
Ik schat in dat het inderdaad meer de complexe ingrediënten zijn dan het uiteindelijke klaarmaken. Het heerlijk uitziende broodje op pagina 1 heb je zo in elkaar gedraaid als je de ingrediënten hebt liggen
Sorellamaandag 11 februari 2013 @ 00:24
Ik heb het broodje gemaakt, de pork bun (van de site van robin gepakt).
De broodjes had ik in de diepvriezer, het vlees toen het nog warm was op de broodjes gedaan.
Het was erg vettig dus het vet er een klein beetje af gesneden, het restantje wat ik over had de volgende dag met de buurvrouw opgegeten en toen was het echt lekker.
Zeker voor herhaling vatbaar maar nu laat ik het afkoelen, achteraf stond het ook zo beschreven maar er over heen gelezen.
Oja inplaats van hoisin saus heb ik peking duck eend saus genomen vind ik lekkerder van smaak.
Queenszaterdag 16 februari 2013 @ 14:54
Dat broodje ziet er zo fantastisch heerlijk uit!
Ik eet ook liever geen varkensvlees (de term 'buikvet' alleen al... :r ) maar hier zou ik wel een hapje van proeven...
Hmmm, even onthouden voor mijn volgende NYC trip!