quote:
Ja natuurlijk! Wat denk jij dan. Dat je zomaar even een kleurtje op je buitengevel mag smeren?quote:
Ja dat weet ik. Ik zal het ook voor de zekerheid na vragen bij de welstandscommissie maar kan me niet voorstellen dat het niet goedgekeurd wordt aangezien het nu al half wit is.quote:
quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:39 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
Ja dat weet ik. Ik zal het ook voor de zekerheid na vragen bij de welstandscommissie maar kan me niet voorstellen dat het niet goedgekeurd wordt aangezien het nu al half wit is.
Ik vraag alleen welke stappen je het beste kunt volgen om een goed en duurzaam resultaat te krijgen?
en welke verf/merk het beste is of goed is bevallen?
gelukkig welquote:
Klinkt ook wel goed dit maakt mij alleen nog maar meer aan het twijfelen.quote:
Dat weet ik niet maar de bovenste helft van de woning is hout(wit) en de onderste helft is stenen.(origineel)quote:Op donderdag 1 juli 2010 23:10 schreef Rarekwast_ het volgende:
weet je of er een dispersiemuurverf (latex) op zit of een alkydharsmuurverf?
dat is belangrijk omdat; als je een vers laagje latex op een reeds geverfde alkydharsverf zet het geen of zeer slechte hechting krijgt!!
Dat o.a. komt omdat alkydhars dampremmend is, en een dispersiemuurverf is juist waterdampdoorlatend
ff checke duz
OMG je weet niet echt waar je aan begint geloof ik...houtverf en steenverf, zeker voor buiten zijn verschillende soorten verf. En en stenen ondergrond moet eerst behandeld worden voor je verft. Steen en cement hbebben namelijk op verschillende plekken verschillende zuigkracht. Als je er dus zomaar verf op smeert wordt de verf op de ene plek veel verder in het oppervlak gezogen dan het andere, waardoor je vlekken krijgt. Leuk als je voor een koeienhuid effect gaat, maar als het een egale laag moet zijn moet je dus eerst de mnuur voorbehandelen met voorstrijk middel.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 13:22 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
Zou dit in principe met dezelfde verf kunnen of hebben we dan hout en muurverf nodig?
9001 is beter? dat hebben mijn ouders binnen maar is redelijk geel.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:02 schreef error_404 het volgende:
9010 is veeeeel te wit voor een buitenmuur; verblindend wit zelfs.
Daar ga ze echt spijt van krijgen.
De projecten waarin ik buitenkleuren toepas, komen de witten op het monster vaak geel over. In het daglicht buiten, op een groot vlak is het hartstikke wit.
Dat klopt daarom vraag ik ook hier een stappenplan:quote:Op vrijdag 2 juli 2010 13:45 schreef Captain_Fabulous het volgende:
[..]
OMG je weet niet echt waar je aan begint geloof ik...houtverf en steenverf, zeker voor buiten zijn verschillende soorten verf. En en stenen ondergrond moet eerst behandeld worden voor je verft. Steen en cement hbebben namelijk op verschillende plekken verschillende zuigkracht. Als je er dus zomaar verf op smeert wordt de verf op de ene plek veel verder in het oppervlak gezogen dan het andere, waardoor je vlekken krijgt. Leuk als je voor een koeienhuid effect gaat, maar als het een egale laag moet zijn moet je dus eerst de mnuur voorbehandelen met voorstrijk middel.
Nee; ik zou niet eens (zomaar) een RAL-kleur kiezen. Er zijn bij de betere speciaalzaken goede waaiers met speciale gevelkleuren, daar kun je beter bij kijken.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:07 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
9001 is beter? dat hebben mijn ouders binnen maar is redelijk geel.
Wat voor soort muur heb je? Steens of met een spouw?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:09 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
Dat klopt daarom vraag ik ook hier een stappenplan:
ik denk dat het nu zo zit:
1 schoonspuiten met hoge drukspuit
2 paar dagen laten opdrogen
3 grondverf/voorstrijkmiddel
4 echte verf dure verf 1 laag? goedkopere meerder lagen?
5 klaar
Het is een huis uit 94 muur is met spouw lijkt me en is verder onbehandeld en zijn strakke stenen.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:11 schreef error_404 het volgende:
[..]
Wat voor soort muur heb je? Steens of met een spouw?
Dat scheelt iig; steense muren moet je niet zomaar met vanalles willen schilderen, slecht voor de bouwfysische vochthuishouding.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:19 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
Het is een huis uit 94 muur is met spouw lijkt me en is verder onbehandeld en zijn strakke stenen.
Keim heb ik eigenlijk nog nooit van gehoord.
Trouwens 1 gedeelte (schuurtje) zal wel een steense muur betreffen, hoe anders moet je dit stuk aanpakken?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:44 schreef error_404 het volgende:
[..]
Dat scheelt iig; steense muren moet je niet zomaar met vanalles willen schilderen, slecht voor de bouwfysische vochthuishouding.
Wat betreft keim: dat zou je vertrekpunt moeten zijn met het zoeken naar een geschikt produkt als je steen wilt schilderen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
Staalborstel is ook een goede tip.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 14:12 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Begint al een aardige lijst te worden, blij dat je het methodisch gaat aanpakken, dat voorkomt teleurstelling![]()
ik heb zelf eerst de buitenmuur met een staalborstel schoongemaakt...rotklus maar dan is wel al het losse spul en stof van de muur als je gaat voorstijhken.
quote:Op zaterdag 3 juli 2010 22:51 schreef Ml-etje het volgende:
Voorbeeldje gevelreinigen-voorstrijken-trimetal facade 9010 erover (met rubberdeeltjes)Vet ziet er volgens mij niet te wit uit zoals iemand anders aangaf hier.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wij willen ook de onderste 5 stenen donker doen i.v.m opspattend vuil,
en de windveren/kozijnen ook donker we twijfelen tussen:
Ral 7016 en Ral 7021
Mijn gevoel zegt dat er weinig verschil zit tussen sikkens trimental en sigma denk dat het allemaal geen rotzooi is. Zal binnenkort is zo'n verf bedrijf binnestappen
quote:Op zondag 4 juli 2010 18:32 schreef Huttenkloas87 het volgende:
[..]
Vet ziet er volgens mij niet te wit uit zoals iemand anders aangaf hier.
Wij willen ook de onderste 5 stenen donker doen i.v.m opspattend vuil,
en de windveren/kozijnen ook donker we twijfelen tussen:
Ral 7016 en Ral 7021
Mijn gevoel zegt dat er weinig verschil zit tussen sikkens trimental en sigma denk dat het allemaal geen rotzooi is. Zal binnenkort is zo'n verf bedrijf binnestappen
Wit is geen kleur.quote:Op donderdag 1 juli 2010 21:38 schreef dagizmo het volgende:
[..]
Ja natuurlijk! Wat denk jij dan. Dat je zomaar even een kleurtje op je buitengevel mag smeren?
99,9% van de gemeenten vereist dat je voor (kleur)aanpassingen aan de buitengevel een (lichte)vergunning moet hebben. Een aanvraag gaat dan langs de welstandcommissie.
Als je het zonder vergunning doet dan ben je goed zuur, aangezien je je gehele gevel dan opnieuw kunt opmetselen. Ontzettend veel bestemmingsplannen tolereren namelijk niet een afwijkende gevel kleur.
Daarnaast heb je altijd en overal buurtbewoners die dit soort zaken bij de gemeente aankaarten en bezwaar maken.
Dat licht aan het huis dat je hebt, locatie etc. Wat handig kan zijn, is om een paar proefpaneeltjes te maken en die tegen je gevel aan te zetten en dat een tijdje laten staan. Dan krijg je met verschillend licht een redelijke indruk wat eht op je gevel zou doen.quote:Op donderdag 22 juli 2010 09:57 schreef Mike159 het volgende:
Wij denken er ook aan om het huis wit te keimen en inderdaad elke witte kleur is erg wit in de felle zon:-(
En daarbij willen we het ook niet te geel hebben, anders krijg je zo'n pudding effect.
@ error_404; wat is volgens jou een goede witte kleur die niet te wit en zeker niet te geel is?
quote:Op donderdag 22 juli 2010 22:48 schreef error_404 het volgende:
Ik blijf toch echt van mening dat een gevel niet geschilderd dient te worden met verf. Ik ben nog geen enkele praktijksituatie tegen gekomen waarin het uiteindelijk goed is gegaan. En ik kom er heel wat tegen.....
Daarbij zou ik idd ook voor dit soort klussen echt professioneel materiaal inzetten en als het even kan ook professionele arbeid. Het grootste probleem is vaak dat wanneer het fout gaat of niet zo mooi meer is, je het er niet meer af krijgt, tenzij je serieus grof geweld gebruikt waarmee je je baksteen beschadigd.
Bezint eer ge begint dus.
quote:Op donderdag 22 juli 2010 23:53 schreef error_404 het volgende:
@ Estolan; mij hoef je niets te vertellen
Ik ben gespecialiseerd in het restaureren en herontwikkelen van monumenten en industrieel erfgoed. Dit soort dingen kom ik regelmatig tegen.
Klopt helemaal.quote:Op vrijdag 6 augustus 2010 22:22 schreef Ml-etje het volgende:
In België en Duitsland hebben ze inderdaad andere sigma verfsoorten dan in NL
Ja oke maar het zal wel geen wereld van verschil zijn.quote:Op zaterdag 7 augustus 2010 10:54 schreef Estolan het volgende:
wat je zelf zegt
matt is mat, zijdeglans zit een glans laagje aan
en vuil hecht minder aan glans dan aan mat
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |