Dus stel je begint met een bachelor en in het tweede jaar daarvan start je met een aanvullende bachelor... Kan je dan je laatste jaar van de latere bachelor gratis doen, omdat je tussendoor ook met een master bezig bent?quote:Op dinsdag 6 juli 2010 20:20 schreef ReWout het volgende:
[..]
Dan zit je prima, je krijgt alleen verhoogd collegegeld wanneer je 1 studie al hebt afgerond en de ander niet.
ik begrijp dat je dan gewoon het normale collegegeld moet betalen (dus 1650 oid) voor allebei. Omdat er in het schema alleen over inschrijven wordt gepraat en niet over behalen.quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:50 schreef Sonnetje. het volgende:
[..]
Dus stel je begint met een bachelor en in het tweede jaar daarvan start je met een aanvullende bachelor... Kan je dan je laatste jaar van de latere bachelor gratis doen, omdat je tussendoor ook met een master bezig bent?
(Mits de wetgeving dan nog even niet verandert....)
Nee want een master is een master en een bachelor is een bachelor.quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:50 schreef Sonnetje. het volgende:
[..]
Dus stel je begint met een bachelor en in het tweede jaar daarvan start je met een aanvullende bachelor... Kan je dan je laatste jaar van de latere bachelor gratis doen, omdat je tussendoor ook met een master bezig bent?
(Mits de wetgeving dan nog even niet verandert....)
nee toch?quote:Op zaterdag 17 juli 2010 20:09 schreef ReWout het volgende:
[..]
Nee want een master is een master en een bachelor is een bachelor.
M.a.w. wanneer jij 2 bachelors tegelijk doet en je bent vervolgens met 1 klaar ga jij het jaar daarop gewoon keihard betalen voor je 2de bachelor. Je zal er dus voor moeten zorgen dat je beide bachelors/masters in hetzelfde jaar beëindigd..
Klopt heb je gelijk in maar ik geloof dat dat niet klopt in het schema...quote:Op zaterdag 17 juli 2010 20:19 schreef molleymijsje het volgende:
[..]
nee toch?
als je in het schema volgt dat je al wel een diploma hebt maar nu nog bezig bent met je tweede bachelor, maar die wel voor het beeindigen van je eerste bent begonnen, kom je uit op normaal collegegeld...
volgens mij juist wel. Ik heb in ieder geval wel ergens gelezen dat er hierover nog discussie is geweest.quote:Op zaterdag 17 juli 2010 20:32 schreef ReWout het volgende:
[..]
Klopt heb je gelijk in maar ik geloof dat dat niet klopt in het schema...
Is er niet.... helaas. De regelingen voor een 2e studie zijn zo ingewikkeld en verschillend per uni dat dit ook erg moeilijk is. In Utrecht kun je nog voor het oude tarief voor elke studie inschrijven:quote:Op zondag 18 juli 2010 23:09 schreef Irene85 het volgende:
Weet iemand of er site is waarop de tarieven per hogeschool/universiteit vermeld staan? .
Dank voor je reactie! Vanochtend wel even contact gehad met de RUG, er is nog een mogelijkheid om een doorstroomprogramma te doen (toelating via beschikking) dus ga dat eerst maar eens proberen. Dat valt (nog) wel onder het oude tarief.quote:Op zondag 18 juli 2010 23:53 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Is er niet.... helaas. De regelingen voor een 2e studie zijn zo ingewikkeld en verschillend per uni dat dit ook erg moeilijk is. In Utrecht kun je nog voor het oude tarief voor elke studie inschrijven:
http://www.uu.nl/nl/infor(...)d/Pages/default.aspx
Mooi zo!quote:Op maandag 19 juli 2010 14:00 schreef Irene85 het volgende:
[..]
Dank voor je reactie! Vanochtend wel even contact gehad met de RUG, er is nog een mogelijkheid om een doorstroomprogramma te doen (toelating via beschikking) dus ga dat eerst maar eens proberen. Dat valt (nog) wel onder het oude tarief.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Iemand advies, ervaringen, je-bent-gek-verklaringen, tips..? Alvast bedankt.
Ik zit met 'soort van' het zelfde probleem. Ik heb dit jaar mijn (HBO) Bachelor gehaald en wil nu aan de RUG een tweede studie beginnen. Ik werd op de hoogte gesteld bij de RUG-studentenhelp-desk dat ik een hoger tarief collegegeld moet gaan betalen omdat ik al een bachelor heb, dit komt ook neer op ¤6800,- per jaar. (Het maakt niet uit dat het een HBO-bachelor is en dat ik nu WO ga doen) Voor de studie die ik wil volgen is geen schakelklasquote:Op zondag 18 juli 2010 23:09 schreef Irene85 het volgende:
Handig dit topic, wou dat ik dit eerder had ontdekt. Vorig jaar november besloten om Rechten te gaan studeren aan de RUG, heb al een diploma personeelsmanagement. In december nog contact gehad met een studie adviseur van de RUG en die raadde me echt af om in februari dit jaar te starten, moest echt beginnen in september want anders zou ik constant achter de feiten aanlopen. Uiteraard heeft ze met geen woord gerept over deze regeling...anders was ik uiteraard wel in februari gestart! In maart nog naar de voorlichting geweest, toen spraken ze ook nog steeds over ¤1200,- (in deeltijd).
Baal dus ontzettend, kreeg afgelopen vrijdag brief van de RUG of ik even mijn collegegeld van ¤6800,- over wou maken! Had gehoopt op een foutje maar nee dus...Vind het echt ontzettend slecht dat ze dit niet eerder gecommuniceerd hebben, had boeken en alles net besteld...en me er zo op ingesteld en zelfs op verheugd!
Weet iemand of er site is waarop de tarieven per hogeschool/universiteit vermeld staan? Vind dat er nog erg weinig over bekend is, misschien komen er nu meer reacties en hopelijk meer informatie nu waarschijnlijk de meeste hogescholen en universiteiten hun facturen de deur uit hebben gedaan. Neem tenminste niet aan dat ik de enige ben voor wie dit een onaangename verrassing is...
Echter, de UvT heeft daar wel uitzonderingen op. Ik weet alleen niet of de UvT deze zelf gemaakt heeft, of dat deze voor elke universiteit gelden. Zie spoiler (wilde het bericht niet te lang maken).quote:De basisregel is wanneer je al een diploma hebt (HBO- of WO-bachelor, HBO- of WO-master of WO doctoraal behaald na 1990), en je schrijft je daarna (dus volgtijdelijk) in voor een tweede WO bachelor of master, dan betaal je voor die opleiding een instellingstarief.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op vrijdag 30 juli 2010 10:42 schreef hetzusjevan het volgende:
Ik denk dat je toch echt die 6800 euro moet gaan betalen:
[..]
Echter, de UvT heeft daar wel uitzonderingen op. Ik weet alleen niet of de UvT deze zelf gemaakt heeft, of dat deze voor elke universiteit gelden. Zie spoiler (wilde het bericht niet te lang maken).Ik denk het ook. In een onderzoek naar onduidelijkheid over een tweede studie van het ISO wordt het wat duidelijker uitgelegd. (Gister gevonden)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
http://www.iso.nl/LinkCli(...)3d&tabid=36&mid=1229
Ik hoop nu gewoon dat de RUG er niet achterkomt
It's so FLUFFY I'm gonna DIE!!
quote:Op maandag 19 juli 2010 23:17 schreef hetzusjevan het volgende:
Zijn er mensen die twee masters doen of hebben gedaan en die hun ervaringen willen delen? Ik sta voor een lastige keuze. Nouja, ik wil de keuze eigenlijk niet maken: ik wil gewoon twee masters doen maar ik heb geen zin om nog twee jaar te studeren.
120 punten in een jaar is ook wel te doen. Afgelopen semester heb ik 70 punten gehaald, en dan zijn er wat weken waarin je het wat drukker hebt, maar als je alles bijhoudt gebeuren er geen gekke dingen. Het belangrijkste is dat je alle vakken haalt, want het is niet zo erg als je daarna een paar maanden langer over een scriptie doet.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Iemand advies, ervaringen, je-bent-gek-verklaringen, tips..? Alvast bedankt.
eee7a201261dfdad9fdfe74277d27e68890cf0a220f41425870f2ca26e0521b0
Ik zou switchen naar een universiteit met zekerheid. Als ze er in het tweede jaar alsnog achterkomen dan heb je alsnog een probleem, en het verschil is groot genoeg om wat moeite te doen.quote:Op vrijdag 30 juli 2010 11:29 schreef Amooma het volgende:
[..]
Ik denk het ook. In een onderzoek naar onduidelijkheid over een tweede studie van het ISO wordt het wat duidelijker uitgelegd. (Gister gevonden)
http://www.iso.nl/LinkCli(...)3d&tabid=36&mid=1229
Ik hoop nu gewoon dat de RUG er niet achterkomt
Ik snap er ook niks meer van, kreeg ook afgelopen week een brief, bedrag: ¤1237,- (deeltijd) klinkt een stuk beter dan die ¤6800,- maar ik vertrouw het ook niet helemaal. Ik heb dus om een toelating via beschikking gevraagd, moet de examencommissie nog uitspraak over doen dus hoe kunnen ze nu al met een nieuwe rekening komen? Heb nog niks van de examencommissie gehoord...maar goed, ga er maandag wel even achteraan.quote:Op donderdag 29 juli 2010 20:43 schreef Amooma het volgende:
[..]
Ik zit met 'soort van' het zelfde probleem. Ik heb dit jaar mijn (HBO) Bachelor gehaald en wil nu aan de RUG een tweede studie beginnen. Ik werd op de hoogte gesteld bij de RUG-studentenhelp-desk dat ik een hoger tarief collegegeld moet gaan betalen omdat ik al een bachelor heb, dit komt ook neer op ¤6800,- per jaar. (Het maakt niet uit dat het een HBO-bachelor is en dat ik nu WO ga doen) Voor de studie die ik wil volgen is geen schakelklaswaar ik wel voor in aanmerking zou komen als het er zou zijn.
Hard balen maar gelukkig door wat hulp van erg erg lieve ouders, veel werken, maximale lening en 3 jaar erg zuinig aandoen, is het nog wel mogelijk.
Maar ik heb net een brief geopend waarin ik gevraagd word om machtiging te geven voor het collegeld van het college jaar 2010-2011 van ¤1672,-. Nu weet ik eigenlijk niet of ze een fout hebben gemaakt of dat ik nu toch de normale collegegeld mag betalen. Ik ga er in ieder geval niet achteraan bellen. Als het toch een fout was komt de RUG er vanzelf wel mee.
Ik moet zeggen dat ik er nu helemaal niks meer van snap, en heel erg hoop dat het nu ook het lage bedrag blijft.
Dit jaar ook gedaan, en het is te doen inderdaad...maar je moet er wel wat andere dingen voor laten liggen soms.quote:Op vrijdag 30 juli 2010 14:31 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
120 punten in een jaar is ook wel te doen. Afgelopen semester heb ik 70 punten gehaald, en dan zijn er wat weken waarin je het wat drukker hebt, maar als je alles bijhoudt gebeuren er geen gekke dingen. Het belangrijkste is dat je alle vakken haalt, want het is niet zo erg als je daarna een paar maanden langer over een scriptie doet.
http://www.rug.nl/student(...)ieven/master20102011quote:Overgangsregeling, alleen geldend voor het studiejaar 2010-2011
Als je in het studiejaar 2009-2010 als student aan de Rijksuniversiteit Groningen ingeschreven hebt gestaan tegen betaling van het collegegeld van ¤ 1.620,- of ¤ 2.122,- (voltijd) of ¤ 1.125,- (deeltijd/duaal) en je schrijft je in het studiejaar 2010-2011 weer in voor een masteropleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar je komt niet (meer) in aanmerking voor betaling van het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld gelijk aan het wettelijk collegegeld, dan ben je voor je inschrijving in het studiejaar 2010-2011 een collegegeld verschuldigd van respectievelijk ¤ 1.672,- (voltijd) of ¤ 1.237,- (deeltijd/duaal).
Ik lees het als dat je dan al wel bij de RUG ingeschreven heb moeten staan. Ik kom van de Hanze hoge schoolquote:Op vrijdag 30 juli 2010 21:11 schreef Maharbal het volgende:
Voor al die RuG mensen:
Ook de RuG hanteert een overgangsregeling. Als je in 2010 en 2011 je - na het behalen van je eerste opleiding - meteen weer inschrijft voor de tweede, dan betaal je gewoon het collegegeld dat je ervoor ook betaalde.
Ik zal even zoeken waar het ook alweer stond.
edit:
[..]
http://www.rug.nl/student(...)ieven/master20102011
Even hier kijken:quote:Op dinsdag 3 augustus 2010 13:48 schreef Warren het volgende:
Weet iemand welke opleidingen onder gezondheidszorg vallen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |