abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_83311420
registreer om deze reclame te verbergen
Hoofdluizen

deel 1
[Brrrrrr] LUIZEN!

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is een zeer klein insect dat behoort tot de dierluizen of Phthiraptera.

De hoofdluis leeft parasitair op de mens en wordt gezien als een plaaginsect. De luis houdt zich op in het hoofdhaar dichtbij de huid en leeft van het bloed dat wordt opgezogen door de zuigende steeksnuit. De hoofdluis is niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen. Een besmetting met de hoofdluis wordt pediculose genoemd en is geenszins het gevolg van een onhygiėnische levenswijze; de luis prefereert juist schoon en gewassen haar boven vies en vet haar. In vroeger tijden was de hoofdluis overigens een normale verschijning maar in de meeste westerse landen is de luis relatief zeldzaam. De luis veroorzaakt een irritante jeuk aan de hoofdhuid als gevolg van een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis. Hoofdluis is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk overgaan van mens op mens. De met luizen besmette kleding of haren moeten dan wel met elkaar in contact komen, aangezien de hoofdluis niet kan springen of vliegen. Een beruchte besmettingshaard is de kapstok van basisscholen, waar rijen jassen hangen.

De hoofdluis is net als andere op de mens parasiterende dieren een cultuurvolger die wereldwijd voorkomt. De hoofdluis wordt gemakkelijk verward met de kleerluis, deze laatste soort kan gevaarlijke ziektes overbrengen

fotootje doet het altijd goed[ Bericht 6% gewijzigd door lily op 26-06-2010 00:01:59 ]
pi_83311539
laatste FOK slachtoffers:
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 08:31 schreef lily het volgende:
En ja hoor, daar zijn we weer. Na 5 jaar luisvrij te zijn geweest werd het weer tijd.

De kinderen hebben deze week vrij van school en ik moest alleen gisteren werken. Komt David gisterochtend vlak voordat we de deur uit moesten: mama, ik heb zo'n jeuk op mijn hoofd
Snel even de luizenkam erdoorheen maar ik had hem niet eens nodig om het te zien. Ik zag ze zo al. En nu hij het zei; ik had ook al jeuk op mijn hoofd
Bij oudste kijken, ja, neten.

Potverdriegrmbl. En dan ook nog net op die ene dag dat ik moet werken deze week. Het zou ook eens niet!

Nou ja, kinderen naar oma en ik naar mijn werk en bij thuiskomst maar aan de slag.

Druk avondje gehad. Alle bedden in huis afgehaald. Kleding weg en knuffels in zakken. Stofzuigen als een malle. Allemaal in de cremespoeling en bij mij kwamen er al twee levende luizen uit, bij oudste 1 maar bij middelste wel 30
Haren weer gedroogd en iedereen in de lotion (xtluis want dat is de enige die ik (borstvoeding) mag gebruiken).

Nu zitten we dus nog steeds met de lotion op ons hoofd want het moest 8 uur intrekken. Ik heb David en mij net weer gekamd en ik zie geen luizen meer. Wel nog neten maar ik hoop dat ze dood zijn.
Dadelijk maar weer cremespoeling en kammen.

Zouden we ze dinsdag in de Efteling hebben opgelopen? Ze zijn al sinds vorige week vrijdag niet meer op school geweest.
pi_83311579
met het hoopgevende bericht van trui:
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:24 schreef trui het volgende:
aiai lily, wat ellendig! dat xt-luis werkte hier voor geen meter helaas, hopelijk is dat bij jullie beter. is leah nog luisvrij? leuke verrassing trouwens van de efteling.... van sprookjesbos tot luizenbos! maar 't kan natuurlijk ook nog wel van vorige week vrijdag stammen, het kan best even duren voor je ze in de gaten krijgt volgens mij. en zeker als Middelste er zoveel had... bleghk, sterkte ermee!
  zaterdag 26 juni 2010 @ 00:00:05 #4
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_83311664
registreer om deze reclame te verbergen
graag gedaan.
in de haak.
  zaterdag 26 juni 2010 @ 00:06:26 #5
151473 Noli.
Hormotioneel...
pi_83311951
Die netenkam hebben wij ook Lily. Voor W. vond ik 'm wel te doen maar voor H's lange haar vond ik zo'n kam met lange tanden (bijv. Assy) handiger.

Toen W&H wij ze hadden was ik zwanger. En aangezien ik iedereen moest soppen en wij nogal vreemde hoofdhuidjes hebben mocht ik dus ook op zoek naar een 'vriendelijk' middeltje.
Ik ben uitgekomen bij zo'n TeaTree-pakketje (shampoo, olie en een plastic kammetje) Voor het wassen konden de luizen die uit de haren gekamd werden nog door de wasbak lopen. De luizen die nį het wassen uit het haar kwamen bewogen niet meer.
Maar ik kamde gewoon ook heeeeeeeel erg veel.
Maxi, Midi & Mini
(My) Timing sucks.... Always.
Al lang niet meer aan het ontzwangeren. En nog steeds NIET voor rede vatbaar!
pi_83327777
Ieks, topic dat niet moet bestaan. Hier niks gelukkig, maar op het lijstje voor school stond wel een luizenzak, dus ik kan op gaan letten.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  zaterdag 26 juni 2010 @ 16:41:31 #7
144006 chacama
Ondernemend!
pi_83328681
registreer om deze reclame te verbergen
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
pi_83328797
Anti-klit doe ik ook altijd door het haar van David voordat ik het kam 's morgens.

En Yppy, over luizenzak gesproken. Deze keer hebben ze al twee weken geen jas meer aangehad naar school.

Ik weet ook niet hoe het werkt, met die luizen. Oudste heeft ze 5 jaar geleden gehad (meteen in groep 1) en daarna nooit meer (terwijl er regelmatig een briefje meekomt dat het heerst) en jongste nu na anderhalf jaar school voor het eerst.
pi_83368555
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 23:24 schreef trui het volgende:
aiai lily, wat ellendig! dat xt-luis werkte hier voor geen meter helaas
bij ons ook niet

Ik had nog hoop gisteren maar bij de cremespoeling/kambeurt van toennet zag ik toch echt ini-mini luisjes bij de jongens (ikzelf moet nog).
Dus morgen maar aan de prioderm ofzo en ikzelf blijf maar kammen want ik mag die troep niet...

zucht...
pi_85464090
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:41 schreef chacama het volgende:
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
Ik quote mezelf maar even, omdat ik blijkbaar dus mijn meisje aardig ken. Deze week naar het kdv. En jawel hoor. Vanochtend zit ze bij mij op schoot en ik denk wat zandkorrels weg te halen, maar die blijven plakken. Brrrrrr. Grmmmm. F. gebeld dat ie terug naar huis kon komen. Meiden onder de douche gezet en shampoo in de haren. 5 minuten in laten werken en daarna met de luizenkam doorgekamd en uitgespoeld. Fleur had twee luizen, maar Maud meer. Bij Fleur zie ik geen neten meer zitten. Bij Maud nog wel. Komende dagen dus extra goed kamen en duimen dat ze dood.

Bedden afgehaald. En knuffels in vuilniszakken. Maar.... help me even. Hoelang moeten ze in die vuilnis zak zitten?
  donderdag 19 augustus 2010 @ 10:15:03 #11
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_85464527
wat voor shampo heb je ervoor gebruikt? en een netenkam haalt er meer uit dan een luizenkam he, heb je die ook?

hoe lang ze in de vuilniszak moeten zitten weet ik niet precies. op zich kunnen de luizen niet zo lang zonder 'gastheer/-vrouw', dacht ik. ik had zelfs wel eens gehoord dat ze maar een paar uur zonder gastheer kunnen, maar ik ging net even zoeken en hier lees ik dat dat 2 tot 10 dagen is...
in de haak.
pi_85465699
oh bah, chaca, wat een ellende is het toch heh.

Ik gebruikte anti-netencremespoeling, dan lieten ze nog beter los en kammen, kammen, kammen (en nog eens kammen)
pi_85465827
Millium heb ik gebruikt, maar ik geloof dat ik dus voor de zekerheid een andere ga halen, want deze is op natuurlijke stoffen. En in dit geval vind ik chemisch geen overbodige luxe. Prioderm zo te zien... hebben jullie goede ervaringen mee.
pi_85466370
Ik had deze keer geen prioderm gebruikt omdat ik ze zelf ook had en ik borstvoeding geef mocht dat niet.
Ik had XTluis maar ze waren inderdaad niet meteen weg. Ik heb daarma nog een week of twee alleen gekamd en dat werkte wel.
pi_85466621
Ok. Lily. Dankjewel. Ik zal kijken of het met kammen alleen wil gaan lukken, maar anders toch maar over op de lotion. Jij had de jongens wel behandeld toch? Ik neem aan dat als ik vanavond nog wat zie bij de meiden dat het niet goed genoeg gewerkt heeft. Dus dat ik dan de lotion zou kunnen proberen. Zelf weet ik niet zeker of ik ze heb (kriebelen doe het nu toch wel). En F. heb ik nog niet gecontroleerd.

Op het KDV kreeg ik de reactie dat dit de eerste keer was bij hun. Het is wel op de BSO geweest, maar nog nooit op het kdv. Vind ik eerlijk gezegd erg vreemd, aangezien de meiden nog nooit luizen gehad hebben en nu twee dagen naar kdv/bso zijn geweest en het wel hebben.

Welk merk anti-neten creme-spoeling had jij Lily.

Ik weet niet het verschil tussen neten en luizenkam. Maar ik heb een kam met ijzeren heel dicht op elkaar staande pinnetjes. Daar heb ik vanochtend dus mee uitgekamd.
pi_85466653
brr elke keer als ik dit topic omhoog zie komen krijg ik jeuk!

Amber is gister weer gecontroleerd door de luizenmoeders. Gelukkig niks gevonden...
Ik controleer Ambers haar dagelijks..
♥ Amber ♥ & ♥ Tess ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
pi_85466702
Ik had de jongens ook met XTluis behandeld en daarna toch maar prioderm gekocht voor hen alleen maar ik ben eerst gewoon gaan kammen (best een klus want ik heb erg lang haar en ook David heeft ze niet kort).
Maar het kammen alleen werkte dus...

Ik heb de prioderm weer terug naar de drogist gebracht.

Neetex had ik. Fijn spul maar het is allemaal best wel duur. Gewone cremespoeling werkt ook wel hoor..
pi_85494337
:o

Vorig jaar rond deze tijd had mijn jongen nog een koppie strak in model geschoren. Maar hij heeft besloten om het te laten groeien.. en nu heeft hij een flinke bos krullen :{

Dat wordt voor mij naast de luizenmoeders op school ook controleren op extra beessies -O-
  Milf donderdag 19 augustus 2010 @ 23:31:38 #19
16000 nikky
Paars is het nieuwe rood!
pi_85494635
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 16:41 schreef chacama het volgende:
brrrr. krijg spontaan jeuk op mijn hoofd...

Sterkte Lily.

Hier altijd erg alert bij Maud. Fleur die lijkt op de een of andere manier er niet echt vatbaar voor te zijn. Maar goed daar gaat ook elke dag anti-klit in de haren hoe kort ze ook zijn. Maud zie ik zo af en toe krabben en dan schiet de paniek al door me heen. Maar, tot nu toe is het elke keer de berg waar ze nog steeds last van heeft.
Helpt antiklit tegen luizen? OMdat het haar dan te glad is om te hechten of?... Het is namelijk voor het eerst dat ik dit hoor. Nu heb ik zelf ooit een keer luizen gehad. Werkte op een boerderij. Hierna heb ik ze gelukkig nooit meer van dichtbij hoeven aanschouwen haha. Maar goed, Miss D gaat over een half jaartje ook naar school. Wanneer antiklit helpt.. dan weet ik genoeg ;)
👍Wanneer krijg ik de FA rechten terug?
Op maandag 11 juli 2011 17:38 schreef Bart het volgende:
Je bent echt een unieke verschijning, vind ik altijd wel grappig als ik jou ergens zie posten :D.
pi_85501569
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 23:31 schreef nikky het volgende:
Helpt antiklit tegen luizen? OMdat het haar dan te glad is om te hechten of?... Het is namelijk voor het eerst dat ik dit hoor. Nu heb ik zelf ooit een keer luizen gehad. Werkte op een boerderij. Hierna heb ik ze gelukkig nooit meer van dichtbij hoeven aanschouwen haha. Maar goed, Miss D gaat over een half jaartje ook naar school. Wanneer antiklit helpt.. dan weet ik genoeg ;)
David krijgt ook iedere dag anti-klit in zijn haar want dan kan ik het gewoon beter kammen. En reken maar dat zijn haar krioelde van de luizen laatst.
Dus, nee, helaas.

Tea tree oil schijnen ze wel vies te vinden..
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 08:23:15 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85501598
Niet prutsen met esotherische natuurlijke middelen of roddeltantes' huismiddelen, die helpen niet echt en je kinderen steken in die tijd ook weer andere aan.
Goed en chemisch aanpakken, alle beddegoed, kleding, etc ook behandelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502198
Jullie mogen 1 keer raden wat er op het briefje stond dat ik op Anna's allereerste schooldag mee kreeg. :')
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:08:25 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502215
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:06 schreef YPPY het volgende:
Jullie mogen 1 keer raden wat er op het briefje stond dat ik op Anna's allereerste schooldag mee kreeg. :')
Dat ze hoofdluis heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_85502240
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat ze hoofdluis heeft.
Dat zou knap zijn, als dat dat weten als ze op d'r eerste schooldag binnenkomt. Maar zo dus op zoek naar een netenkam, better prepared than not be prepared.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
  vrijdag 20 augustus 2010 @ 09:12:56 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_85502289
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 09:10 schreef YPPY het volgende:

[..]

Dat zou knap zijn, als dat dat weten als ze op d'r eerste schooldag binnenkomt. Maar zo dus op zoek naar een netenkam, better prepared than not be prepared.
Maar wat stond er op het briefje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')