quote:
"Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren"
"While you will still obtain nutritional benefits from consuming cooked egg whites, from a nutritional perspective it would seem far better to consume them uncooked."
“Raw eggs are one of the best compact foods in nature. Eggs are the ultimate, complete fast food. However the protein in eggs is not utilised for cellular reproduction. They are utilised for regeneration and maintenance."
En zo is er nog wel meer te lezen.
Het geeft voor mij niet het overal beeld dat rauwe eieren eten slechter zou zijn dan gekookt, ongeveer de helft van het eiwit kan niet op worden genomen wat toch wel iets anders is dan de "paar procent" waar jij het over hebt, blijft de andere 50% die wel word opgenomen.
Het is ook weer zo'n discussie net als met roomboter,melk,olijfolie enz enz waarvan je meestal net zoveel studies kunt vinden die het een beweren als studies die het andere beweren.
Ik ben erg geneigd te denken dat iets wat puur natuur is en weinig behandelingen heeft ondergaan niet zo heel slecht kan zijn aangezien onze voorvaderen daar duizenden jaren op hebben geleefd zonder all welvaarts ziektes die we nu kennen.
Maar bovenal: het is lekker!