abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82960691
Twee rauwe eitjes pakken, 2-3 volle eetlepels suiker erbij en dan opkloppen/mixen tot het een soort van dikke vla wordt. Serieus het lekkerste wat ik ooit gegeten heb
  vrijdag 18 juni 2010 @ 01:07:22 #27
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_82962857
*poets
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 18 juni 2010 @ 01:08:51 #28
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_82962888
In echte mayo zit ook rauw ei.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 01:20:45 #29
291153 Zokunen
Zokalishous
pi_82963125
We hebben hier ook kippen, maar rauw ei spreekt me gewoon niet aan. Ook meen ik me te herinneren dat je een ei na het leggen minimaal 48u moet laten liggen, geen idee waar dat vandaan komt en ik eet sowieso weinig ei.
"Never forget that only dead fish swim with the stream." -Malcolm Muggeridge
pi_82965330
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 01:20 schreef Zokunen het volgende:
We hebben hier ook kippen, maar rauw ei spreekt me gewoon niet aan. Ook meen ik me te herinneren dat je een ei na het leggen minimaal 48u moet laten liggen, geen idee waar dat vandaan komt en ik eet sowieso weinig ei.
daar heb ik dus nog nooit van gehoord... ik vind het altijd een sport om eitjes te rapen onder de kip vandaan zodat ze nog warm zijn. Rauw ei eet ik net als de meesten hier verwerkt in gerechten.
  vrijdag 18 juni 2010 @ 19:50:06 #31
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_82995132
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 21:34 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Je weet dat rauw ei maar voor een paar procent verteerd kan worden?
Kun je dat onderbouwen?
Ik heb daar nl nog nooit van gehoord.
Waarom zou je dat niet verteren?

Het druist ook een beetje in tegen de wetenschap dat ieder roofdier in de natuur (letterlijk) een moord doet voor een ei vanwege de enorm hoge voedingswaarde.
Ik vind met google niet meer dan wat discussies die geen uitsluitsel geven, en enorme wetenschappelijke onderzoeken die concluderen dat er geen of weinig verschil is tussen rauw of gekookt ei wat betreft vertering in de maag.

[ Bericht 23% gewijzigd door robber57 op 18-06-2010 20:08:24 ]
  vrijdag 18 juni 2010 @ 19:51:46 #32
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_82995200
quote:
Op donderdag 17 juni 2010 21:35 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

en? Is het goed gekomen??
Ik vrees van wel ( 103 KG op dit moment)
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 00:00 schreef Renderclippur het volgende:
Twee rauwe eitjes pakken, 2-3 volle eetlepels suiker erbij en dan opkloppen/mixen tot het een soort van dikke vla wordt. Serieus het lekkerste wat ik ooit gegeten heb
Dat dus
  vrijdag 18 juni 2010 @ 21:04:12 #33
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_82998340
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 19:50 schreef robber57 het volgende:

[..]

Kun je dat onderbouwen?
Ik heb daar nl nog nooit van gehoord.
Waarom zou je dat niet verteren?

Het druist ook een beetje in tegen de wetenschap dat ieder roofdier in de natuur (letterlijk) een moord doet voor een ei vanwege de enorm hoge voedingswaarde.
Ik vind met google niet meer dan wat discussies die geen uitsluitsel geven, en enorme wetenschappelijke onderzoeken die concluderen dat er geen of weinig verschil is tussen rauw of gekookt ei wat betreft vertering in de maag.
o.a. http://forum.bodynet.nl/d(...)en-3.html#post488418 : Lees het vrij vaak op BB-fora.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_83014933
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 00:00 schreef Renderclippur het volgende:
Twee rauwe eitjes pakken, 2-3 volle eetlepels suiker erbij en dan opkloppen/mixen tot het een soort van dikke vla wordt. Serieus het lekkerste wat ik ooit gegeten heb
Dit heb ik dus zojuist geprobeerd.

De eerste hap was op zich best lekker!
Tweede hap: hmm, smaakt toch wel wat apart! ;{
Derde hap: gadverdamme!

De derde hap heb ik niet eens doorgeslikt, heb het weggepleurd, werd er echt zowat misselijk van.
  zondag 20 juni 2010 @ 14:11:17 #35
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_83053598
quote:
Op vrijdag 18 juni 2010 21:04 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

o.a. http://forum.bodynet.nl/d(...)en-3.html#post488418 : Lees het vrij vaak op BB-fora.
"Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren"

"While you will still obtain nutritional benefits from consuming cooked egg whites, from a nutritional perspective it would seem far better to consume them uncooked."

“Raw eggs are one of the best compact foods in nature. Eggs are the ultimate, complete fast food. However the protein in eggs is not utilised for cellular reproduction. They are utilised for regeneration and maintenance."

En zo is er nog wel meer te lezen.

Het geeft voor mij niet het overal beeld dat rauwe eieren eten slechter zou zijn dan gekookt, ongeveer de helft van het eiwit kan niet op worden genomen wat toch wel iets anders is dan de "paar procent" waar jij het over hebt, blijft de andere 50% die wel word opgenomen.

Het is ook weer zo'n discussie net als met roomboter,melk,olijfolie enz enz waarvan je meestal net zoveel studies kunt vinden die het een beweren als studies die het andere beweren.
Ik ben erg geneigd te denken dat iets wat puur natuur is en weinig behandelingen heeft ondergaan niet zo heel slecht kan zijn aangezien onze voorvaderen daar duizenden jaren op hebben geleefd zonder all welvaarts ziektes die we nu kennen.

Maar bovenal: het is lekker!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')