abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:45:34 #1
134103 gebrokenglas
Half human, half coffee
pi_82626927
Wat vragen:
Als ik wat eitjes wil koken, heb ik heel vaak (ongeveer de helft van alle eieren) dat de schaal stukspringt op het moment dat ik het ei in de pan doe.
Wat is daar aan te doen? Of moet het ei niet geheel onder water maar voor driekwart? Of zout erin?

Een ei dat drijft: is daar wat mee of hoort dat zo?
How can I make this topic about me?
pi_82626989
Leg het ei in de pan als het water nog niet kookt. En dan vooral als je ei rechtstreeks uit de koelkast komt.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:47:38 #3
180739 Qebbel
Stewardesbisch!
pi_82627035
Prik je er wel een gaatje in?
Als kunst volmaakt is, is de wereld overbodig.
Wees wie je bent, maar accepteer ook anderen!
pi_82627058
Een ei dat drijft is oud en niet meer eetbaar.

Verder: prik een gaatje in de onderkant van de eieren en zet ze met koud water op. Dus niet eerst het water aan de kook brengen.

Edit: Wat de twee lui hierboven zeggen dus. Gecombineerd.

[ Bericht 29% gewijzigd door #ANONIEM op 10-06-2010 17:48:33 ]
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:49:36 #5
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_82627130
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:46 schreef Daffodil31LE het volgende:
Leg het ei in de pan als het water nog niet kookt. En dan vooral als je ei rechtstreeks uit de koelkast komt.
Maar hoe weet je dan precies wanneer het ei klaar is? Want hij wordt al een beetje hard voordat het water gaat koken natuurlijk..
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:49:57 #6
23428 _Michiel_
Ik ben Tuinstoel fan .o/
pi_82627140
Gooi een scheutje azijn in het water. Hierdoor wordt de schaal iets zachter en zal hij niet meer breken.
Mijn IP-adres is 78.249.196.213. Bij misbruik van dit forum kun je mijn provider op de hoogte stellen.
In geval van illegale praktijken verleen ik volledige medewerking aan justitie.
pi_82627213
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:49 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Maar hoe weet je dan precies wanneer het ei klaar is? Want hij wordt al een beetje hard voordat het water gaat koken natuurlijk..
Da's een kwestie van uitproberen.

Als ik een ei kook dan begin ik te tellen zodra het water kookt. Twee minuten later heb ik een perfect gekookt ei. Niet te snotterig en niet te hard.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_82627237
Omdat de meesten visueel ingesteld zijn:



Raoul Duke: "Quick, like a bunny!"
----------------------------------------
pi_82627282
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eierprikker of met een mespunt een klein gat maken in de bolle onderkant van het ei.
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:53:08 #10
180739 Qebbel
Stewardesbisch!
pi_82627306
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:49 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Maar hoe weet je dan precies wanneer het ei klaar is? Want hij wordt al een beetje hard voordat het water gaat koken natuurlijk..
Ja, ik vind dat dus ook lastiger. Mijn zet altijd ei met koud water op en dat gaat dan prima. Ik niet, ik laat eerst het water aan de kook komen en kook dan de eieren (met gaatje!) ongeveer 5/6 min. Afhankelijk van de grootte.
Als kunst volmaakt is, is de wereld overbodig.
Wees wie je bent, maar accepteer ook anderen!
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:53:30 #11
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_82627323
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:51 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Da's een kwestie van uitproberen.

Als ik een ei kook dan begin ik te tellen zodra het water kookt. Twee minuten later heb ik een perfect gekookt ei. Niet te snotterig en niet te hard.
Ah oke, dus er is niet iets als een soort maatstaf van; ei 6 minuten erin als het water kookt, is gelijk aan ei 8 minuten erin als het gelijk in het water wordt gedaan. Ofzoiets
pi_82627394
Gaatje met een naald ofzo in de onderkant lost dit op.
  Donald Duck held donderdag 10 juni 2010 @ 17:54:53 #13
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_82627398
Ik doe eieren ook pas altijd erin als het water kookt. Dat is veel makkelijker te timen.
Je kunt een scheut zout in het water doen. Dat voorkomt niet dat de schil eventueel barst, maar zorgt er wel voor dat het ontsnappende eiwit sneller stolt en de scheur afsluit.
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
pi_82627399
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:53 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Ah oke, dus er is niet iets als een soort maatstaf van; ei 6 minuten erin als het water kookt, is gelijk aan ei 8 minuten erin als het gelijk in het water wordt gedaan. Ofzoiets
Jawel, het verschil zit ergens tussen de 1 en 2 minuten.
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:56:51 #15
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_82627492
Ik leg trouwens m'n eieren altijd rustig met een lepel in het water als het al kookt, zodat er in ieder geval geen barstje kan ontstaan doordat ie de bodem raakt bij het erin doen.
pi_82627541
Ik heb gewoon een piepei dan hoef je je niet druk te maken om timing.
pi_82627561
Ik hou van (overbodige) apparaten en zweer bij m'n eierkoker!
  donderdag 10 juni 2010 @ 17:58:51 #18
135890 Bootje84
Bewuste taalnazi
pi_82627597
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:56 schreef kwiwi het volgende:
Ik leg trouwens m'n eieren altijd rustig met een lepel in het water als het al kookt, zodat er in ieder geval geen barstje kan ontstaan doordat ie de bodem raakt bij het erin doen.
Dat, maar pas wel als het kookt..
Leer spaties gebruiken!
Op donderdag 16 december 2010 20:05 schreef craftyvirus het volgende:
Bootje84 is een westlander waar ik respect voor heb :@ :P
  donderdag 10 juni 2010 @ 18:01:19 #19
134103 gebrokenglas
Half human, half coffee
pi_82627748
ooo, ik doe het ei inderaad pas in het water als het water kookt, en vanuit de koelkast. En ook geen gaatje nee.
Ik zal 't eens proberen, ei samen met water opwarmen en koken. Ik dacht dat je dat niet kon doen want dan duurde het te lang.
Dank voor de tips.

En het drijvend c.q. te oud ei: ik heb ook dat heel regelmatig. En dan klopt de einddatum op de eierdoos nog wel, die ligt nog enkele dagen in't voren. Eieren van Appie notabene.
How can I make this topic about me?
  donderdag 10 juni 2010 @ 18:06:01 #20
14142 Daffodil31LE
Pienter Pookje
pi_82627987
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 18:01 schreef gebrokenglas het volgende:
Eieren van Appie.
Vreemd. De eieren die ik kook komen van een kip.
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_82628160
* Broertie doet het ei ook al in het water voordat hij het opzet en dan barst het alsnog.......
  Donald Duck held donderdag 10 juni 2010 @ 18:24:45 #22
46149 __Saviour__
Superstapelsmoor op Kristel
pi_82628855
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 17:46 schreef Daffodil31LE het volgende:
En dan vooral als je ei rechtstreeks uit de koelkast komt.
Waar liggen eieren in de supermarkt? Aha!
❤ Rozen zijn rood ❤
❤ Viooltjes zijn blauw ❤
❤ Kristel, ik hou van jou! ❤
  donderdag 10 juni 2010 @ 18:26:20 #23
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_82628929
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 18:24 schreef __Saviour__ het volgende:

[..]

Waar liggen eieren in de supermarkt? Aha!
Daar zeg je wat Waarom leggen mensen de eieren altijd in de koelkast terwijl ze daar nooit staan in de winkel
pi_82629448
Ik doe altijd een deel koud water in de pan, leg daar het ei in en giet er later nog gekookt water bij .
pi_82629919
quote:
Op donderdag 10 juni 2010 18:26 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Daar zeg je wat Waarom leggen mensen de eieren altijd in de koelkast terwijl ze daar nooit staan in de winkel
Volgens mij is dat omdat de temperatuur in supermarkten over het algemeen lager is dan die in de huiskamer. Thuis zou je de eieren dan in een kelder moeten bewaren of een andere koele ruimte. Aangezien veel mensen die niet hebben, is de koelkast toch een betere optie dan bewaren op kamertemperatuur. Heb ik wel eens gehoord..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')