Ik heb die van Siemens! Weliswaar met twee knoppen om de temp te regelen, maar verder exact hetzelfde.
En... het was de beste aankoop van mijn keuken! Ik gebruik de grill zeker 3x in de week (voor groenten, stukje vlees, aardappeltje etc.) en hij ziet er na vijf jaar intensief gebruik nog prima uit.
Wel heb ik na een week de lavasteentjes er uit gegooid. Ziet er leuk uit, maar dat is dus wel ellende. Er druipen vetdruppels en etensresten in en als je dan vervolgens de afdekplaat een paar dagen dicht doet heb je meteen schimmel in die stenen. En dan moet je ze weer uitkoken...
Ik grill nu op een klein laagje water om het vet etc. op te vangen. Werkt perfect! Na het grillen tap je het water af middels een kraantje onder de bbq en maak je de rest schoon.
Het schoonmaken valt echt 100% mee. Het rooster wil wel eens erg vies worden, maar dat is een kwestie van even een schuursponsje er over heen (het is een hanteerbaar formaat) en daarna de vaatwasser in. Het binnenwerk is roestvrijstaal, dus zelfs met een stukje keukenrol is het nog schoon te vegen.
Het enige minpuntje is het feit dat wij niet zo'n hele sterke afzuigkap hebben en een open keuken. Als ik een vette speklap op de grill gooi dan staat mijn huis binnen now-time blauw van de walm. Hoe vetter het product op de grill, hoe meer walm.
Maar goed, in de zomer zet je gewoon even het raam open en in de winter bak ik geen speklappen op mijn grill, haha.
Kortom: ik vind het een superding! Ik grill met name groentes er op. Heerlijk! En sate of een gemarineerd bieflapje. Of hamburgers. Of aardappels in de schil. Nou ja, mogelijkheden genoeg!
[ Bericht 0% gewijzigd door Tezz op 04-06-2010 07:44:52 ]
Alleen met zelfspot kun je overleven...