Lees die blog ergens hierboven in het topic. 10 things IBérs don't care ofzoiets. Beleggingsclubs zijn daar echt uit den boze.quote:Op donderdag 30 september 2010 17:53 schreef kevin7 het volgende:
[..]
.
Dat zijn inderdaad wel dingen niet vaak voorkomen heb ik het idee. Gelukkig spreek ik Nederlands, Engels en frans vloeiend, Al hoewel mijn frans nog wel wat beter kan.
Je hoort soms wel dat er op universiteiten investeringclubs zijn, maar helaas is dat niet op mijn universiteit. Is het moeilijk om zoiets op te zetten?
Hangt er vanaf hoe letterlijk je die site neemt. En je kunt uiteraard ook iets doen omdat je het leuk vind/erin geïnteresseerd bent..quote:Op donderdag 30 september 2010 21:07 schreef Sokz het volgende:
[..]
Lees die blog ergens hierboven in het topic. 10 things IBérs don't care ofzoiets. Beleggingsclubs zijn daar echt uit den boze.
Je moet het niet te letterlijk nemen natuurlijk. Als je daadwerkelijk iets nuttigs gedaan hebt, kun je het altijd melden. Lidmaatschap van de FSA toont alleen maar aan dat je tenminste al langer interesse in de sector hebt. Echter, een of andere obscuur clubje gebruiken als "extracurricular activity" is weer wat overdreven.quote:Op donderdag 30 september 2010 21:07 schreef Sokz het volgende:
[..]
Lees die blog ergens hierboven in het topic. 10 things IBérs don't care ofzoiets. Beleggingsclubs zijn daar echt uit den boze.
Je hebt natuurlijk M&A teams met een sector focus, ook teams die zich focussen op Real Estate. Anders heb je genoeg fondsen die hierin investeren, bij onder meer Morgan Stanley en Goldman bijvoorbeeld.quote:Op donderdag 30 september 2010 22:28 schreef Schnappieter het volgende:
Zijn er binnen IB ook dingen te doen qua vastgoed ofzo? Dat vind ik atm nogal interessant namelijk, en zo ja, hoe heet die tak van IB dan?
Met kleine kantoren...quote:Op donderdag 30 september 2010 23:16 schreef Rejected het volgende:
Vandaag naar de beroependagen geweest. Er zijn toch wel veel grote M&A partijen hier in Nederland denk ik.
Dat kan je niet 1 op 1 omzetten. In de praktijk is een VWO gemiddelde boven een 7 toch wel vereist, maar liever nog een 8. Qua universiteit scheelt het per opleiding, maar het helpt als je aannemelijk kan maken dat je binnen je lichting in ieder geval bij de beste 5% zit ofzo. Maar goed, dat blijft moeilijk te zien op papier...quote:Op donderdag 30 september 2010 23:33 schreef kevin7 het volgende:
Welke cijfers moet je hebben voor IB. Ik lees op sites van banken vaak dat ze een GPA van minimaal 3.0(ook hoger bijv 3.2 of 3.4) vereisen. Waar is dat equivalent aan in Nederland?
Ik merkte ook dat met name de grote partijen een obscuur beleggingsclubje wat je zelf opricht toch best kansloos vinden en de kleinere boutiques vinden het vaak wel een vorm van gedrevenheid. Maarja, uit oogpunt van de student valt het ook wel te begrijpen als ze geen internship krijgen. Maar dan krijg je weer het excuus dat je een beleggingsclub opricht omdat je niet goed genoeg bent geweest voor een internship. Sja, kom daar maar eens uitquote:Op vrijdag 1 oktober 2010 10:16 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Je moet het niet te letterlijk nemen natuurlijk. Als je daadwerkelijk iets nuttigs gedaan hebt, kun je het altijd melden. Lidmaatschap van de FSA toont alleen maar aan dat je tenminste al langer interesse in de sector hebt. Echter, een of andere obscuur clubje gebruiken als "extracurricular activity" is weer wat overdreven.
Ik heb die blog nog niet kunnen vinden. Weet iemand waar je hem kan vinden?quote:Op donderdag 30 september 2010 21:07 schreef Sokz het volgende:
[..]
Lees die blog ergens hierboven in het topic. 10 things IBérs don't care ofzoiets. Beleggingsclubs zijn daar echt uit den boze.
Als ik me niet vergis wordt deze bedoeld: http://www.mergersandinquisitions.com/quote:Op zondag 3 oktober 2010 11:34 schreef kevin7 het volgende:
[..]
Ik heb die blog nog niet kunnen vinden. Weet iemand waar je hem kan vinden?
Ok, ja die site ken ik wel. Ik ga zo kijken, dank je Dalliancequote:Op zondag 3 oktober 2010 11:45 schreef Dalliance het volgende:
[..]
Als ik me niet vergis wordt deze bedoeld: http://www.mergersandinquisitions.com/
Ja, die heb ik inderdaad al een keer gelezen. Interessant punt dat ze maken vooral op het CFAquote:Op zondag 3 oktober 2010 12:58 schreef Sokz het volgende:
http://www.mergersandinqu(...)es-advanced-degrees/
Deze was 't Kevin.
Moest je je daar niet voor aanmelden? Dan loop ik morgen ook even binnen bij Credit Suisse.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 00:21 schreef Kaas- het volgende:
Ik ook niet, is ook pas voor ouderejaars. Ben vandaag wel even wezen kijken bij de presentatie van JPMorgan, de presentaties zijn immers open voor allen. Regionale hoofd M&A was overigens een Tilburgse econometrist.
Gebouw M staat los van elk ander gebouw. Volgende link heeft een plattegrond van het Roeterseiland:quote:Op woensdag 6 oktober 2010 23:08 schreef Rejected het volgende:
Ben 1x op de uva geweest, je loopt naar binnen en gaat rechtsaf naar de liften. Daar staat welke lift je moet nemen voor sector M denk ik. 1 hoog en lokaal 01 spreekt voor zich.
Maar wel interessant, wist niet dat je zomaar de presentaties kon bijwonen.
Dank voor je reply. Ik zit inderdaad op de VUquote:Op donderdag 7 oktober 2010 19:10 schreef Rejected het volgende:
Klinkt alsof je op de VU zit.Ben dit studiejaar met de finance master begonnen en vind deze toch een stuk zwaarder dan de bachelor economie. Dit is eigenlijk wel positief omdat laatsgenoemde nauwelijks een uitdaging is. Met een interesse voor finance is deze master echt heel erg interessant! Ik denk dat 1/3 van de studenten van bedrijfswetenschappen komen, 1/3 van economie en 1/3 van het hbo(en nog enkele econometristen).
Als ik naar vacatures kijk die ik interessant vind, staat bij geprefereerde studies meestal finance als eerst genoteerd. Als je een gemiddelde student bent, zal je het waarschijnlijk niet redden tegen een beta student met een finance affiniteit. Anders gok ik dat de kansen wel redelijk zijn, afhankelijk van hoe goed je zelf bent.
Edit: Sorry voor slechte layout, typte het even snel via de telefoon.
We hebben het hier over buitenlandse studenten? Waar komen die met name dan vandaan?quote:Op donderdag 7 oktober 2010 22:44 schreef Rejected het volgende:
Ik heb het idee dat ze het ook wel interessant vinden. Er zitten trouwens ook een heleboel buitenlandse studenten bij.En over het algemeen is hun 'niveau' wel lager.
Ik denk dat het prima te doen is als je de finance vakken als investments, corporate finance en de wiskundige vakken begrijpt en je er een beetje moeite in steekt.
De buitenlandse studenten komen uit verscheidene landen. Zo uit m'n hoofd kan ik Duitsland, VS, Griekenland, Litouwen en Australië noemen.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 22:57 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
We hebben het hier over buitenlandse studenten? Waar komen die met name dan vandaan?
MIsschien toch een voordeel dat je zoveel keuzes hebt. Finance scriptie klinkt (zeker voor jou) veel leuker, dus waarom niet gewoon een finance richting? Wanneer verwacht je af te studeren? Staat quantative finance nog steeds op het programma?quote:Wat betreft studies, ik zit nog enorm te twijfelen over welke uiteindelijke studie ik nu ga volgen. Ik ben nu met mijn laatste jaar bezig maar heb in de afgelopen 2 jaar best veel vrije vakken gekozen zodat ik nog elke kant op kan. Ik wil graag een finance gerichte dissertation schrijven, alleen is die hier bij ons op de universiteit slechts 3000 woorden en geld maar als 1 vak. Als je bij ons alleen Economie, Wiskundige Economie, Internationale Economie en Finance, etc. volgt moet je een 'economische' dissertation schrijven. Het verschil dat die dissertation voor 2 vakken telt en die 10,000 woorden is. Alleen is dat een scriptie schrijven over een wazige economische theorie. En de finance scriptie mag geschreven worden over technische/fundamentele analyse.
En ik heb nog de keus om te switchen tussen Bsc Finance, BA Economics, Bsc Financial Economics, Bsc Mathematical Economics, etc.
argh..![]()
Hahahah jij krijgt nu dus elke dag een telefoontje. Wel leuk dat je dan zo gewild bent dan.quote:(en voor de laatste jaars in dit topic. Ik merk bij ons in Londen dat iedereen al best gespannen is om straks aan een baan te komen en men is nu al enorm bezig om te netwerken en overal voor aan te melden etc. 1 Voordeel. Als je hier de regulatie examens doet (IMC, CISI etc.) kom je in een soort van database terecht waar je zo werk uit kunt krijgen zonder dat je ook nog maar een diploma hebt. Je wordt dus regelmatig opgebeld door headhunters van financiele bedrijven die je een baan aanbieden. Het is natuurlijk niet top, maar het is beter dan in het restaurant werken)
Ik was alleen even benieuwd of je mensen uit de UK zou noemenquote:Op donderdag 7 oktober 2010 23:15 schreef Rejected het volgende:
[..]
De buitenlandse studenten komen uit verscheidene landen. Zo uit m'n hoofd kan ik Duitsland, VS, Griekenland, Litouwen en Australië noemen.
Ik zal in Juni 2011 mn bachelor afronden. Dan is het of aan het werk, of een master in Engeland of Amerika. Met als back up de Erasmus als laatste strohalmquote:MIsschien toch een voordeel dat je zoveel keuzes hebt. Finance scriptie klinkt (zeker voor jou) veel leuker, dus waarom niet gewoon een finance richting? Wanneer verwacht je af te studeren? Staat quantative finance nog steeds op het programma?
Niet elke dag natuurlijk maar er is wel duidelijke vraag. Het grappige is dat weinig studenten het maar gedaan hebben voordat ze hun studie hebben afgerond. De studenten die ik ken die het CISI/IMC programma hebben afgerond voordat ze hun Bachelor hadden afgerond hebben nu allemaal een baan bij bedrijven die iedereen hier wel kent! Nadat ze de certificaten hadden afgerond kregen ze aanbiedingen voor relatief simpel financieel administratief werk, maar wel werk waar je een reguleerde status voor nodig hebt! Je doet dus iig. part time financieel werk wat weer leuk op je CV past als financiele werk ervaring terwijl je nog met je opleiding bezig bent. En iedereen kan die certificaten doen. Het is ook allemaal niet moeilijk zoals op vorige pagina's werd gemeld. Je moet met name een goed geheugen hebben. 1e examen is 95% stampwerk. 2e examen is afhankelijk van je keuze (securities, cf, derivatives etc.) gewoon een combinatie van vakken die je op uni doet.quote:Hahahah jij krijgt nu dus elke dag een telefoontje. Wel leuk dat je dan zo gewild bent dan.Was wel veel stof toch? Kan je dat 'zomaar' doen?
Als je hier in Rotterdam de MSc Quantitative Finance goed afrondt heb je erg goede perspectieven hoor.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 01:25 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik zal in Juni 2011 mn bachelor afronden. Dan is het of aan het werk, of een master in Engeland of Amerika. Met als back up de Erasmus als laatste strohalm
Kamer is al geregeld mocht het zo ver komen. Mijn back up plan is eigenlijk het belangrijkste. Ik wil 100% zekerheid hebben om ergens op terug te vallen. Mocht een baan of een master in de UK/USA niet lukken.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 16:12 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Als je hier in Rotterdam de MSc Quantitative Finance goed afrondt heb je erg goede perspectieven hoor.
Of je verder gaat studeren zal denk ik afhangen van het al dan niet op tijd verkrijgen van een leuke baan? Voor de zekerheid zou je je overigens kunnen inschrijven op stadswonen.nl, dan zou je over een jaar eventueel een kamer kunnen hebben in Rotterdam. Het is wellicht nog totaal niet zeker dat je hierheen komt, maar ik geloof dat traders hun risico's graag zoveel mogelijk afdekken.
Zolang het Finance related is is zo'n beetje alles wel te doen. Wanneer we de micro/macro economie kant opgaan wordt het drama. Misschien zal een referentie letter van m'n econometrie en finance professor nog kunnen helpen.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 17:59 schreef Rejected het volgende:
De QF master hier aan de VU is ook erg pittig. Duurt 12 volle maanden(ipv gebruikelijke 10) en is eigenlijk de econometrie master met wat finance vakken.
De QF master aan de VU is ook honours track. Kom je daar wel in met een finance bachelor?quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 17:59 schreef Rejected het volgende:
De QF master hier aan de VU is ook erg pittig. Duurt 12 volle maanden(ipv gebruikelijke 10) en is eigenlijk de econometrie master met wat finance vakken.
Het is verschrikkelijk veel geld. Ik vraag me ten zeerste af of het niveau zoveel hoger is dan in Nederland. Zelf studeer ik nu aan de LSE voor mijn CEMS MiM en daarvan is het niveau ook zeker niet hoger. Wat wel vele malen beter is dan in Nederland zijn de contacten met bedrijven en career services (probeer gemiddeld 4 events per dag en een staf van 10 tallen mensen). In de periode dat ik hier nu ben heb ik al zoveel bedrijven ontmoet, ze komen allemaal naar LSE om er studenten vanaf te plukken. Ook bieden de career services je bijv mock interviews aan, cv en cl checks op basis van het bedrijf waar je voor soliciteert enz. Daar komt ook nog bij dat de school echt op een toplocatie ligt in London.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 17:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Kamer is al geregeld mocht het zo ver komen. Mijn back up plan is eigenlijk het belangrijkste. Ik wil 100% zekerheid hebben om ergens op terug te vallen. Mocht een baan of een master in de UK/USA niet lukken.
Sinds jij zelf op de EUR zit, in hoeverre zal quantitative finance snel vol zitten? 30 op 500 applicants? Ik zie dat je vanaf 1 november al kunt aanmelden maar dat is me eigenlijk veel te vroeg. (mits ik het nog kan cancelen uiteraard).
Maar ik ga natuurlijk eerst proberen een baan te krijgen. Ik kijk ook met een schuin oog naar masters op LSE en dergelijke. Ik vind de prijs alleen zo bedroevend hoog. 25k voor een jaar studie. Maar zal me zeker aanmelden
Als je het kan ophoesten en echt iets wilt, lijkt het me een hele goede investering. Professor zeggen dat we geen schijn van kans maken tegen LSE studenten. Ze maken daar veel meer uur van betere kwaliteit. En zelf heb ik het gevoel dat de studenten sowieso meer interesse in finance hebben. Dat is bij de medestudenten vaak niet te merkenquote:Op zaterdag 9 oktober 2010 19:57 schreef Dark_Neve het volgende:
[..]
Het is verschrikkelijk veel geld. Ik vraag me ten zeerste af of het niveau zoveel hoger is dan in Nederland. Zelf studeer ik nu aan de LSE voor mijn CEMS MiM en daarvan is het niveau ook zeker niet hoger. Wat wel vele malen beter is dan in Nederland zijn de contacten met bedrijven en career services (probeer gemiddeld 4 events per dag en een staf van 10 tallen mensen). In de periode dat ik hier nu ben heb ik al zoveel bedrijven ontmoet, ze komen allemaal naar LSE om er studenten vanaf te plukken. Ook bieden de career services je bijv mock interviews aan, cv en cl checks op basis van het bedrijf waar je voor soliciteert enz. Daar komt ook nog bij dat de school echt op een toplocatie ligt in London.
Er is geen finance bachelor op de VU, heb zelf economie gedaan. Hiermee zou ik idd geen QF kunnen doen. Heb het vakkenpakket gezien en het lijkt me verstandig als je econometrie hebt gedaan.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 18:26 schreef kevin7 het volgende:
[..]
De QF master aan de VU is ook honours track. Kom je daar wel in met een finance bachelor?
Als je een aantal extra vakken kiest kom je er wel.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 18:26 schreef kevin7 het volgende:
[..]
De QF master aan de VU is ook honours track. Kom je daar wel in met een finance bachelor?
Een master van 25k pond kost bijna 30.000 euro. Persoonlijk vind ik geen enkele opleiding dat geld waard voor slechts 1 jaar. Je betaald natuurlijk vooral om de naam. En met dat geld kunnen ze die status natuurlijk hoog blijven houden. Qua stof verschilt het allemaal geen donder. Best bizar dat bepaalde universiteiten bijna een gegarandeerde entrance geven naar een goede baan. Ik kan me herinneren dat die Kerviel die SoCGen een paar centen heeft laten verliezen daar ook heeft tegen moeten vechten. Het elite volk waar je soms moeilijk tussen komt.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 22:04 schreef Rejected het volgende:
[..]
Als je het kan ophoesten en echt iets wilt, lijkt het me een hele goede investering. Professor zeggen dat we geen schijn van kans maken tegen LSE studenten. Ze maken daar veel meer uur van betere kwaliteit. En zelf heb ik het gevoel dat de studenten sowieso meer interesse in finance hebben. Dat is bij de medestudenten vaak niet te merken
Dunnow, een vriend van mij heeft een master Finance & accounting aan LSE gedaan en heeft me wat tentamens laten zien, die zagen er wel beduidend lastiger uit dan waar wij ons in Rotterdam mee bezig houden.quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 22:51 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een master van 25k pond kost bijna 30.000 euro. Persoonlijk vind ik geen enkele opleiding dat geld waard voor slechts 1 jaar. Je betaald natuurlijk vooral om de naam. En met dat geld kunnen ze die status natuurlijk hoog blijven houden. Qua stof verschilt het allemaal geen donder. Best bizar dat bepaalde universiteiten bijna een gegarandeerde entrance geven naar een goede baan. Ik kan me herinneren dat die Kerviel die SoCGen een paar centen heeft laten verliezen daar ook heeft tegen moeten vechten. Het elite volk waar je soms moeilijk tussen komt.
En geen schijn van kans maken. Sja. Als je echt ergens wil komen en blijft proberen lukt het vanzelf!![]()
Welke studie doe jij in R'dam?quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 23:21 schreef Finitio het volgende:
[..]
Dunnow, een vriend van mij heeft een master Finance & accounting aan LSE gedaan en heeft me wat tentamens laten zien, die zagen er wel beduidend lastiger uit dan waar wij ons in Rotterdam mee bezig houden.Verder betekent dat uiteraard niet dat de LSE studenten per se beter zijn, sterker nog, de meest incapabele intern bij mijn bank deze zomer kwam van LSE.
Zou je mij toevallig kunnen vertellen welke vakken je er dan bij zou moeten nemen?quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 22:50 schreef JohnSpek het volgende:
[..]
Als je een aantal extra vakken kiest kom je er wel.
Ik was eerst van plan deze master te gaan doen en ik doe nu de bachelor bedrijfskunde.
Als ik 38 ECST aan vakken extra deed + mijn 4 keuzevakken goed indeelde kon ik gelijk beginnen.
Ik heb nog nooit gehoord dat deze master vol zat, dus de tijd van aanmelden lijkt me geen probleem. Er zal wel een maximum gesteld worden tot wanneer je kunt applyen, maar dat staat ongetwijfeld op de website.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 17:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Sinds jij zelf op de EUR zit, in hoeverre zal quantitative finance snel vol zitten? 30 op 500 applicants? Ik zie dat je vanaf 1 november al kunt aanmelden maar dat is me eigenlijk veel te vroeg. (mits ik het nog kan cancelen uiteraard).
Geen schijn van kans met wat? Wellicht dat je verliest in een of andere "finance competition", maar qua banen heb je net zoveel kans als zijn. Het is niet alsof die lui slimmer zijn, en dat is uiteindelijk wat boeit. In investment banking heb je echt net zoveel kans. Je professor is gewoon iemand die de praktijk toch niet kent...quote:Op zaterdag 9 oktober 2010 22:04 schreef Rejected het volgende:
[..]
Als je het kan ophoesten en echt iets wilt, lijkt het me een hele goede investering. Professor zeggen dat we geen schijn van kans maken tegen LSE studenten. Ze maken daar veel meer uur van betere kwaliteit. En zelf heb ik het gevoel dat de studenten sowieso meer interesse in finance hebben. Dat is bij de medestudenten vaak niet te merken
Cheers! Ik zal maandag even belletje doen. Hoe zit het eigenlijk bij de studie die jezelf doet qua scriptie in het laatste jaar? De grootte en hoe zwaar weegt ie?quote:Op zondag 10 oktober 2010 12:59 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit gehoord dat deze master vol zat, dus de tijd van aanmelden lijkt me geen probleem. Er zal wel een maximum gesteld worden tot wanneer je kunt applyen, maar dat staat ongetwijfeld op de website.
Bachelorscriptie is officieel 8 ECTS, dus dat valt wel mee.quote:Op zondag 10 oktober 2010 13:34 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Cheers! Ik zal maandag even belletje doen. Hoe zit het eigenlijk bij de studie die jezelf doet qua scriptie in het laatste jaar? De grootte en hoe zwaar weegt ie?
Moet je daar ook nog een presentatie voor doen? Alle Bachelors Economie hebben hier qua scriptie grofweg een punt of 16. Alle Finance bachelors hebben daarvan de helft. Met als verschil dat je bij Finance ook nog een presentatie moet doen en de scriptie zelf een stuk kleiner is.quote:Op zondag 10 oktober 2010 13:47 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Bachelorscriptie is officieel 8 ECTS, dus dat valt wel mee.In de master is die wel 16 ECTS, dus dan wordt het wat meer aanpoten hehe.
goed idee, en belegginsadviseur kan denk ik wel uit de naam, het gaat alleen nog over investment bankingquote:Op zondag 10 oktober 2010 15:04 schreef Sokz het volgende:
Het lijkt me tijd voor deel 6. Halen we beleggingsadviseur uit de naam?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |