Personal banking is geen IB.quote:Op zondag 11 juli 2010 13:51 schreef vudengro het volgende:
Is dit niks voor jullie?
http://vacature.monsterbo(...)erland-89248863.aspx
Dat zal in ieder geval geen investment banking zijn, misschien iets van asset management of private banking. Meeste banken hebben wel Zwitsere investment banking teams, maar die zitten dan gewoon in Londen.quote:Op zondag 11 juli 2010 08:55 schreef Qwerty911 het volgende:
Heeft een van julile ervaring danwel meer informatie over de internships die UBS en CS (maar bv ook GS) aanbieden in Zwitserland? Ik krijg vanaf de websites de indruk dat het alternatieven zijn voor de summer internships in London, maar vraag me af of het allemaal vergelijkbaar is?
Ik ben afgestudeerd in Delft (werktuigbouwkunde) en had verder een typisch "drukke" CV met vooral zaken bij studie/studenten verenigingen. Helpt wel, maar uiteindelijk ben ik nooit geinterviewd door een Nederlander en een Spanjaard geeft er natuurlijk niet zoveel omquote:Op vrijdag 9 juli 2010 19:42 schreef Decayed_DNA het volgende:
Wat zijn jullie achtergronden (voor de traders/IB'ers)? Ik hoor namelijk erg wisselende geluiden over wat ze willen hebben.. In Nederland schijnen vooral bèta studies het goed te doen vanwege de sterke kwantitatieve achtergrond, maar ik hoor aan de andere kant dat ze bij de bulge bracket banken liever een "brand" name (in NL dan RSM (I)BA) hebben met hoge cijfers en wat leuke extra-curriculars.
Volgens mij heb je een prima CV voor een baan in IB. Er zijn genoeg mensen met afwijkende studies, in mijn "class" zaten meerder artsen. Ik zou me gaan voorbereiden op een stage IB bijvoorbeeld, door veel met mensen te praten en te begrijpen wat alles in houdt. Dan rond de Kerst jezelf inschrijven voor de verschillende stage en hopen dat je er zomer 2011 eentje hebt.quote:Ik studeer nu geneeskunde maar het kan me absoluut niet bekoren, heb nog één jaar te gaan en daarna ga ik switchen om écht opnieuw te beginnen. (Geneeskunde wordt je bijna geïndoctrineerd, door o.a. hoogleraren, dat cijfers niks uitmaken en dat je simpelweg op een afdeling research moet doen ) Ik kan dus zeker niet zoals de schaarse "liberal arts" student direct overstappen naar een BB, aangezien ik maar een redelijk cijfer heb (mede dankzij de waardeloze standdaarddeviatie die ze hanteren, 80% van de cijfers vallen tussen de 5 en 7 zit ik bij de beste 25% met maar een 6,7 gemiddeld). Ik ga nu een minor M&A doen om te kijken of ik de systematiek kan bevatten.
Ik heb dan wel weer een relatief mooi CV (hobby op wereldtopniveau & NK (allerlei prijzen gewonnen etc.), voorzitter van formele onderwijscommissie, beheerder van appartementencomplex hier, website analyse bijbaan voor Google en als medisch student in het ziekenhuis gewerkt als bijbaan...
Qua interesses heb ik met studiekeuze altijd getwijfeld tussen IBA (RSM), Technische Natuurkunde (Delft) en geneeskunde (mweh). Ik realiseer me wel dat een hoog cijfer halen bij TN wel andere koek is dan hetzelfde doen bij IBA (je hebt daar bij de struikelvakken bonustoetsen/projecten waar je +0,5 bij je eindcijfer krijgt (lol)). Ik ben op de middelbare school altijd zeer slecht geweest in het bijhouden en studeren, maar heb voor natuurkunde en wiskunde aanleg (we kregen als middelbare school project een keer een project van TU/eindhoven mbt één inleidend vak Wiskunde, voor de inhoud toen een 8,9 gekregen om een impressie te geven)
Ik vind het nogal moeilijk om vanaf hier te sturen, volgend jaar dus nog één jaar geneeskunde, daarna switchen, of zal ik gewoon proberen keihard te knallen voor die minor en met dat cijfer voor een SA positie gaan (kans schat ik zelf als 0,x% in maarja)?
quote:Inval bij Duitse vestigingen Credit Suisse
FRANKFURT (AFN) - De Duitse justitie heeft woensdag een inval gedaan bij dertien vestigingen van Credit Suisse. Het Openbaar Ministerie doet een diepgravend onderzoek naar belastingfraude bij de Zwitserse bank, zo meldden Duitse openbare aanklagers.
Dan heb je het over retail outlets volgens mij, dat lijkt me niet echt relevant eigenlijk... belastingontduiking is vrij lastig om te organiseren in investment banking, makkelijker in asset management enzo.quote:Op woensdag 14 juli 2010 16:06 schreef Dalliance het volgende:
Niet helemaal on-topic, maar minstens relevant:
[..]
Ja dat klinkt als een plan. Ik vraag me echter af hoe sterk de competitie is (dus niet hoeveel, ik weet dat er veel meer mensen solliciteren dan er plekken zijn), allemaal high GPA/achievers of zijn dat nou net de mensen die de baan krijgen etc?quote:Volgens mij heb je een prima CV voor een baan in IB. Er zijn genoeg mensen met afwijkende studies, in mijn "class" zaten meerder artsen. Ik zou me gaan voorbereiden op een stage IB bijvoorbeeld, door veel met mensen te praten en te begrijpen wat alles in houdt. Dan rond de Kerst jezelf inschrijven voor de verschillende stage en hopen dat je er zomer 2011 eentje hebt.
Bedrijfskunde zal je marktwaarde echt niet opkrikken, ben ik bang. Dan kun je beter econometrie erdoor rammen met hoge cijfers.quote:Op woensdag 14 juli 2010 17:24 schreef Decayed_DNA het volgende:
[..]
Ja dat klinkt als een plan. Ik vraag me echter af hoe sterk de competitie is (dus niet hoeveel, ik weet dat er veel meer mensen solliciteren dan er plekken zijn), allemaal high GPA/achievers of zijn dat nou net de mensen die de baan krijgen etc?
Ik denk er dus aan om dus ná volgend jaar bedrijfskunde aan RSM te gaan studeren omdat ik me sterk afvraag hoeveel indruk geneeskunde bachelor met een 7 gemiddeld maakt (dan wel weer van de #1 research universiteit van europa, maar daar zullen de iBers niks om geven lijkt me :p). Ik verwacht zelf met hard werken en een interessantere studie tussen de 8-9 gemiddeld te scoren (ik spendeer nu 10-20u gemiddeld aan geneeskunde voor top ~25% cijfer) , dat zou mijn marktwaarde wel enorm opkrikken t.o.v. nu.
Ze kijken toch vooral naar: (?)quote:Op woensdag 14 juli 2010 17:26 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Bedrijfskunde zal je marktwaarde echt niet opkrikken, ben ik bang. Dan kun je beter econometrie erdoor rammen met hoge cijfers.
Naam uni is nagenoeg volledig irrelevant in Nederland, dus dat maakt weinig uit. Soort studie is natuurlijk belangrijk, met bedrijfskunde meer richting "easy" en economie "medium". Uiteindelijk geeft jouw studie medicijnen al iets positief aan qua intelligentie, maar een stap terug naar bedrijfskunde ofzo zou dat teniet doen, ben ik bang.quote:Op woensdag 14 juli 2010 17:57 schreef Decayed_DNA het volgende:
[..]
Ze kijken toch vooral naar: (?)
Naam uni (ESE is geen RSM, hoewel beide EUR)
Soort studie (waarin 3 categoriën: easy (kunst/geschiedenis) medium (business/economie) hard (physics, engineering) ~ puur subjectief
GPA
Relevante stages/werkervaring
"Interesting factors"
Voordelen BA:
a. netwerk
b. banking tours (er zijn 1-3 van dit soort cycles/tours met de top banken waar je dus echt met mensen van de betreffende bank om de tafel gaat zitten, naar het schijnt rollen hier veel stages/banen uit)
Ik heb al sinds de middelbare school geen wiskunde meer dus dat wordt dan extra leuk . Maar ff serieus: ik vraag me sterk af of ze econometrics van ESE hoger inschatten dan BA van RSM. Misschien is econometrie wel "wat" indrukwekkender dan BA, maar volgens mij is het ook vele malen lastiger (zware wiskunde)?quote:Op woensdag 14 juli 2010 19:28 schreef Kaas- het volgende:
Alle studenten aan de EUR kunnen zich voor die Banking Tour inschrijven, van welke faculteit dan ook. Bovendien heeft de EUR als geheel sowieso een prima reputatie (de ESE ook ).
Nou ja, ik heb nu al een paar keer aangegeven dat elke bank breed recruteerd. Je zou dus overal kans maken, ook bij Goldman als dat je ambitie is.quote:Op woensdag 14 juli 2010 20:52 schreef Decayed_DNA het volgende:
[..]
~edit: Gepost voordat ik post van Drive-r gelezen had
Ja maar de vraag is wie me dan wil hebben haha, ik neem aan dat de BB banks me sowieso uitvlakken..
PS: Naam uni irrelevant, hoe bedoel je dit precies? Ik wil naar het buitenland voor IB, met voorkeur Londen. Zien ze daar dan alle NL unis als gelijkwaardig?
Ik was onder de veronderstelling dat BA best pittig was, vandaar . Volgend jaar begin ik direct met een minor (10WK) mergers & acquisitions, waarschijnlijk krijg ik dan voor de inschrijfdeadline (voor SA/sollicitatie) daar een cijfer voor dus moet ik even die 10 weken goed scoren. Is natuurlijk ook een mooie manier om voor te bereiden op sollicitatiegesprekken.quote:Op woensdag 14 juli 2010 22:22 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Nou ja, ik heb nu al een paar keer aangegeven dat elke bank breed recruteerd. Je zou dus overal kans maken, ook bij Goldman als dat je ambitie is.
Voor banken in Londen zijn, net als binnen Nederland, de uni's nagenoeg gelijk inderdaad. Sommige mensen kennen de Erasmus misschien eerder, maar uiteindelijk zullen ze toch een Nederlander laten oordelen over de uni en die zal geen specifieke voorkeur hebben. En nogmaals, liever een lager cijfer voor econometrie dan een hoger cijfer voor bedrijfskunde. BA toont ook geen echte ambitie: als je toch een 9 kan halen voor BA, waarom ben je dan niet voor iets uitdagenders gegaan?
quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:40 schreef draaier89 het volgende:
Goede vraag. Hij is ook al lang niet meer online geweest. Althans, niets gepost.
Duh, zo ver was ik ook wel.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 13:51 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Iedereen heeft zijn stage en heeft direct geen tijd meer voor Fok!.
Geen zorgen, ik lachtte niet om jou, maar om hun drukke leventjequote:Op dinsdag 20 juli 2010 18:02 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Duh, zo ver was ik ook wel.
Maar hij is sowieso al bijna twee weken niet online geweest. Terwijl Finito het wel lukt af en toe wat te posten.
Ooh okee, ik voelde me een beetje uitgelachen, voor zover dat op internet kan. Maar dat was dus niet zo. Sorry daar voor.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 18:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Geen zorgen, ik lachtte niet om jou, maar om hun drukke leventje
Posten is vaak ook lastig door firewalls e.d., dus verbaast me vrij weinig. Ik heb Fok! ook een paar jaar verlaten toen ik bij de bank werkte.
No wayquote:
Ik gok eind Augustus / eerste weekend September. Meestal volgens mij dat laatste.quote:Op dinsdag 20 juli 2010 20:26 schreef draaier89 het volgende:
[..]
Ooh okee, ik voelde me een beetje uitgelachen, voor zover dat op internet kan. Maar dat was dus niet zo. Sorry daar voor.
Wanneer zijn die stages eigenlijk afgelopen? (Zomer)vakanties in de UK zijn toch vrij lang?
Precies, bijna alle funsites zijn geblokkeerd bij mijn bank.. zodat ik zelfs mijn toevlucht neem tot De Telegraaf..quote:Op dinsdag 20 juli 2010 18:33 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Geen zorgen, ik lachtte niet om jou, maar om hun drukke leventje
Posten is vaak ook lastig door firewalls e.d., dus verbaast me vrij weinig. Ik heb Fok! ook een paar jaar verlaten toen ik bij de bank werkte.
Kom op nou Drive-r, zelfs voor mij als longtime lurker is toch wel duidelijk dat het Goldman geweest moet zijnquote:Op dinsdag 20 juli 2010 20:48 schreef Drive-r het volgende:
[..]
No way
Maar ik noem het altijd maar de bank, omdat ik de naam liever niet noem, zodoende.
quote:Op woensdag 21 juli 2010 04:26 schreef Bananenman het volgende:
[..]
Kom op nou Drive-r, zelfs voor mij als longtime lurker is toch wel duidelijk dat het Goldman geweest moet zijn
In Engeland wordt er meestal niet direct een master na de studie gedaan maar gaat men vaak direct aan het werk. En dan na eventueel een aantal jaren (op kosten van de baas) een master doen. Een dubbele master raad ik dan ook af. Het kan wel. Een master in de UK is ook vrij prijzig. Bij LSE en anderen zit je al snel tegen de 20.000 aan.quote:Op zondag 25 juli 2010 20:00 schreef Maryn. het volgende:
Ik ben bijna klaar met mijn HBO, economische richting.
Nu wil ik 'n master gaan doen in NL. Is het mogelijk om daarna nog een master te doen in Londen.. of kan ik beter direct naar het buitenland. Of zijn er vrijwel geen mogelijkheden..
Is iemand hier die ook toevallig ook eerst HBO heeft gedaan?
Uit ervaring kan ik zeggen dat elke imbeciel een studie bedrijfskunde kan afronden. Voor mij is dat exact de reden geweest om aankomend jaar econometrie te gaan studeren (ga m'n BDK studie echter wel gewoon afronden). Ben na 2 jaar BDK toe aan een uitdaging en ik denk dat econometrie me die absoluut kan bieden.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 02:44 schreef Outlined het volgende:
Tering, de studie bedrijfskunde wordt hier flink te kijk gezet zeg Is het nivo echt zo ruk ?
Trader & onderzoek doen staat toch wel op 1. Echt een pure quant gaat mij tot dusver nog te ver. Investment banker kan altijd nog. Het enige wat ik wel weet is dat ik dit werk niet tot mijn 65e wil blijven doen en relatief snel na een aantal jaar carrière iets anders op zal zoeken. Ik denk overigens dat je investment banker het langste kunt volhoudenquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 22:27 schreef draaier89 het volgende:
S_E, wat is nou eigenlijk echt de bedoeling? Trader, investment banker, quant? Of weet je het eigenlijk zelf niet?
Lijkt mij persoonlijk wel lastig om je te motiveren voor een pure econometrische studie. Mits er nog veel finance gerelateerde vakken bij zitten. Is er niet een mogelijkheid op de Nederlandse Uni's voor een soort mix. 1/3e econometrie, 1/3e finance, 1/3e economie. Zo ziet namelijk mijn studie er op het moment uit.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 08:18 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Uit ervaring kan ik zeggen dat elke imbeciel een studie bedrijfskunde kan afronden. Voor mij is dat exact de reden geweest om aankomend jaar econometrie te gaan studeren (ga m'n BDK studie echter wel gewoon afronden). Ben na 2 jaar BDK toe aan een uitdaging en ik denk dat econometrie me die absoluut kan bieden.
Het is niet puur econometrie, er komt ook een (groot) deel wiskunde en een deel economie/finance bij kijken. Studeer jij BSc Stats, Econ & Fin?quote:Op woensdag 4 augustus 2010 14:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Lijkt mij persoonlijk wel lastig om je te motiveren voor een pure econometrische studie. Mits er nog veel finance gerelateerde vakken bij zitten. Is er niet een mogelijkheid op de Nederlandse Uni's voor een soort mix. 1/3e econometrie, 1/3e finance, 1/3e economie. Zo ziet namelijk mijn studie er op het moment uit.
Ik studeer een BSc mix tussen Mathematical Economics, Financial Economics en BA Economics. Ik heb dusdanig veel vrije keus in alle 3 de jaren dat ik eventueel nog kan kiezen welke studie er op mijn diploma komt. Die ik dus bewust als 1/3e econometrie, 1/3e finance en 1/3e economie heb ingedeeld. (wat de meesten overigens hebben gedaan)quote:Op woensdag 4 augustus 2010 20:28 schreef pieter_R het volgende:
[..]
Het is niet puur econometrie, er komt ook een (groot) deel wiskunde en een deel economie/finance bij kijken. Studeer jij BSc Stats, Econ & Fin?
Ik ken er nul, om exact te zijn. Ik heb nooit FSA of wat dan ook gedaan, al die zooi is nooit van toepassing geweest blijkbaar. De firma heeft natuurlijk een compliance officer die zorgt dat we de juiste kwalificaties hebben, maar voor mij en collega's is het dus niet echt relevant. We doen ook weinig met investeerders direct, dat scheelt enorm qua regulering.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 11:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Drive-R, in hoeverre ken jij al de regels van de FSMA uit je hoofd? De verschillende S nummers en wat ze inhouden en dergelijke? Of alleen de bewuste die op jouw afdeling belangrijk zijn?
Echt leuke teasers zijn trouwens de vragen die Google stelt op zijn interviews. Die zijn echt rete-irritant en lastig, je kunt hier wat voorbeelden vinden.quote:Op zondag 13 juni 2010 11:04 schreef Dalliance het volgende:
[..]
Leuk die teaser. Als je een cirkel tekent kom je er nooit uit, tot je je realiseert dat de taart drie dimensionaal is
En die Challenge zal ik in m'n achterhoofd houden!
No way, dan kun je beter trader worden. Ik denk dat investment banker het nog niet half zo lang volhouden gemiddeld als traders. Deels natuurlijk omdat ze vaak meer opties hebben in andere sectoren, maar ook omdat zoveel uren niet voor iedereen lang vol te houden zijn....quote:Op woensdag 4 augustus 2010 14:39 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Trader & onderzoek doen staat toch wel op 1. Echt een pure quant gaat mij tot dusver nog te ver. Investment banker kan altijd nog. Het enige wat ik wel weet is dat ik dit werk niet tot mijn 65e wil blijven doen en relatief snel na een aantal jaar carrière iets anders op zal zoeken. Ik denk overigens dat je investment banker het langste kunt volhouden
Geen idee, de mensen die het afzeiken hebben het tenslotte meestal zelf niet gestudeerd. Maar het lijkt in ieder geval geen uitdagende studie te zijn, gezien het niveau van de mensen die er afstuderen en die ik in interviews ontmoet. Dat betekent niet dat er geen goeie mensen kunnen zitten natuurlijk. Echter, iemand die echt slim is en vervolgens iets studeert dat blijkbaar niet erg uitdagend is, heeft blijkbaar weinig behoefte om zichzelf een beetje te testen en dat spreekt ook niet voor je, natuurlijk.quote:Op woensdag 4 augustus 2010 02:44 schreef Outlined het volgende:
Tering, de studie bedrijfskunde wordt hier flink te kijk gezet zeg Is het nivo echt zo ruk ?
S_E, om hier even op door te gaan. De FSMA is natuurlijk de "rule book" van de industrie, maar het is niet alsof het een wetboek is dat letterlijk geinterpreteerd dient te worden. Derhalve is het natuurlijk relevanter om de strekking van de Act te kennen en die juist te kunnen interpreteren.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 11:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Drive-R, in hoeverre ken jij al de regels van de FSMA uit je hoofd? De verschillende S nummers en wat ze inhouden en dergelijke? Of alleen de bewuste die op jouw afdeling belangrijk zijn?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |